2023 Aralık Ayı Burç Yorumları

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.819
2.659
ARALIKK (6).jpg

Koç Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta sezgisel ve mistik yönlerinizin sizi farklı atmosfere kaydırması, sıra dışı dostlukların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Duygularınızda ruhani bir doyum arayacaksınız. Farklı duyguların esiri olabilirsiniz.

Merkür, 14 Aralık'ta geri gitmeye başlıyor. Karşı cinsle aranızda adını koyamadığınız bir duygu karmaşası içinde olabilirsiniz. Kendinize ait doğrularınızdan emin olmak için, çevrenizi sınamak isteyecek, kendinizi çok daha enerjik ve cesaretli hissedeceksiniz. Yaratıcılığınızdan kaynaklanan pratik gerçekleri hayata geçirebileceksiniz. Kariyerinizde olumlu pozisyonların içinde olacaksınız. Hedefleriniz sizi yönlendirmeye başlıyor. Daha çok çalışıp, daha çok kazanacaksınız. Birçok değişim sizi bekliyor. Bu yüzden, kararlı olduğunuz konularda meydana gelen değişimler sizi gerebilir.

Sosyal çevrelerde dolaşacak ve kendinizi daha iyi hissedeceğiniz alanlarda olmak isteyeceksiniz. 14 Aralık'tan sonra sağlık gezegeniniz geri hareket ediyor. Mide ve bağırsak sorunlarınızı dikkate alın. Gürültülü ve kalabalık yerlerin cazibesinde kalarak, bedeninizi yormamalı ve uykunuza dikkat etmeli, geceleri erken yatmalısınız. Detoks rejimleri size iyi gelecektir.


Boğa Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta her şeyi göze alacak kadar güçlü ve performansınız oldukça yüksek. Planlarınızı gizli tutmak istiyorsunuz fakat çevrenize duvar örmeniz zor olabilir. Araştırma içgüdünüzün yüksek olmasından kaynaklanan, hedeflerinize yönelik çalışmalar içindesiniz. Rakip tanımıyor fakat bu özelliğinizi gizlemeyi başarıyorsunuz. Gizli duygularla başınız dertte; benden söylemesi. Sevdiğiniz veya kafanıza taktığınız kişiyi gözünüzde büyütmeyin. Olmayacak hayallerle kafanızı kurcalamayın.

Karşınızdaki kişilerin yardımsever duyguları sizi yanıltmasın. Sizden belli menfaatleri olan kişileri bilinçsizce çevrenize toplayabilirsiniz. Hayaller ve gerçekler arasında yaşayacağınız medcezirlerin, aslında yaşamınızı renklendirmek adına evrenin size sunduğu küçük hediyeler olduğunu unutmayın.

Aralık boyunca sağlık gezegeniniz Venüs, karşıt evinizde ilerliyor. Ruhsal gelişiminiz önem kazanıyor. Felsefi tavırlarınız da, her konuda size yardımcı artık. Hiçbir şeyden korkmuyorsunuz. Sağduyu ve sorumluluk duygunuz artıyor. Üstünlük duyguları içindesiniz. Bu dönemde hiçbir şekilde pes etmeyeceksiniz.


İkizler Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta çevrenizde birçok yakınınızı bir araya getirme planları yapacaksınız. Bu konuda oldukça başarılı olacaksınız. Zihinsel aktivitenizin yüksek olmasından dolayı huzursuzluk duyabilirsiniz. Egonuzu güçlü tutacak ve isteklerinizde aşırıya kaçacaksınız. Finans konularının gündem kazanmasıyla satın alma duygunuz ortaya çıkıyor.

Sıra dışı fikirlere açık olmanıza rağmen, yeniliklere karşı temkinli olmalısınız. Sosyal ortamların aranılan insanı olmanız, hayatınızı renkli hale getiriyor. Bu dönemde ani başlayan geçici aşk ilişkilerine karşı tedbirli olmalısınız. Sadece keyifli günler geçirirken, bu beraberliklerinizden çok şey beklememelisiniz. İş yaptığınız kişiyle aşk yaşama olasılığınız ortaya çıkabilir.

Aralık ayı içinde sağlık sorununuz görünmemesine rağmen, yaşadığınız yoğun duygular yüzünden strese bağlı tansiyon değişimleri yaşayabilirsiniz. Ayrıca, soğuk havalarda genital organlarınızı korumalı, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak kalmalısınız. Derin düşündüğünüz konular bilinçaltınızı etkileyebilir. Yarım kalan fiziksel tedavileriniz varsa, onları ihmal etmeyerek tamamlayın. Bu dönemde tıbbi kontrollerinizi eksiksiz bir şekilde yaptırmalısınız.


Yengeç Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta Merkür'ün geri hareketi duygusal karmaşaya neden olabilir. Yanılgılar ve farklı anlaşılmalar söz konusu. Bu nedenle, geçmişte fark edemediğiniz bazı olayların perde arkasını daha iyi görebileceksiniz. Hayallerinizle ve değerlendirilmeyen yeteneklerinizle ilgili, uzun süredir beklediğiniz konularda sürprizlere hazırlıklı olun. Güçlü olmak arzusuyla, önemli kişilerin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu dönem aşk konusunda da zorlanmalar söz konusu. Aşk hayatınızda sıcak savaşlardan kaçınmalı ve partnerinize karşı politik olmalısınız. Gizli tutkular başınıza iş açmasın. Gizli buluşmaların olumsuz sonuç verebileceğini unutmayın. Başınızı ağrıtacak dedikodular bu dönemde ortaya çıkacak.

Dost toplantılarında karşılaşacağınız kişilerin sizi etkilemesine izin vermeyin. Eski bir arkadaş, yasak duyguları körükleyebilir. Bu dönemde ilişkilerinizi sorgulayarak bazı kararlar alabilirsiniz. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda. 14 Aralık'ta Merkür, retroya başlıyor. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Oldukça sağlıklı görünmenize karşın hırslı yapınızın körüklenmesinden dolayı, strese bağlı gerginlikler ortaya çıkabilir. Beslenme ile konularda aşırıya kaçmayın. Karaciğerinize bu konuda önem verin.


Aslan Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Mesleğinizle ilgili hayallerinizi ve isteklerinizi yeniden gözden geçirirken, çevrenizde sizin gibi pozitif düşüncelere sahip olan kişilerle birlikte olacağınız işlere yöneleceksiniz. Durum değerlendirmesi yaparken çevredeki kişilerden yanlış fikirler alarak etkilenmemeye çalışın. Esnek olmanız gereken bazı konularda, tüm inatçılığınızla sabit tavırlarınızı muhafaza etmeniz sizin için büyük bir engel.

Aşklar ve arkadaşlıklar yüksek bir seviyede devam edecek. Kaliteli dostlar edinecek ve istediğiniz çevrelerde ilişkiler kuracaksınız. Aşkta gerçek duygularınızın anlamını irdeleyeceksiniz. Bazı ilişkilerinize belli bir mesafe getireceksiniz. Değer yargılarınız ve sezgileriniz artıyor. Bazılarınız yolculuklarda tanışacağı kişilerle, evlilikle biten beraberlikler yaşayacaktır.

Jüpiter, 10. evden destek verecektir. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda. 14 Aralık'ta Merkür retrosu başlıyor. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda. Sağlığınızla ilgili sorunlara karşı duyarlı yaklaşmalısınız. Sezgisel yetenekleriniz yüzünden yorgun düşebilirsiniz. Uykunuza dikkat edin ve küçük kazalara karşı tedbirli olun. Mideniz ve sindirim sisteminiz hassas. Kadınların rahim ve yumurtalık kontrolünden geçmelerinde fayda var.


Başak Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Bağımsız iş yapmaya yöneleceksiniz. Finans açısından kolay kredi kaynakları, çevre desteklerinizin artışı gibi değişik konular ortaya çıkacak. Satürn uyumu size büyük bir cesaret veriyor. Başarma konusunda size sunacağı avantajı, kişisel hedeflerinizin yapıcı bir başlangıcı olarak kullanabilirsiniz.

Karşı tarafı rahatsız edici etkilere neden olmadan, arzuladığınız konulara işlerlik kazandırabilirsiniz. Öğretici etkiler veren Satürn, size zorluklar sunuyor gibi görünse de, başarılı olmak için izlemeniz gereken stratejik yolları öğrenmenize neden olacaktır. Bulunduğunuz konumda ilerlemek ve sesinizi duyurmak istiyorsanız; iç dünyanızla ilgili sorunları bir kenara koyarak, çatışmalardan uzak durmalı, bu enerjiyi sosyal konularla ilgili durumlarda yakıt olarak kullanmalısınız.

