2018 Ekim Anneleri

PiandSm PiandSm canım sağlıcakla kucağına al yavrunu. Aslında doğum şeklin ne olursa olsun önemli olan sonunda bebeğine kavuşman diğerleri arada kaynayıp gidiyor umarım senin en güzel hatırlayacağın şekilde olur süreç

Sağol csnım amin size de geçmiş olsun.spinal anestezi oldum ben.Benim Bulunduğum Şehirde akraba yok sadece annem ve eşimi görüyorum.Annem bişey diyor eşim başka bişey.Eşim zaten her şeye müdahale ediyor.Çocuk sararıyor dedim onlara sararmış gibi gelmedi yok bişey yok onda sana öyle geliyor dediler.Annem emzik kullanmaya başla geceleri rahat edersin diyor sonra versen de almaz diyor.Hastaneye kontrole diye geldik sabah,muayeneler sırasında ağladıkça emzik sordu hepsi,şaşırdım.Emzirmeme karışan yok ama ,her arandığında ağladığında meme verdim.Kilosu da 3600 iken 3400 e indi fazka fire vermedi aç kalmadı dedi doktor sarılığın açlıkla alakası da yok diyor ama anlamadım gitti.Bütün dünya açlık diyor doktor "hayır" diyor.Dün mama verdiler ışığın altından çıkmasın diye ,oysaki mamaya gerek Olmasın diye deli gibi süt Yapıcı Şeyler yiyip içiyorum.hem de biberonla.Şırınga istedim getirmediler bir sefayla bişey olmaz dediler,neyse.Pompayla sütümü sağdık yeterli çıktı.İnşallah düşer Değeri korkuyorum ben sarılıktan tehlikeli oluyor ileri seviyeye çıkınca Allah korusun hepimixinkileri
Geçmiş olsun canım sizin de olmuş sarılık biz de hala atlatamadık fototerapi almadık ama dikkat etmemize rağmen hızla da iyileşme olmadı. Umarım en kısa sürede toparlar bebişin. Sonuçta sağlık çalışanları da kendi tavsiyelerine kendileri bile uyamıyorlar çok da takılmamak gerek hemen alışmıyorlar biberona. Tekrar geçmiş olsun canım

PiandSm PiandSm canım sağlıcakla kucağına al yavrunu. Aslında doğum şeklin ne olursa olsun önemli olan sonunda bebeğine kavuşman diğerleri arada kaynayıp gidiyor umarım senin en güzel hatırlayacağın şekilde olur süreç

Orası öyle tabi. Daha saati belli olmadı hazır ve nazır bir şekilde bekletiliyorum. Hayırlısıyla kavuşursak minik kuşla inşallah :)

K kubra2553 hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün :)

Geçmiş olsun canım sizin de olmuş sarılık biz de hala atlatamadık fototerapi almadık ama dikkat etmemize rağmen hızla da iyileşme olmadı. Umarım en kısa sürede toparlar bebişin. Sonuçta sağlık çalışanları da kendi tavsiyelerine kendileri bile uyamıyorlar çok da takılmamak gerek hemen alışmıyorlar biberona. Tekrar geçmiş olsun canım
Amin canım Sağol size de gecmiş olsun.Foto terapi niye almadınız istemediniz mi ? Ev ortamında neye dikkat edilir ki sarılıkta ?sık emzirmekse benim elim hep göğsümdeydi

Biz uykusuz kalma pratiği yapıyoruz resmen. Gece uykuya dalamama, sonra sabaha karsi uyanma ve tekrar uyuyamama. Doğunca zorluk cekmeyecegim bu gidişte :)
Şu son bir haftadır ben de aynıyım. Bu haftaya kadar deliksiz uyudum hiç sorun olmadı ama şimdi geceleri iki saatte bir uyanıyorum. Resmen vücut pratik yapmaya başladı. Çok ilginç.

Teşekkür ederim hepinize :) sezeryandan da çok korkuyorum bakalım hayırlısı artık ne olacak halim :KK70:

Yapacak bir şey yok ben de normal istiyorum ama doktor yok olamaz derse ne yapacağız mecbur. Demek ki en hayırlısı öyleymiş. İki doğumun da zorlukları ve kolaylıkları var diyorlar. İki doğum için de kimi çok kötü hikayeler anlatıyor kimi de çok kolay oluyor diyor. Demek ki her insanın farklı farklı deneyimleri oluyor. Biri normal olsun 5 dakikaya kalkarsın diyor biri sezaryen olsun 5 dakikaya kalkarsın diyor...
Ama sen o mis gibi bebeği kucağına alınca hiçbir şeyi gözün görmez daha :D Ne ağrısı olur ne sızısı ;)

Çok şükür hızlıca oldu bitti herşey. İki kızımla ilk gecemiz:))
Gözünüz aydın ne mutlu sana :nazar:
Bu gece rüyamda gördüm doğum bitmiş kucağıma veriyorlar kızımı nasıl bir coşku oldu içimde.
Gerçeğini düşünemiyorum bile :KK68:
Uzun sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun.:nazar::nazar:

plojovic plojovic bebeğim hala yoğun bakımda şimdilik damardan besleniyor ama bana hemşirelik süt sağma eğitimi verdi 3 saatte bir sağıyorum ama sadece çok az sarı süt geliyor biberona damlamıyor bile humananın süt artırıcısını kullanıyorum su ve komposto içiyorum ama herhalde bebeğime üzüldüğüm için sütüm hiç yok banadaa şu göğüs egzersizini anlatabilirmisin ve başka tavsiyelerede açığım
Aaaa canııımmm Allah bebeğine şifa versin şimdi gördüm çok zor biliyorum ama lütfen kendini toparlamaya çalış sütün ona çok iyi gelecek sütün gelene kadar sağ .. ebe bana sütüm az yetmeyecek gelmeyecek sütüm olmazsa diye düşünmeyeceksinz bebeğim emdikçe damarlar açılıp sütüm gelecek diye düşüneceksiniz demişti .. ve bol su .. bir de bana sürekli soğan ye diyor her gelen sütü arttırırmış .. Ben inanıyorum sende kuzunda toparlanıp evinize birlikte gidexeksiniz Allahın izniyle:dua:

kizlar ogrendiklerimi paylasayim sizinle. dun 6 gunluk bebegimizi kontrol icin cagirmislardi goturduk.emzirme sıklıgimi sordular.ben de cok sık emziremedigimi cunku uyandirmakta zorlandigimi anlattim. 2-3 saatte bir mutlaka cocugu gerekirse ayaklarini filan soyarak gidiklayarak bir sekilde uyandirip emmesini saglamam gerektigini soylediler.10.gunde dogum kilosuna ulasmasini beklerlermis bebeklerin.10. gun tekrar gidicez.sarilik konusunda bir sıkıntısı yokmus.
bu arada emzik konusu cok konusulmus. biz karni tokken uykuya dalmasi icin yaklasik 5 dk sureyle agzina veriyoruz sonra cikariyoruz uyumus oluyor boylece
tecrubeli anneler bilir tabi ama karni tokken uykuya dalmasi icin kisansureli vermenin pek zarari olmaz gibime geliyor.

Günaydın arkadaşlar ana kucaginin içine bel destek minderi aldınız mı? İçine gömülüyor yavrum. Boynu bukuluyo. Memnunsaniz markasını yazar mısınız?

Hanımlar sayfaları arada fırsat buldukça gözden geçiriyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun henüz yapmayanlara da sağlıkla kavuşmak nasip olsun bebişleriyle.

Biz şu an hastanedeyiz yine,bebeğim sarılık olmuş seviyesi 19 muş.Foto terapi alıyo kuzum.İnşallah 24 saatin sonunda değer düşmüş olur.

Emzik önerdi doktor önermesine biz de veriyoruz uykuya dalamadığında ama içim hiç rahat değil.Emmeyi unutmasa bile diş-damak yapısı bozulursa diye korkuyorum.Ben ortodontik tedavi görmek zorunda kaldım ama sebep belki emzik değildir her emzik kullanan tedavilik mi oluyor diye düşünmeye çalışıyorum artık.Uykuya dalma sorununda kullanayım diyorum sadece.

S Snglmhmt
canım eşim doğuma girmem Demişti biz de doktordan bunun için izin istemedik ama zaten istesek de almıyorlar sanırım çünkü beni doğuma indlrecekleri zaman annemle eşime odada kalmalarını söylediler.Ne kadar kaldı senin doğuma ?
kuzum geçmiş olsun bian önce inşallah normale döner bebişin canını sıkma emzik konusunada çok takılma arkadaşların dediği gibi uykuya dalma aşamasında verirsin en kötü diş damak yapısı bozulması için senelerce kullanması gerek ağZından hiç çıkarmaması falan öle bir iki vermeyle bişey olmaz inşallah Allahın izniyle bende eğitimde öğrendiklerimle kesinlikle vermem diyodum hatta paketini bile açmadım emZiğin ama tecrübeleri burda okudukça açıp yıkamaya karar verdim çok gerekirse doktorda önerirse bende uykuya dalma da falan vermeyi düşünüyorum tabi bunlar hep varsayım benm bebeğim hala karnımda güvende 15 inde pazartesi günü yapıcam inşallah bende doğumu eşim de istemiyodu ama sonradan ben çok isteyince istedi oda girmeyi ama doktor ne der bilmiyorum heralde kimse girmemiş bilmiyorum ogün belli olur artık

