Allah'ımmmmm inşallah burayı gizli gizli beni ve bu yaşadığım şeyleri bilen biri okumuyordur çünkü tutamayacam kendimi anlatıcam artık

Eşim tarafının bi şeytannur anneannesi var, onları davet etmiştik kv ile beraber. Toplamda 10 11 kişi olacağız diye hesaplandı. 1 hafta önceden eşim dedi ki bakın vardiyamı ayarlıyorum, haftaya ptesi bekliyoruz. Sırf almasak anneannesi 1 senelik dedikodu çıkaracak diye alıyoruz iftara resmen. Evimiz dubleks, eşimle pazar günü aldık elimize viledaları kovaları o üst kata çıktı ben alt kata 1 tam gün temizlik yaptık. Akşama uyumadan koca tepsi tatlımı yaptım. Ertesi gün çorbamı, salatamı, mezelerimi hazır ettim. Pide içi hazırladım, fırına yolladım. Sofrayı kurdum, ezana 20 dk kala su bile ısıttım ki çorbaları koyarken çayı demlerim de yemekten sonra her şeyiyle hazır olur diye. ezana 10 dk kala kv geldi, ne görümcem var ne kp ne kb. Tekten gelmiş, görümcem hastaymış, kp çalışmaya gitmiş, kb vardiya uymamış. O saate kadar bi haber vermek yok ama, söylemişim de pide yaptırıcaz diye, biliyorsunuz kişi başı kabastaslak hesaplayarak yaptırılır pide dediğin. Ama Allah yukarıda hiç kızmadım o an çünkü olabilir yani nolucak 3 kişilik pide ne kadar artar. Baktık ezana 5 dk var, çorbayı ısıtmışım hâlâ gelen yok aradık biz diğer davetli grubunu. Eşim dedi ne zaman geliyonuz hazır her şey sizi bekliyoruz, karşıdaki demesin mi e siz ne zama çağırırsanız o zaman gelicez. Biz de anladık ki sofraya davet bekliyorlar. Dedik hadi çabuk gelin aşkolsun daveti mi olur. Anam demesinler mi e biz sofrayı kurduk, siz geçen haftadan sonra tekrar aramadınız bizde gelmciez zannettik unuttuk gitti evde yemeğimizi yaptık.

Neyse biraz daha konuştular eşim kapattı, ama nasıl üzgün, kızgın. Benim yorgunluğumu gördükçe sinirleniyor. 3 kişiye 40 adet yani 80 yarım pide kaldı mı? Kadir gecesi diye çıktık sokağa kime ne gelirse dağıttık artık Allah kabul etsin demek ki manevi olarak böyle bir hayra ihtiyacımız varmış, lafı olmaz ama insan lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan ince düşünce piri insanların böyle davranışıyla karşılaşınca biraz geriliyor. Kaldı ki kuzu çevirmedilerse sofrayı toparlayıp hemen gelebilirlerdi ya da yemeğe yetişemedik çaya geldik diyebilirlerdi. Kv zaten deli midir nedir, ısrarla diyo kızım çok yaptırmışsınız neden o kadar yaptırdınız vs. En son dedim anne alnımda enayi yazar gibi bi hal mi var 3 kişi olacağımızı bilsem niye tüm gün koca tencere çorba, 40 pidenin harcı, bi ton meze, bi ton salatayla uğraşayım sizin taraf gelecek diye yaptım gelmediler, habire üst üste neyi soruyorsun oğlun zaten sinirli neyi amaçlıyosun yani dedim. Laf sokulmasından üst düzey zevk alıyor olmalı ki gazı çıktı, bi daha da sormadı niye bu kadar yaptırdınız diye. Neyse işte. Bende bizim evin geç sinirlenip geç sakinleşeniyimdir. Eşim biraz daha yapısal olarak hızlı sinirlenip kendini çabuk da sakinleştirir. O yüzden o an kendi hayal kırıklığımı, yorgunluğumu kenarı koyup eşimi teselliledim. En yakın arkadaşını ve eşini aradım hemen bize gelin sıcak pidemiz, soğuk tatlımız ve taze çayımız var diye. Öyle dağıttım aklını ama tabii bize ders oldu.