12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğuyor. 14 Aralık'ta Merkür geri gidiyor. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç'te gerçekleşiyor. Ay içinde, sağlık sorununuz görünmemesine rağmen, yaşadığınız yoğun duygular yüzünden strese bağlı tansiyon değişimleri yaşayabilirsiniz. Ay boyunca Venüs, Akrep burcunda ilerleyecek. Doktor kontrolünde gerekli vitaminlerinizi almalısınız.


Terazi Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta uzun süredir planladığınız atılımları kolay bir şekilde gerçekleştireceksiniz. Gücünüzün farkındasınız. Engelleri hızlı bir şekilde atlatacaksınız. Kararlı ve temkinli hareket etmenize rağmen, aile yakınlarınızın düşüncelerinin de hayatınızda yeri olacaktır. Çalışma evinizde ilerleyen Satürn, isteklerinizi gerçeğe döndürüyor. Hayal gücünüzü, istediğiniz koşulları oluşturmakta kullanabilirsiniz.

Seyahatler ve geziler ön plana çıkacaktır. Yoğun ve güçlü duygular hissedeceğiniz ilişkilerin başlangıcı oluşabilir. Satürn, isteklerinizi gerçeğe döndürüyor. Hayal gücünüzü, istediğiniz koşulları oluşturmakta kullanabilirsiniz. Seyahatler ve geziler ön plana çıkacaktır. Sosyal yaşantınızın birden canlandığınız hissedeceksiniz. Çevre ilişkileriniz genişliyor ve uzak ülkelerle ilgili hayallerinizi gerçekleştirmek için önemli bir devreye giriyorsunuz. Çevrenizin kalabalıklaşması, sizi şaşırtmamalı ve iç disiplininizi bozmamalı.

12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğuyor. 14 Aralık'ta Merkür retro yapıyor. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Mars, Yay burcunda ilerlemeye devam ediyor. Sağlığınızla ilgili olumsuzluk söz konusu olmamasına rağmen; yakın çevrenizdeki kişilerin sağlık sorunları ile uğraşacak, yüksek tansiyon ve kalp sorunları olan yaşlı dostlarınıza yardım edeceksiniz. Uzun süren kronik rahatsızlığınız varsa, bu dönemde bir doktora görünerek, kesin sonuç getirecek tedavinizi yaptırabilirsiniz.


Akrep Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta yeni başlayacağınız işlerinizde kontrollü yol almaya çalışın; her şeyin en kötüsünü düşünerek önceden önlem alın. Bu arada yaşamınızda iz yapan mevcut işlerinizi ele alarak, düzeltici faaliyetler doğrultusunda çalışabilirsiniz. Yeni işlerde sorun yaratan Merkür, eski işlerinizi destekleyecektir.

Sosyal ilişkilerinizdeki sorunları da bu dönemde çözebilir, iletişim problemlerinizi düze çıkarabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin düşüncelerine değer vermeyi ve dinlemeyi öğreneceksiniz. Bu ay sanatsal faaliyetlere daha fazla önem vereceksiniz ve bazılarınız, tanışacakları ilginç kişilerden aşk teklifleri alacaklar. Bu dönem özel ilişkiler konusunda çok dikkatli olmalısınız. Çünkü karşılaşacağınız kişilerin etkili sözleri ve anlamlı davranışları baştan çıkarıcı olurken, daha sonra vazgeçeceğiniz birlikteliklerin temelini atabilirsiniz.

Belleğiniz çok güçlü; yaşadığınız hiçbir olayı unutmuyorsunuz. Sağlığınızla ilgili önemli bir sorun olmamasına rağmen değişen hava koşulları karın bölgenizde ağrılara neden olacaktır. Mars, Yay burcunda ilerlemeye devam ediyor. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğuyor. 14 Aralık'ta Merkür, geri hareketine başlıyor. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Ayaklarınızı üşütmemeli, kendinize dikkat etmelisiniz. Spor yaparken baldırlarınızı zorlamamalısınız. Eskiye olan özleminiz artıyor. El becerilerinizle uğraşmak sizi stresli iş ortamlarından uzaklaştıracaktır Olaylara olumlu bakabilirsiniz. Takıntılarınızdan kurtuluyorsunuz.


Yay Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta Plüton kişisel evinizde. Fedakarlıklarınızın karşılık görmeyeceğinizi zannederek susmayı tercih ediyorsunuz. Yardım etme duygunuz oldukça yoğun ve birlikte çalıştığınız kişilerin işlerini kolaylaştırmak için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Güven duygusuna her zamankinden fazla ihtiyacınız olacak.

Yakınlarınızdan bile düşüncelerinizi saklayacaksınız. Dostluklar ve iş anlaşmaları ön plana çıkabilir. Aynı fikirleri paylaştığınız kişilerle, ortak projeler sergilemeyi amaçlıyorsunuz. Bu ay, aşk gezegeniniz sizi romantik ve çekici yapacak. Gizli kapaklı olaylardan uzak kalmak sizi olumlu kılacaktır. Kıskançlıklar ve tutkular ön planda olacak.

Eşinizden destek geliyor. Kıskançlık duygularınıza dikkat etmelisiniz. Enerjiniz oldukça yüksek seyrediyor. Duygularınızı istediğiniz gibi yönlendirecek ve aşkı kendinize çekmeyi başaracaksınız. Aşk yaşamınız, hayatınızdaki tüm değerlerin önüne geçecek.


Oğlak Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Bu ay Plüton kişisel evinizde. Yardımseverlik duygunuz ağır basıyor. Çevrenizdeki kişilerin işlerini kolaylaştırmak onlara destek vereceksiniz. Yakınlarınızdan bile saklayacağınız bası düşünceleriniz var. Bu dönem iş anlaşmaları önen kazanabilir. Bazı kişiler ortak çalışmalar içine girebilirsiniz.

Aralıkta romantik ve çekici bir döneme gireceksiniz. Aşk yaşamınızda gizli kapaklı olaylardan uzak durmayı, açık olmayı tercih edeceksiniz. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğacak. Sağlık gezegeniniz Merkür, 14 Aralık'tan başlamak üzere Oğlak ve Yay burcunda geri hareketini yapıyor. Bilinçaltınız devreye girecek. Düşünce sistemiyle iyileştirme gücünü kullanabilirsiniz. Eğer sağlık sorunlarınız varsa hızla iyileştiğinizi göreceksiniz. Bu ay değişik alternatif iyileşme yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Detoks rejimleri sizin için oldukça uygun olacak. Yaşama analizci bakış açısı ile bakarken, isteklerinizde derin bir araştırma ve inceleme hakim olacak. Hızlı hareket etmeniz yüzünden küçük kazalara meyillisiniz. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Bu ay öfkelerinizi dizginleme konusunda başarılı olacaksınız.


Kova Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta karşılaşacağınız engellerle mücadele edecek güçtesiniz. Kendinize ait doğrularınızdan emin olmak için, çevrenizi sınamak isteyecek, kendinizi çok daha enerjik ve cesaretli hissedeceksiniz. Başlayacağınız yeni yaşam döneminde, kendi inisiyatifinizi kullanarak şartlarınızı belirleyeceksiniz.

Arkadaş seçimi veya ortak işlerde, size destek verecek pratik zekalı kişileri tercih edeceksiniz. Zihninizde yer edinen konumlara ulaşmak için gerekli tüm imkanlara sahipsiniz. Sakin ve sessizce hedeflerinize yaklaşıyorsunuz. Üstünlük duyguları içindesiniz. Siz özgürlüğüne düşkün ama aynı zamanda evlilik insanısınız. Kural tanımayan farklı bir yapınız var. Fikirlerinizi benimsemeyen ve size destek vermeyen kişileri yaşantınızdan uzaklaştırabilirsiniz. İlişkilerinizi gözden geçirmek için tam sırası. Partnerinize daha çok zaman ayırmalı, onun sizden beklentilerine karşı ilgili olmalısınız. Karşılaştığınız her kişi farklı bir biçimde sizden etkilenecek.

