2023 Mart Ayı Burç Yorumları

marts (1).jpg

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Merkür ve Satürn'ün Kova burcundaki kavuşumu iş hayatınızı ilgilendiren konularda birtakım zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu aksaklıklar sizi farklı bir alana yönlendirebilir, bazı ortaklarınızla ilgili kararlarınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz. Aldığınız haberlerin doğruluğunu teyit edin. Beklemek yerine daha hızlı ilerlemek istiyorsanız önünüzde engel olan, maddi kayıplar yaşatan durumları tespit etmelisiniz. Yola kimlerle çıktığınıza bakın ve destek noktanızı burada arayın. Geleceğe dönük planlarınızı daha disiplinli bir şekilde ilerletmeniz gerekebilir. Bu sorunları aştığınızda, Merkür'ün de Balık burcuna geçişi ile birlikte kenara çekildiğinizde yanınızda kimlerin ve nelerin kaldığına daha iyi odaklanabilirsiniz. Daha sakin ve stabil bir süreç yaşamak isteyebilirsiniz. Bu sayede duygularınızı kontrol etmeniz de kolaylaşacaktır. Sizinle uğraşan kişilerin, yaşadığınız haksızlıkların finaline gelebilirsiniz.

Venüs, Jüpiter ve Chiron'un burcunuzda bir araya gelmesiyle hem duygusal hem parasal hem de sosyal açıdan rahat edeceğiniz günler yaşayabilirsiniz. Üzerinizdeki baskıyı sonlandırma görevi size düşecektir. Yeni planlar, yeni gündemlerle hayatınızın akışını değiştirebilirsiniz. Yalnızlık, sosyal yetersizlik, maddi eksiklikler gibi düşüncelerinizi ortadan kaldırdığınızda olumsuz çıkışlar, sert yanıtlar size uğramadan yolunuza devam edebilirsiniz. Korunduğunuz, yaşadıklarınızın karşılığını bulduğunuz zamanlarda olduğunuzu unutmayın.

Satürn'ün Balık burcuna geçmesiyle birlikte gözlem ve anlama yeteneklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Gördükleriniz kadar onları nasıl yorumladığınızın önemli olduğunu anlayacağınız bir sürece giriyorsunuz. İlk günlerinde anlamlandırmak zor olsa da yaşayacağınız belirsizlikleri, koyacağınız sınırları ve içsel muhasebelerinizi düşünmek hayatınızda bu etki daha somut hale getirmenizi kolaylaştırabilir. Kariyeriniz, günlük yaşantınız, hayatınızdaki insanlara karşı tutumlarınızı değerlendirmeniz gerekebilir. Gözünüzü kapattığınız gerçeklerle yüzleşebilir, bazı ilişkilerinizin sorunların daha görünür hale geldiğini fark edebilirsiniz. Kendinizi içinizden başlayarak yeniden tasarlamak için birçok fırsatınız olabilir.

7 Mart'taki Başak dolunayı ile çalışma ortamınızla ilgili konular yoğunluk kazanabilir. Nasıl çalıştığınız, neyden beslenip verim aldığınız sizin için son derece önemli olacaktır. Bir süredir emek verdiğiniz konularda artık net sonuçlar alabilirsiniz. Son durumun ne olduğunu görmek adım atarken işinizi kolaylaştıracaktır. Kendi hayatınızdan, çevrenizden ve koşullarınızdan başlayarak kararlar almak özgüveninizi tazeleyebilir. Jüpiter ve Chiron'un da burcunuzda kavuşuyor olması işinizi kolaylaştıracaktır. Kaçırdığınız fırsatların sizde bıraktığı izleri düşünmek yerine artık bir daha fırsat kaçırmamayı düşünmelisiniz. Geçmişi, yaralarınızı, rahatsızlıklarınızı geride bırakın ve kendinize devam edebilmenin nasıl iyileştirici bir gücü olduğunu gösterin.

Güneş Merkür ve Neptün'ün Balık burcundaki kavuşumuyla kendinize bazı sorular sormanız gerekebilir. Aldığınız kararların sonrasını da değerlendirmelisiniz. Ne istediniz ve şu an ne yaşıyorsunuz, bunun farkını bilmek sizi yaşadığınız kafa karışıklığından kurtarabilir. Mecbur olmadığınız her şeyden sıyrılmak için iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bazı duyumlar alabilir, bazı kişilerin gerçek niyetlerini daha iyi okuyabilirsiniz. Öğrendiklerinizi teyit ettirmek doğru çıkarımda bulunmak için size yardımcı olabilir.

Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçişi ile birlikte para kazanmak ve iyi hayat standartları kurmak sizin için öncelikli hale gelebilir. İş arayışı, mevcut işinizi geliştirmek, kazancınızı arttıracak girişimlerde bulunmak ve tekliflere açık olmak gibi gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Kendinizi her konuda garantide hissetmek isteyebilirsiniz, bu yüzden özellikle parasal konularda bilindik yöntemlerle hareket edebilir riskli işlemlerden kaçabilirsiniz. Bu durum bir inada ya da hırsa dönüştüğünde elinizdeki değerlendirmek de zorlaşacaktır. Parayı bir araç olarak kullanmanın önemini unutmamalısınız. Toprak alım satımı, taşınmazlar ilginizi çekebilir. Beslenme düzeninizde bir değişiklik olabilir, kilo dengenizi ve sağlığınızı bozacak hareketlerden uzak durmalısınız.

Merkür'ün bir döngüyü kapatıp burcunuza geçmesiyle meraklı, konuşkan, insanlarla iletişimin yoğun olduğu bir döneme girebilirsiniz. Arka planda hazırlığını yaptığınız konuları gündeme getirebilir, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu da kendiniz hakkında fazlaca konuşmak, içinizden geçenleri anlatmak gibi durumlar doğurabilir. Söylediklerinizin nereye vardığını, muhataplarınızın kim olduğunu iyi bildiğiniz takdirde bir yanlış anlaşılma ya da tartışma gibi durumlarla karşılaşamazsınız. Fevri, kendi bildiğinden şaşmayan bir izlenim vermek sizin avantajınıza olmayacaktır.

Güneş'in burcunuza geçmesi ve burada bir yeni ay gerçekleşmesiyle hayatınızda yeni bir defter açtığınızı hissedebilirsiniz. Motivasyonunuz her zamankinden daha sağlam ve yüksek olabilir. Kendinizi ifade etmek daha kolay olabilir, isteklerinizi belirgin hale getirebilirsiniz. Bu da ilerleyişinizin önündeki engelleri tek tek kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Daha özgür olacağınız için karar vermeniz, bunlara ayak uydurmanız da aynı oranda ilerleyebilir. Sürprizler ve fırsatlar her zamandakinden daha görünür olabilir. Değişmesi gereken her şey için önemli döngüler yaşayabilirsiniz, bunu yaşamak için kendinize izin verin. Fiziksel açıdan daha dinç ve hareketli olabilirsiniz. Enerjiniz yüksek olacağı için fiziksel güç gerektiren konularda da başarılı olabilirsiniz. Spora başlamak, vücut şekillendirme ve daha iyi bir görünüme kavuşmak için iyi bir zamandasınız. Potansiyelinizi bu şekilde doğru kullanmak sizi gereksiz ve agresif çıkışlardan uzaklaştıracaktır. Merkür ve Chiron'un da burcunuzda kavuşması daha önce yaptıklarınızın geri dönüşünü size sunabilir. Bu maddi bir dönüş olabileceği gibi başkasına verdiğiniz manevi bir desteğin de sizin hayatınızda bazı sorunların çözümüne işaret edebilir.

Plüton'un Kova burcundaki yolculuğuna başlamasıyla birlikte kariyeriniz ve kapasitenizi kullanmakla ilgili önemli geçişlerin ardından bunların hayatınıza olan etkisini düşünebilirsiniz. Ön plana neyi çıkarmanız gerektiğini, sizin için asıl lazım olanı bulmalısınız. Yaşadıklarınızdan çıkaracağınız derslerle hem hedeflerinizi hem de bunlara giden yöntemleri güncellemelisiniz. Verdiğiniz kararların ve sözlerin arkasında durmalısınız. Özellikle arkadaş çevrenizle, iş birliğinizin bulunduğu kişilerle yaşadıklarınızdan sonra bırakmanız ve tutmanız gereken noktaları daha iyi analiz etmelisiniz. Tercihlerinizin değişmesi, hayatınızı da değiştirecektir.

Yönetici gezegeniniz Mars'ın Yengeç burcunda hareket etmesi yoğun ve yorucu geçen bir dönemin ardında biraz durağanlık getirebilir. Dinlenmeniz, anlamanız ve anlaşmanız gereken bir zamandasınız. Evinizde vakit geçirmek, ailenize zaman ayırmak ve onların da size zaman ayırmasını sağlamak ruhsal olarak iyi hissettirebilir. Bir arada olmanın getirdiği tahammül ve gerilim gibi olumsuz durumlar karşısında duygusal tepkiler vermekten kaçınmalısınız. İniş çıkışlarınız önemli ve belirleyici olabilir. Dolayısıyla sonrasında pişman olacağınız bir hareket yapmamak için dengeleri korumanızda fayda var. Ev alım satımı, tadilat, taşınma ya da yaşam koşullarınızla ilgili konularla ilgilenmek hem size hem ailenize iyi gelebilir.

Merkür ve Jüpiter'in burcunuzda bir araya gelmesiyle önünüzde birçok seçenek olduğunu görebilirsiniz. Bu durum kafa karışıklığınızı önler gibi görünse de ne istediğinizden emin değilseniz tam tersi sonuçlar da doğurabilir. Anlamayı, farklı fikirlerin farklı sonuçlar getirebileceğini düşünmeyi tercih etmelisiniz. Yaptığınız işin, söylediğiniz sözün, hissettiğiniz bir duygunun arka planına ve büyük resmine odaklanın. Bazı şeyler düşündüğünüz ya da hissettiğiniz gibi olmayabilir. Bunun olumsuz yansıması olarak çevrenizle tartışmalara girmekten, abartılı tutumlar sergilemekten geri durmalısınız. Kendinizi geliştirmek, iyi olanın etki alanını arttırmak için önemli günlerdesiniz. Problemler çözülüyor, buna izin verin.

Venüs ve Uranüs'ün Boğa burcunda bir araya gelişi ekonomik anlamda yaşayacağınız iniş çıkışlara işaret edebilir. Eğer dengeli bir dağılım yaptıysanız sürpriz ödemelerle karşılaşmak sizi zorlamayacağı gibi beklenmedik yerlerden gelen ödemeleri de doğru ve uzun vadeli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Kalitenin bir tesadüf olmadığı gibi, karşılaştığınız durumların da bir tesadüf ya da şok etkisi olmadığını bilmelisiniz. Değer bilirseniz değer göreceksiniz.



