2018 Ekim Anneleri

Selam kızlar, 12 ekimde spinal sezeryan la Doğum yaptım. Ameliyat sonrası çok ağrım oldu. Bugün daha iyiyim. Yürümekte ve kalkarken zorlanıyorum nefesim kesiliyor, ameliyat yerim acıyor. Ama herşeye rağmen Japon balığım benimle. Bugün 2. Gün hiç sütüm gelmedi. Kendimi işe yaramaz hissediyorum Sabaha taburcu olacağız. İnşallah evde sıcak bi duş alırsam oda gelecek diye ümit ediyorum. Şimdilik 2 saate bir mama veriyorum. Şekeri sarılığı yok çok şükür.
Hayırlı olsun. Umarım en kısa zamanda toparlanirsiniz. Sütüm yok demeyin, muhtemelen kolostrum geliyordur ve daha beyaz süte dönüşmesi birkaç günü bulur. Naçizane tavsiyem bol bol emzirin. Sütte arz talep ilişkisi var. Nekadar çok emerse okadar çok süt olur.

Çok ilginçtir, duyduğumda çok şaşırmıştım, bir tanıdığımızın başına geldi, bebek annesinin gözünü çizmiş. Kızın gözünü sarmışlar ilaç kullanıyor, göz kendini yenileyecekmiş ama çok sızlıyor diyordu. Minicik el kadar bebek annesinin gözünü nasıl buldu da çizdi hayret...
Demi ya? Ama dogar dogmaz kucagima verdiklerinde ilk dedgm seylerden biri oldu tirnaklairi cok uzun diye:))) bide ilk zamanlar kesmeyn etiyle birlesik dediler. Zaten kendilignden kiriliyo gibiydi de

Cizmiyor canım.Uyurken cizmiyor uyanikken zaten ozellikle dokunuyorum,emerken gogsumu tutturuyorum ona bayaa alisti simdi kendi yerlestiriyor elleri emerken :)
Ilkinde benimkide sonradan haritaya cevirmisti memeleri bakalim zamanla ne olacak ama ben dokunmaktan yanayim yine de :))
Yaa bende tirnaklari kesmye baslaynca oyle yapmayi denicem. Zaten tirnagi uzunsa buyuk kizim bile cizer:))) tirnak uzunluguna dikkat ettkten sonra cizmezler herlde. Ne zaman kestin canim sen? Yani ben ilk kizimdan hatrlamyrm ama bu sefer 2 hafta bekle dedi hemsire

O kadar olsun, cabuk geçmiş yinede. Insallah tüm odemler geçer bir an önce. Dinlenmek çok etkilidir uzanıp biraz biraz uyuyabilsen iyi gelir o zaman.

Kıyamam çok geçmiş olsun. Keşke anlayışlı olsalar zorlamasalar uzmeseler böyle :KK43: Anneler ya kıyamıyor ya acımıyor ortası yok sanki Insallah anlar üzüldüğünü de seni anlamaya çalışır. Sen takmamaya çalış bebeğe geçer tüm enerjin.
Yeni cvp yazabilirim çok sağolasın canım. Evet kesinlikle bebeğe geçiyor biliyorum. Onu koklayıp rahatliyorum bin şükür.

Estagfurullah paylas tabii.
Ama bil bu zamanlar boyle geciyor.
Bebeklerin geneli boyle.
Emzik icin kendini cok sartlandirma,bu tur konular karsina hep cikacak eger bebegini sakinlestirecek bisyse deneyebilirsin.Tokken ve uyku zamani kullanirsiniz.
Ciddi sikinti cektiginde bebegi yikanmakta cok rahatlatiyor aklinda olsun:KK66:
Çok teşekkürler canım tavsiyelerin için. Sancilarina çok üzülüyorum keşke daha fazlasını yapabilsem. Karnına bir saat masaj yapıyorum Dr un gösterdiği sekilde öyle biraz rahatliyo, ve gogsumde rahatliyo. Bir de evdekiler karismasa. Yediğim şeyleri sindiremiyo sanırım oğlum. Diyet için doktora soracağım.

Slm iyi geceler arkadaşlar. Bayadir giremedim Buğra ya kolik dediler saatlerce sancısı sürüyor uyumuyor. Tüm günüm gecem onunla. Geceleri bir saat ancak uyuyor. Afedersiniz ayıp olacak kusura bakmayın ama böyle yaşayan var mi sezeryandan sonra 20.gunumde et parçası gibi kanama oldu avuç içi kadar ve büyük parmak boyu kadar. Normal mi böyle olması?

Sizi cok iyi anliyorum 39+4 te dogum yaptm bnde
Acilmaniz varmi
Pazartesi muayene olacağım alttan o zaman belli olacak 39+0 oluyoruz. Günaha da giriyorum sanki şikayet eder gibi canı sağolsun diyorum ama gerçekten zormuş son haftalar :/
Selam kızlar, 12 ekimde spinal sezeryan la Doğum yaptım. Ameliyat sonrası çok ağrım oldu. Bugün daha iyiyim. Yürümekte ve kalkarken zorlanıyorum nefesim kesiliyor, ameliyat yerim acıyor. Ama herşeye rağmen Japon balığım benimle. Bugün 2. Gün hiç sütüm gelmedi. Kendimi işe yaramaz hissediyorum Sabaha taburcu olacağız. İnşallah evde sıcak bi duş alırsam oda gelecek diye ümit ediyorum. Şimdilik 2 saate bir mama veriyorum. Şekeri sarılığı yok çok şükür.
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün. Süt ile ilgili öğrendiğim gelmese dd inadına emzir zamanla bebeğin onu getiriyor sanırım Insallah bir an önce gelir hiç kötü düşünme.