Romantizme yatkın olduğunuz bu günlerde, hayatınızın aşkı diyebileceğiniz bir kişi de ortaya çıkabilir. Zafer daima sizden yana unutmayın. Sağlığınız mükemmel gidiyor. Güneş, size çekicilik ve enerji verirken, sinirli, asabi olmanız da neden oluyor. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğuyor. 14 Aralık'ta Merkür geri hareketine başlıyor. Dişler, dizler, kemikler, bu ay dikkat edilmesi gereken organlarınız. Ayrıca cildinize özen göstermeli ve ayak bileklerinizi korumalısınız. 27 Aralık'ta Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Uykusuz kalmamalı ve sizi depresif yapacak olaylara karşı temkinli olmalısınız. Kısa yürüyüşler, meditasyon, yoga ve dansla ilgilenmelisiniz. Kendinize olumlu uğraşılar bulabilir ve zihninizi dinlendirebilirsiniz.


Balık Burcu - Aralık 2023 Aylık Burç Yorumu

Aralıkta ruhsal açıdan zorlanabilirsiniz. İnsancıl yapınızı herkes anlamıyor ve sizi duygusuzlukla suçlayabiliyorlar. Ama aldırmamayı öğrendiniz, olayları takmıyorsunuz. Güneş'in bulunduğu konum, güçlü dostlarla birlikte olmayı arzuladığınızı ve onlarla önemli iş birliği içinde olacağını gösteriyor. Sürekli kendinizi aşma eğilimi içinde olmanız, sizi her konuda farklı ve anlaşılmaz kılıyor.

Beraber çalışacağınız kişileri sınayarak seçiyorsunuz Keşfetme içgüdünüz sayesinde yeni mutluluklar sizi bekliyor. Kişisel coşkularınıza karşılık bulabileceğiniz ortamlarda yer almak istiyorsunuz. İşinizle ilgili yeni değişimler arzuluyorsunuz. Karar vermeden önce adımlarınızı sağlam bir şekilde atmalısınız. 2023 yılının sınavlarından başarıyla çıkıyorsunuz. Duygu ve mantık karmaşası yaşadığınız bu günlerde, içsel çatışmalarınızın önüne geçemiyorsunuz.

Ne zaman ve nerede hangi duygunuzun ön plana çıkacağının belli olmadığı yaşam kesitleri, yorgunluğu da beraberinde getiriyor. İlişkilerinizi sürekli saygı bazında tutmanız, çevrenizde iyi bir imaj uyandırıyor. Çekiciliğinize diyecek yok doğrusu. Girdiğiniz her çevrede gözler sizin üstünüze çevriliyor. Sevdiğinize kendinizi ispat etmelisiniz. Karışık duygular içindesiniz. 12 Aralık'ta Yeni Ay, Yay burcunda doğuyor. Güneş'le birlikte etkileşim içinde olacaklar. Bir arkadaşınız operasyon geçirebilir veya onu hastanede ziyaret edebilirsiniz. Dostlarınızın sağlık sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz.






Filiz Özkol
 
ARALIKK (2).jpg

Koç​

12 Aralık’ta Yay burcundaki Yeni Ay sırasında, ufuklarınızı genişletmek adına farklı inançlar ve bakış açıları üzerinde odaklanacaksınız. Yeni Ay dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor bu yüzden de sıradan rutinlerinizden çıkmak isteyeceksiniz. Sizi alışılmışın dışında yeni girişimlere yönlendirecek herhangi bir fırsat arayışı içinde olabilirsiniz.
13 Aralık’ta Merkür, disiplinli Oğlak burcunda geri harekete başlıyor, kariyeriniz ve profesyonel çabalarınızı yeniden değerlendireceksiniz. İletişim gezegeni retro yaptığı sürece, kariyerinizle ilgili mevcut zihinsel yaklaşımınızı gözden geçirmeniz gerekecek. Bu gerileme sırasında, hedefleriniz konusunda geçici bir perspektif değişikliği yaşayabilirsiniz. 21 Aralık’taki kış gündönümünden sonra kamu imajınızda değişiklikler yapma sürecine girebilirsiniz. Merak etmeyin, sıkı çalışmanız dikkatlerden kaçmayacak. Aralık ayının önemli gökyüzü olayları, 26 Aralık’ta Yengeç burcundaki Dolunay’la son bulacak. Bu olay evinizde ve özel dünyanızda konfor ve güveni aydınlatacak. Bu Dolunay gelişirken, güvenli ve tanıdık ortamınıza çekilmek isteyeceksiniz. Ancak sosyalleşmekten kaçınabilirsiniz.

Boğa​

Aralık ayının ilk olayı olan Yay burcundaki Yeni Ay, finansal sorumluluklarınız ve ortak yükümlülüklerinizde bolluk dolu bir yeni döneme öncelik vereceğinizi gösteriyor. Bu Yeni Ay’da daha ciddi konulara odaklanıyorsunuz. Yeni mali girişimlerinizin potansiyelini değerlendireceksiniz. Umut vadeden yatırımlar yapabilir veya yeni bir finansal sorumluluk üstlenebilirsiniz.
13 Aralık’ta Merkür, Oğlak burcunda geri harekete başlayacak. Mevcut bakış açılarınızı ve dünya görüşlerinizi yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak. Bir toprak elementi olarak, felsefi inançlarınız ve dünya görüşleriniz konusunda genellikle mantıklı bir yaklaşım benimsiyorsunuz. Ancak bu dönemde dünyaya bakış açınızı yeniden düşüneceksiniz. Gerektiğinde fikrinizi değiştirmekte bir sakınca yok sevgili Boğa burçları. Güneş’in 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçmesiyle hayatınızı istediğiniz gibi yönlendirmek daha kolay olacak. Bu dönem ayrıca yakınlarınız ya da iş arkadaşlarınızla buluşmanızı destekliyor. Aralık 26’da Yengeç burcundaki Dolunay, yakın çevrenizde bulduğunuz rahatlığı öne çıkaracak.

İkizler​

Aralık ayında, romantik ilişkileriniz Yay burcundaki Yeni Ay etkisiyle yeni bir döneme girecek. 12 Aralık’ta, bir ilişkiyi ilerletme şansı elde edeceksiniz ve bu durum, ilişkinin potansiyel gidişatını net bir şekilde görebilmenizi sağlayacak. Deneyimlerinizi, sizi dinlemeye istekli herkesle paylaşmak için iyi bir zaman olacak. Özel biriyle olan bağınızı daha da güçlendirecek.
13 Aralık’ta, harita yöneticiniz Merkür, mantıklı Oğlak burcunda geri hareketine başlayınca iletişiminizi yavaşlatacaksınız. Genellikle düşüncelerinizi ve görüşlerinizi açıkça paylaşmaktan hoşlanıyorsunuz, ancak bu geçiş sürecinde insanlarla paylaşımınızda daha seçici olacaksınız. 21 Aralık’ta kış gün dönümüyle birlikte, mevcut kişisel meseleleriniz ve işleriniz hakkında farkındalık kazanacaksınız. Finansal durumunuzu uzun vadeli hedeflerinizi destekleyecek şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. 26 Aralık’ta, Yengeç burcundaki Dolunay kişisel kaynaklarınız, varlıklarınız ve finanslarınızın bulunduğu ikinci evinizi aydınlatıyor olacak. Harcamalarınız konusunda duygusal olarak aşırıya kaçabilirsiniz, bu nedenle düşünmeden alışveriş yapmaktan kaçının.

Yengeç​

12 Aralık’ta Yay burcundaki Yeni Ay altıncı evinizde gerçekleşiyor. Alışkanlıklarınız ve rutinleriniz konusunda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Yay, gelgitlerle doludur, bu yüzden kesin sınırlar çizmemeye dikkat edin. Özgürlüğünüzü destekleyen yeni ritüellerin peşinden koşmak isteyeceksiniz. Bu, yeni bir egzersiz rutini benimsemek veya diyetinizi değiştirmek gibi küçük çaplı da olabilir.
13 Aralık’ta Merkür, hedef odaklı Oğlak burcunda geri hareket etmeye başlayacak, romantik ilişkilerinizi ve bağlantılarınızı gözden geçirmeniz gerek. Gerçek ve köklü ilişkilere öncelik veriyorsunuz. Bu gerileme sürecinde, ilişkilerinizi yatırım yapmaya değer olup olmadığını daha yakından inceleyeceksiniz. Şu anda partnerinizle önemli konuşmalar yapmaya eğilimli olabilirsiniz, ancak olası anlaşmazlıklara hazırlıklı olun. Merkür gerilemeleri, kafa karışıklığı yaratma eğilimindedir, konuşmaya başlamadan söyleyeceklerinizi netleştirin. Güneş’in 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçişi, diğer insanlarla olan mevcut ilişkilerinize daha fazla odaklanmanızı sağlayacak. Ayın sona ermesiyle, 26 Aralık’taki Dolunay sizi rahatlık, tanıdıklık ve duygusal güven isteği ile aydınlatıyor olacak.