Motivasyon Sözü: “Bütün çabam kimseye muhtaç olmadan yaşamak. Bütün umudum kendimde.” Montaigne









Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar,
Merkür ve Satürn'ün Kova burcundaki kavuşumu iş hayatınızda ve maddi kazançlarınızı etkileyen konularda kontroller yapmanızı gerektirebilir. Zamana karşı bir yarışın içinde olduğunuzu düşünmek yerine zamana neler katacağınıza odaklanmanız daha faydalı olabilir. Çevresel ve bireysel faktörlerin de süreçte etkili olabileceğini unutmayın. Bu yola neden çıktığınızı, bu işi neden yaptığınızı, size getirilerinin ne olduğunu, neleri değiştirmek ya da feda etmek durumunda kaldığınızı gözden geçirin. Daha önce çözümünü bulduğunuz her şeyi şimdi yeniden uygulayabilirsiniz. Rahatlamalısınız. Merkür'ün Balık burcuna geçişiyle özellikle arkadaşlarınızdan destek bulacağınız bir döneme girebilirsiniz. Bu da yükünüzü hafifletmek, paylaşımlara açık olmak ve daha geniş bir gözle olaylara yaklaşmak konusu ön plana çıkarabilir.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün Jüpiter ve Chiron ile Koç burcunda bir kavuşum yapması, enerjinizi değiştirebilir. İçsel olarak rahat hissetmek sizi korkutmasın, hayatta her zaman olumlu ve olumsuz gelişmeler yaşanacağını unutmayın. Bunu aklınızda tutmak, enerjinizi yenileyecek haberleri daha iyi anlamanıza ve çevrenize de yansıtmanıza yardımcı olacaktır. "Ne yapabilirim?" sorusunu umutsuz bir şekilde sormak yerine elinizdeki imkanlara ve becerilerinize, hatta kendi eksikliklerinize kulak verin. Bu size nasıl bir yol haritası çıkaracağınızı net bir şekilde gösterebilir, sizi ve motivasyonunuzu ayağa kaldırabilir.

Satürn'ün Balık burcundaki transitine başlamasıyla özellikle iş hayatınızı etkisi altına alan zorlukların meyvelerini almaya başlayabilirsiniz. Burada edindiğiniz dersler hayata bakışınızı, hayattan beklentileriniz kadar bunun için neler yaptığınızı size sorgulatabilir. Nasıl bir yön bulmak istediğinize dair seçenekleriniz olabilir. Belirsizliklere, yanılgılara karşı tedbirli olmanız gerekebilir. Olayların ve ilişkilerin sizin düşündüğünüz gibi ilerlememesi karşısında öfkeli olmak ya da pes etmek yerine kendinize gerçek sebepler ve sonuçlar oluşturmalısınız. Yeni insanlar tanımak adına bazı yeni düşünceleriniz olabilir.

7 Mart'ta Başak burcunda gerçekleşecek dolunay size aşk hayatınızla ilgili önemli gerçekleri ve kararları getirebilir. Duygusal anlamda emeklerinizin karşılığını görmek isteyebilirsiniz. Mutluluğu yaşamaya hazır olduğunuzu düşünebilir, kendinizi ve tavırlarınızı buna yöneltebilirsiniz. Yeni bir ilişki, hayatınızdaki insanlara hislerinizi belli etmek ve gerçek, ciddi adımlar üzerine konuşmak en önemli gündemleriniz olabilir. Bu iyi ruh hali size yeteneklerinizin farkına varmanız konusunda da destek verebilir. Yakaladığınız ya da önünüze gelen bir fırsat olduğunda bunu değerlendirmekten geri durmayın. Unutmayın, hayaller gerçek olmak içindir.

Balık burcunda Güneş Merkür ve Neptün'ün yapacağı kavuşumlar geleceğinizi daha doğru bir odakla ve açık zihinle düşünmenizi sağlayabilir. Bir şeyi istemenin yeterli gelmeyeceğini, bunun için gereken ne ise ona eğilmeniz gerektiğini fark etmelisiniz. Bu farkındalık başta sizi yorsa da aslında adım atınca kolaylaştığını görebilirsiniz. Sosyal açıdan çevrenizdeki insanlara, fikirlerinizi ve hislerinizi paylaştığınız ortamlara dikkat etmelisiniz. Kimin hangi düşünceyle size yaklaştığından emin değilseniz temkinli olmanızda fayda var.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuzda hareket etmeye başlamasıyla kendinizi hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha sağlıklı hissedebilirsiniz. Kendinize bakmak, bazı stil değişikliklerine gitmek isteyebilirsiniz. Özgüveniniz ve gerekçeleriniz çok sağlam olabilir, bu da çevrenizin ilgisini fazlasıyla çekecektir. Yeni insanlarla tanışmak, ilişkilerine gidişatıyla ilgili kararlar almak, maddi yeterliliğinizi üst seviyeye çıkaracak görüşmeler yapmak için ideal bir dönemdesiniz. Her ne kadar keyfinize düşkün olsanız da, tatil ve gezi gibi aktivitelere zaman ayırmak isteseniz de elinizdeki verileri kullanmak ve çalışmak da iyi gelebilir. Yapacağınız her şeyin uzun vadeli olacağını bilmelisiniz. Dış görünüşünüzle ilgilendiğiniz kadar sağlığınızı da düşünmeli, yeme bozukluğu ve zarar görmüş bir beslenme düzeniyle karşılaşmamak için kontrolü yitirmemelisiniz.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesi içinizden geçenleri konuşmak adına size cesaret ve fırsat verebilir. Sorunları çözmek adına istekli olabilirsiniz, motivasyonunuzu yükseltmek sizin için daha kolay hale gelebilir. Fikirlerinizi ve enerjinizi paylaşacağınız ortamlar kurabilir, dezavantajlı grupları ilgilendiren konularda çevrenizle fikir ve işbirliğine gidebilirsiniz. Ancak bu süreçte konular ve olaylar çok hızlı gelişebileceği için sözlerinizi, eylemlerinizi kontrol altında tutmalısınız. Arada kalmamak adına seçim yaparken aceleci olmamanızda, işin önünü arkasını düşünmenizde fayda var. Tanıştığınız kişilerle yapacağınız paylaşımlara dikkat etmelisiniz, gizli düşmanlıklar ve gizli haberler gündeminizde yer tutabilir.

21 Mart'ta Güneş'in Koç burcunda hareket etmesi ve burada bir yeniay gerçekleşmesiyle garantici yönünüzü daha hızlı çalıştırmak için fırsatlar bulabilirsiniz. Hayatın beklemediğini, zamanın aktığını, akarken de sizin tutumlarınızın ne yönde olduğunu iyi kavramalısınız. Düşünceleriniz için beklememek, ihtiyacınız olan konulara cesaretle ve umutla yaklaşmak içinde bulunduğunuz negatif durumu pozitife çevirebilir. Tedirginliğe, öfkeye, ne yapacağını bilemeyen tavırlara değil aktif olmaya, yeni anlamlar aramaya ve içinize attıklarınıza odaklanmanızda fayda var. Hem ruhsal hem bedensel sağlığınız için hayatınızın iplerini elinize almalısınız. Mücadelenizin yönünü kendinize çevirdiğinizde sizinle uğraşan kişilere de gereken cevabı vermiş olacaksınız. Yönetici gezegeniniz Venüs ve Kuzey Ay Düğümün burcunuzdaki kavuşumu kendinize verdiğiniz değerle neler yapabileceğinizi size gösterebilir. Hayatınızın temel taşlarını daha da sağlam hale getirirken bu süreçte yanınızda olan insanların, elinizdeki imkanların önemini de fark edeceksiniz.

Plüton'un Kova burcundaki seyrine başlaması aradığınız anlamı bulmak ve bunu hayatınızda kalıcı hale getirmek için size bazı olanaklar tanıyabilir. İş hayatınızla ilgili beklenmedik ve zorunlu değişiklikler, daha önce çalışmadığınız konulara ilgi duyma ve artık uzun vadeli, kalıcı işler yapmak üzere bir stil belirlemelisiniz. Mecbur hissetmek motivasyonunuzu düşürebilir ancak bunun sizin için önemli ve gerekli olduğunu düşünürseniz yapacağınız her işin kazancını alabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, potansiyelinizi açığa çıkaracak işlerle ilgilenmek ve sorumluluklarınızı buna göre düzenlemek gibi uğraşlarınız olabilir.

Mars'ın Yengeç burcundaki hareketi yakın çevreniz ve hayatınızdaki kadın figürleriyle olan ilişkilerinize dikkat çekebilir. Bu kişilerle yapacağınız görüşmeler size yeni bağlantılar ve işbirlikleri getirebilir. Karar almak ve uygulamak konusunda tereddüte düştüğünüzde beklemenin size bir getirisi olmayacağını hatırlayabilirsiniz. Kabuğunuza çekilmek yerine hayatın içinde olmayı tercih etmelisiniz. Eski düşüncelerinizden ve yaralarınızdan sıyrılın. Hayatınızda yeni olana yer açın. Zira bu sayede hem ticari hem de duygusal gelişmeleri daha iyi takip edebilirsiniz. Sözleşme, anlaşmalar, işbirlikleri ve duygusal arkadaşlıklar gündeminize olabilir. Aşk ve evliliğin kapısını aralayacağınız ortamlara girebilirsiniz.

Merkür ve Jüpiter'in Koç burcunda bir araya gelmesiyle kendinizce haklı olduğunuz konularda çıkışlar yapabilirsiniz. Düşüncelerinizi savunmak kadar ikna edici de olmak isteyebilirsiniz. Hoşlandığınız, bunu devam ettirmek ve başkalarına da yansıtmak istediğiniz konuları gündeme getirebilirsiniz. Ancak tavırlarınızı ve üslubunuzu da doğru bir şekilde belirlediğinizde haklı olduğunuz davayı yine haklılıkla sürdürebilirsiniz. Yaşadıklarınızdan çıkardığınız sonuçların doğru olduğuna emin olmalısınız. Tek taraflı değilseniz, objektif bir açıdan baktıysanız destekler bulabilirsiniz. Bunun için de önyargılarınızdan kurtulan, insanların da size önyargılı yaklaşmayacakları bir ruh halinde olmanızda fayda var.

Yönetici gezegeniniz Venüs ve Uranüs'ün burcunuzda bir araya gelişi size kendinizle ilgili kritik ve radikal çıkışlar yaptırabilir. Bazı gerçekleri görmek yetmez, kabul etmeniz gerekir. 30-31 Mart günlerinde bu gerçekliği kabullenmek sizin için daha kolay olabilir. Denemediğiniz ya da ihtimal vermediğiniz seçenekler sözkonusu ise onlara yeniden göz atabilirsiniz. Sevdiğiniz renkleri farklı aksesuarlar ya da parçalarla kullanabilir, dış görünüş ya da bakım tarzınızda yeni bir şeyler deneyebilirsiniz. Bir şeyler değişirken ayak uydurun, bunun karşılığını çevrenizin ve işinizin de size olumlu dönüşleriyle alabilirsiniz. Sürpriz ilişkiler kapınızı çalabilir.

Motivasyon Sözü: “Aklın gücünden kuvvetli olan tek şey kalbin cesaretidir.”








Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar,
yönetici gezegeniniz Merkür'ün Kova burcunda Satürn ile kavuşumu hayattan beklentileriniz ve bunlar doğrultusundaki sorumluluklarınızı ön plana getirebilir. Size neyin yön verdiğini bilmelisiniz. Hayatınızı nasıl kazanıyor, neye inanıyor ve yaşadıklarınızı nasıl değerlendiriyorsanız ona göre var olacaksınız. Bunu başardığınızda gerek hukuki gerekse ticari konularda daha rahat yol alabilirsiniz. Sorunla karşılaşmanın gelişimin bir parçası olduğunu unutmayın. Merkür'ün Balıkburcuna geçişi, bu öğretileri iş hayatınızda daha iyi uygulamanıza yardımcı olabilir. Ön plana çıkmaktan çekinmeyin. İş bulmak, işinizi geliştirmek ve insanları etkilemek için güzel bir zamandasınız. Beklediğiniz, hak ettiğiniz terfi ve statü değişikliği haberlerini alabilirsiniz.

Venüs Jüpiter ve Chiron'un Koç burcundaki kavuşumu sosyal ve parasal açıdan ne kadar zengin ve gelişmiş olduğunuzu size gösterebilir. Eksikliğini hissettiğiniz her şeyin hayatınızdaki var oluşuna tanıklık edebilirsiniz. Önemli haberler alabilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bu tanışmaların duygusal noktalara çekilmesi gibi durumlar da sözkonusu olabilir. İyi hissedin, iyiye odaklanın, cesaretinizi iyilikten yana kullanın.

Satürn'ün Balık burcundaki seyrine başlamasıyla kariyeriniz ve işinizle ilgili konular gündemde sıkça yer tutabilir. Sorumluluklarınız artabilir, yeni alanlar ve unvanlarla ilgilenebilirsiniz. Yaptığınız her ne olursa olsun, gelişme kaydetmeniz gereken noktalara odaklanmalısınız. Zorlandığınız ya da ne olacağını tahmin edemediğiniz konular sözkonusu olduğunda sürecin gidişatını beklemek yerine çaba göstermelisiniz. Beklemenin değil, çalışmanın ve üzerine gitmenin önemli olduğunu fark edeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bu sayede yeni tecrübeler edinebilir, gerçek sınırlarınızı görebilirsiniz.

Başak burcunda 7 Mart'ta gerçekleşecek dolunay ile aile hayatınızdaki pürüzleri, sonuca bağlanmayan konuları gündeme getirebilirsiniz. Net bir karar almak için aceleci olmamalısınız. Yaşadıklarınızın evinize, ilişkilerinize nasıl etki ettiğine bakmalısınız. Bu sayede sizin sorun olarak gördüğünüz şeylerin aslında daha farklı bir şeye işaret ettiğini fark edebilirsiniz. Sivri, eleştirel ve yorgun bir ruh haliyle yaşamak yerine bunların hepsini geride bırakacak tutumlar sergilemelisiniz. Taşınma ve düzenlemelerle ilgili işlerinizde yaşanan yanlış anlaşılmalar ya da evrak krizleri olumlu sonuçlanabilir.

Güneş Merkür ve Neptün'ün Balık burcundaki kavuşumu iş hayatınızdaki problemlere ışık tutabilir. Ne için çalıştığınızı, ne iş yaptığınızı ve bunu nasıl yaptığınızı düşünmeniz gerekebilir. Gerek tarzınız gerekse bulunduğunuz çevrede bir değişikliğe gitmeniz gerekiyorsa bundan kaçmamalısınız. Bir takvim üzerinde ilerlemek, planlı olmak sizi dalgınlıkların getireceği aksaklıklardan koruyabilir. İş teklifleri ve statü değişiklikleri sözkonusu olduğunda hızlı karar almak yerine tüm koşulları değerlendirerek fikrinizi beyan etmelisiniz. Hislerinize güvenin, onların size getireceği mesajlar işleri kolaylaştırabilir.

Venüs'ün Boğa burcundaki seyrine başlamasıyla hayatın biraz arka planında durmak size iyi gelebilir. Kendinizi anlamak, yeteneklerinizi ve ihtiyaçlarınızı fark etmek için buna ihtiyacınız olacaktır. Hayatın zorlu yanlarından ziyade bunlarından arından kalan zamanları nasıl değerlendirmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Hem içsel olarak hem de günlük yaşantınızda buna önem vereceğiniz işlere ağırlık verebilirsiniz. Tatil planları, sağlık kontrolleri ya da operasyonlar, estetik gibi konularda çekinceleriniz varsa maddi ve manevi yönden hazırlık yapmayı tercih edebilirsiniz.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile konuşmak kadar yapmanın da önemli olduğu günlere giriyorsunuz. Hayatınızı hangi alanda ilerletmek istediğinize dair pek çok fikriniz olabilir ya da bu tarz fikirlerinizi işleyecek yöntemlere erişebilirsiniz. Kişisel düzlemde yenilikler yaparak hem gerçek cesaretinizi görebilir hem de geleceğiniz için yeni bir sayfa açabilirsiniz. Sosyal açıdan da oldukça zengin ve hareketli bir dönem geçirebilirsiniz. Arkadaş çevrelerine dahil olmak, duygularınızı paylaşmak her zamankinden daha kolay olabilir. Birden fazla insanla, birden fazla konuyla muhatap olmak sizi yoğun bir iletişim trafiğinde bırakabilir. Bu süreçte hem kelimeleriniz hem de bunları aktarma şekliniz önemli olacaktır. Özellikle sosyal medyada önemli etkileşimler alacağınız girişimleriniz olabilir, fakat devamlılığını sağlamanın da önemli olduğunu unutmamalısınız.

21 Mart'ta Güneş'in Koç burcundaki döngüsüne başlaması ve burada bir yeniayın gerçekleşmesiyle birlikte kendinizi ve gücünüzü resmen ortaya çıkarıyorsunuz. Bütün kış beklediniz ve artık çiçeklenme zamandasınız. Bu zamanı doğru değerlendirmek adına saklı planlarınızı ortaya çıkarabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz. Gerçekte kim olduğunuzu görebilirsiniz. Hayattan beklemek değil istediğini almak için mücadele vermek önemli olacaktır. Psikolojik, maddi ve fiziksel yeterliliğe sahip olduğunuz alanlarda yeni adımlar atabilirsiniz. Sabırsız ve sıkılgan tutumlar sergilemedikçe hem işinizde hem de arkadaş ortamında zorluktan uzaklaşmış olacaksınız. Kazanç elde ederken insan biriktirmenin de önemli olduğunu unutmayın.

Plüton'un Kova burcunda ilerlemeye başlamasıyla maddi konulardaki deneyim ve kazanımlarınızı nerede kullanacağınızı daha iyi bilebilirsiniz. Elde etmek kadar onu kullanmanın, geliştirmenin ve hayatınızın bir değeri haline getirmenin önemli olduğunu fark edeceksiniz. Geleceğe dair düşünce ve planların değişmesi, beklentileriniz kadar hayatın getirilerine de odaklanmak sizi ödüllendirebilir. Yurtdışı konulu işler, hukuksal konular, bulunduğunuz çevreyle ilgili değişimlerde daha radikal ve kalıcı kararlar alabilirsiniz. İnanç sistemleri ve bunu yaşama biçimleriniz size daha önce bakmadığınız açıları gösterebilir.

Mars'ın burcunuzdan ayrılıp Yengeç burcuna geçmesiyle beraber parasal konularda önemli zamanlar yaşayabilirsiniz. Alma verme dengesi, gelir getirici faaliyetler ve bunların ilerleyişi gibi konularda karar vermeniz gerekebilir. Bunu yaparken neye göre hareket etmeniz gerektiğini iyi anlamalısınız. Geçmiş dönem çalışmalarınızın ve ödeme trafiğinizin sonuçlarını şu anda alabilir, kendinize buna göre bir yol haritası belirleyebilirsiniz. Yanlışı doğruyu ayırt etmek, duygusal çıkışlarla yapılan harcamaları görmek önemli olacaktır. Mantığınızı devrede tutun, kendinizi bile isteye zora sokacağınız hiçbir işin ve ortamın içinde bulunmayın.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcundaki Jüpiter ile kavuşumu kendinize çizdiğiniz yolda yeni deneyimler elde etmenizi sağlayabilir. Rahatsızlık duyduğunuz, sizi tedirgin eden konuların dışına çıkmalısınız. Hayatın bu kaygıyla devam edemeyeceğini bilmeli, bunu yapmaya da bugünden başlamalısınız. Unutmayın yarınlar bugünlerin eseridir ve siz Ay'ın da burcunuzda olacağı 27-28 Mart tarihlerinde kendinizi, işinizi, eyleminizi büyütmeye ne kadar emek verirseniz onun karşılığını görebilirsiniz. Önemli ve belirleyici çıkarımlarınız olabilir. Zihninizi ve fikirlerinizi, çevrenizin de desteğini alarak geliştirmeye odaklanın. Elektronik cihazlar, bu sayede ulaştığınız mecralarda büyük etkileşimler oluşturabilirsiniz.

Venüs ve Uranüs'ün Boğa burcunda bir araya gelmesiyle kendi içinizde halletmeye çalıştığınız, belki de halledebildiğiniz konularla yeniden uğraşmanız gerekebilir. Hesaba katmadığınız, bilerek atladığınız detaylar olmadığına emin olun. Kararlarınızı net ve ciddi bir şekilde almanız gerekebilir. Her ne yapacaksanız, ne ile mücadele verecekseniz kalıpların dışına çıkmaya ve garantici olmaya çalışmanızda fayda var. Eski ilişkileriniz gündeme gelebilir, o dönemde yaşadığınız sürpriz bir konu karşınıza çıkabilir. Neden eskide kaldığını bilerek tepki vermeniz daha doğru olacaktır.

Motivasyon Sözü: “Daha önce hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan, daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın.”



Aygül Aydın​
 
Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Merkür ve Satürn Kova burcunda bir araya gelerek artık bazı konularda sona geldiğinizi size hatırlatabilir. Hayatı nasıl yaşarsanız ona göre ilerleme fırsatları karşınıza çıkacaktır. Dolayısıyla bu yöndeki bakış açınızı değiştirmelisiniz. Güçlü hissetmek yerine güçlü olduğunuz gerçeğini kabul ederek işe başlamalısınız. Özellikle parasal konular, ek işler, düzensiz gelir olarak adlandırdığınız bazı kazançlarda sizi rahatsız eden konular doğabilir. Geçici bir para akışı yerine daha düzenli bir akış sağlamak üzere planlar yapabilirsiniz. Bu kontrol mekanizması ödemeleriniz ve yeni gelişen borçlanmalarınızı kapatmak konusunda da sizi destekleyebilir.

Koç burcundaki Venüs Jüpiter ve Chiron kavuşumuyla üzerinizdeki yükü atmak daha kolay olabilir. Çalışma arkadaşlarınız, çalışanlarınız ve işverenlerinizle sağlıklı işbirlikleri kurabilirsiniz. Bu yönde yapacağınız atılımlar hem cesaretiniz tazeleyecek hem de yaptıklarınızı sunmanızı sağlayacaktır. İyi ilişkiler kurmanın, insan biriktirmenin önemli olduğu günlerdesiniz. Geçmişteki olumsuz tecrübelerden sonra bunun size ne kadar iyi geldiğini ve yapıcı olduğunu fark edebilirsiniz.

