2018 Ekim Anneleri

canim benimkinin de cok gazi vardi ve acti ememiyordu.sut bosa gitmesin diye sagdim cay kasigiyla yavas yavas icirdim.madem sutun varsa mama vermene gerek olmaz insallah.
Aynen cnm bende öyle yaptım. En azından bebeğim anne sütünden faydalansın istedim. Sütüm de var bunada şükür

S sinkar cım maşallah bebeğine rabbim analı babalı büyütsün inşallah ne günlerden ne günlere geldik rabbimize şükürler olsun

@Bir mucize canım lohusalık biraz zor geçiyor dimi olsun inşallah bu günleride atlatacağız bizim bebeğimizde küvezde diye bir türlü eşimin ailesinin yüzünü güldürmedik çok evhamlılar en sonunda dün patladım kayınvalideme biz bebeğin hayalini bile kuramazken şimdi rabbime şükür bir yavrumuz dünyaya geldi küvezde ama Durumu iyi inşallah evimizede gelecek lohusa olan benim siz beni teselli motive edeceğinize ben sizi idare ediyorum şuan yapacağımız tek şey 14 sene sonunda rabbimden gelen mucizeye şükretmek üstelik riskli bir Doğum atlattık ikimizde şuan yaşıyoruz ve sağlıklıyız dedim ne yapmalı bu kayınvalideleri bilmiyorum daha bende bebek gelince 40 çıkana kadar kalacak bakalım o zaman neler yaşayacağız
Canım kıyamam sana tez zamanda yavrun iyileşecek inş. İçinde hiçbirşey tutma kimseyi idare etmek zorunda değilsin sana Rabbim yar ve yardımcın olsun

Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Gögüs pompası alacağım buğün bana önerebikecegınız marka var mı?

Herkese merhaba,
Uzun bi süre giremedim gecmişi hiç okuyayamadım,
Doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun,
Bekleyenlere kolay doğumlar diliyorum...
Persembe günü genel anestezi sezeryanla doğumumu yaptım,
3kilo olur doğana kadar demişti doktor ana 2700kg dogdu bebeğim...
Çok rahattım doğuma girene kadar ameliyathanede soğuk ortam heyecanla birleşince tirtir titredim, ama herkes çok cabuk işini halletti,
Biri ayaklarımı ellerimi bağladı sedyeye, biri soru soular sordu biri sondayı taktı, doktorum geldi onu görünce o kadar rahatlayacağımı hiç tahmin etmezdim biraz konuştuk ve hadi başlıyoruz deyince ben hafif başdönmesiyle göz kapaklarımın inme anında evet bayılıyorum diyebildim sadece :)
Ayılma anında ağrı hissettim zaten beklediğim bişeydi bağırıp çağırmadım dolayısıyla sadece defalarca ağrım var dediğimi hatırlıyorum bide bebeğim saglıklı mı dediğimi :)
Odaya aldılar bebeğimi sonra getirdiler ve ilk benim kucagıma verdiler en çok hoşuma giden şeylerden biri buydu :)
Hastane sürecim ağrılı geçti, ağrı kesici iğne rahatlatıyordu ama genel karın ağrım hep oldu,
Şuan 4gün oluyor doğum yapalı ve inanılmaz ağrılarım var hala agrı kesici alıyorum ki ilk doğumumda 3 günden sonra dikiş yeri sızlaması hariç agrım çok olmamıştı,
Yürüyüşlerimi ancak ağrı kesiciden sonra yapabiliyorum ne yazıkki, ev işi hakgetire zaten herseyi annem yapıyor.
Gögüs uçlarım berbat halde, ilk doğumumdada berbattı ama bu kadar değil, et kopma asamasına geldi, krem kullanmıyorum ilk bebeğimde yumuşatmaktan başka hiçbir işe yaramamıştı zaten,
Tek yöntemim emzirme sütyeni giyip açık bırakmak,
Bebeğim herseye değer ama hafif sarılığı var sık sık emzirmem gerekiyor bazen uyandırmak çok güç oluyor ama olsun. O iyi olsun yeterki, gögüs ucu acısınada katlanırım...
Hastane sürecinde en rahat ettiğim şey ğijama takımı değilde gecelik götürmek oldu
Gerek Hemşirelerin kanama kontrolunde, gerekse tuvalette çok çok rahat ettim hiç zorlanmadım,
İlk gün hasta beziyle gecti şu örtü gibi kocaman olanlardan ikinci gün normal medium hasta bezi, üçüncü gün ped...
İlk gün dışında yoğun kanama olmuyor zaten,
Eger kanama az olduysa bir elle karın üstüne bastırıp diğer elle parmaklıyorlar kanı boşaltmak için canımdan can gitti ama hemşirelerin kibar ve yumuşak tavırları telafi ediyor onuda...
3.günün sabahıda taburcu oldum...
Hikayem böyle...
Daha detaylı yazamadım vaktim olmuyor bebek emzir yürüyüş yap, yemek ye, bulduğun ilk fırsatta uyu...
Şimdilik bu kadar daha sonra tekrar daha yoğun bi şekilde aranıza katılırım inş...