Aslan​

Aralık ayının başında, Yay burcundaki Yeni Ay, yaratıcı ve romantik ilişkilerinizde heyecanı ve spontane dürtüleri kucaklamanızı sağlayacak. Bu süreçte, yeni hobiler, ilişkiler ya da yaratıcı uğraşlar aracılığıyla maceralar arayacaksınız. Ani aktiviteler şu anda sizi normalden daha fazla cezbedecek, bu yüzden cesur adımlar atabilirsiniz.
13 Aralık’ta Merkür, verimli bir burç olan Oğlak’ta geri harekete geçecek, mevcut görevlerinizi, sorumluluklarınızı ve rutinlerinizi düzenlemeniz için sizi davet edecek. Günlük hayatınızda düzen sizin için faydalı olsa da, bu geçiş sürecinde genellikle zamanınızı ve enerjinizi nasıl kullandığınızı gözden geçirmeye meyilli olacaksınız. Üretkenlik konusunda belirsiz hissedebilirsiniz, ancak bu geri hareket, farklı yöntemleri denemek için size fırsat tanıyor. Güneş’in Oğlak burcuna geçmesiyle başlayan kış gündönümü 21 Aralık’ta gerçekleşecek. Bu dönemde, verimlilik seviyeleriniz de artacak ve ertelediğiniz görevleri halletmek için yeterince zamanınız olacak. 26’sında Yengeç burcundaki Dolunay sırasında sosyalleşmeye biraz ara vermek ve duygusal ihtiyaçlarınızı kontrol etmek isteyeceksiniz.

Başak​

12 Aralık’ta Yay burcundaki Yeni Ay sırasında eviniz ve aile dünyanızda ufuklarınızı genişletme isteği hissedeceksiniz. Mevcut yaşam durumunuzla ilgili ani kararlar alma eğiliminde olacaksınız. Taşınma isteği hissedebilirsiniz ya da aile içinde yeni bir dönem başlayabilir. Her durumda, Yeni Ay’ın enerjisi sürekli büyüme isteğinizi destekleyecek.
13 Aralık’ta Merkür, Oğlak burcunda geri harekete geçtiğinde, flört ve yaratıcı çabalarınızı yeniden değerlendireceksiniz. Neyden keyif alıyorsunuz? Bu gerileme sürecinde farklı hobiler denemeye ya da biraz daha sosyalleşmeye başlayabilirsiniz. 21 Aralık’ta kış gün dönümü gerçekleşirken, hayatınızda neyin size mutluluk getirdiğini fark edeceksiniz. Bu dönem, size neşe getiren şeylerin önemini aydınlatıyor olacak ve sizi güldüren olaylara veya uğraşlara yönlendirebilir. Ayın sonuna doğru, 26 Aralık’ta Yengeç burcundaki Dolunay, arkadaşlık ilişkinizi aydınlatıyor. Bu Dolunay sırasında, sevdiklerinizle ve sosyal gruplarınızla ilişkinizde rahatlık ve tanıdıklık arayacaksınız. Bir yakınınıza omuz olabilir ya da güvendiğiniz bir dostla duygularınızı paylaşabilirsiniz.

Terazi​

Aralık ayı, özgür ruhlu Yay burcunda bir Yeni Ay ile başlıyor ve sizi yeni kavramları ve fikirleri kucaklamaya davet ediyor. Terazi burcu olarak her zaman açık bir zihne sahip oldunuz, ancak bu Yeni Ay’ın ortaya çıkmasıyla farklı bakış açılarına ve perspektiflere daha fazla açık olacaksın.
13 Aralık’ta Merkür, ev ve aileyi ilgilendiren dördüncü evinizde geri harekete geçecek, evde var olan sorumluluklarınızı yeniden değerlendirmenizi sağlayacak. Ayrıca, aile üyeleriyle veya ev arkadaşınızla önemli tartışmalar yapabilirsiniz. Güneş 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçecek. Evde düzen sizin için öncelikli, ve kış gün dönümüyle birlikte, yaşam alanınıza daha fazla istikrar getirmek isteyeceksiniz. 26 Aralık’ta Yengeç burcunda yaşanacak Dolunay ile birlikte odak noktanızı kariyer ve profesyonel hedeflere çevireceksiniz. İşteyken kendinizi evinizde hissetmek önemli. Bu alandaki konfor ve memnuniyet seviyenizi artırmak için aktif olarak çaba sarf edeceksiniz.

Akrep​

12 Aralık’ta Yay burcunda bir Yeni Ay yaşayacağız. Bu Yeni Ay sizi para ve kişisel harcamalarınızda yeni olanaklar keşfetmeye itiyor. Emeğinizin meyvelerini nasıl daha da büyütebileceğinize odaklanacaksınız. Önemli bir yatırım yapabilir veya gelirinizde güzel bir değişim yaşayabilirsiniz. Genellikle dikkatli birisinizdir ancak bu Yeni Ay, kaynaklarınız konusunda sınırları zorlamanızı teşvik ediyor.
13 Aralık’ta, Merkür Oğlak burcunda geri harekete başlıyor. Mevcut fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yeniden değerlendirmeniz gerekecek. Bu ay seçeneklerinizi değerlendirme ve farklı fikirleri keşfetme fırsatı tanıyın kendinize. Güneş 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçiyor ve odak noktanızı değiştiriyor. Şu anda, edindiğiniz becerilere ve bilgilere yönelmek isteyeceksiniz. 26 Aralık’ta Yengeç burcundaki Dolunay ile, alışık olmadığınız ortamlarda rahatlık bulacaksınız. Bu yeni bir yere seyahat etmek veya yeni bir kavram, inanç veya felsefeye yönelmek anlamına geliyor. Duygusal ihtiyaçlarınız, normalde ilgi duymayacağınız şeyler aracılığıyla karşılanıyor, bu yüzden alışılmış rutinlerinizin dışında da huzur bulacaksınız.

Yay​

12 Aralık’ta, birinci evinizde gerçekleşecek olan Yeni Ay ile yeni bir kişisel dönem başlıyor. Özgürlüğünüzü ve sürekli gelişme isteğinizin öncelik olduğu bir yolculuğa çıkacaksınız. Ani kararlar veya büyük riskler almaya daha meyilli hissedebilirsiniz. Büyük hayaller veya hedefler belirleyebilir ve oldukça şanslı olabilirsiniz. Kendinizi sınırlamayın.
13 Aralık’ta, Merkür Oğlak burcunda geri harekete başlayacak ve harcamalarınızı gözden geçirmenizi sağlayacak. Bu geçişle birlikte bütçenize daha yakından bakacak, uzun vade için düzenlemeler yapacaksınız. Eşyalarınızı düzenlemek, yer açmak veya eski gereksiz şeylerden kurtulmak isteyebilirsiniz. Hayatınızı gereksiz yere meşgul eden şeyleri göz önünde bulundurun. Güneş’in 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçişi, finansal durumunuzu aydınlatıyor. 26 Aralık’ta Yengeç Dolunay’ı, finansal sorumluluklarınıza, borçlara ve özel işlere odaklanmanızı sağlayacak. Kendi sorumluluğunuz olmayan şeyler için kendinizi sorumlu hissediyor musunuz? Bu Dolunay’da sevdiklerinize duygusal destek sunabilir veya ilişkinizdeki görevler hakkında açık konuşmalar yapabilirsiniz.

Oğlak​

12 Aralık’ta Yay burcundaki Yeni Ay ile birlikte, özgürlüğü deneyimlemenin yeni yollarını arayacaksınız. Bu Yeni Ay, alışılmış rutinlerinizden çıkma isteğinizi destekliyor. Belki de bu dönem özellikle sosyal hissetmiyor olabilirsiniz, ancak kendi başınıza pek çok yeni bilgi kazanacaksınız.
13 Aralık’ta Merkür, ifade etme alanınızda geri harekete geçecek ve düşüncelerinizi, planlarınızı ve fikirlerinizi dünyayla paylaşma biçiminizi gözden geçirmenize neden olacak. Yapılandırılmış düşünceleri ve hedefleri iletmeyi önemseyen biri olarak, sesinizi hedeflerinizi ve amaçlarınızı ileri taşımak için kullanmayı öğreneceksiniz. Güneşin 21 Aralık’ta burcunuza geçmesiyle birlikte, gözler üzerinizde olacak. Doğal olarak sorumlulukları yönetme yeteneğiniz ve zihninizde belirlediğiniz herhangi bir hedefe ulaşma beceriniz ön planda olacak. Ardından, 26 Aralık’ta Yengeç burcundaki Dolunay, planlarınızdan ziyade romantik ilişkilerinize ve ortaklıklarınıza odaklanmanızı sağlayacak. Bu süreçte sevdiklerinizden duygusal destek arayacaksınız. Bu Dolunay sizi duygusal olarak etkiliyor ancak diğer insanlarla olan bağlantılarınız sizi en rahatlatıcı şekilde destekleyecek.