Satürn'ün Balık burcunda hareket etmesiyle birlikte hayata nereden baktığınız kadar nasıl baktığınızın da önemine dikkat etmeniz gerekebilir. Kişisel düzeyde eksiklerinizi tespit edebilir, bunu üzerinde çalıştığınız bir işin ya da eğitimini aldığınız bir konunun sayesinde de öğrenebilirsiniz. Daha ciddi ve gerçekçi bir plan dahilinde ilerlemelisiniz. Çekindiğiniz ya da fazlaca üzerinde durduğunuz fakat sonuç alamadığınız durumlarda fikirlerinizi paylaşmalısınız. Sessiz kalmak, kenardan izlemek size bazı kayıplar yaşatmış olabilir. Bunlardan ders çıkararak kendinizi fiziksel ve mental olarak yeni yerlere taşımalısınız.

7 Mart'ta gerçekleşecek Başak dolunayı ile birlikte hayatınıza dahil olacak konuları ve insanları daha iyi belirleyebilirsiniz. Çalışmaktan, iyi niyetten vazgeçmedikçe kazananın siz olduğunu göreceğiniz gelişmeler yaşanabilir. Ne hissettiğiniz kadar hayatın getirilerine ne kadar ayak uydurduğunuza bağlı olarak çeşitli fırsatlarla tanışabilirsiniz. Kendinize, kendinizin en iyi hali olmaktan başka bir çare bırakmamalısınız. Yenilenirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini düşünebilir, hem kariyerde hem de sosyal alanda ilerlemek için bazı çalışmalara başlayabilirsiniz. İnanır ve inandığınızı görünür hale getirirseniz mutlu ve verimli bir yaşam kurabilirsiniz. Koç burcundaki Jüpiter ve Chiron'un da kavuşumu, kendinizi ifade etmenin gerekliliğini hatırlatacaktır. Bu sayede hem başkalarına verdiğiniz tavsiyeleri kendi yaşamınıza ekleyebilecek hem de kariyeriniz için aldığınız kararları uygulama potansiyelinizi fark edeceksiniz. Cesaretiniz her şeyi değiştirebilir.

Merkür Güneş ve Neptün'ün Balık burcundaki birlikteliği düşünceleriniz kadar bunlar üzerinde olan hakimiyetinizi size düşündürtebilir. İsteklerinizin ve yaptıklarınızın ne kadarının size ait olduğunu analiz etmelisiniz. Kendinize mi yoksa başka bir noktaya mı hizmet ettiğinizi ayırt ettiğinizde elde ettiğiniz sonuçlara objektif yaklaşmalısınız. Uçak bileti, yolculuk ve yer değişiklikleri gibi konularda işlemlerinizi kontrol ederek ve güvenilir alanlar üzerinden gerçekleştirmenizde fayda var. Dikkatiniz size çok pek tecrübe kazandırabilir.

Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile kendinizi sosyal hayatın içine daha fazla dahil edebilirsiniz. Bunu sadece keyfi olarak yapmak gibi bir düşünceniz olmayabilir. Mevcut işinizi geliştirmek, becerilerinize ve isteklerinize göre bir projeye başlamak gibi fikirleriniz varsa bunlar için de ideal bir zamandasınız. Özellikle maddi açıdan sizi besleyecek ve uzun vadeli olabilecek gelişmeler sözkonusu olabilir. Buna açık ve hazır olmak hem insanların hem de fırsatların sizi bulmasını kolaylaştıracaktır. Kendinize, işinize ve hayatınızda değerli olarak bulduğunuz her şeye daha fazla önem verebilirsiniz. Arkadaşlarınızla olan bağınızı da bu kriterlere göre düzenleyebilirsiniz. Yeni arkadaşlar edinmekten diye mevcut ilişkilerinize odaklanmak size daha çok güven verebilir.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle birlikte kariyerinizde hareketli ve yoğun günler başlayabilir. Bu süreçte işinizi en çok kolaylaştıracak olan kendinize bir yol haritası, bir fikir hazırlamış olmaktır. Durağan geçen zamanların ve mevcut tecrübelerinizin ardından şimdi çalışmak zamanında olduğunuzu bilmelisiniz. İş arayışları, işi geliştirmek ve statü değişikliği gibi konular gündeminizde fazlaca yer tutabilir. Girdiğiniz ortamlarda ticari ve sosyal bağlantılar kurmak sizin için daha kolay hale gelebilir. Özgüveninize tutunmak hem motivasyonunuzu hem de potansiyelinizi arttıracaktır. İyi niyetinizden şüphe olmasa da sözcükleri doğru kullanmaya, bunları doğru zamanda doğru bir dillle iletmeye önem vermelisiniz. Özellikle otorite figürleri ve iş ortaklarınızla yapacağınız konuşmalar daha fazla dikkat gerektirebilir.

Güneş'in 21 Mart'ta Koç burcuna geçişi ve yine Koç burcunda bir yeniayın yaşanması iş hayatına güneş gibi doğmanızı sağlayabilir. Motivasyonunuzun varlığını ve yoğunluğunu iyi anlamalısınız. Çünkü yapacağınız her şey buna borçlu ve bağlı olarak yapacaksınız. Kendinizi ifade etmek, işinizi göstermek, meziyetlerinizi sunmak ve hem kendinizi hem de iş ortaklarınızı ilgilendiren bazı konulara öncülük etmek isteyebilirsiniz. Bu enerjiyle iş değişikliği yapmak, beklentilerinizi dile getirmek, yeni insanlarla yeni konular üzerinde konuşmak size iyi sonuçlar verebilir. Elinizdeki imkanların, bunları kullanabilme gücünüzün farkında olun ve değer görememe hissini terk edin. Çabanız değerinizi ortaya koyacak.

Plüton'un Kova burcunda yolculuğuna başlamasıyla kendinizi yeniden ve daha iyi halde inşa etmenin yollarını arayabilirsiniz. Psikolojinize ve bununla ilgili sorunlarınıza odaklanmalısınız. Hiçbir şeyin boş yere ve sebepsiz olmadığını bildiğinizde, bazı konuların da bildiğiniz gibi olmadığını fark edebilirsiniz. Cesaret edin, öğrenin ve hayatınıza yeni çabalar katın. Ek işler, aileden/eşten gelen gelirler ve diğer tüm imkanlarınızı eksikliğini hissettiğiniz tüm konular için kullanmayı seçin. Paranın ve maddi olan her şeyin bir araç olduğunu daha iyi fark edebilirsiniz. Asıl amacınızın kendinizi yetiştirmek olduğunu unutmayın.

Burcunuzda hareket etmeye başlayan Mars size birtakım sorumluluklar yükleyebilir. Kendinizi ve tavırlarınızı yönetmeniz, doğru anda doğru konuyla ilgilenmeniz sizin için önemli olabilir. Üzerinde düşünmeden, gözünü karartarak adım atmaktan ziyade mantıklı bir cesaretle hareket etmelisiniz. İlişkiler başlatmak, aile ve çevredeki insanlarla özellikle de kadınlarla olan iletişimleri güçlendirmek, bedensel ve zihinsel yeniliklerin kapısını aralamak için ideal bir zamandasınız. Karşılaştığınız fırsatları geleceğe dönük düşünerek değerlendirdiğinizde geçmişte yaşadıklarınız size sadece rehberlik edebilir. Bu sayede hem özgüveniniz tazelenecek hem de acı hissettiğiniz konulara dönmek zorunda kalmayacaksınız.

Merkür ve Jüpiter'in Koç burcundaki birlikteliği iş hayatınızda açtığınız yeni bir sayfada etkisini gösterebilir. Ne kadar inanıyor, ne kadar adanmış hissediyorsunuz bunu düşünmeniz gerekebilir. Üzerinde çalıştığınız konular, çalışma arkadaşlarınız ve üstlerinizle yapacağınız konuşmalardan dersler çıkarmanız gerekebilir. 29-30 Mart tarihlerinde Ay'ın burcunuzda seyretmesi size geçmişten bugüne bazı detaylar hatırlatabilir. Egonuzu, duygularınızı ve işinizi sahiplenin. Ancak bunların bir hırsa, amansız bir mücadeleye dönüşmesinin sizden eksilteceğini unutmayın. İsteklerinizi ya da işle ilgili geliştirici fikirlerinizi ifade ederken pek çok noktadan destek görmek için ideal günlerdesiniz. Değerlendirin.

Venüs ve Uranüs Boğa burcunda bir araya gelerek sizi şaşırtıcı ortamlara sürükleyebilir. Yeni çevreler edinmekle ilgili tereddütlerinizi aşabilirsiniz. Buradan elde edeceğiniz bilgiler, deneyimler aslında kişisel gelişiminize ve hedeflerinize katkılar sunabilir. Duygusal anlamda da gelişmeler bulabilirsiniz. Süprizlere, bilmediğiniz duygulara ve işlere açık olmalısınız. Parasal açıdan beklentilerinizin dışında iş imkanlarıyla desteklenebilirsiniz. Zorlukların ardında kolaylık ve mutluluk olduğunu unutmayın.

Motivasyon Sözü: “İçindeki ayışığını takip et; çılgınlığını gizleme.”






Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar,
Merkür ve Satürn Kova burcunda buluşuyor ve ortaklı işlerinizde yaşadığınız tereddütleri size hatırlatıyor. Yorulmuş ve bunalmış olabilirsiniz. Ancak devam ettirilmesi gereken işler olduğunun bilincinde olmalısınız. Üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmenize rağmen hala sorunla karşılaşıyor olmak, yapmak kadar nasıl yaptığınıza da dikkat çekebilir. Destek almak ve ikili ilişkilerinize önem vermek yerinde bir çözüm olacaktır. Merkür'ün Balık burcuna geçmesi ekonomik ve psikolojik özgürlüğünüzün sınırlarını genişletebilir. Şansınızın yüksek olduğu zamanlara ilerliyorsunuz. Eşinizden, ailenizden gelecek olan destekler tahmininizin de üstüne çıkabilir ve altından kalkamayacağınızı düşündüğünüz konuların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Bu rehavete kapılmayıp ne yaptığınızı ne harcadığınızı bilerek hareket etmek sizi aldatılma ve kandırılma gibi durumlardan koruyacaktır.

Venüs Jüpiter ve Chiron'un Koç burcundaki kavuşumu bağlantılar oluşturma ve işinizi pratik şekilde halletmek açısından sizi destekleyebilir. Kısa vadeli gibi görünse de çabanızla bunu büyüteceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Parasal açıdan da geçmiş dönem ödemelerinizi almak, yeni kaynak edinmek sizi rahatlatabilir. Umudu kesmek, inandığınız temelleri sarsmak yerine hala yapabilecek bir şeyler olduğunu bilerek ilerlemelisiniz.

