• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2019 Bekle Bizi :D

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Karnıma ağrılar girdi hala çıkmadı kuzum ya tam tamına 5 saattir çalışıyo yazıyo şaka gibi bi tamamlandı yazısını göremedim
Normalde 3te çıkması lazım balım, ben de çatladım burda valla

Normalde 3te çıkması lazım balım, ben de çatladım burda valla
yani,önceden en fazla 4 saatte çıkmış olurdu bilmiyorum ya niye böyle oldu ki doktoru da aradım çıkmamış dedi şaka gibi herkes mi beta verdi :-)

• Beğen
Reactions: Eva
Bence 21. gunu bekle daha buyur diye dusunuyorum. mm olarak soyledi mi kac oldugunu boyutunun? Ya iste hepsi ayni hizda gelismiyot folikullerin hepsi ayni anda da catlamiyor zaten; bence igne daha etkili kuzum zaten... Doktor yanlis bir sey dememis aslinda bakarsan...
Haklisin canim ama ilk kez klomen kullandim bence dozunu arttirip bir iki ay daha deneyebiliriz. Forumda bir suru klomenle 2. 3. Ayda hatta 5.6 ayda gebe kalan okudum.
Igne bana biras acele geldi. Yumurtaliklairmda bir sorun yok rezervi iyi biraz sans vermek lazim diye dusundum.
Simdi eve geldim ovulasyon testi ikinci cizgi epey kirmizilasmaya baslamis yarin muhtemelen pik olur obur gunde catlar artik yapa yapa ezberldim. Ee simdi benim yumurtam ufacikken mi catliyor. Catlamiyorsa neden iki cizgi ciksin

Haklisin canim ama ilk kez klomen kullandim bence dozunu arttirip bir iki ay daha deneyebiliriz. Forumda bir suru klomenle 2. 3. Ayda hatta 5.6 ayda gebe kalan okudum.
Igne bana biras acele geldi. Yumurtaliklairmda bir sorun yok rezervi iyi biraz sans vermek lazim diye dusundum.
Simdi eve geldim ovulasyon testi ikinci cizgi epey kirmizilasmaya baslamis yarin muhtemelen pik olur obur gunde catlar artik yapa yapa ezberldim. Ee simdi benim yumurtam ufacikken mi catliyor. Catlamiyorsa neden iki cizgi ciksin
Bilmiyorum ki benim bildigim 18 mmden sonra catliyor yumurtalar; pkolularda daha yavas buyuyor sadece...

Bu arada o kadar dert etme igneyi; dusuk doz verir. Igne daha etkili aslinda bakarsan sadece daha pahali bir tedavi...
Benim 3. ayim klomenle ilk 2 ay gunde 2 kullandim 1’er yumurtam olustu catladi fakat tutmadi...
Bu ay mesela klomeni gunde 4 kullandim ama buyumedi yumurtalar yeterince ve cuma kontrole gittigimde 2 gun de gonal f igne vurul dedi bana; ben de aldim vuruldum... Hemen ise yaradi mesela 2 doz bile buyutmus 2 tanesini...

Bilmiyorum ki benim bildigim 18 mmden sonra catliyor yumurtalar; pkolularda daha yavas buyuyor sadece...
Kiz kardesimde bu konularda uzman neredeyse ona sordum kesinlikle 18 mm 20 mm olmadan catlamaz diyor. Kucuk kalirsa rahimde kalir bir sonraki adette atilir buyuk zaten kist olur o da ultrasonda gorunur dedi.

Kiz kardesimde bu konularda uzman neredeyse ona sordum kesinlikle 18 mm 20 mm olmadan catlamaz diyor. Kucuk kalirsa rahimde kalir bir sonraki adette atilir buyuk zaten kist olur o da ultrasonda gorunur dedi.
Aynen canim ben de oyle biliyorum sadece bazilarininki 7 gunde buyurken bazilarinin 20 gunde buyuyor ve o boyutlara gelebiliyor.

Bu arada o kadar dert etme igneyi; dusuk doz verir. Igne daha etkili aslinda bakarsan sadece daha pahali bir tedavi...
Benim 3. ayim klomenle ilk 2 ay gunde 2 kullandim 1’er yumurtam olustu catladi fakat tutmadi...
Bu ay mesela klomeni gunde 4 kullandim ama buyumedi yumurtalar yeterince ve cuma kontrole gittigimde 2 gun de gonal f igne vurul dedi bana; ben de aldim vuruldum... Hemen ise yaradi mesela 2 doz bile buyutmus 2 tanesini...
Canim ne kadar verdin igneye acaba?

Doktor keşke boyutunun ne kadar olduğunu söyleseymiş. belki de 14. Gün çatlama olan birine göre değerlendirip 17. Günü geç buldu. O yüzden büyümemiş dedi olabilir yani

Kuzum gecmis olsn yaa :KK43: gecsin de gelmesin artk su kirmizilar yaa :KK43:
kız sen nerelerdesin ne zamandır aklımdasın, nasıl gidiyor bakalım =)

Valla kuzum çok şükür isyan etmiyoruz inancımızda tam ama insan üzülmüyor değil... Düşünsene her ay ümitlenip yere çakılıyorsun şükür toparlanoypruz ama çok farklı Bı duygu rabbim daha fazla aratmasın salı günü aşılama için gidicem sürekli duayla iş yapar hale geldim adım atarken bile dua edip zikir çekiyorum böyle hasta oluncada ben allahtan daima hayırlısı diye istekte bulunuyorum DEMEKKİ daha hayırlı değilmiş diye kendimi avutuyorum ama sen gelde içime sor... BİR bucuk yıl lucak neredeyse yenı bir komsum oldu.. Bana hasta oldun mu diye sordu Bn güçlü görünmek için zor tuttum kendimi gözlerimi kaçırdım bana Allaha daha çok yalvar o senin dga çok istemeni beklıyor dedi.. Kendimi içeri zor attım allahım sen biliyorsun daha ne kadar çok istenilir ki diye hıckıra hıçkıra ağladım
canım burada hepimiz inan aynı duyguları paylaşıyoruz.. her şeyin bir vakti saati vardır derler. inşallah şu aşılama olayı senin için olumlu sonuçlanacaktır. bu arada bebek isteğini herkesle çok paylaşmamanı öneririm. kendi üzüntümüz yetmezmiş gibi, her reglde bir de açıklama yapma zorunluluğu, yok şu doktora git bilmem ne önerilerini dinlemeyi ben kendi adıma hiç sevmiyorum. tabi sen bilirsin..

Selam canim, valla okudum aslinda haftasonu hep ama yazmadim demek ki... Istanbul’daydik da haftasonu simdi Ankara’ya donuyoruz :)
Insallah canim ya valla ugrasiyoruz; sen naptin hsg isini?
Size bir sey danismak istiyorum kizlar; ben normalde ozel muayeneye gidiyorum ama simdi hsg icin sgk anlasmali bir ozel hastaneye gitmeyi dusunuyorum; acaba hsg icin ozel bir sey yapmam gerekiyor mu? Devlet karsiliyor mu bir kismini biliyor musunuz?

Tabii insallah hic gerek kalmaz hsg’ye bu ay hamile kaliveririm.
hsg konusunu ben de hiç bilemedim canım. önceden yaptıranlar aydınlatır sanırım. tabi gönlümüz hiiiç o durumlara kalmayıp en doğalından hamile kalmaktan yana =)

Yoklugun kendini belli ediyor canım :)
Canım hsg için zekaiye gittim de randevu yoktu .
Ben de özelde çektirmek istiyorum ve senin sorduğun soruların cevabını çok merak ediyorum senin gibi :)
canım senin hsg benim çok kafama takılıyor yaa. şu hacamat meselesinden dolayı tüplerin kapalı olduğunu düşünmüştün ya. sonucu acayip merak ediyorum. inşallah olumlu olur tabii. eşini de bu ay adet olursan direkt teste gönderiver. ikiniz de bir kontrolden geçmiş olursunuz ;)

Canim simdi geldim doktordan bugum 17. Gun ama hala tam buyumemis. Biliyorsun normalde 21. Gun yumurtam catliyordu her ay. Doktor persembe yeniden gel artik o gunde olmazsa direk obur ay igneye baslayalim dedi. Klomenden vazgecti herhalde oysaki bu ay ilk kez klomen icmistim.
Anlamadigim birsey var. Yani ben 1 yildir her ay yumurtluyorum akintim agrim olusuyordu ve ovulasyon testleri ile bunu kesinlestirmistim hep 20. 21. Gun cift cizgi olurdu.
Simdi benim yumurtalar buyumeden mi catliyormus yani hic birsey anlamadim.
Allahi seven beni aydinlatsin bu yuzden mi bebegim olmuyor.?
Doktor ilk kontrolde 7 8 folikul var demisti ve sonra sagda 1 solda 2 tane gelismeyi bekleyen var demisti.
Gelismiyor mu gelismeden mi catliyor.
Cokkkk uzgunum ya inanilmaz hemde yikildim resmen
düzenli adet olduğunda genelde yumurtaların kendi kendine büyüyüp çatladığı düşünülür. ama tabi her ay aynı kalitede olacak diye bir şey yok. yeme içme, stres vs. gibi unsurlar da etkiliyor kaliteyi.. o yüzden hemen kendini harap etme lütfen.. bu arada klomen de herkese yarayacak diye bir şart yok, belki iğne ile daha verimli sonuçlar elde edersin. doktoruna güveniyorsan kendi kendine çok düşünme bence canım ya..

Zeyah3917 Zeyah3917 canım nasılsın yaa seni de merak ediyorum, her şey yolunda mı annecik =)

bu arada kızlarım hepinize yeni bir haftadan merhaba, ara ara girip okudum ama yazmaya fırsat bulamadım.
adetin 14. günündeyim. birkaç gün önce akıntılar oldu, bir ara durdu sanki şimdi yine var gibi. sonuç olarak yumtik dönemini kaçırmamak için gün aşırı değerlendirme halindeyim :oops: bakalım, hepimizin hakkında hayırlısı..

canım burada hepimiz inan aynı duyguları paylaşıyoruz.. her şeyin bir vakti saati vardır derler. inşallah şu aşılama olayı senin için olumlu sonuçlanacaktır. bu arada bebek isteğini herkesle çok paylaşmamanı öneririm. kendi üzüntümüz yetmezmiş gibi, her reglde bir de açıklama yapma zorunluluğu, yok şu doktora git bilmem ne önerilerini dinlemeyi ben kendi adıma hiç sevmiyorum. tabi sen bilirsin..

hsg konusunu ben de hiç bilemedim canım. önceden yaptıranlar aydınlatır sanırım. tabi gönlümüz hiiiç o durumlara kalmayıp en doğalından hamile kalmaktan yana =)

canım senin hsg benim çok kafama takılıyor yaa. şu hacamat meselesinden dolayı tüplerin kapalı olduğunu düşünmüştün ya. sonucu acayip merak ediyorum. inşallah olumlu olur tabii. eşini de bu ay adet olursan direkt teste gönderiver. ikiniz de bir kontrolden geçmiş olursunuz :KK66:

düzenli adet olduğunda genelde yumurtaların kendi kendine büyüyüp çatladığı düşünülür. ama tabi her ay aynı kalitede olacak diye bir şey yok. yeme içme, stres vs. gibi unsurlar da etkiliyor kaliteyi.. o yüzden hemen kendini harap etme lütfen.. bu arada klomen de herkese yarayacak diye bir şart yok, belki iğne ile daha verimli sonuçlar elde edersin. doktoruna güveniyorsan kendi kendine çok düşünme bence canım ya..

Zeyah3917 Zeyah3917 canım nasılsın yaa seni de merak ediyorum, her şey yolunda mı annecik =)

bu arada kızlarım hepinize yeni bir haftadan merhaba, ara ara girip okudum ama yazmaya fırsat bulamadım.
adetin 14. günündeyim. birkaç gün önce akıntılar oldu, bir ara durdu sanki şimdi yine var gibi. sonuç olarak yumtik dönemini kaçırmamak için gün aşırı değerlendirme halindeyim :oops: bakalım, hepimizin hakkında hayırlısı..
Oo hadi bakalim; insallah tutar... Senin kac ay olmustu canim denemeye baslayali bir de duzenli mi adetlerin vs?

canım senin hsg benim çok kafama takılıyor yaa. şu hacamat meselesinden dolayı tüplerin kapalı olduğunu düşünmüştün ya. sonucu acayip merak ediyorum. inşallah olumlu olur tabii. eşini de bu ay adet olursan direkt teste gönderiver. ikiniz de bir kontrolden geçmiş olursunuz :KK66:

KuZum benim sende benim aklımdaydı bugün U Umithepvar da hiç yazmıyo aklımdaydınız bugün bereketli değerlendirmeler olsun inşaallah sonucu da gelsin :):) bende bugün sonuç göstermeye geldim tsh :3,19 çıktı ama doktor sıkıntı yok dedi değişik bi şekilde ve bugün kalp atışını duydu doktor bana dinletmedi ne yazık ki tehlikeli falan dedi ben dinlemek için o kadar bekledim ultrasona göre 6+2 miş geç döllenme herhalde darısı size olsun inşaallah :):):)

Back
X