Kova​

Aralık ayının başlangıcıyla birlikte, arkadaşlıklarınızda ve sosyal gruplarda genişlemeye yöneleceksiniz. 12 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay sayesinde, grubunuz içinde yenilikler keşfetmek için heyecan duyacaksınız. Gelecekteki hayallerinizi ve ideallerinizi destekleyen ilişkiler arayacaksınız. Bir arkadaşınızla yeni planlar üzerine konuşabilir veya açık fikirli bir sosyal gruba dahil olabilirsiniz. Kova’lar şimdi dışarı çıkıp sosyalleşme zamanıdır.
13 Aralık’ta, zihinsel enerjinizi nasıl kullandığınızı gözden geçireceksiniz. Şu anda aklınıza taktığınız şeyler enerjinizi negatif etkiliyor mu? Eğer öyleyse, alışkanlıklarınızı yeniden yapılandırma zamanı geldi. Bu geçiş sırasında daha fazla rutin ve düzen oluşturabilirsiniz. Belki sizin için çok hareketli bir zaman olmayacak ancak kafanızı boşaltabileceksiniz. Güneş 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçiş yapacak ama iç dünyanıza odaklanacaksınız. Kendinize odaklanmak için gerekirse geri çekilin. Ay sona ererken, odak noktanızı fiziksel sağlığınıza, rutinlerinize ve düzenlerinize yönlendireceksiniz. 26 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek Dolunay ile bedeninizle bağlantı kurma şansınız olacak.

Balık​

Aralık ayına umut dolu bir başlangıç yapıyorsunuz Balık’lar. Yay burcundaki Yeni Ay kariyeriniz ve kamu imajınızda yeni başlangıçlar getiriyor. Yeni Ay, özgürlük ve özgürleşme ihtiyacınıza saygı duyan fırsatları göz önüne getiriyor. Bu, terfi veya tamamen iş yerindeki rolünüzde bir değişiklik anlamına geliyor. Her durumda da mesleğinizin sunduğu sonsuz olanakları şimdi kucaklayacaksınız.
Ardından, 13 Aralık’ta Oğlak burcunda Merkür geri hareketine geçiyor ve sizi mevcut arkadaşlıklarınızı ve bağlantılarınızı yeniden düşünmeye davet ediyor. İdealist bir burç olarak, sağlam ve destekleyici ilişkilere öncelik veriyorsunuz ve bu gerileme sırasında, birlikte olduğunuz insanların gerçekten güvenilir olup olmadığını yeniden gözden geçireceksiniz. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte arkadaşlıklarınız sizin için odak noktası olacak. Uzun süreli ilişkiler kurma fırsatları ortaya çıkıyor veya yeni bir sosyal grup veya etkinlikte kendinizi buluyorsunuz. 26 Aralık’ta Yengeç burcundaki Dolunay ile yaratıcı hobilerinizde, romantizmde ve tutkularınızda rahatlık ve tanıdıklık arayacaksınız.



Ece Alkan​

 
tumblr_5921a00f38f00a4f541bb898db4d4212_6d9dbfef_1280.jpg


Yılın son ayına İkizler dolunayının etkileriyle hızlı bir başlangıç yapıyoruz. Ayın geneli son derece değişken şartlara işaret ediyor. Gerek yıl bitimiyle tamamlanması gereken işler, gerekse yeni yıl dolayısıyla artan seyahat trafiği gündemimizi iyice yoğunlaştırabilir.

1 Aralık 2023’te Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Bu geçiş karar vermek, kalıcı sonuçlar sağlamak için daha fazla zaman ve konsantrasyona ihtiyacımız olduğuna işaret eder. İletişimde tamamen mantık ön plana çıkacağından ciddi kararlar almak mümkündür. Ancak düşünceler melankolik ve endişeli olabilir.

3 Aralık’ta Venüs-Plüton karesi kesinleşiyor. Özellikle aşk ve ikili ilişkilerde şiddetli hissi karışıklıklar ve bunların getireceği önemli sorunlar ya da dönüşü olmayan bitişlere işaret edebilir. Ancak bunlar genelde acıtıcı, sert ve insafsızca olabilir. Karşınızdaki kişinin gerçek ve gizli yönlerini ortaya çıkarabilir veya aynı şey kendiniz içinde geçerli olabilir.

4 Aralık’ta Venüs Akrep burcuna geçiyor. Zarar gördüğü bu burçta Venüs; ilişkilendiği insanı fazla sahiplenmeye, kıskanmaya, tutkularına yenik düşmeye sebep olabilir. Aşk da nefret de çok güçlü yaşanır. Kin tutma eğilimi görülebilir. Duygular ve tutkular o kadar yoğun ve derindir ki kişi karşısındakine bağımlılık geliştirerek onun özgürlüğünü kısıtlayıcı hale gelebilir.

6 Aralık Venüs-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Her ne kadar Venüs olumsuz yerleştiği bir konumda olsa da bu kombinasyon özel ve sosyal ilişkilerde, arkadaşlıklar ya da ortaklıklarda sükunete, dinginliğe, ciddiyet ve düzenlilikle pürüzlerin giderilmesine yardımcı olabilir. İlişkileri daha sağlam temellere oturtmak ya da yeni başlangıçlar için olumlu bir etkidir.

8 Aralık’ta Merkür-Jüpiter arasında harika bir üçgen açı kalıbı kesinleşiyor. Bu toprak üçgeni geniş ve yüksek akli bir görüş veren iyimser ve yapıcı düşündüren bir etkidir. Öğrenim, öğretim, bilgi aktarımı amaçlı konuşmalar, konferanslar, iş ilişkileri, her türlü iletişim, alışveriş, ticaret ya da seyahatler için uygundur.

Aynı gün (8 Aralık) kesinleşen Güneş-Chiron üçgeni girişimlerde bulunmak ve kendinizi göstermek istediğiniz konulardaki sıkıntılarınızı iyileştirmek açısından değerlidir.

10 Aralık’ta kesinleşen Venüs-Jüpiter karşıtlığı duygusal ve finansal konularda zorlayıcı etkilerdir. İsraf ve aşırılığa meyletmek mümkündür. Boyunuzu aşan harcamalar, gereksiz savurganlıklar görülebilir. Haddinden fazla abartılı duygusal çıkışlar ilişkilerinizde zıtlaşmalara sebep olabilir.

13 Aralık’ta yılın son Merkür retrosu başlıyor. Oğlak burcunun 8 derecesinde başlayan bu geri hareket; Merkür’ün 23 Aralık’ta Yay burcuna geçişiyle devam edecek ve yeni senenin ilk günlerinde sonlanacak (4 Ocak 2024). İki kademeli bu geri hareket yıl bitmeden tamamlamanız gereken, eksiklikleri gidermeniz gereken işlerde bir fırsat yaratırken özellikle ulaşım, seyahat ve iletişimle ilgili konularda aksaklıklar, engeller de getirebilir.

13 Aralık’ta Yay burcunun 20 derecesinde bir yeni ay oluşuyor. Yeni aylar girişimlerde bulunma zamanlarıdır. Ancak bu yeni ayın ev sahibi Jüpiter geri harekette ve iletişim gezegeni Merkür’de geri harekete geçmek üzere durağan pozisyonda. Dolayısıyla yurt dışı, yabancılarla ilgili işler, medya, basın-yayın konuları, eğitim ve seyahatler, hukuksal konularda yarım işleri, eksik evrakları tamamlamak ya da atladığınız detayları gözden geçirmeniz çok önemli olacak. Zira yeniay derecesi ve Neptün arasında olumsuz bir görünüm var. Bu yüzden heves ve coşkuyla başladığınız girişimler hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olabilir. Yükselendeki Terazi burcunun yönetici Venüs ve Jüpiter arasındaki zorlayıcı görünüm hem parasal hem de ilişkilerle ilgili inanç çatışmaları, abartılı duygusal çıkışlar ve gereksiz harcamalara sebep olabilir. Yeni ayın ana konusu her ne yaparsanız yapın iki kere kontrol etmeyi ve hiçbir detayı atlamamayı unutmayın olabilir.

