• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Dogum kilolari ne durumda kizlar eve gelince tartildim 2 kilo eksik ciktio_O 3 kilo bebek dogdu daha suyu fln derken en az 5 bekliyodum @SaskinAnne seninde oyle olmuştu sanki simdi durum nasil¿
Benimde öyleydi canım ama yavaş yavaş gidiyor 10 kilo vermişim ben şuan 66 kiloyum 6 kilo daha vermek istiyorum

Kızlar moralim bozuk çok... Göğüslerin süt dolu.. Ama benim bebiş genzine süt kaçırıyor emzirmek kabus oldu, morarıyor bugün daha kötü oldu iki yutmada genzine kaçırıyor. Napacağımı şaşırdım neden olur sizce
Canım kızımda da öyleydi bunda da başladı çok dolu dolu gelince yutamıyorlar bana sağlık ocağında ebenin söylediği emzirmeden önce biraz sağ ondan sonra emzir şeklindeydi sanırım bir süre öyle deneyeceğim çocuk boğulur gibi oluyor toparlayamıyor

Kızlar korse kullanan yada düşünen varmı? Yamuna korse almayı düşünüyoeum varmı kullanan

BEn daha bugun aldim ebebektekine baktim belden baglamali hosuma gitmedi ic camasircidan aldim normal giyilebilen dr um giyebilirsin hemen demisti ama suan bi tirstim dikislere zarari olmasin 40 i mi beklesek

Ben bi hafta boyunca korse taktım göbeğim indi Bayağı ama ben yine de bıraktım takmayı ara verdim diyelim.Dikişlerin iyileşme sürecini uzatıyor olabilir mi diye aklıma takıldı çünkü..belden bağlanıyor markası yok toptancıdan almıştım

ben medikalden aldım. bir gün taktım sıcaktan dayanamadım mersin hala sıcak. normal doğum oldu ama 5 aylık bir göbek var.

Kızlar moralim bozuk çok... Göğüslerin süt dolu.. Ama benim bebiş genzine süt kaçırıyor emzirmek kabus oldu, morarıyor bugün daha kötü oldu iki yutmada genzine kaçırıyor. Napacağımı şaşırdım neden olur sizce

dik tutarak emzirmeyi denediniz mi ?

Benimde öyleydi canım ama yavaş yavaş gidiyor 10 kilo vermişim ben şuan 66 kiloyum 6 kilo daha vermek istiyorum

bende eve geldiğinde sadece 1 kilo azalmıştı 3 kg bebiş rağmen.simdi de 5 gün oldu 2-3 kilo azaldı. umarım dediginiz gibi olur. 10 kiloyu kaç günde verdiniz ve toplamda kaç kilo almıştınız? ben 13 kilo aldım veremeyecem diye korkmaya başladım.

Önden biraz pompayla sağın sütün tazyiği azalsın. Sonra emzirin. Sağdığınız süt fazla gelirse onu da dondurucuya atın. İlerde çok lazım oluyor :emir_bebek:

Benim de arada genzine kaçıyor.Emzirirken konuşursam ya da kıpırdarsam oluyo.Bir de göğüsler çok dolu olduğunda tazyikli gidiyor ondan da oluyo..

ben medikalden aldım. bir gün taktım sıcaktan dayanamadım mersin hala sıcak. normal doğum oldu ama 5 aylık bir göbek var.

dik tutarak emzirmeyi denediniz mi ?

bende eve geldiğinde sadece 1 kilo azalmıştı 3 kg bebiş rağmen.simdi de 5 gün oldu 2-3 kilo azaldı. umarım dediginiz gibi olur. 10 kiloyu kaç günde verdiniz ve toplamda kaç kilo almıştınız? ben 13 kilo aldım veremeyecem diye korkmaya başladım.
Aslında ben de medikalden aldım ama marka fln yok.Böyle kalırsa diye çok korkuyorum indi ama daha daha inmesi Lazım.sen yeni doğum yaptın ama iner inş çabucak

Sütünü sağıp fazlasını alman gerekiyor. Bende de aynısı oldu elektrikli gögüs pompası aldım rahat ettim

Hizli mi iciyor? Benimki biberonda oyle oluyor. Cocugu besleyemiyorum oldurcem diye agladim bu sabah.
Emzirme pozisyonunu mu degistirsen?

Kızlar bebeğiniz uyurken ses çıkarıyormu bazen inleme gibi sesler çıkarıyor normalmidir?

nihayet oğlumu yoğun bakımdan çıkarıp evine getirdim. çok rahatladık. mutlu görünüyor .bende yollarda perişan olmuyorum dinlenebiliyorum. sağolsun kayinvalidem ve ablam bizdeler etrafimizda dört dönüyorlar. kedisi olan arkadaşlar durum nedir ? bizimkiler hiç yanasmiyorlar. sanki kendilerini dışladılar mutsuzlar. çok üzülüyorum. ne yapabilirim ?
biz hastaneden gelmeden once cocugun ustunden cikan ilk kiyafetini eve gonderdik kediye verdik geldigimizdede bi koklattik bugun de maya ayni odada tuttuk dikti gözlerini uzub sure inceledi kokladi yaklasti sonra gitti yattı.

suan icime su serpildi gobegin 6 aylik duruma geldi aksamlari dahada şişiyor sanki

Pompa aldık alelacele bakalım denicem :(( çok üzgünüm napsam olmuyor acile götürcem olmadı

İnşallah gece boyunda her kalktığımda kremi yeniledim ama hala çok canım yanıyor.Kazara Doğum olursa bu ağrısan dikişi farketmeyecem sanırım :olamaz:

Zaten hassas bi yer,hamilelik ayri hassasiyet,bide acisi...Insallah daha iyisindir.Acaba pisik kremleri onarici oldugundan daha iyi olabilir mi?
Aklimada bisy gelmedi

Kizlar dün aksam yemeginde etli nohutlu haslama ve bulgur pilavi yedim.çocuk sabaha kadar sanci çekti.bizi de uyutmadi.
Bizdr agzina biyogaia damlattik.
2 3saat daha cekti.esim sakinlestirdi biraz yatirdi.sonra yine uyandi.bu sefer meme istiyordu.
Bende sabaha kadar o sussun diye memei vermistim.bi yandan da sağmistim.goğüslerimde hal kalmadı.sızım.sızim sızlıyor.sabah acikinca mama verdim bi ölçek.o sirada gazlarini cikardi.kakasini yapti.rahatladı.ama şimdi de uyumuyor.yorgunluktan ikimizde ölüyoruz.ev desen evi pislik götürüyor.zorla bi kahvalti zorla bi yemek yapıp yediysek şükür ediyoruz.
Deneyimli anneler bizim bu halimiz ne zaamana kadar böyle sürecek.
Ne zaman rahatlariz.

Oncelikle cidden endise etmeyin.
Bu durumlarda banyoda işe yarar usutmeden tabii sicacik ve sonrasinda hareket ettirebilirsin ayaklarini fln,yuzustu yatirirsin.
Cocukla bol koaturmacali bir hayat bekliyor canim :) sonra daha dikkat isteyen daha hareketli zamanlar olacak.
Agladiginda cok stres yapma.
Zamanla daha kolayliklar bulursun kendine.Duzen diyemem cunku cocukta hep degisiyor tam oldu diyorsun bi hastalik oluyor hersey degisiyor.
Yediklerine biraz daha dikkat edersen biraz daha kolaylik olur size de.Canin cekerse ye mutlaka tabii ama miktari azaltmak bile iyi olacaktir.

Canım sana bir şey daha soracağım :) sürekli akan göğsüm vardı ya pompayla 2 3 sefer boşalttım çok küçüldü diğer göğsümde ona göre fazla büyük onu da sağıyorum ama uçlar yara olduğu için çok yapamadım bu neden oldu ya da diğeri ne zaman küçülür :))) çok dengesiz absürt bir görüntü oldu :))))

Ne zamandir oyle kaldi :)
Duzelir aslinda sut doldukca yine ve digerini sagarsin.
Arkadasimda boyle oldu ama bi gogsunu hic emmiyordu bebis diger gogsunu emdi uzunca sure.Aktif olmayan memisi daha kucuktu bariz :) Sonradan duzeldi digerininde işi bitince :) tabii bu uzun zamana yayilan bisy

Emme sorunumuz geçti çok şükür artık emiyo meleğim alıştı memeye çok şülürr:anne: mamayı bıraktım emiyo diye vermiyorum bu seferde uyku süresi azaldı yarım saatte bi uyanıp meme istiyo acaba doymuyo mu diye düşünüyorum bu seferde arada mama takviyesi yapsammı ki siz nasıl yapıyosunuz kızlar

Hic yapma canim duzeniniz oturduysa.
Anne sutu alinca mamaya gore daha az uyuyabilir.
Anne sutunun 100 ml mamada 70 ml'e esittir.
Anne sutu ona daha uygun oldugundan hazmetmeside daha kolay ve hizlidir.

Kizlar bende cok korkuyorum biberonla mama verirken.annem veriyor ya da esim.b.annem gidince yanliz kaldigimizda mecburen ben vericem evde tek kalicaz bebisimle o zaman nasil vericem diye cok korkuyorum

Back
X