• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
2-3 takım da olsa 0-3 ay al bence. 3-6 ay çok emanet durabilir ama kalıba ve bebeğin kilosuna göre de değişir o
Zaten aldım artık inşallah elimde kalmaz 🤭
Ben tulum hic almadım
Alt üst takim aldım ve kaldırıyor alt üst takımlar büyük olsa bile. Bebeğin kilosu da önemli
Bazısı iri olur, bazısı zayıf. Tercih meselesı yani. Ben tercihimi büyükten yana kullanıyorum. Küçük olacaksa bikac tane olması yeterlidir.
Tulum alt üst takım aldım 0-3 ay sonra 3-6 ay bakıyorum şuan. 3-9 almicam sonra kilosuna boyuna göre alırım diye bakalım..
613 tl para gececek eline o sizin hakkiniz niye gitmesin 😅😅
Burada nufus mudurlugune basvurmustuk ,sizde hastaneye sorun belki farklıdır
Valla dimi yaa ben bu olayı bilmiyordum sizin sayenizde öğrendim.. Bir de eskiden belediye hosgeldin bebek çantası yollardi eve ben de onu araştıracaktim unuttum sonra..
Aynen herkes öyle diyo inşallah öyledir haaa😍😍🙏🏻🙏🏻

Yaaa bence herkesin ihtiyacı farklıdır sen al tabikide 0-3 aylık , ben okadar bol giydirmek istemem, ben daha çok tulum alıyorum, onlar daha kullanışlıymış hem giyip çıkartmak daha kolay oluyor bence büyüdükçe alt üst takım aldım.. benceee sen kendine göre al .. 🙏🏻🙏🏻😍😍
Anladim ki burada herkesin bebek büyütme tarzı kendine has ve herkesin kendi fikri var en iyisi içimden geldiği gibi alayım ben 😁
Kızlar merhaba. 31.haftadayım. Bebeğin hareketlerini çok az hissediyorum bazen hiç hissetmiyorum. Benim gibi olan var mı normal mi bu durum
Sorma bugün beni de korkuttu karnımdan çıkacak diye korktuğum çocuk bugün oynamadı sen ne yaptın?
Ben 0 ay bile aldım. Hastane çıkışı iki takım. Sonrası üç beş tulum 3-6 ay ve genellikle 6-9 aldım. Sonra hediye geldi baby shower da onlar da 9-12 ağırlıklı. Ama çocuğumun sadece 3 çift çorabı var daha😂
Corap basit yahu 🤭 güle güle giysin . Ben de aldım Valla 0-3 ay . Biraz da 3-6 alırım ama 6-9 almicam onu sonra alırım inşallah hele bi doğsun boyuna kilosuna göre ek gıdaya geçmiş olacak malum

Hayır.
Bayramın 1. Günü hiç yerinde durmadı.
2. Gün de hiç sesi çıkmadı tam tersine
Hiç hareket yok korktum ya esim işten geldi karnıma konuştu tık yok hiç kıpırtı bile hissetmedik
Kızlar doğum sonrası kan olayını arkadaşıma soyledım
O da şok oldu.
Ne daşşaklı kadınsın " dedi. :KK53: şans bakımından heralde

Valla kendimden şüphe duydum
Sana uzaylisin demiştim :işsiz:
Kuzum benim hep hareketli nerdeyse. Doktor bana geçen ay hareketlerinde azalma hissedersen ya da kanaman olursa hemen gel demişti. Bi görün doktora için rahat etsin bence. Hareket olayı önemli.
Bana da azalma olursa gel demişti ama akşamları daha hareketli diye bekleyeyim dedim akşamı ama hâlâ yok bu yüzden acil e gittim şükür kalp atışını duyduk haftaya kendi dr uma randevum var pek cevap alamadım neden hareketsiz olduğuna dair dün ama en azından kalp atışı olduğunu gördüm rahatladım şükür çok canım yaninda ya da karnımı kaldırınca of puff ederdim aman nimetmis onlar
Bi karnını ov şekerli bisey ye hareket eder ins ya etmezse bi git bakalım canım
Yok yok tık yoktu
Bebek doğduktan ve kimliği çıktıktan sonra çalışan, çalışmayan herkese veriliyormuş 1 defalık. Eşin veya sen memur iseniz çalıştığınız kuruma, değilseniz sosyal hizmetlere dilekçe veriyorsunuz. 1. Çocuk için 300, 2. Çocuk için 400, 3. Çocuk için 600 tl veriliyormuş. Benim 2. Çocukta yeni çıkmıştı bu ve almıştım neden almayayım ki? Babam vefat ettiğinde ssk dan emekliydi maaşını anneme geçirmek için gittiğimizde cenaze masraflarınız için ptt ye para yatırılmıştır çoğu kişi bilmez almaz devlete kalır gidin alın demişlerdi gidip almıştık neden bırakayım? Bana 600 tl verilecek şimdi evet çok değil ama az da sayılmaz bezine destek olur fena mı😊
Nufus a değil sgk ya mi gideceğiz yani esim ssk li çalışan.. Ay sosyal hizmetlerden kastın ne anlamadım özür dilerim sosyal hizmet deyince aklıma benim direk çocuk esirgeme kurumu geldi

Kızlar bugün doktora gittim benim doktor yoktu başkasına gittim 10 gün oluyor gittiğim 28-+5 ti gittiğim de şimdi bi tarafı gene 28+5 bi yeri 29+1 sadece 100 gram almış doktora dedim yok haftasıyla uyumlu kilosu da bilmem ne ya bu çocuk geriden mi geliyor dedim hayır makinadan makinaya değişir dedi gerçekten gecen sefer gittiğim de de fazla hafta cıkmıstı kime inacagıma şaşırdım eşimde diyo taktın gene 100 gram 200 gram 😔 özellikle hareketler de bi değişiklik ve su kanama olursa acile gel dedi rahim ağzın suyunda güzel dedi kafam da deli sorular bilmiyorum yardım edin 😔

Doktor açıklamış işte, haftasıyla uyumlu gayet normal demiş neyi merak ettin tam olarak?

Yani malesef burda bir çok arkadaş bu konuda evham yaptı ve yapıyor ama 10 günde yarım kilo almıyor arkadaşlar öyle olsa doğuma kadar 8-10 kilo doğarlar 🤭

Aynı doktor aynı cihazla üstüste ölçüm yapsa aynı sonucu çıkaramayabilir ki sana doktorun cihaz farkı diye de açıklamış. Stres yapma keyfine bak 🙏🏻

Siz de şiştiniz mi ya😕
Bayramda su düzenim şaştı, yürüyüş şaştı
Bir de üstüne bol yemek olunca elim ayağım davul oldu
Dün bugun su içmeye gayret ettim ama düzelmedi pek
Eskiden düzelirdi
Mesela eşimin elini tuttum bugun bir süre sağ elim zonklamaya başladı bi bıraktım ki diğer elimin iki katı olmuş şaka gibi
Çok şaşırdık
Sağ elimi sık kullandığım için o daha çok şişiyor
Aranızda bi ben böyle değilimdir inş :KK53:
Ellerim genelde şiş ama Benimde sağ elim hep daha şiş bariz fark var iki el arası😂
Çok ayakta kalırsam evde iş vs yaparsam heryerim şişiyor
Dinlenirsem daha az oluyor ödem

Hastane bez ve ıslak mendili istiyor mu eğitim araştırma hastanesi mi özel hastane mi bizden istemiyorlardı hatta çıkarken bezini verdiler, losyonlarini verdiler, biberonlarini verdiler bildiğim kadarıyla yeni doğan yoğun bakımının mama hariç herşeyini devlet karşılıyordu bizim kiz sadece mama yiyordu sütüm gelmediği için maması bitince yanındaki eczane götürüyordu biz parasını oduyorduk bir de gaz damlalarını biz alıyorduk
Çalıştığım özel hastanede de mama bez ıslak mendil vs aileler getiriyordu
Her hastanede kural başka mı acaba yada devlet özel diye ayrılıyor bilemedim

Zaten aldım artık inşallah elimde kalmaz 🤭

Tulum alt üst takım aldım 0-3 ay sonra 3-6 ay bakıyorum şuan. 3-9 almicam sonra kilosuna boyuna göre alırım diye bakalım..

Valla dimi yaa ben bu olayı bilmiyordum sizin sayenizde öğrendim.. Bir de eskiden belediye hosgeldin bebek çantası yollardi eve ben de onu araştıracaktim unuttum sonra..

Anladim ki burada herkesin bebek büyütme tarzı kendine has ve herkesin kendi fikri var en iyisi içimden geldiği gibi alayım ben 😁

Sorma bugün beni de korkuttu karnımdan çıkacak diye korktuğum çocuk bugün oynamadı sen ne yaptın?

Corap basit yahu 🤭 güle güle giysin . Ben de aldım Valla 0-3 ay . Biraz da 3-6 alırım ama 6-9 almicam onu sonra alırım inşallah hele bi doğsun boyuna kilosuna göre ek gıdaya geçmiş olacak malum

Hiç hareket yok korktum ya esim işten geldi karnıma konuştu tık yok hiç kıpırtı bile hissetmedik

Sana uzaylisin demiştim :işsiz:

Bana da azalma olursa gel demişti ama akşamları daha hareketli diye bekleyeyim dedim akşamı ama hâlâ yok bu yüzden acil e gittim şükür kalp atışını duyduk haftaya kendi dr uma randevum var pek cevap alamadım neden hareketsiz olduğuna dair dün ama en azından kalp atışı olduğunu gördüm rahatladım şükür çok canım yaninda ya da karnımı kaldırınca of puff ederdim aman nimetmis onlar

Yok yok tık yoktu

Nufus a değil sgk ya mi gideceğiz yani esim ssk li çalışan.. Ay sosyal hizmetlerden kastın ne anlamadım özür dilerim sosyal hizmet deyince aklıma benim direk çocuk esirgeme kurumu geldi
Nüfustan kimlik çıkıp çocuk sisteme kayıt olunca sosyal hizmetler diye bir yer var binası var bulursunuz yerini sora sora oraya başvuruluyormuş belki internetten de oluyordur.