21 Aralık’ta kesinleşen Venüs-Uranüs karşıtlığı özellikle ilişkiler açısından oldukça olumsuz bir kombinasyondur. Çok yüksek bir çekim etkisi yaratsa da ani ve beklenmedik kopuşlara da işaret eder. Venüs parasal konularla da ilgili olduğundan bu görünüm finansal piyasalarda beklenmedik gelişmelere, şaşırtıcı iniş ve çıkışlara sebep olabilir.

22 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Bu geçişle birlikte kış mevsimi başlamış oluyor. Güneş’in Oğlak konumu gelecek hedefleri ve kariyerle ilgili konulara daha fazla odaklanacağımıza işaret eder.

25 Aralık’ta Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu son derece romantik hayaller kurdurucu bir etkidir. Mutluluk verici, hissi hassasiyeti yükseltici, etrafınızdaki güzelliklerin farkına vardırıcıdır. Özel ve sosyal ilişkilerde uyum, ahenk, anlayış, şefkat ve sevecenlik gibi duyguları daha fazla ön plana çıkartabilir.

27 Aralık’ta Yengeç burcunun 4 derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor. Oldukça güçlü etkilere sahip bu dolunayda yoğun ve hassas duygusal durumlarda olabilirsiniz. Özellikle dolunayın Satürn ile kurduğu olumlu bağlantı ev, aile ve yerleşimle ilgili konularda somut sonuçları ortaya çıkarabilir. Ancak iletişim gezegeni retro Merkür ve Neptün arasındaki sert etkileşim düşündüklerinizle hayal ettikleriniz arasında farklılıklar çıkarabilir. Yine de heves ve tutku dolu eylemlerinizin olumlu geri dönüşleri olacaktır. Akrep burcunda ne kadar zararlı bir konumda olsa da Venüs ve Neptün arasındaki olumlu görünüm de romantik bağlar, evlilik, sosyal ilişkiler açısından derin duygusal bağ kurmaya destek olacaktır. Dolunay haritasındaki Güneş-Jüpiter üçgeni yücelik ve iyimserliği arttırırken enerjinizi güzel ve size faydalı olacak şeylere yönlendirmenize yol açabilir. Yılın bu son dolunayı ait olduklarınızla birlik olmayı, mutlu olmayı ve kendinizi güvende hissetmeyi sağlayan duyguları çok vurgulayacaktır.

29 Aralık’ta Venüs Yay burcuna geçiyor. Bu konum ilişkilerde biraz aceleciliğe ve yüzeyselliğe sebep olabilir. Daha çok dışadönük, sosyal, arkadaş canlısı, flörtçü, uyumlu fakat değişken bazen abartılı bir yapıyı gösterebilir. Romantik duygulardan ziyade tutku dolu maceralar yaşamaya meyil görülebilir.

30 Aralık Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu konum duygusal ilişkiler açısından zorlayıcıdır. Soğukluk ve sempati eksikliği yaratarak başkaları ile ilişkilerinizde güçlükler doğurabilir. Bu etkiyi ilişkilerinizi değerlendirmek, eksikliklerinizi tespit etmek ve karşınızdakinden ne beklediğinizi anlamaya çalışmakla değerlendirebilirsiniz.

31 Aralık yılın son günü, 5 Eylül’den beri Boğa burcunda geri harekette olan şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter ileri harekete geçmeye hazırlanıyor. Yeni yılı Ay Başak burcunda karşılıyoruz. Ay’ın Jüpiter’le olumlu görünümü iyimser ve olumlu duygular içinde olacağımıza işaret ediyor.

Ne kadar zor olursa olsun zaman geçmeye mahkumdur ve önünde hiçbir engel yoktur. Ve işte bizde bir yılı daha tamamlıyoruz acı ya da tatlı anılarla…





