Canim simdi git sıcak bi banyo yap.elinle goğüslerine masj yap.giyinmeden bornozunla al bebegini kucagina.kahverengi kısmı ver ağzına.makina daha cok acitir.ben bile simdi sagamiyorum.bebesim daha yumusak cekiyor.
Ins göğsun iyilesecektir.sabret dedgimi yap.1 haftaya geceek.
Gümüş kapaklardan almanı öneririm, hemen geçirir.
Kızlar benimde yara oldu ama sizin anlattığınız kadar kötü olmadan ben kalkanı bıraktım o daha çok astırıp acıtmaya başlamıştı ped kullandım lansinoh kremi sürdüm ve silikon göğüs uçşarıyla emzirdim 1 hafta kadsr geçti çok şükür deneyin isterseniz belki faydası olur
Haa bir de Memelyn beni çok rahatlatmıştı. Eğer açık yaranız varsa kalkan kullanmayın çünkü nemli kalınca yara iyileşemiyor.
Lansinoh u oneririm. iyilesene kadar ya mama takviyesi ya da silikon koruyucu ile emzirin...
iyileşmeden sağım yapmayın.. iyice deforme olabilir
Canim bizzat yapandan dinleyerek bildigim sogan iyi geliyormus.
Uclari kopuk kopuk oldu herseyi denedim demisti kiz,en son denize dusen yilana sarilir misali duydugunu yapmis.Sogani bayaa yumrukla kırıp gogus ucuna suyundan damlatmislar 1-2 damla.Yakti biraz ama gecti demisti.
Bilmiyorum simdi nedir ne degildir kendimde yapmadim ama fikir olur belki.
Kantaron yaginida duymustum onu yikamak gerekir ama unutma.
Bide Eylul annelerinde bi arkadas baticondan bahsetmisti doktorunu onermis.Kremin ustune baticon surmus emzirmeden once de guzelce temizlemis.
Yani istersen kendi doktorunuda bi ara danis.
Bide doktorum bana Specta Mam Phyto diye bi jel vermisti gogus ucu icin e vitaminli fln,o da bayaa rahatlatiyordu.Yara olmadi ama hassasiyette cok rahatlatti.
Canım pes etme benim ilk bebegimde olmuştu çocuk kan emiyordu resmen ebe ler emsin bişey olmaz meme vermeye devam et geçecek diyorlardı gerçekten geçti kimisi bazen uzun sürüyor ben de lansinoj krem işe yaramıştı aslında tecrübeli birisi sana söyleseydi bebek dogmadan 1 ay önce falan kremleri sürmeye başlaman lazım dı ben ikinci de öyle yaptım çok şükür yara olmadı bu kez Allah kolaylık versin o acı yı çok iyi bilirim sadece geçecek de dayan emzirdikçe geçecek meme uçları uyuşmaya başlayacak.
Hepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,
????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????
Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun