Selam bebekler ve anaları ♥
Toplu yazayım istedim.
Biz mama ile beslendiğimiz için 5.5 aylık başladık kızlar en erken o zaman dedi doktor.
3 gün kuralı kesinlikle önemli sindirebilcek mi Alerji yapıcak mı kabız ishal olacak mı bilemeyiz o yüzden 3 gün olarak gidiyoruz
Bazı doktorlar yoğurtla başlatıyomuş ama bana doğru gelmiyo doktoruma da o yüzden sebze meyve olarak başladık
3 gün kuralına uyarak patates havuç balkabağı olarak başladık
Sonra kombinasyonlar yaptım 2li 3lü havuç patates yada balkabağı havuç patates gibi bir iki dalda ıspanak atıyorum haşlanırken sonra çıkarıyorum
Ve porsiyon başı 1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı kullanıyorum
2 tatlı kaşığı olarak başlıyoruz 4 8 olarak gidiyor ilk 15 gün yarım çay bardağı kadar 6. ay boyunca çocuk çok iştahlı dahi olsa 1 çay bardağını geçmicek kadar vermek gerekiyor
Kullanabileceğiniz sebzeler
Patates tatlı patates yer elması brokoli havuç bal kabağı organik bulabilirseniz yeşil kabak
Az suyla yada buharda haşlayabilirsiniz ben az suda haşlayıp kendi suyuyla ezip veriyorum biraz pütür önemli alışması açısından blender kullanmayın derim ilerde zorluk oluyomuş
1 öğün sebze 1 öğün meyve şeklinde veriyorum armut elma muz ideal bu ay için
Bir kaç gün sonra avakodaya geçicem
Daha sonra da yoğurt ve yumurta sarısı böyle böyle yaparak zaten 1.5 ayı doldurmuş olucaz
Ay ne kadar uzun yazdım

İnşallah okursunuz bana küfür etmeden