Filiz Ünal
 
tumblr_74c74c1a9d071058ad9853f8926eb989_d1eea04b_1280.jpg


KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Yeni bir aya Merkür’ün kariyerle ilgili hayat alanınıza geçişiyle başlıyorsunuz. Geleceğe yönelik önemli kararlar alabilir, yeni proje ve teklifler karşınıza gelebilir. Ancak bunları değerlendirirken 13 Aralık’ta Merkür’ün bu alanda geri harekete başlayacağını unutmayın. Dolayısıyla bazı aksamalar, tekrar gözden geçirmeler gündeme gelebilir. 13 Aralık’ta Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Bu yeni ayda işinizi geliştirmek ya da işle ilgili kendinizi geliştirecek yeni eğitimlere veya yurtdışına açılmak isteyebilirsiniz. Ancak yeni ayın yöneticisi Jüpiter geri harekette ve Merkür geri harekete başlamak üzere durağan pozisyonda, aynı zamanda Neptün yeni ay derecesine olumsuz bir açıyla bağlanıyor. Dolayısıyla detaylar, anlaşma ve sözleşmelerin kuralları sizin için daha bağlayıcı olacak. Sonradan yanılgı ve hayal kırıklıklarına uğramamak için ne istediğinizden iyice emin olmanız gerekiyor. 22 Aralık’ta Güneş kariyer alanınıza geçerek işle ilgili konularda netleşmenizi sağlayacak. Esasen 27 Aralık’ta gerçekleşen Yengeç dolunayı emeklerinizin karşılığını alacağınız, sorumluluklarınızla ilgili içsel bir rahatlama sağlayacağınız bir süreç olabilir. Yönetici gezegeniniz Mars’ın Ay Düğümleriyle olumlu kontağı eylemlerinizin size kadersel dönüşlerini getirecektir. Finansal konularda etkili sonuçlar almanız mümkündür.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Yeni ayın ilk günlerinde yönetici gezegeniniz Venüs karşıt burcunuz Akrep burcuna geçiyor. Dolayısıyla ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık ilişkileri fazlaca gündeminizde olacaktır. Ancak Venüs’ün burcunuzda ilerleyen geri hareketteki Jüpiter ile karşıtlığı karşınızdaki insanlarla uzlaşma, ortak bir inanç birliğinde olmanızı zorlayabilir. 13 Aralık’ta Merkür yurtdışı, yabancılarla bağlantılı işler, eğitim ve seyahatler, hukuksal süreçlerle ilgili alanda geri harekete başlayacak. Bu yüzden anlaşma ve sözleşmelerin detayları sizin için önemli olacak. 23 Aralık’tan sonra Merkür retrosu Yay burcunda borçlar, krediler, faizlerle ilgili hayat alanınızda devam edecek. Yurtdışı seyahat harcamaları ya da yabancılarla olan işlerden kaynaklanan parasal konular tekrar gündeminize gelebilir. 13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşen yeni ay yeni gelişmelere açık duruyor ancak hem yeni ay yöneticisi Jüpiter’in retro hareketi hem de Merkür’ün geri harekete başlamak üzere durağan pozisyonu ve Neptün’ün yeni ay derecesiyle olumsuz bağlantısı zorlayıcı olabilir. Esasında acele ve hızlı kararlar almak yerine geçmiş durumlara göz atmak, atladığınız bir detay varsa düzeltmek için daha uygun olacaktır. 27 Aralık’ta gerçekleşen Yengeç dolunayı bütün bu çabalarınızın ortaya çıkacağı, duygusal ve zihinsel olarak netleşeceğiniz bir süreç olabilir. Eylemlerinizin sonuçları kadersel olarak geleceğinize yönelik olumlu gelişmelere sebep olacaktır. 29 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Venüs’ün Yay burcuna geçişi olayları daha iyimser ve geniş perspektiften değerlendirmenizi sağlayacaktır.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Yılın son ayı sizin için çok önemli olabilir. Zira yönetici gezegeniniz Merkür iki aşamalı geri harekete başlayacak. Öncelikle finansal konular, borçlar, vergiler, ortak kazanımlar, işten kaynaklı gelirler odak noktanızda olacaktır. 23 Aralık’tan sonra Yay burcunda gerilemeye devam edecek Merkür; ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık konularını vurgulayacak. İlişkilerinizdeki yanlış anlaşılmaları, atladığınız bazı detayları belki derin bağ kuramadığınız durumları gözden geçirmeniz gerekecek. Bu etkiler altında 13 Aralık Yay yeni ayında ilişkilerinizle ilgili atacağınız yeni adımlar geçmişin düzeltilmeyen engellerine takılabilir ya da aynı hatalarla yüzleşebilirsiniz. Zira yeni ayda Neptün’ün olumsuz etkileşimi var. Derin korku ve endişeleriniz gelecek kaygısı ve hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olabilir. Çalışma hayatı ve sağlıkla ilgili konularda ilerleyen Venüs’ün Uranüs’le kurduğu olumsuz bağlantı (21 Aralık) beklenmedik gelişmelere sebep olabilir. 27 Aralık Yengeç dolunayı özellikle finansal konulardaki çabalarınızın sonuçlarına işaret ediyor. Kariyer ya da yatırımlardan kaynaklı finansal gelirlerinizde iyi bir denge yakalamanız mümkün olabilir. Ay sonunda Venüs ilişkilerle ilgili hayat alanınıza geçecek. Çok daha iyimser, hevesli ve tutkulu olabilir, geçmiş gönül yaralarını saracak bir şans bulabilirsiniz.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Yeni bir aya başlangıçta Merkür karşıt burcunuza ikili ilişkiler, evlilik, ortaklıklarla ilgili hayat alanınıza geçiyor. Venüs ise 4 Aralık’ta aşk hayatınız, çocuklar, keyifli uğraşlar alanında olacak. Dolayısıyla aya başlangıçta ilişkiler alanı oldukça hareketli olabilir. Özellikle Merkür’ün Oğlak burcunda başlayacağı geri hareket geçmiş anlaşma ve sözleşmeleri, eski ilişkileri karşınıza getirebilir. Merkür’ün 23 Aralık’tan sonra Yay burcunda devam edeceği geri hareketi ise çalışma koşullarınız, iş arkadaşlarınızla ilişkiler ve sağlık konularında ihmal ettiğiniz durumları tekrar gözden geçirmenizi gerektirebilir. 13 Aralık’ta Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Çalışma koşullarınızla ilgili yeni başlangıçlar, yurtdışı kaynaklı yeni projeler, teklifler gündeminize gelebilir. Ancak yeni ay derecesine Neptün olumsuz açıyla bağlanıyor. Heves ve tutkuyla başladığınız yeni iş ya da projelerde yanılgılara açık olabilirsiniz. Aynı gün Merkür’ün geri harekete başlayacak olması iletişim, evrak ve imza gibi durumlarda çok dikkatli olmanızı gerektirir. Özellikle ikili anlaşma ve sözleşmelerde en ince ayrıntıyı gözden kaçırmamaya çalışmalısınız. 27 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek dolunay çabalarınızın sonuçlarını ortaya çıkaracaktır. Satürn’ün sağladığı destek hem kendinizle ilgili hem de kariyerinizi destekleyecek konularda iyi bir yapılanma ve düzen getirebilir. Diğer taraftan gözden kaçırdığınız detaylar varsa hayal kırıklıklarına açık olabilirsiniz. Bu ay enerji ve motivasyonunuzu doğru yönlendirebilmek ve sağduyulu olmak başarı getirebilir.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Yeni bir ay duygusal konular ya da çocuklarla ilgili konulara odaklı başlayabilir. Kendinizi daha mutlu hissedeceğiniz uğraşlara da yönelik olabilirsiniz. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna geçişi içsel olarak derinleşmenize ve aileyle ilgili konulara odaklanmanıza yol açabilir. Özellikle evlilik, partner ilişkilerinde sağlam bağlar kurmak için bir şans yakalayabilirsiniz. Ancak Venüs’ün zararlı olduğu Akrep burcundaki bu konumu kıskançlıkları, gerginlikleri de tetikleyebilir. Beklenmedik kopuşlar, ayrılıklar gündeme gelebilir. 13 Aralık’ta yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Yeni bir aşk ilişkine başlamak ya da devam edilen ilişkilerde daha heyecanlı, tutkulu bir sürece geçmek mümkündür. Geçmişteki aşk ilişkileri de gündeme gelebilir. Ancak yeni ay derecesine Neptün olumsuz açıyla bağlanıyor. Bu atacağınız adımlarda, girişeceğiniz riskli yatırımlarda yanılgılara, hatalara açık olacağınızı gösterir. Yeni ayın yöneticisi Jüpiter, Venüs ile karşıt konumda. Geçmişin bakış açısıyla ne parasal ne de duygusal konularda ilerlemek kolay olmayabilir. Belki önce geçmiş yaraları iyileştirecek motivasyonda olmalısınız. 27 Aralık’taki Yengeç dolunayında biraz yalnız kalmak ve iç dünyanıza çekilmek isteyebilirsiniz. İş hayatınız ya da günlük ritminizdeki stresler, yoğunluk yorgun düşmenize sebep olabilir. Bu yüzden ilişkilerinizi yeniden değerlendirmek ve bir düzene koymak ihtiyacı hissedebilirsiniz.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Ayın ilk gününde yönetici gezegeniniz Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Bu geçiş daha çok duygusal konuları, sizi neyin mutlu ettiği, kendinize, keyif aldığınız konulara ne kadar vakit ayırdığınızı ciddi bir şekilde ele alacağınızı gösterebilir. Varsa çocukların eğitim hayatıyla ilgili konular ve riskli yatırımlar da gündeminizde olabilir. Merkür’ün Jüpiter ve Venüs’le olumlu kontakları aklınızdan geçirdiklerinizi somut hale taşımanıza olanak verebilir. Ancak Merkür yine bu alanda geri harekete başlayacağından alacağınız kararlarda kendinizden emin olmanız çok önemli olacaktır. Sonra dönüp atladığınız detayları düzeltmekle uğraşabilirsiniz. Eski bir aşk, eski bir dost, geçmişteki bir proje de gündeme gelebilir. 13 Aralık’ta gerçekleşecek Yay yeni ayı içsel dünyanızı, aile, ev, yerleşim konuları ve aile ilişkilerini ön plana taşıyabilir. Daha önceden beri programınızda olan yurt dışına taşınma, seyahat ya da bir eğitim programına katılma, iş nedeniyle yer değişikliği, ev satın alma, yenileme işleriyle ilgilenmeniz gerekebilir. Merkür’ün 23 Aralık’tan sonra bu alanda geri harekete devam edeceğini dikkate alarak aksilikler, gecikmeler, vize problemleri, başvuru ve taleplerde bazı sorunlar yaşayacağınızı da unutmamanız gerekir. 22 Aralık’ta Oğlak burcuna geçen Güneş, aşk ilişkileri ya da duygusal konularla ciddi olarak ilgilenmenizi ve netleşmenizi sağlayabilir. 27 Aralık’taki Yengeç dolunayı sosyal yaşam, gelecek beklentilerinizle ilgili olumlu gelişmelere ışık tutuyor. Özel ve sosyal hayatınız arasında bir denge yakalayabilir geleceğe yönelik mutlu olacağınız sonuçlar ortaya çıkabilir. 29 Aralık’ta Yay burcuna geçen Venüs, daha iyimser ve keyifli olmanızı sağlayacaktır.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Aralık ayına yönetici gezegeniniz Venüs’ün zararlı olduğu Akrep burcuna geçişinin etkileriyle başlıyorsunuz. Bunlar size sahip olduğunuz maddi kaynaklar, finansal durumlar, alacak-verecek konuları ve özgüvenle ilgili bazı sorunları getirebilir. Dolayısıyla çalışma koşullarınızı, iş ortamınızı düzenlemek ve disipline olmak isteyebilirsiniz. 13 Aralık’ta Yay burcunda bir yeni ay oluşuyor. Bu yeni ayda yakın yakın çevre, kardeşlerle ilişkiler, zihinsel faaliyetler ve parasal konulara odaklı olabilirsiniz. Belki kardeşlerinizle ticari bir faaliyete girişebilirsiniz. Ancak yeni ay derecesine Neptün olumsuz açıyla bağlanıyor ve yeni ay yöneticisi Jüpiter, Venüs ile karşıtlık yapıyor. Derin bağ kurduğunuz ilişkiler çok hassas olabilir ve eylemlerinizin sonuçları sizi hayal kırıklığına uğratabilir. İkili ilişkilerinizde geçmiş tecrübelerinizden ders alarak ilerlemeye bakın. Aynı gün Oğlak burcunda geri harekete başlayacak Merkür aile ilişkileri, ev, yerleşim, aileyle ilgili her türlü konuyu gözden geçirmenizi sağlayacak. 23 Aralık’tan sonra Yay burcunda devam edecek bu geri hareket kardeşler, yakın akraba ilişkileri ve ticari faaliyetlerinizde aksayan, gözden kaçan detayları düzeltmenizi gerektirecek. 27 Aralık’taki Yengeç dolunayı kariyer ve toplumsal statünüzle ilgili günlük hayat akışınıza da yansıyacak yeni sorumluluklar getirebilir. Ancak bu dolunayda geçerli olan Merkür-Neptün karesi düşündüğünüzle, hayal ettiğiniz arasında çok farklar olduğunu görmenizi de sağlayabilir.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Bu ay Venüs’ün sizin burcunuza geçişiyle ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık ilişkilerine odaklı başlayabilirsiniz. Venüs’ün Satürn’le kurduğu olumlu bağlantı yeni bir aşk ilişkisi ya da devam eden birlikteliğinizde sağlam temeller yaratmanızı destekliyor. Cazibenizle çok dikkat çekebilirsiniz. 13 Aralık’ta Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Sahip olduğunuz maddi ve manevi kazanımlarınızı arttıracak yeni girişimler içinde olabilirsiniz. Ancak büyük bir heves ve tutkuyla yöneldiğiniz girişimlerinizde hayal kırıklığı yaşamamak için detayları atlamamaya özen gösterin. Yakın çevre iletişimi ve zihinsel faaliyetlerle ilgili hayat alanınızda başlayacak Merkür retrosu; Aralık 23’ten sonra parasal kaynaklarla ilgili alanda devam edecek. Verdiğiniz sözler, attığınız imzalar çok önemli olabilir. Daha önce kaçırdığınız iş fırsatları tekrar karşınıza çıkabilir, ödemesi geciken ya da tahsil edemediğiniz alacaklarınızla ilgili geri dönüşler olabilir. Zam veya terfi durumları söz konusu olabilir. Esasında 27 Aralık Yengeç dolunayında aile ilişkileri ve duygusal konularda daha somut sonuçlar ortaya çıkabilir. İletişimle ilgili sağlam bağlar kurulabilir. Yönetici gezegeniniz Mars’ın Yay burcunda ilerlemesi sahip olduğunuz kaynaklarla ilgili sizi daha mücadeleci yapacaktır. Bu ay cesaret, özgüven ve ilişkiler ana konunuz olabilir.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Yeni bir aya son derece enerjik, coşkulu ve heyecanlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Güneş ve Mars’ın burcunuzdaki seyahati kendinizle ilgili konular, seyahat, eğitim ve aşk ilişkilerine odaklı olmanızı sağlayabilir. Arka planda çalışma hayatı, özel ve sosyal ilişkilerinizle ilgili durumları fazlaca sorguluyor olabilirsiniz. 13 Aralık’ta burcunuzda bir yeni ay gerçekleşiyor. Bu yeni ayla birlikte çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ya da günlük rutininizi hızlandıracak yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Şartlar ve koşulların fazla değişken olacağı bu süreçte özellikle duygusal konularda beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın. Belki her şey istediğiniz hızda ya da şekilde olmayabilir. Zira aynı gün Merkür sahip oluğunuz kaynaklarla ilgili alanda geri harekete başlıyor. 23 Aralık’ta ise burcunuzda geri harekete devam edecek. Dolayısıyla acele ve hızlıca aldığınız kararları gözden geçirmek ve atladığınız detayları yeniden düzenlemek durumunda kalabilirsiniz. Özellikle harcamalarınızla ilgili daha dikkatli hareket etmelisiniz. Kariyer ya da ortaklı işlerden kaynaklı hak ettiğiniz finansal geri dönüşler olabilir. Geç kalmış bir terfi ya da maaş zammı alabilirsiniz. 27 Aralık Yengeç dolunayı gelir ve gider durumunuzdaki gelişmelerin net olarak ortaya çıkacağı bir süreç olabilir. 29 Aralık’ta Venüs sizin burcunuza geçiyor. Cazibe ve güzelliğinizin ön plana çıkacağı bu süreç; çalışma hayatı ve ilişkileri de fazlaca vurgulayacaktır. 31 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Jüpiter geri hareketini sonlandırmak üzere durağan konuma geçiyor. Bazı şans ve fırsatları yakalayamadığınızı düşünüyorsanız biraz sabırlı olun…