Günaydın 😍 sola yatmaktan solum çürümüş sağa dönüyorum sağım çürüyor 🥴 hamileliğin tadını çıkar diyenlere selam olsun sanki uyuyabiliyoruz da rahat rahat 🤪

Ne tadı yahu. Uygulamada bile bu haftalardan itibaren çoğu anne adayı hamilelikten sıkılmaya başlar yazıyor. Ne kadar bizi anlatan bir cümle 😂

Hareketlerimin bu derece kısıtlandığını hissetmemin sebebi halihazırda bir çocuğumun olması, önceki gebeliğimdekinden daha çok sorumluluğum olması ve gün içinde daha çok hareket etmek zorunda olmama bağlıyorum biraz da 🙄

Ama uyku sorunu bunda ekstra bonus tabi 🤷

Kontrole gttik bugün kızlar 🤗bebiisim çok büyümüş 3 3 buçuk haftada 700 kusur gr almış 🙈 1130 Gr di 1839 Gr olmuş ya 😘3 haftada 2 kilo almisdim bebisimde almış çok şükür 🥰 42 cm de boyumuz var.hastanenin eğitimi varmış gebe okulu ebe ile konuştuk falan bayağı bilgide aldık içim rahatladi biraz online eğitimlerine de katılacağım.insallah çok güzel dogumlarimiz olur 🌺🌺🌺

Kontrole gttik bugün kızlar 🤗bebiisim çok büyümüş 3 3 buçuk haftada 700 kusur gr almış 🙈 1130 Gr di 1839 Gr olmuş ya 😘3 haftada 2 kilo almisdim bebisimde almış çok şükür 🥰 42 cm de boyumuz var.hastanenin eğitimi varmış gebe okulu ebe ile konuştuk falan bayağı bilgide aldık içim rahatladi biraz online eğitimlerine de katılacağım.insallah çok güzel dogumlarimiz olur 🌺🌺🌺
Hangi hastane veriyor eğitimi? Online mı sadece

Kızlar bugün doktora gittim benim doktor yoktu başkasına gittim 10 gün oluyor gittiğim 28-+5 ti gittiğim de şimdi bi tarafı gene 28+5 bi yeri 29+1 sadece 100 gram almış doktora dedim yok haftasıyla uyumlu kilosu da bilmem ne ya bu çocuk geriden mi geliyor dedim hayır makinadan makinaya değişir dedi gerçekten gecen sefer gittiğim de de fazla hafta cıkmıstı kime inacagıma şaşırdım eşimde diyo taktın gene 100 gram 200 gram 😔 özellikle hareketler de bi değişiklik ve su kanama olursa acile gel dedi rahim ağzın suyunda güzel dedi kafam da deli sorular bilmiyorum yardım edin 😔
Ben şöyle düşünüyorum tamam kilo olarak farklı çıkabilir fakat ölçümleri niye farklı sonuçta bebeğin kaç ğünlük olduğu belli 🙄ölçümler boya göre yapılıyor

AY evet herkes hasta olmaya başlamış geçiş mevsimindeyiz tehlikeli valla
Ay maşallah diyeyim ,buraları okuyunca kendimi sorugulamaya başlıyorum . Hiç bir mevsim dondurmayı kesmiyorum , hep soğuk su içiyorum . Çorap desen yok , hep tişört giyerim . Hiç hasta olmadım daha . Herhalde bünye buna alışkın olunca , geçişlerde sıkıntı olmuyor 😄

Ya kızlar bayram gezmesinde bile orta yaş teyzelerden sürekli bir öneri bir öneri ," aa terlik giymemişsin bebeğin gazlı olacak " " aa arkanda pencere açık hemen kapat " doğumdan sonra nasıl kaçacagiz bunlardan bakalım . Ağustos sıcağında çocuğu örtmeye,kat kat giydirmeye çalışırlarsa isyan çıkar 🙄😳 size bu durumlarda doğrusunu anlatmaya çalışıyormusunuz , yoksa gecistiriyormusunuz?

Ya kızlar bayram gezmesinde bile orta yaş teyzelerden sürekli bir öneri bir öneri ," aa terlik giymemişsin bebeğin gazlı olacak " " aa arkanda pencere açık hemen kapat " doğumdan sonra nasıl kaçacagiz bunlardan bakalım . Ağustos sıcağında çocuğu örtmeye,kat kat giydirmeye çalışırlarsa isyan çıkar 🙄😳 size bu durumlarda doğrusunu anlatmaya çalışıyormusunuz , yoksa gecistiriyormusunuz?
Yav he he deyip geçeceksin 🤭

Ben şanslıyım, memlekette değilim karışacak kimse yok 😅

Back
X