Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Olacak olacak bence herkesin istedigi olacak. Allah gonlunuzden geceni en onemliside saglıklı olmasını nasil etsin

Bu arada cinsiyetler konuşulmaya başlanmış.

12 yaşında ve 7 yaşında kızlarım var.

Nift testi ile cumartesi günü cinsiyetimizi de öğrendik. Oğlumuz olacak inşallah.
Oo gozun aydın erkekler cogaldıkca cogalıyor Nift testi ikili testten farkli mi oluyor? Ben yurt dısındayım ve ilk kez test yaptırıcam bilemedim hangisi hangisi

Mutlaka boy ile de ilişikliği vardır ama kaç gen mutasyona uğramış , hangileri önem arzediyor , kimisinde hem heterozigot hem de homozigot mutasyonu var ve böyle durumlarda bile değişkenlik gösteriyor . En doğru tanıya istinaden kararı Perinatoloji bölümü verir , Kadın Doğum doktorları bu konuda çok bonkör davranıp ilaca yükleniyorlar

33 yaşa büyük demişsin ya

Benim 6.hamileliğim.
En son down sendromlu bir kız bebeğimizi kaybettik. Moral bozmamak için yazmadım, malum herkes hamile. Riskli olduğum için direk kana bakalım dedi dr.umuz.
12-14 günde sonuçlanıyor. Trisomy 13, 18 , 21 riskimiz de yok bu arada çok şükür.

Bazı şeyler us' da çıkmadığı için mecburen kana bakılıyor.

Çok geçmiş olsun. Benimde 5. Hamileliğim ama doğan hiç çocuğum yok Şuan 12+2 olduk. Riskli gebelik konusunu çok merak ediyorum. İkili testi yaptırmak istemedim ama içim rahat değil. Bana öneriniz olur mu acaba ?

Kizlar evi süpürüyo musunuz ?? Ben korkumdan ilk üç ay süpürmeyim dedim ama benim ki hafta sonu süpürürum dedi dedi araya kaynadı rahat edemiyorum ev battı

Çok güç harcamadan, ağır şeyler çekip itmeden süpürüyorum. Ama eskisinden daha çabuk yoruluyorum. Geçen sefer evin yarısını süpürüp birkaç dakika oturdum..

Neyseki eşyaların ayakları yüksek de yere oturarak altlarını çektirebiliyorum.

Ama ilerleyen aylarda robot süpürge alacağım. İki çocukla haftada birkaç defa ev süpüremem. Hiç sevmiyorum çünkü ev süpürmeyi..

Eşim ev işine yardım eder ama cumartesi de çalışıyor. Ben haftasonu evdeyim. O işteyken yapmak daha iyi oluyor. Kalan zaman bize kalıyor..

Umarım sağlıkla kucağınıza almak nasip olur. Benim de 2 hamileliğim 8.haftada kalplerinin durmasıyla son buldu. Sebebini araştırmadık. Testlere sadece ilk kızımda, ilk olması sebebiyle Dr ne tavsiye ettiyse yaptırdık. 2li, 3lü,4lü, şeker yüklemeleri vs
İkinci kızımda hiçbirini yaptırmadım.
2 düşükte zaten fırsat olmadı.
En son 20.haftalık bebeğimde de ense kalınlığı fazla çıkınca Dr beni perinatoloji bölümüne sevk etti. Amniyosentez yapıldı. Trisomy 21 çıktı. Bu süreçte de sürekli ödem oluştu bebeğimde. Cinsiyetini bile öğrenemedik. Ben 20.haftaya bekledim ama daha kötüye gitti. Sonlandırmak zorunda kaldık. Artık kalbi durmak üzereydi.

Sadece şunu söyleyeceğim. Benim hikayemi okuyup dertlenmeyin. Ya da eski hamileliklerinizi, acı hatıralarınızı düşünüp travma yaratmayın kendinize. Tadını çıkarın. Hep olumlu düşünün. Ben bu kadar şeye rağmen hala umutla bakabiliyorum. Elim, henüz hareket etmese, bile hep karnımda.

Bir doktorumun çok güzel bir sözü vardı. Bak kızım, olacağı varsa olur. Ben sana yat dinlen diyorum ama dağda bayırda çalışanları düşün. İyi düşün. Moralini yüksek tut, dedi.

Hakkaten de öyle. Yeme içme, dinlenme yorulma , moral motivasyon dışında bizim elimizden pek bir şey gelmiyor. İyi şeyler düşünün, kendinize iyi bakın, hamileliğinizin tadını çıkarmaya bakın.

Benim de aynı 11.haftada erkek büyük ihtimal denildi, bugün 13+1 başka bi hocaya daha göründük kesin erkek dedi bebişin mal meydanda zaten foto da koyuyorum adını da belirledik Atlas koyacağız inşallah sağlıkla gelir

Kizlar evi süpürüyo musunuz ?? Ben korkumdan ilk üç ay süpürmeyim dedim ama benim ki hafta sonu süpürürum dedi dedi araya kaynadı rahat edemiyorum ev battı
Benim eşim süpürüyor Haftada 1 süpürüyor, tuvalet ve banyoyu çok detaylı yıkıyor. Ben sadece toz alıyorum ve yemek yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…