Canım belki sarılık olmuştur benim oğlum da sarılık ve gözünün beyazında sarılık var hala çok düşmemiş değerleri ama dr çok önemsemedi zaten en yüksek değerine ulaşmış şimdi düşmeye başlamış sık sık besleyin düzelecektir dedi takipteyiz mama ben de vermedim ilk 4 gün eşim ısrarla vrrmeyelim dedi değerleri çok yükselip dr tavsiye edince vermeye başladık memeyle birlikte takviye olarak veriyoruz. Tamamen ondan vermedikten sonra çok sorun olacağını sanmıyorum yarın bir baksınlar bakalım inş sarılıksa bile çabucak atlatırsınız geçmiş olsun
Cok sagol canim gece buraya yazdiktan sonra dayanamadım hastaneye götürdük sarilik olmustu degeri 15.1 yatis yaptılar şimdi hastanede oglum bugünde taburcu etmediler aynen esimde israrla hayir dedi ondan cok sinirlendim eşime agkama krizine girdim su an gözlerim öyle sis ki anlatamam ari sokmus gibi
Sezeryan olali 1hafta oldu neredeyse halen ayaklarım filan şiş cok fazla

Canim fizyolojik sarilikta olabilir.Cisle kakayla atar.Illa her sarilik mamayla gecmiyor.Degeriniz fln mi yuksekti?
Canim değerini bilmiyordum kac gündür gözlerinde sarilik bar diyordum herkes yok sana öyle geliyor yeni annesin evham yapıyorsun diyordu sonra 2gece önce eşimde dedi gözünü kizkardesim ebe abla sütünü emsin mama takviyesi de yapın dedi hatta binkac arkadasim da dedi esim yok deyince vermedim kalkmis
Ona yok diyor e sekerli su verelim demişler verelim belki iyi gelir diyor annesi sacma sapn konuşuyor cok sinir oldum

plojovic plojovic bebeğim hala yoğun bakımda şimdilik damardan besleniyor ama bana hemşirelik süt sağma eğitimi verdi 3 saatte bir sağıyorum ama sadece çok az sarı süt geliyor biberona damlamıyor bile humananın süt artırıcısını kullanıyorum su ve komposto içiyorum ama herhalde bebeğime üzüldüğüm için sütüm hiç yok banadaa şu göğüs egzersizini anlatabilirmisin ve başka tavsiyelerede açığım
Çok geçmiş olsun Insallah bir an önce toparlar da beraber evinize gidersiniz. 36. haftada doğmuştu değil mi çokta erken sayılmaz sanki ne kadar kalacak diyorlar?
Sancılar uyutmayınca hstaneye geldik yatışım yapıldı. Sabah sezeryana alacaklar bebek kanala kafası ile girmemiş maalesef. Poposu ya da sırtı dedi bakan hemşire. Bu kadar sancıya açılma da olmamış zaten. Kendim dedim dedim normal diye nazar ettim :KK70:
Kısmet artık canım ne kadar istersek isteyelim olacağı varsa önüne gecemeyiz. Sağlıkla gelsin de sezaryen olsun belki senin için çok daha kolay geçer çabuk toparlarsın.
Çok şükür hızlıca oldu bitti herşey. İki kızımla ilk gecemiz:))
Gözün aydın ne kadar güzel bi duygudur :) Sağlıkla, mutlulukla büyüsün inşallah :)
Kizlar yoldayim hastaneye gidiyoruz. Dua edin.
Allah yardımcın olsun bir an önce kolayca kavusursunuz insallah
Şu son bir haftadır ben de aynıyım. Bu haftaya kadar deliksiz uyudum hiç sorun olmadı ama şimdi geceleri iki saatte bir uyanıyorum. Resmen vücut pratik yapmaya başladı. Çok ilginç.
Heyecan ve streste etkili sanırım bende son zamanlara kadar mis gibi uyuyordum arada uykusuzluk oluyordu sadece. Şimdi ağlayasım geliyor bazen kaburgalarım ağrıyor şiddetli gaz sancilari geçmeye başladım sağa ya da sola dönsem karnım geriliyor. Nasıl yatacagimi şaşırdım. Tam pratik yani 2-3 saat uyu uyan :)

Back
X