Balık burcunda hareketine başlayan Satürn size özellikle kazanımlar konusunda bazı hatırlatmalar yapabilir. Birikim yapmak, bunları yönetmek, hakkınız ya da sorumluluğunuz dahilinde olan konuların peşine düşmek gibi gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Miras, borçlanmalar, ek işler gibi konularda şansınız açık olsa da her zamankinden daha fazla emek vermeniz gerekebilir. "Elini taşın altına sokmak" deyimini gerçeğe dönüştüreceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Fedakarlığın ya da "kurban" hissinin geride kalması gerekiyor ve kendinizi psikolojik olarak buna hazırlamanızda fayda var. Engellendiğinizi düşünebilirsiniz. Her şeyin düşüncelerinizle doğru orantılı olduğu bilmeli, zihninizde buna yönelik düzenlemeler yapmalısınız.

7 Mart'ta gerçekleşecek Başak dolunayı ile ekonomik konularla fazlaca ilgilenebilirsiniz. Yatırım ve birikim planlarınız için öncelikle mevcut durumunuzu iyi analiz etmelisiniz. Bu dolunay ile harcama dengelerinizi daha iyi görebilir, gerektiği noktada ortaklık girişimleri de başlatabilirsiniz. Destek vereceğiniz ve destek göreceğiz kişilerle bir arada olmalısınız. Şüphe ve aşırı eleştiri halinden uzaklaştığınızda hem mental olarak rahatlayacak hem de çevrenizdeki insanları daha iyi anlayabileceksiniz. Üzerinde iyi düşünülmüş her şeyin hayat kalitenizi arttırdığını görebilirsiniz.

Güneş Neptün ve Merkür'ün 16-17-18 Mart tarihlerinde Balık burcunda bir araya gelmesi psikolojik olarak bir sıkışıklık hissettirse de aslında bulunduğunuz durumu aşmanız için size destek verebilir. Size uymayan tedavilerden, önerilerden ve işlerden kurtulmayı beklememeli; kendinizin kurtarıcısı olmalısınız. Bağımlılıklarınızı kontrol etmelisiniz, bir şey yapmak istediğinizde neyin ayak bağı olduğunu iyi bilirseniz bundan kurtulmanın yolunu da kolaylıkla bulabilirsiniz. Parasal açıdan oldukça bereketli bir süreç olabilir, hakkınızı teslim alacağınız ek iş ve miras gibi konular gündeme gelebilir. Haklarınızı iyi bilin ve bunun üzerine gidin.

Venüs'ün Boğa burcunda hareket etmesiyle işle ilgili tüm girişimlerinizi sağlamlaştırabilir, maddi ve sosyal açıdan kazançlar elde etmeye başlayabilirsiniz. Taşların yerine oturduğunu hissedebilirsiniz. Bu da size özgüven vereceği için bildiğin yoldan gitmeye, bunu geliştirmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Keyif aldığınız işler yapmak, bulunduğunuz ortamı ve sorumlulukları rahatlatmak adına fikirlerinizi uygulayabilirsiniz. Yaptıklarınızın görünmesi, isminizin duyulması statünüzü sağlamlaştıracağı gibi kalıcı bir düzen kurmak konusu kolay hale gelebilir. Bu süreç size önemli insanları da getirebilir. Adım atmak zor gibi gelse de bunu yapmaktan çekinmemelisiniz. Duygusal ve sosyal açıdan önemli etkiler altındasınız.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle devletle ilgili işler, yazışmalar, hukuki konular gündeme gelebilir. Sonuç almak isteyebilirsiniz, başvurularınız ve girişimleriniz de bu yönde olacaktır. Pasaport, vize, yurt dışı işlemleri, seyahatlerle ilgilenebilirsiniz. Bu belli bir vadeyle sınırlı da olabileceği gibi taşınma, yer değişikliği gibi konular da sözkonusu olabilir. Sizi amacınıza götürecek her işin, konunun içinde yer alabilirsiniz. Çok yönlü ve hareketli bir sürece giriyorsunuz. Zamanı doğru yönetmek bu süreçte işinizi kolaylaştıracaktır. Yeni araştırma konuları, eğitim alanları, medya ve haberleşme kanallarıyla ilgili süreçleriniz hızlanabilir.

yönetici gezegeniniz Güneş'in Koç burcundaki seyrine başlaması ve burada bir Koç yeniayı gerçekleşmesiyle kendinden emin duruşunuzu daha da süsleyebilirsiniz. Hem ticari hem de sosyal hayatınıza hareketlilikler katabilirsiniz. Öğrenmek, öğrendiklerini uygulamak sizin için her zamankinden daha keyifli ve verimli olabilir. Bu hayatta nasıl var olacağınız, hayata neler katacağınız, inandığınız hangi konuyu ön plana çıkaracağınız konusunda önemli adımlar atabilirsiniz. Bu konudaki mevcut çalışmalarınızın bir çıkış noktasını görebilirsiniz. Güçlenmek kadar gücü kullanmanın da püf noktalarına ulaşabilirsiniz. Hukuki ve ticari anlamdaki mücadelenizden olumlu neticeler alabilirsiniz. Eğitim amaçlı gezi ve görüşmeler gündeme gelebilir.

Plüton'un Kova burcuna geçmesiyle ilişkileriniz ve bu yöndeki tutumlarınızda önemli değişiklikler yapabilirsiniz. Dengede kalmayı, bilmediklerinizi kabullenmeyi ve öğrenmeyi, bildikleri daha iyi işlemeyi öğrenebilirsiniz. Kendi alanlarınız kadar karşınızdaki kişinin alanlarını ve ihtiyaçlarını anlamanız gerekebilir. Tek taraflı düşünmek yerine empatinin ve birlikteliğin önemini kavrayabilirsiniz. Bazı yüzeyselliklerin son bulması ilişkilerinizin gidişatını da değiştirebilir. Bu yönde kalıcı ve etkili kararlar alabilirsiniz. Hem duygusal ilişkilerde hem de sosyal, ticari ilişkilerde hayatınızın devamını farklılaştıracak adımlar atabilirsiniz.

Mars'ın Yengeç burcundaki hareketi size geçmişle ilgili bazı maddi ve manevi konuları getirebilir. Daha önceki tecrübelerinizin bir önizlemesini ve tekrarını görmek size ilerisi için ışık tutabilir. Kurtulmanız gereken alışkanlıklar, ödemeniz gereken borçlar, almanız gereken sorumlulukları düşünmeniz ve kendinizi buna hazırlamanız gerekebilir. Hayatınızın birçok noktasında belirsizlik yaşamak sizi yormuş olabilir. Şimdi biraz kenara çekilip dinlenebilirsiniz. Bunu yaparken yapıcı ve kaliteli zaman geçirmelisiniz. Dolayısıyla eski ve olumsuz ilişkiler, iyi niyetli olmayan kişiler ve aslı olmayan haberlerle hayatınızı devam ettiremeyeceğinizi kabul etmelisiniz. Stres ve gerginlik size istediğinizi vermeyecektir. Sakin, makul, ders çıkaran bir tutumla her şeyin yönünü kendinize çevirebilirsiniz.

Merkür ve Jüpiter Koç burcunda buluşuyor ve size özellikle hukuksal konularda, kendi davalarınızda ve hak mücadelesi verdiğiniz alanlarda bir kapı aralıyor. Haklılığınız anlaşılabilir, fikirleriniz değer görebilir ve işlerinizle ilgili geri dönüşler alabilirsiniz. İptal olan yolculuklar ve işlemlerde yeniden deneme cesareti gösterebilirsiniz. Bu haklı olma ve kazanç elde etme halini korurken haksız pozisyona düşmemeye dikkat etmelisiniz. Tekrar aynı sınavı vermemek üzerine düşen sorumlulukları yerine getirin. Gelişmesi gerekeni geliştirin, ortaya çıkan büyük resim için alan oluşturun. İnandıklarınızdan kuşku duymayın. Kuşkuyu değil inancın meyvelerini önemsemek size kazanç getirir.

Venüs'ün Boğa burcundaki Uranüs ile kavuşumu iş hayatınız, kadın ortaklarınız ya da ailenizin kadın figürleriyle ilgili konuları gündeme taşıyabilir. Kendinize ve işinize daha çok özen göstermeniz gereken teklifler, sorumluluklar sözkonusu olabilir. İşbirliğine, farklı bir alanda çalışmaya açık olun. Kazancınızın desteklenmesi, hayat standartlarınızın yükselmesini istiyorsanız bunun için içinde bulunduğunuz ve değişim gerektiren durumların farkına varın. 31 Mart tarihinde Ay'ın da burcunuza gelişiyle kendinizi göstermek için imkanlar bulabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Her şeyini kaybettiğinde, cesaretini bulursun.”








Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, yönetici gezegeniniz Merkür'ün Kova burcunda Satürn ile kavuşumu yoğun bir gündem getirebilir. Gündemlerin başında sağlık ve beslenme durumunuz gelebilir. Çaba göstermenize hala rağmen iyi sonuç alamadığınız alanlarda kendinizi biraz daha zorlayabilirsiniz. Ezbere yöntemler yerine uzmanlar tarafından yönlendirilmek size daha iyi hissettirebilir. Motivasyonunuzu yüksek tutmak sadece sağlıkta değil iş hayatında da size destek verecektir. Üzerinizdeki bıkmışlık ve boşvermişlikten kurtulmalısınız. Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile birlikte sevdiğiniz kişilerle fikir paylaşımı yapmak, destek almak ve vermek bu durumu aşmanızı kolaylaştırabilir. Fedakarlıkların çift yönlü olması yorgunluklarınızın karşılığını almanızı sağlayacaktır. İmzalı ve yazılı işlerin karar gerektiren konuların üzerinden birkaç defa geçmenizde fayda var. Dalgınlığın etkisiyle görmezden geleceğiniz detaylar olursa bunu düzeltmek için daha fazla efor ve zaman harcayabilirsiniz. Bir kere yorulun ve sonrasında rahat edin.

Jüpiter Venüs ve Chiron'un Koç burcunda bir araya gelişi size hayatın iyi yanlarını hatırlatabilir. Bir şeylerin başlangıcını görmek sona doğru giderken sizi motive edecektir. Bu başlangıçlar için kendinizi hazırlayacağınız önemli fırsatlar, maddi olanaklar bulabilirsiniz. Hislerinize güvenin, bunları mantığınızla buluşturun ve hayatınızın gidişatına güzel bir yön verin.

Satürn'ün Balık burcuna geçmesiyle birlikte ikili ilişkilerin hayatınızdaki yerini ve değerini sorgulamak isteyebilirsiniz. Farkına varmadığınız ya da görmezden geldiğiniz konular kadar, üstesinden gelebileceğinizi düşündüğünüz bazı durumların gerçeklik payına daha çok odaklanabilirsiniz. Bunu başardığınızda hem ticari hem de duygusal ilişkiler beklediğinizden daha iyi bir hale gelebilir. Kendinizi, duygularınızı ve işinizi göstermekten çekinmemelisiniz. Fedakarlıklar yerini sorumluluklara bırakıyor. Evlilik, ortaklık gibi hayatınızın geri kalanını etkileyecek önemli gündemlere yer açabilirsiniz. Bunları yaparken gerçeğe, mantığa uyan ve ilerleme kaydedilecek kriterler üzerine konuşmalısınız.