Canım aynı durumu ben de yaşıyorum emziriyorum çoğu zaman gazını çıkaramıyor kıvranıp duruyor o sırada aranıyor sürekli memeyi emiyor tekrar bu kez de sıkıştırıyor o kadar süt. En son çareyi geceleri emdikten sonra arandığında emzik vermekte buldum yoksa sabaha kadar uyanık geçiriyoruz emme döngüsünden. Mamayı biz de sarılıktan kaynaklı almıştık oğlum fazla kilo almış dr azaltın artık dedi zaten günde bir iki tane veriyorduk vermiyorum birkaç gündür. O kadar emdikten sonra sizde de kusma oluyor mu? Çok emip gazını da çıkaramayınca yapıyor benim oğlan

Kusma birkaç kez oldu canım ben yataga koyduktan sonra emzigi veriyorum biraz emiyor yerime yatiyorum çığlığı basiyor :cry: mamayi kaşıkla azar azar veriyorum 10 cc icince uyuyakaliyor ama memede öyle degil gözleri acik sanki uykudan yeni uyanmis gibi

Ya ben aciya alismaya basladim ya da krem iyi geldi çünkü zeynep iki meme emmiyor. Biri kaliyor bende pompa ile cekiyorum pompa bebekten daha cok aci veriyor normalde ama acimadi bugun mesela

Gecen gece aglayarak emzirince gümüş göğüs kalkani mi alsam dedim gerci bu krem de ucuz degil ama kremi denerim olmazsa alirim dedim

Losyonunu da aldim ben ama cok gerek yok sanki losyonuna
Benimde tam aksi sağarken acımıyor :) iki memeyide emdiriyorum sırayla uçlaro zaten kızarık şuan umarım ilerlemez bakalım ilerlerse bir çözüm bulmam gerek benimde

Kizlar bnm kizim emerken uyuya kaliyor yatiriyorum 1 saat ya uyuyuo ya uyumuyor kalkip bidaa emiyor kac dk enmesi lazim doymasi icin ona gore uyutmayayim

Eğitimde anlattılar da 15-20 dakika emmesi gerekiyor. Diyelim 5 dk emdi bıraktı gazını çıkarıyorsun uyuduysa uyandırıp aynı memeden devam ediyorsun 10 dk daha. Toplam aynı meme 15 20 dk geçmedikçe diğer memeye geçilmiyor. Çünkü önce sulu geliyor sonra yağlı proteinli süt ikisini de almalıymış

Bebegin gobegi dusunce ne yapacagiz kizlar baticon mu uygulayacagim???

Kusma birkaç kez oldu canım ben yataga koyduktan sonra emzigi veriyorum biraz emiyor yerime yatiyorum çığlığı basiyor :cry: mamayi kaşıkla azar azar veriyorum 10 cc icince uyuyakaliyor ama memede öyle degil gözleri acik sanki uykudan yeni uyanmis gibi
Mama ağırlık mı yapıyor midesinde ne yapıyorsa dediğin gibi uykuları geliyor ama inanıyorum ki emmekle doymasa 10 cc mamayla da yetinmez bebişler daha fazlasını içerler. Emmeyi her zaman karın doyurmak için de yapmıyorlar rahatlama aracı ya da uykuya geçişte araç olarak da kullanıyorlar tabi süt gelsin sürekli de istiyorlar. Bu sıralar biraz böyle geçecek sanırım biz de sizden farklı durumda değiliz geceden beri sürekli emmek istediğinden artık göğüslerim hem boş hem de başım dönüyor sürekli. Halsiz bıraktı beni. Emiyor sıkışıyor kaka yapıyor kaldırıyorum tekrar emmek istiyor.