Slm iyi geceler arkadaşlar. Bayadir giremedim Buğra ya kolik dediler saatlerce sancısı sürüyor uyumuyor. Tüm günüm gecem onunla. Geceleri bir saat ancak uyuyor. Afedersiniz ayıp olacak kusura bakmayın ama böyle yaşayan var mi sezeryandan sonra 20.gunumde et parçası gibi kanama oldu avuç içi kadar ve büyük parmak boyu kadar. Normal mi böyle olması?
Normal diye biliyorum içerinin temizlenmesi için pihti şeklinde kanamalar olur bildiğim. Ancak bizzat yaşayanlar daha net cevap verirler.

Günaydın kızlar, yine ve yeniden doğum yapmış olanları tebrik ediyorum Allah sağlıkla analı babalı büyütsün inşallah. Darısı biz hala doğurmayanların başına
Doğum yapmış olan arkadaşlar bu emzirme minderi yastığı işe yarıyor mu? Almadım henüz cuma doğum yapacağım alayım mı ne dersiniz

Günaydın kızlar, yine ve yeniden doğum yapmış olanları tebrik ediyorum Allah sağlıkla analı babalı büyütsün inşallah. Darısı biz hala doğurmayanların başına
Doğum yapmış olan arkadaşlar bu emzirme minderi yastığı işe yarıyor mu? Almadım henüz cuma doğum yapacağım alayım mı ne dersiniz
Çok rahat oluyor ben üç haftadır kullanıyorum. Tavsiye ederim

Doğum yapan kızlar abiler abilerle ne yaptınız? Hastanede birlikte miydiniz? Bebeği nasıl tanıştırdınız? Kardeş hediye getirdi filan dediniz mi? İlk görünce nasıl tepki verdiler? Etrafın kötü etkilememesi için neler yapıyorsunuz?

26 aylık bir abimiz var. Kafamda deli sorular

Almadim ilk kizimda. O zamb bloglardan falan bakmistim gereksiz norml yastikla da halledeblrsnz diyince:))
Norml bi yastik benm isim gormustu smdide goruyor. Ama ozel olark almak istersen alirsin. Cnku o yada bu illaki bi yastik ihtiyac oluyo bence

Yarın bebeğimin karnımda son günü inşallah ama oladar hareketli ki çok canımı yakıyo hareketleri azalması gerekmiyomuydu ya bi terslikmi varki
Benim de:110: karnimdaki hareketlerini özler miyim acaba diyorum bazen.. hareketli olmasi her durumda iyi.. benim dr hareketleri fazlaysa son kontrole gelme demisti, gitmedim..

Bazen sarı bişey geliyor elime kuru olarak ama dün yoktu acı hissettiğimde. Kıpkırmızı olmuştu ucu sadece ama sıksam gelir miydi bilmiyorum pek ellemedim. Geliyorum sinyalleri çoğalıyor sanırım :)

Ben daha dogurmadim ondan doğum sinyali mi acaba diye düşündüm :) Emzirsem de olsa gam yemeyeceğim yeterki sütüm gelsin emsin :) Ama yandık böyle aciyacaksa çok fena biseymis.

O kuruyan sariliklar ucundan gelen.Bikac yerde oluyordu.Kuruyunca tamamen uç geriliyor.Insallah daha iyidir iyi gelmistir yaptiklarin.Sonrasini tahmin bile etme insallah yara olmaz canim,hassaslasir gecer hemen❤

Doğum yapan kızlar abiler abilerle ne yaptınız? Hastanede birlikte miydiniz? Bebeği nasıl tanıştırdınız? Kardeş hediye getirdi filan dediniz mi? İlk görünce nasıl tepki verdiler? Etrafın kötü etkilememesi için neler yapıyorsunuz?

26 aylık bir abimiz var. Kafamda deli sorular
Benm kizim 15 aylik hastanede dogumda hersymde yanimizdydi. Yas illaki fark eder ama benm kizim normlde benciydi, dogum sureci ve sonrasi hep babayla olunca babaya dustu baya ki normalde cok tinlamazdi:))) bebegi hep benle gordugu icin galiba bilmyrm babasinin kucaginda gorunce agliyor:) esim kucuk kizimizi daha duzgunce kucagina alamadi. Drumz 1 yas civarinin daha kolay adapte olacagini soyledi. 3 yasla kiyaslarak.
Tavsiye olark da eskiden nasilsaniz oyle devam edin sadece ailenize biri katildi, kurallarinizda yada duzeninzde bi degisiklik yapmayin dedi.
Ki babasi biraz kurallari asti maalesf o yuzden biraz zorlari babasini.
Sizde buna dikkat edeblrsnz bence. Degismemelisiniz. Bide olayin akisina gore oglunuzun tepkisine gore ilerlersiniz muhtemelen.
InsaAllah cok kolay gecer. Hemencecik alisir. Hicbir yarasi olmaz evlatlarimizin bu konuda. Inan ben suan ilk kiza adapteyim oncelikle:) kucuk susar susmaz buyukle bisyler yapiyrm hemen:))) bide ikisi ayni anda aglayincaaa gel seyret manzarayi:))

Back
X