7 Mart'ta burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile birlikte önceliğiniz karar almak değil, bu kararları hangi kriterler üzerine kuracağınız olacaktır. Ne yapacağınızı, ne hissettiğinizi, yeterliliklerinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Durgun, monoton hayatınıza yeni bir düzen getiriyorsunuz. Cesaretinizi, hayattan beklentilerinizi ve umudunuzu sağlam tutmalısınız. Çünkü yapmak istediğiniz her şey için sadece bunlara ihtiyacınız olacaktır. Hayatın her aşamasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz ancak sorun kadar keyif ve rahatlığınızı da düşünmelisiniz. Balık yeniayı ile aldığınız kararların uygulanabilirliği konusunda planlarınız daha net hale gelebilir. İlişkileriniz, sağlığınız, çevreniz ve işinizle ilgili çabalarınızın neticelerini bilmek size daha iyi bir yol haritası çizebilir.

Güneş Merkür ve Neptün'ün Balık burcunda kavuşması sizi de ikili ilişkilerin arka planlarıyla kavuşturabilir. İlişkide düşünceleri paylaşmak yerine halının altına atıyorsanız bundan vazgeçebilirsiniz. Sorun varsa sorunun çözümüne, sorun yoksa da kendi içinizde neden böyle bir his beslediğinize odaklanmalısınız. Güven vermeyen insanlarla bir arada bulunmakta zorunda olmadığınızı bilin, bundan hareketlere de mesafeleri yeniden belirleyin. Zihnen açık ve parlak hissetmediğiniz durumlarda verdiğiniz sözlere dikkat etmeli, altından kalkamayacağınız yükler almamalısınız.

Venüs'ün Boğa burcuna geçmesi bir süredir kafanızda şekillendirdiğiniz ve sizin için radikal sayılabilecek kararlar sizin için daha kesin hale gelebilir. Kendinizi nerede rahat ve mutlu hissediyorsanız, kazancınızı da buna göre ayarlayacağınız bir rahat stili kurabilirsiniz. Ticari faaliyetler, kendi işini kurmak ya da sosyal ağları da kullanacağınız bir iş fırsatıyla karşılaşabilirsiniz. Para kazanmak, hayat standartlarınızı yükseltmekle ilgili kaygılarınız yerini bunun için çaba göstermeye bırakabilir. Bakış açınızı değiştirmek için zorluklar yaşadığınız sürecin sonuna geldiğinizi hissedebilirsiniz. Bundan sonrası sizin için daha umutlu olabilir. Taşınma, yer değişikliği işlemlerinizi son hale getirebilirsiniz.

Yönetici gezegeniniz Merkür Koç burcuna geçiyor ve kendinizi yetersiz, hazırlıksız hissettiğiniz her şeye son veriyorsunuz. Özgüveniniz yükseliyor. Kişisel ihtiyaçlarınız, endişe duyduğunuz için cesaret edemedikleriniz için ideal bir zamandasınız. Kendinizi kısıtlamak yerine şartları zorlamanın önemini fark edebilirsiniz. Ruhsal olarak yüksek bir enerjiyle hareket edeceğiniz için gözünüzde büyüyen konuları kolaylıkla çözebilirsiniz. Yeni işler edinmek, mevcut çalışmalarınızı geliştirmek ve bunlar hakkında konuşmak, ağlar kurmak isteyebilirsiniz. Miras ve ödemelerle ilgili konularda şansınız yüksek, işlemlerin hızlı sonuçlanması sizin planlarınızı da hızlandırabilir.

Güneş'in 21 Mart'ta Koç burcuna geçmesi ve burada bir yeniayın gerçekleşmesiyle birlikte sorunları çözen, toksik olanı atan ve gereksiz olan her şeyden sıyrılan birine dönüşebilirsiniz. Önünüzü görmek istiyorsunuz ve buna engel olan her şeyin karşısında daha cesur bir duruş sergiliyorsunuz. Bu motivasyonunuzu korudukça kazanan olduğunuzu biliyorsunuz. Daha önce böyle hissetmediğiniz, davranmadığınız için kendinize kızmamalısınız. Her şeyin bir zamanı vardır ve siz telafi için, daha iyi başlangıçlar için en ideal zamandasınız. Finansal konulardaki gelişiminiz, para kazanma ve kullanma şeklinizi değiştirebilirsiniz. Bu değişim kendinizi, yeteneklerinizi kabullenerek gerçekleşecektir. Kendinizi değil duyduğunuz şüpheleri geri planda tutmalısınız. Heyecanınızı ve yaşama sevincinizi tazeliyorsunuz. Bu kez sıfırdan değil, tecrübelerinizden başlayacağınız için daha şanslısınız. Şansınızı korumak ve katlamak için mali dengenizi doğru kurmaya, gereksiz ve düşünülmemiş işlerden uzak durmaya ihtiyacınız olabilir. Tek bir günü değil, tüm günleri kurtarmaya odaklanıyorsunuz.

Plüton'un Kova burcuna geçişi zorunluluk hissettiğiniz ve günlük yaşantınızın bir parçası olan her konuda sizi geliştirecek bir kapı açabilir. Bu hissi terk edeceğiniz, kendinize başka uğraşlar bulacağınız ve yeni alışkanlıklar edineceğiniz bir düzen kurmalısınız. Kariyerinizde ve çalışma koşullarınızda önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Bilindik sistemlerin dışında kalmak için adımlar atabilirsiniz. Bu yönde bir tercihiniz olduysa bunları işlemek sizin için daha kolay olabilir. Uzaktan çalışma modeli, serbest ve toplumsal etkisi olan alanlara yönelmek gündem olabilir. Sağlığınızı ilgilendiren konularda son 2 yılda yaptıklarınız ve yapmadıklarınız şimdi size rehberlik edebilir. İyi sonuç aldığınız alışkanlıklarınızı koruyun, zira beden ve ruh sağlığınız için bunlara fazlasıyla ihtiyaç duyacaksınız.

Mars'ın Yengeç burcuna geçmesi sosyal açıdan önemli günler getirebilir. Geniş bir çevre yerine güvenilir insanlarla yola devam etmek isteyebilirsiniz. Mevcut arkadaşlıklarınızın değeri gözünüzde artabilir, eski dostlarınızla bir araya gelebilir ve sorunlarınızı çözebilirsiniz. Artık geçmişi olduğu yerde bırakıp bugüne ve yarına ağırlık vermelisiniz. Bunu sadece ilişkilerde değil hayattaki amaçlarınız konusunda da uygulamanız için önemli bir dönemdesiniz. İşlerin yavaşladığını düşünüyorsanız hızlandırmak için ya da hızlandığı zamanda neler yapmanız gerektiğine önem verin. Duygusal çıkışlar, agresif ve karamsar tavırlar size istediğiniz verimi sunmayacaktır. Şikayetin değil anlayışın ve çabanın öncelikli olduğunu unutmayın.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün Jüpiter ile Koç burcunda bir araya gelişi çok düşünmek yerine çok çalışmanın ve bunu verim alacak şekilde yapmanın önemini size hatırlatabilir. Bu sayede önünüze gelen fırsatları, size tanınan ve hakkınız olan koşulları daha iyi görebilirsiniz. Meşguliyetlerinizi ve endişelerinizi kontrol altına alın. Farkında olmadan bunların etkisinde kalabilir, ailenize ya da çevrenize olumsuz bir portre çizebilirsiniz. Olmadığınız biri gibi bir etki bırakmamak için geçici durumların kalıcı ve büyük hasarlar bırakmasına müsaade etmemelisiniz. Moralinizi yükseltin, korkunun diğer tarafına geçin ve kendinize öncülük edin.

Venüs ve Uranüs'ün Boğa burcunda bir araya gelmesi aştığınız her konuda yeni bir şeyler öğrenmenizin önünü açabilir. Güvenli ve sakin bulduğunuz yerlerin, alışkanlıkların hatta bilgi edinme şekillerinizin bile değişmesi gerektiği zamanlardasın. Buna ayak uydurmaya başladıysanız önemli destekler alabilirsiniz. Taşınma, yer değiştirme, bir eğitim görmekle ilgili düşüncelerinizde gidişatı etkileyecek sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bakış açınıza göre olumlu ya da olumsuz yönde etki alabilirsiniz. Seçimlerinizi ve yaşadıklarınızı, almak istediğiniz sonuçlara göre şekillendirmenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Herhangi bir şeyde başarılı olmanın tek yolu, ona her şeyini vermektir.”


Aygül Aydın​
 
Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, Merkür ve Satürn Kova burcunda kavuşarak size atladığınız, unuttuğunuz ya da istediğiniz ölçüde başaramadığınız konuları getirebilir. Mutlu olmakla ilgili tereddütler yaşayabilirsiniz. Neye sahip olduğunuza, neler yapabildiğinize odaklanın. Olmayana ya da zor olana bakmak yerine elinizdekilerle neler var edebileceğinize bakın. Bakış açınızda bu yönde bir değişim yapmak orijinal fikirler bulmanıza, bunları işlemenize ve hayatınızda bir rutin halin getirmenize yarayabilir. Çocuk sahibi iseniz onlar hakkında neler yapılması gerektiğini düşünebilirsiniz. Kendinize yüklenmek yerine bu sorunu yine çocuklarınızla fikir paylaşımı yaparak çözüme ulaştırabilirsiniz. Merkür'ün Balık burcuna geçmesiyle beraber çalışmaktan beslenebilirsiniz. Hayatın içinde yer almak, emek vermek, destek olmak gibi kavramlar sizin için daha anlamlı hale gelebilir.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün Jüpiter ve Chiron ile Koç burcunda kavuşumu ailenizden, sevdiklerinizden, işbirliği içinde olduğunuz kişilerden alacağınız geri dönüşleri önünüze getirebilir. Bilseniz, hissetseniz de bazı şeyleri duymanın önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Bu şekilde motivasyonunuzu yakaladıktan sonra kendinizi daha güvende ve cesur hissedebilirsiniz. Yapmak istediklerinizi, söyleyeceklerinizi ve zamanınızı ertelemeyin. Karar veremediğiniz anların acısını çıkarırcasına hayatınızın en doğru ve akılcı kararlarını masaya yatırabilirsiniz. Evlilik, sözleşmeler, fiziksel güç gerektiren işlerde şansınız yüksek olacaktır.