Canım dr umuz ve yenidoğan biriminde hemşirelik yapan arkadaşlarım var herhangi bir şey yapmana gerek yok demişlerdi. İlk çocuğumda büyükçe bir granülom vardı doğal görüntüsü nasıl olmalı bilmediğimden düştüğünü ilk gördüğümde telaş yapıp onlara sormuştum sonra dr a götürdük ikisi de akıntı kanama olmazsa bir şey yapmana gerek yok dediler

Evet sanıyorum öyle dsha önceki doğumdads olmuştu ama bukafar sert değildi göğüslerimde çabucak sertleşip doluyor umarım düzene girer hareket zor ediyorum sertlikten 3 kez sağıyorum günde 2 saatte bir de emziriyorum..uçlarda yara oldu:KK43: ilk yakalrken çok acıyor sonra acı geçiyor

Hem sagma hem emzirme sutun daha fazla gelmesinede sebep oluyordur ondanda cabuk sertlesebilir canim.Yavas yavas duzenede girer bebegin emmesjne gore.
Insallah agrisiz sizisiz halledersin.

8 günlük olduk ama cok cok özledim desem
Bazen karnimda gaz hareketi oluyor zeynep sanki diyorum
Ama kucagimda olmasi okadar muhtesem bir duygu ki
Iyi ki kalbimde evlat sevgisi var iyi ki vazgecmeden 7 yil istedim iyi ki dua ettim ve cok sukur Rabbim verdi bana diyorum
Dun gece gazimiz vardi 6 saat ugrastik bi ara yatmıştı yine kalkti saat 3e kadar. O ağladı ben ağladım annelik ne degisik bir hismis

Insan gercekten yasamaya basliyor bence...
Tabii koklamak dokunmak hissetmek bambaska.Ama o tekmelerde ozleniyor iste :)

Bebekleri kac günde 1 yıkıyorsunuz arkadaslar ve ciltte deri döküntüsü oluyor mu?

Hergun yikiyorduk.Bikac gun günaşırı yıkadık.Sanki havada serinliyor ona gore gunasiriya donecem.
Deri dokuntusu,soyuluyor gb olmasi normal.
Az az losyona baslanabilir.

Benki hem aşağıya baskı yapıyor hem kaburgama anlamadım. Otururken batıyor aşağıdan ayaktayken tuvaletim var gibi hissediyorum kaburgalarım da kırılacak gibi. Yer kalmadı daha içeride sanırım :)

Valla anlamadım ki psikolojik mi olması gereken mi. Son 1 hafta kaldı gününün dolmasına artık daha var demek istemiyorum gelsin kavuşalım özledim :)

Belki emdikce düzelir de bakalım yaşayıp göreceğiz onu. Süreyim ara ara gergin kalmasın o zaman.

Lansinoh sürüyorum canım bakalım doğunca nasıl olacak. O rahatlatıyor şimdilik birde kalkanı koyuyorum demezse bi yere rahatım. Hadi insallah az kalmış olsun bizde kavuşalım artık :)

Bende meraktayim ne zaman dogurdum yazacaksin diye :) bu hafta gelir sanki senin minis❤
Bakalim ne zaman sevindirecek :)

ben daha ilk bebeğime hamileyim ama ikinci bebek düşüncesi sırf bu yüzden korkutuyor. Ama artık minikler çok akıllı abla olmayı çok istemiş gerçekten ve ne yapması gerektiğini biliyor gibi :) tabii senin desteğin çok etkili

Tabii aile duzeni onemli.Tepkileri,soylenenleri her zaman bizden daha iyi seciyorlar.Uzun bi zamana yayiliyor hersey.Kizim 4 yasinda :)
Yaş ve cinsiyette onemli.Yetisme tarzi,merhameti,huylar.
2.ye karar vermek zor oluyor ama cok dusunmemek lazim aslinda :) sizinde aile olarak belirli kriterleriniz olur kararlarinizi etkileyen.Insallah gonlunuze gore olur❤

Kizlar bebeğimi emziriyorum memedeyken emip bırakıyor mesela uyuyor gazini cikarirken yine araniyor yine emziriyorum gece hic uyumadik sabaha kadar acaba sütüm mu yetmiyor bi daha sarilik olmasin diye mama aldik ama vicdan azabi yaşıyorum cok mutsuzum kontrolde doktor mamaya gerek yok dedi ama icin rahat etsin istiyorsan 1hafta verebilirsin ama anne sütü vermen lazım dedi ne önerirsiniz tecrübeli anneler :KK61:

Mesela gazini cikarmaya calisirken sancisi oluyorsa sikintidanda aranir canim.Yani tek tepkileri gb dusun.Ve emmek rahatlatir.
Bu emmeleri iyi ama sutunude getirir.
Kaka durumu iyiyse sarilik dönmez diye biliyorum.
Bu aranmalar sık emmeler uyuyamamalar hep normal aslinda.Daha buyudukce surekli hersey degisiyor :) bizi neler bekliyor neler :)

Ben gobegi varken de düsüncede hicbisy uygulamadım canım.Hemsire bu sekilde bilgilendirdi.Ilk kizimda da ayni sekilde olmustu.
Yine islak kalmamasina dikkat et bi sure.
Hafif leke gb kan olabilir esyasinda.
Daha fazla olursa gidiyorsun aşı vuruluyor.
Zamanla ordaki kalintilarda gidecek.
İçi toplanmis oluyor hatta korkma,bizim kontrolde cocuk doktoru bayaa acip bakti ben dokunsak kanar saniyorken gozum acilmisti kadin oyle yapinca ama gordum ki toparlanmis :)

Hem sagma hem emzirme sutun daha fazla gelmesinede sebep oluyordur ondanda cabuk sertlesebilir canim.Yavas yavas duzenede girer bebegin emmesjne gore.
Insallah agrisiz sizisiz halledersin.

Insan gercekten yasamaya basliyor bence...
Tabii koklamak dokunmak hissetmek bambaska.Ama o tekmelerde ozleniyor iste :)

Hergun yikiyorduk.Bikac gun günaşırı yıkadık.Sanki havada serinliyor ona gore gunasiriya donecem.

Bende meraktayim ne zaman dogurdum yazacaksin diye :) bu hafta gelir sanki senin minis❤

Tabii aile duzeni onemli.Tepkileri,soylenenleri her zaman bizden daha iyi seciyorlar.Uzun bi zamana yayiliyor hersey.Kizim 4 yasinda :)
Yaş ve cinsiyette onemli.Yetisme tarzi,merhameti,huylar.
2.ye karar vermek zor oluyor ama cok dusunmemek lazim aslinda :) sizinde aile olarak belirli kriterleriniz olur kararlarinizi etkileyen.Insallah gonlunuze gore olur❤

Mesela gazini cikarmaya calisirken sancisi oluyorsa sikintidanda aranir canim.Yani tek tepkileri gb dusun.Ve emmek rahatlatir.
Bu emmeleri iyi ama sutunude getirir.
Kaka durumu iyiyse sarilik dönmez diye biliyorum.
Bu aranmalar sık emmeler uyuyamamalar hep normal aslinda.Daha buyudukce surekli hersey degisiyor :) bizi neler bekliyor neler :)
Inşallah canım...Allah bağışlasın yavrularını sağlıkla mutlulukla yetiştirmeyi nasip etsin :)

Kizlar bebeğimi emziriyorum memedeyken emip bırakıyor mesela uyuyor gazini cikarirken yine araniyor yine emziriyorum gece hic uyumadik sabaha kadar acaba sütüm mu yetmiyor bi daha sarilik olmasin diye mama aldik ama vicdan azabi yaşıyorum cok mutsuzum kontrolde doktor mamaya gerek yok dedi ama icin rahat etsin istiyorsan 1hafta verebilirsin ama anne sütü vermen lazım dedi ne önerirsiniz tecrübeli anneler :KK61:
Benimki de aynısı.11 günlükken kontrole gittik doğum kilosunu geçmiş aç kalmıyormuş.Doktor,bebeğiniz obur dedi.Çok hıçkırıyordu karnımda obur bebek olacağını okumuştum

Hadi inşallah :) Bugün bu haftanın tam aksine enerjiktim temizlik yemek falan yaptım dans ettik kızımla azıcık şu doğuma giderken göbek atanlar gibi oldum :KK70: Şaşırtıyor beni hergün ha geldi ha gelecek yok biraz daha kalsın diye diye alacağım kucağıma Insallah :)

Bebisi hergün yikadiniz dimi bizde de öyle yapılıyormuş ama doktorlar da göbeği düşene kadar yikamayin diyormuş nasıl yapsak bilemedim. Göbeğini iyice kuruladıktan sonra sorun olmuyor yıkamak değil mi?[/QUOTE]

Benimki de aynısı.11 günlükken kontrole gittik doğum kilosunu geçmiş aç kalmıyormuş.Doktor,bebeğiniz obur dedi.Çok hıçkırıyordu karnımda obur bebek olacağını okumuştum
Benimki de çok hıçkırıyor karnımda. Obur olacak demek ki :)

Back
X