Canım sen de çok çekmişsin ALLAH daha kötü şeyler çektirmesin cümlemize küçük yaşta ezilmek zor oluyor sonra olgunluk çağında da en udak sıkıntı bazen gözünde dağ gibi büyüyor..Annemin gözüne yapacak bir şry yok damarlar kurumuş tek gözle hayata sarılıyor bir de bacaklarının şişliği ben de çok sıkıntılar yaşadım babam vefar ettikten sonra kimse kapımızı açmadı herkes ezmek istedi ezildik de gerçi 10-11yaşlarında o almanyalı ev sahibimizin eşi gözleri görmez olmuştu üzerine kadın aldı ama o kadında zülüm yapıyordu kadına kadını yıkamak için beni çağırıyorlardı ben o yaşta 70-80 yaşındaki kadını yıkıyordum tırnaklarını kesiyordum üzerini giydirip saçını tarayıp aşağı evime gidiyordum hep büyüyünce iş güç sahibi olmam lazım diyip duruyordum bu durum değişir mi diyordum hep...
Okudum ünv bitti sonra memuriyet için uğraştım hala da uğraştığım gibi eşimle tanıştım ondan ALLAH bin kez razı olsun fakat ailesi beni istemedi yani beğenmedi yok kilom varmış annemin dış görünüşün hastalığından dolayı aşırı kilosu var ee fakirlik de var halbuki eşimin ailesinin de bir şeyleri yok ama eşim zar zor memuriyeti kazanınca işte güya daha iyi bir kısmet de olabilirdi mantığındalar...
Akşam da kaynım geldi annesini babasını görmeye kaynatam başladı hazır su içiyor kendi evinde çeşme suyu içen adam bu gelin diyor çeşme suyu katıyor su bitmesin diye diyor dedim günahımı alıyorsun al bakalım dedim sinirlendim eşimin de pek hoşuna gitmedi fakat ben zaten sınav stresi yaşıyorum kaynımda annen tek başına geçiniyor onu düşünme diyor nasıl düşünmem aldığı maaş ne ki rütübet kokan bir evde oturuyor dedim en azından ben atansam daha düzgün bir eve taşırım onu dedim anneme yardım etmemi de pek istemiyorlar ha o kadın her yanına gittiğimde benim cebime harçlık koyarken halbuki benim koymam lazım ay ne sıkılmışım ya eskileri düşününce üzülüyor insan sen de sıkıntılarını geçmişte bırakmışsın Rabbim evladından da güldürsün sedef canım seni de bizleri de amin...