Satürn'ün Balık burcuna geçişi ile çalışma düzeniniz ve hayatınızda birtakım yeniliklere gidebilirsiniz. Bazı yenilikleri kendi isteğinizle yapabilirsiniz ama mecbur kaldığınız durumlar söz konusu olduğunda da pes etmemelisiniz. Çaba göstermek, emek vermek hayatınızı kazanmak ve artık kendinize iyilik yapmak için doğru zamanlardasınız. Bunun doğruluğunu hayatınızın zorluklara rağmen pozitif yönde değiştiğinde fark edebilirsiniz. Gündelik alışkanlıklarınız, beslenmenizde düzenlemelere gidebilirsiniz. Zehirlenmeler, yanlış ya da kontrolsüz besin tüketiminden doğan sağlık problemleri için önlem almalısınız. Doktor kontrolleri ve gerekli tahlilleri yaparak nasıl bir planda ilerlemeniz gerektiğini şimdiden bulursanız ilerleyen günlerde daha da rahat edebilirsiniz.

7 Mart'ta Başak burcunda gerçekleşecek dolunay ile birlikte biraz geri planda kalmayı ve burayı düzenlemeyi tercih edebilirsiniz. Bazı yükleri tek başınıza taşıyor olmanız bütün süreci de tek başınıza geçirmenizi gerektirmez. Bunu çok iyi fark edeceksiniz, bu da size ilişkileri iyileştirme fırsatı tanıyacaktır. Doğruyu yanlışı, dostu düşmanı net bir şekilde görebilir, bazı gizli bilgileri ve konuşmaları öğrenebilirsiniz. Motivasyonunuzu koruyun, aklınızı kullanın ve hem günlük hayatınızı hem de iç huzurunuzu geliştirecek işlerin peşine düşün. Niteliğin ağır bastığı bir dönemde olduğunuzu unutmayın. Jüpiter ve Chiron'un Koç burcunda bir araya gelişi değer kavramınızı ve bunların insanlar üzerindeki yansımasını size gösterecektir. İlişkilerinizin gidişatına üzülmek yerine mutlu olacağınız, mutlu edeceğiz bir düzlem kurmanız gerekebilir. Bunun için elinize geçen fırsatlar olduğunda değerlendirmelisiniz. Fırsatları fark etmenin yolu da canınızı neyin acıttığına, neyi yapamadığınıza iyi odaklanmalısınız.

Güneş Merkür Ve Neptün'ün Balık burcunda bir araya gelmesiyle çalışma hayatınız ve düzeninizde birtakım yenilikleri beraberinde getirebilir. Gereksiz yüklerinizden kurtulmak için öncelikle onları fark etmelisiniz. Asıl işinize önem verin ve bunu geliştirmek için becerilerinizden destek alın. Sağlığınızı tehdit eden durumlar karşısında şanslısınız, şifalanma süreci yaşayabilirsiniz. Ancak işin uzmanından, kendi doktorunuzdan alacağınız direktifler doğrultusunda hareket etmelisiniz. Zehirlenme ve beslenme rahatsızlıklarına maruz kalmamak adına yediklerinize dikkat etmenizde, güvenilir tercihler yapmanızda fayda var.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün Boğa burcundaki seyahatiyle hayatınızı yavaşlatmakla kalmayıp hayattan aldığınız keyfi düşüren konuları düşünebilir ve bunlara bir son verebilirsiniz. Maddi ve manevi yönden çevreden destek almaktan ziyade en önemli desteği kendinizden alacağınızı bilmelisiniz. Psikolojik açıdan kendinizi güvende, rahat ve mutlu hissettiğinizde bunu hayatın gerçekliğine çevirmeniz de kolaylaşabilir. Kaygılar yerine beklentilerinize daha çok odaklanmalısınız, olumlu değişimler yaşamak için bu önemli bir koşul olacaktır. Kendinizden vazgeçmeyin.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle birlikte ikili ilişkileriniz, iletişimleriniz güçlenebilir. Konuşulmayan konuları gündeme getirmek sizin için daha kolay olabilir. Bu konudaki cesaretiniz sizi şaşırtsa da hayatın bazen şaşırtarak fırsat tanıdığını unutmamalısınız. Dengeyi kurmak, ihtiyaçlarınızı bilmek ve buna yönelik tutumlar sergilemek önemli olacaktır. Fikirlerinizi paylaşın, hislerinizi verimli çalışmalarda değerlendirin. Yoğun bir bilgi akışının içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bu durum, bazı insanlarla yaşadığınız problemleri daha da büyütebilir. Dolayısıyla söylemleriniz, tavırlarınız çözüm odaklı olursa ve devam edebilmeyi iyi uygularsanız hasarı en aza indirebilirsiniz.

21 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçmesi ve burada bir Koç yeniayının gerçekleşmesi hayatınızda önemli kapılar aralayabilir. İlişkilerinizin son durumunu, hislerinizi daha iyi görebilirsiniz. Soru işaretleriniz son bulabilir, gizli kalan konuları ortaya çıkarabilir ve önemli konuşmaları başlatabilirsiniz. Bu da karar verme sürecinizde belirleyici olacaktır. Sonunu düşünmek, sonrasında pişman olacağınız hamlelerden kaçınmak bu sürecin en önemli öğretilerinden biri olabilir. Enerjinizi, hissinizi içinizde tutmak zor olacağı için bunları doğru şekilde yansıtmaya çalışmalısınız. Bu sayede şansınızı katlarsınız. Yeni ilişki başlatmak, evlilik kararı almak, ortaklıklara sıcak bakmak adına iyi bir dönemdesiniz. Hayatta herkesin bir "ileri" tuşu olmalıdır. Bu yeniayla kendi tuşunuzu aktif hale getiriyorsunuz. Merkür ve Chiron'un da Koç burcundaki kavuşumu cesaretinizi en güzel şekilde ifade etmeniz için size destek verebilir. İlişkilerinizin dengesinin değişmesinden korkmayın, bir şeylerin başlaması için başka şeylerin bitmesi gerekebilir. Bunu hayatın olağan bir durumu olarak karşıladığınızda yaşadığınız acıların sizi olgun ve güçlü birine dönüştürdüğünü görebilirsiniz.

Kova burcunda seyrine başlayan Plüton, hayattan keyif alma yollarınızı önemli ölçüde değiştirebilir. Neye ihtiyacınız varsa onu bulabilir, neyi geliştirmeniz gerekiyorsa ona yönelebilirsiniz. Yönelmelisiniz, çünkü mutlu olmak için buna her açıdan hazır olmak önemlidir. Bu farkındalığı yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Sanatsal faaliyetleriniz varsa bunları ilerletebilir, geleceğe taşıyacak bir platform oluşturabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirmeli ve bunları fayda sağlayacak alanlar haline getirmelisiniz. Duygusal konularda beklenti ve kurallarınız değişebilir. Özgün bir tarz belirlemek dikkatleri sizin üzerinizde toplayabilir.

Mars'ın Yengeç burcunda hareket etmesiyle iş hayatınızda kayda değer gelişmeler yaşanabilir. Geçmiş tecrübe ve çalışmalarınızın ödüllerini, hazırlığını tamamladığınız işlerin uygulama alanlarını rahatlıkla bulabilirsiniz. İstemediğiniz, hoşlanmadığınız ya da şikayetçi olduğunuz konular varsa tavırlarınızı hızlıca değiştirmelisiniz. Yeni gelir kaynakları, terfi ve sorumluluk değişikliği gibi talepleriniz için çabanız belirleyici olabilir. Bu konuya özellikle üstlerinizle olan işbirliğiniz etki edebilir. Ailenizdeki ya da iş hayatınızdaki kadınlardan alacağınız destekler size rehberlik edebilir. Çok olanın hiçbir zaman azla sonuçlanmayacağını bilin. Bu bilgi devam etmenizi kolaylaştıracaktır.

Koç burcunda kavuşan Merkür ve Jüpiter ikili ilişkiler alanında bazı kararları ve imzaları önünüze getirebilir. Boyunuzu aştığını düşündüğünüz konulara abartılı ve ani tepkiler vermediğinizde yaşananları idrak etmeniz kolaylaşabilir. İşinizi büyütmek için yeni insanlarla tanışabilir, halka arz edebilir ve alanında iyi olan kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Bu durum problem yaşadığınız insanların da size bakışını değiştireceği için küslükleri değil, olumlu dönüşleri büyütmüş olacaksınız. Yüzeyde kalmayın, bir adım attıysanız yolun sonuna kadar gitmeyi hedefleyin.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün Boğa burcundaki Uranüs ile bir araya gelmesi sizi de bazı parasal dönüşlerle bir araya getirebilir. Ek işleriniz, miras ve ödemelerle ilgili konulardan doğan haklarınız gündeme gelebilir. Beklenmedik bir para trafiği yaşayabilirsiniz. Bunu ihtiyaç durumunuza göre değerlendirdiğinizde, borçlu olduğunuz alanları kotarmanız da kolaylaşacaktır. Ailenizden birinin ya da sizinle ilgili sağlık durumları, operasyonlar sözkonusu olabilir. Endişe etmeyin, iyiliğiniz olan seçenekler karşınıza çıktığında bunlara nasıl uyum sağlayacağınızı düşünün.

Motivasyon Sözü: “Eğer hayat seni yere sererse, sırtüstü düşmeye çalış. Çünkü yukarıyı görürsen, ayağa kalkabilirsin.”








Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, Merkür ve Satürn'ün Kova burcunda bir araya gelmesiyle yaşadığınız yer ve koşullarda yenilikler yapmanız gerekebilir. Evinizin ihtiyaçları doğrultusunda fiziksel değişiklikler ve önlemler gündeme gelebilir. Beklentilerinize göre ilerleyememek, zamanı doğru kullanamamak sizi yoruyorsa ailenizden, ailenizin erkek figürlerinden yardımlar alabilirsiniz. Sorumlulukların ağır gelmesinden rahatsız olmamalı, bunları aşarak asıl potansiyelinizle neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz. Merkür'ün Balık burcundaki seyriyle de sınırlarınızı ne yönde ilerleteceğinizi planlayabilirsiniz. Daha dışa dönük olmak gerektikçe içinize çekiliyorsanız hala ifade edemediğiniz duygular olabilir. Bunları paylaşmayı, hislerinizi iyiye yöneltmeyi deneyin. Sanatsal faaliyetler, su sporları bu dönemde daha iyi ve dingin hissetmenizi sağlayacaktır.

Venüs Jüpiter ve Chiron Koç burcunda buluşarak aşamadığınızı düşündüğünüz, yapacağınıza inancınızın olmadığı bazı konularda işler yapmanızın önünü açabilir. Geri çekilmek, başkalarını destekleyerek iş yapmak yerine kendi yetilerinizi ön plana çıkarmalısınız. İyi insanlarla karşılaşmak, sağlıklı ilişkiler kurmak bu dönemde en büyük motivasyonunuz olabilir. Bu da insanlara güvenmenin sandığınız kadar zor, beraber çalışmanın düşündüğünüz kadar ağrılı olmadığını size ispat edecektir.