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Yeni bir ayın ilk gününde Merkür sizin burcunuza geçiyor. Dolayısıyla gündeminize aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular, eğitim, yurtdışı seyahatler, yabancılarla ilgili işler ya da çalışma hayatınızla ilgili alınacak ciddi ve önemli kararlar gelebilir. Ancak Merkür 13 Aralık’ta yine burcunuzda geri harekete başlayacak. Alacağınız kararlar ve yapacağınız girişimler son derece önemli olacak. Hayal kırıklığı yaşamamak için detayları atlamamak ve kime, neye söz verdiğinize, nereye imza attığınıza dikkat etmek gerekecek. 13 Aralık Yay yeniayında biraz geri planda olmak, yalnız kalmak ve kararlarınızın sonuçlarını gözlemlemek isteyebilirsiniz. İkili ilişkiler ya da ortaklı işlerle ilgili yeni başlangıçlar yapmak için bir hazırlık devresinde de olabilirsiniz. 22 Aralık’ta Güneş’in burcunuza geçişiyle ışığınızı yansıtırken finansal konular, bankalarla ilgili işler, ortak gelirler gündeminizde olabilir. 27 Aralık’ta karşıt burcunuz Yengeç’te güçlü bir dolunay meydana geliyor. Bu dolunay Satürn’den güzel bir destek de alıyor. Bu yüzden ikili ilişkiler, evlilik ya da ortaklıklarda daha sağlam bağlara, yeni ortaya çıkan birlikteliklere ışık tutabilir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Yeni bir aya başlangıçta Venüs kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili hayat alanınıza geçiyor. Kariyerle ilgili yeni yapılandırmalar içinde olabilirsiniz. Ancak hem Venüs’ün zararlı olduğu Akrep burcunda yerleşimi hem de Jüpiter karşıtlığı ayın ilk yarısında içinize pek fazla sinmeyen sonuçları getirebilir. 13 Aralık’ta başlayacak Merkür retrosu aldığınız kararları, özellikle parasal konuları gözden geçirmenizi gerektirebilir. Aynı gün Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Bu yeni ay geleceğe ilişkin adımlar açısından çok önemli olabilir. Belki uzun zamandır cesaret gösteremediğiniz adımları atmak, yeni çevrelere katılmak üzere güzel başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak aldığınız kararlardan iyice emin olmanız hayal kırıklığına uğramamak, yanlış anlaşılmalara yer vermemek açısından önemli olabilir. 27 Aralık’ta gerçekleşen Yengeç dolunayı çalışma koşullarınız, iş arkadaşlarınızla ilişkileriniz ve sağlığınızla ilgili netleşen durumlara dikkat çekiyor. Dolunayın Satürn’le olumlu bağlantısı finansal konularda güzel gelişmelere yol açabilir. Yatırımlarınızdan kaynaklı olumlu geri dönüşler olabilir. Ay sonunda Venüs Yay burcuna geçiyor. Özel ve sosyal ilişkilerinizde hareketlenme, yeni yerler, yeni çevrelere girmeniz mümkündür.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Yılın son ayına hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işleriniz, seyahat ve eğitimle ilgili konular ya da hukuksal süreçler gündeminizde olabilir. Düzene koymaya, sağlamlaştırmaya çalıştığınız işlerinizde iletişimsel problemler ya da farklı bakış açılarından kaynaklanan pürüzler yaşamanız söz konusu olabilir. 13 Aralık’ta gerçekleşen Yay yeni ayı sizin için çok önemli olabilir. Zira kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili hızlı, cesur yeni başlangıçlara adım atabilirsiniz. Ancak yeni ayın yöneticisi Jüpiter geri harekette ve aynı gün iletişimden sorumlu Merkür de geri harekete başlıyor. Dolayısıyla geçmiş hatalardan ders alarak ilerlemek ve detayları atlamamak çok önemli olacak. Karşınıza gelecek projeler, ortak çalışmalarda iletişimden kaynaklı, aksamalar, gecikmeler, yanlış anlama ve anlaşılmalar yaşamanız söz konusu olabilir. 27 Aralık Yengeç dolunayı özel ve sosyal ilişkilerde netleşen durumlara dikkat çekebilir. Duygusal konularla ilgili somut adımlara ve yeni sorumluluklara açık bu dolunayda riskli yatırımlara da yönelebilirsiniz. Ay sonunda Yay burcuna geçecek Venüs hem ilişkiler hem de finansal konularda daha hevesli ve tutkulu olmanızı sağlayacaktır.



Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 
X