Satürn'ün Balık burcuna geçişi ile hislerinizi, hayallerinizi gerçeğe dönüştürme zamanına giriyorsunuz. Sadece düşünmekle kalmamalınız. Aklınızdan geçen, elinizden gelen bir şey olduğunda bunun hazırlıklarıyla ilgilenmek sizi besleyecektir. Hayatınızdaki eksik olguların ve duyguların yerini doldurmak için sizin motivasyonunuz ve çalışmalarınız daha etkili olacaktır. Bir anda birçok işle ilgilenmek, maddi ve manevi yatırımlar üzerinde çalışmak size yorucu gelse de hayatınıza kalıcı bir düzen geldiğini fark edebilirsiniz. Çocuk sahibi iseniz ya da çocuk sahibi olmakla ilgili düşünceleriniz var ise burada psikolojik ve ekonomik olarak hazırlıklarınızı tamamlamalısınız. Korkunun değil umudun faydalı olduğunu göreceksiniz.

7 Mart'ta Başak burcunda gerçekleşecek dolunay ile birlikte sosyal çevrenizdeki sorunları çözüme kavuşturuyorsunuz. Yeni ve farklı kararlar almanız gerekebilir. Bazı kalıpların dışına çıkmak, düşüncelerinizi ve beklentilerinizi esnetmek size iyi gelecektir. Ne istiyorsanız onu iyi bilecek, ona göre hareket edebileceksiniz. Özgüveninizi ve tecrübelerinizi korumanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Bu sayede de hem sosyal çevrenizi hem de işinizle ilgili detayları değiştirebilirsiniz. Parasal getiriler sağlayacak, emeklerinizin karşılığını gerçek sonuçlarla alacağınız yeni gelişmeler elde edebilirsiniz. Bugünü ve yarını daha net görüyorsunuz.

Merkür Neptün ve Güneş'in Balık burcunda bir araya gelmesiyle aşk hayatınızı mercek altına almanız gerekebilir. Yanılma ve aldanma açık olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dolayısıyla yaşadıklarınızın gerçekliğini ve sizde bıraktığı etkiyi iyi anlamalısınız. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda hislerinizi paylaşmaktan çekinmemelisiniz. Kabuğunuza çekilmek yerine hayata, becerilerinize tutunmalısınız. Bunu yaptığınız günlere bir son verin ve 16-17-18 Mart günlerini kendinize bir milat olarak belirleyin. Maddi ve manevi yönden kendinize, hayallerinize yatırım yapın. Verdiğinizi alabilirsiniz, gerçekten emek verdiğinize emin olun.

Venüs'ün Boğa burcuna geçmesiyle birlikte ilişkilerde yüzünüzün güleceği günlere giriyorsunuz. İlişkilere yön vermek, kriterlerinizi sorgulamak ve devamlılığı olmayanları ayırt etmek isteyebilirsiniz. Destek vereceğiniz ve destek bulacağınız insanlarla yola devam etme kararı aldıysanız yaklaşımlarınızın da buna göre olmasına dikkat etmelisiniz. Ancak bunu bir inada, ısrara dönüştürmek süreci beklediğiniz gibi olumlu ilerletmeyebilir. Sakin ve makul ortamlar, konular dikkatinizi daha çok çekebilir. İş ortaklığı ve ticari faaliyetler kısmında da elinizdeki imkanları ve insanları korumak isteyebilirsiniz. Bunu yaparken iyi olduğunuz alanları nasıl geliştireceğinizi de araştırmalısınız. Bu araştırmalar ilerleyen günlerde uygulama şansınızı yükseltecektir.

Merkür'ün Koç burcunda hareket etmesiyle iş hayatınızla ilgili konular hızlanabilir, kararlarınız netleşebilir. Enerjinizi ve tecrübelerinizi doğru yöne aktarmak isteyebilirsiniz. Bir değişiklik, yenilik düşünceniz olduğunda kriterlerinizi buna göre belirleyebilirsiniz. Çalışma ortamınızla ve arkadaşlarınızla ilgili konularda daha duyarlı olabilir, istekler sözkonusu olduğunda öncülük edebilirsiniz. Hayatı her anlamda hızlı yaşayacağınız bir dönemde olduğunuz için fiziksel kazalara da açık olabilirsiniz. Dolayısıyla sağlığınıza, beslenmenize ve yoğunluğunuza dikkat etmelisiniz. Kendinizi aceleye getirmeyin.

21 Mart'ta Güneşin Koç burcundaki döngüsüne başlaması ve yine Koç burcunda bir yeniay yaşanmasıyla sizin kapınızı da yaşamaya değer günler çalıyor. İradenizi ortaya koyuyorsunuz ve istekleriniz ne ise ona odaklanarak yaşamınıza bir düzen kuruyorsunuz. Gücünüzü kullanmak için sabırsız olabilirsiniz, birçok konu ve projenin içinde yer alabilirsiniz. Bir şeyler yapmak düşüncesi sizi mental olarak besleyebilir. Dolayısıyla da beklettiğiniz fikirleri işlemek, durağan hayatınıza yenilikler katmak, iş değişikliği ve çalışma ortamınızdaki düzenlemelerle yoğun vakitler geçirebilirsiniz. Fiziksel olarak buna hazırlıklı olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak yine de takviye gıdalar almaya, kontrollerinizi yaptırmaya ve spora özen göstermenizde fayda var.

Venüs ve Kuzey Ay Düğümü'nün Boğa burcundaki kavuşumu ikili ilişkilerde önemli dönüm noktalarına imza attırabilir. Kadınlarla olan bağlantılarınız, işbirlikleriniz yani tüm ticari ve duygusal bağlantılarınızdan dersler çıkarabilirsiniz. Deneyimlerinizi, hayatınıza insan dahil etme kriterlerinizi yerinizi ve gücünüzü sağlamlaştıracak insanlardan yana kullanmalısınız. Ve siz de çevrenize böyle bir insan olduğunuzu gösteren tutumlar sergilemelisiniz. Evlilik ve ortaklıklar gibi kalıcı, uzun vadeli ve sizi olduğunuzdan daha iyiye dönüştüren gelişmeler hayatınıza girebilir. Bunları kabul edin.

Plüton'un Kova burcundaki seyrine başlamasıyla aidiyet duygusunu yoğun bir şekilde düşünebilirsiniz. Kendinizi nerede mutlu hissediyorsanız, ruhunuza ve fikirlerinize nerede önem veriliyorsa orada olmak isteyebilirsiniz. Bu istek bazı fiziksel yer değişiklikleri yaptırabilir. Ancak hem kendi düzleminizde hem de ailenizle ilgili konularda sizin de üzerinize düşen bir durum olup olmadığını iyi anlamalısınız. Değer verdiğiniz insanlara bu değeri yeterince gösterip göstermediğinizden emin olun. Bu sayede ilişkilerinizdeki pürüzleri de çözebilirsiniz. Gayrimenkul alım satımları kadar bulunduğunuz alanlarda da değişiklikler yapmak, tadilat, düzenleme gibi işlere vakit aırmalısınız. Bunları kendi isteğinizle yapıyor olmak size büyük avantaj sağlayacaktır.

Mars'ın Yengeç burcuna geçmesiyle beraber akademik ve kişisel gelişim gibi alanlarda ilerleme kaydetmek isteyebilirsiniz. İçsel olarak bunu hissetmek kadar yapabilme cesareti göstermenin de önemli olduğunu bilmelisiniz. İstemediğiniz şeyler yaşamamak adına istekleriniz için çaba göstermeyi tercih edin. Hakkınızı savunun, size gerekli olan ne ise onun peşine düşün. Yurtdışına taşınmak ya da burayla ilgili bir iş yapmak, ilgilendiğiniz bir konuda profesyonel olmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Hazırlıklarınız ne için olursa hayatın da size onu vereceğinden emin olmalısınız. Bu farkındalık yaşayacağınız muhtemel aksaklıkları bertaraf etmenizi sağlayacaktır.

Merkür ve Jüpiter Koç burcunda kavuşarak çalışma ortamınızda hissettiğiniz huzursuzluğu atmak için size önemli fırsatları getirebilir. son dönemlerde çalışma hayatınız, sorumluluklarınız, bulunduğunuz koşullarla ilgilenmek sizi yormuş olabilir. Bu gidişatı değiştirmek, istediğiniz rahatlıkta ve sorumlulukta işler yapmak isteyebilirsiniz. Bunu nasıl işleyeceğinizi bilmiyorsanız şikayetçi olduğunuz durumlara odaklanın. Çözüm her zaman sorunun bir parçasıdır. Ego, kibir, abartılı tepkiler gibi tuzaklara düşmediğiniz takdirde bu önemli parçayı yakalamanız da kolaylaşacaktır. İşveren iseniz çalışanlarınızın hakları ve istekleri doğrultusunda hareket etmeniz hem sempati hem de verim kazanmanıza yardımcı olabilir. İyileştirin, iyileşin.

Venüs ve Uranüs Boğa burcunda bir araya geliyor ve bu da önemli ve sürprizli ilişkilerin kapınızı çalmasına imkan tanıyor. Özgürlüğünüzün, rahatlığınızın, keyif ve kazanım elde etmek istediğiniz her şeyin bir yansıması sözkonusu olabilir. Bu farkındalığı yakalayacağınız başlangıç ve kopuşlar yaşayabilirsiniz. Zorladığınız ya da sizin zorlandığınız ilişkiler, işler, ortaklıklar sözkonusu ise bunların son haline iyi odaklanın. Beklentileriniz ve tahammülünüz yön değiştiriyor.

Motivasyon Sözü: “Başarıların en görkemlisi, sürekli kendinizi aşmak ve kendi onayınıza layık olmak için çaba göstermektir.”










Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
Kova burcunda kavuşan Merkür ve Satürn yakın çevrenize dahil olan kişilerden, arkadaşlarınızdan ya da bazı aile üyelerinden haberler getirebilir. Belli bir rutin dahilinde ilerlemek isterken yeni işler, yolculuklar ve sorumluluklar doğarsa bunlara aşırı tepki vermemelisiniz. Kayıtsız ve duyarsız kalmayın, her şeyin size ispat edeceği bir gerçek olduğunu unutmayın. Edindiğiniz her şeyi kendi aklınızın süzgecinden geçirerek, kendi deneyiminizle birleştirerek hayatınıza entegre etmelisiniz. Bu olgunluğu taşımak bu süreçte yapacağınız en iyi hamle olabilir. Merkür'ün Balık burcuna geçmesi özellikle yer değişikliği yapmak ve farklı sınırlar içerisine girmek konusunda yolunuzu açabilir. Bu süreçte pek çok fikir ve destek alabilirsiniz. Hepsini değerlendirmeye almak yerine sizin için asıl gerekli olan odaklanmalısınız. Mantığınızın ve kalbinizin sesinin anlaşması sizin için her şeyden daha önemli ve belirleyici olacaktır.

Yönetici gezegeniniz Jüpiter'in Venüs ve Chiron ile Koç burcundaki kavuşumu yaralarınızı sarmak ve ihtiyacınız olanı elde etmek için size bazı kapılar açabilir. Her zaman şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak bu etkiyle şansınızın biraz daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Beklentilerinizin şekillenmesi için bazı şartların doğmasını beklemek yerine sizin çabanız burada belirleyici olabilir. Duygusal ve sosyal konuların haricinde, işinize ve gelecek yatırımlarınıza da dokunan gelişmeler yaşayabilirsiniz. Nerede ne şekilde mutlu oluyorsanız bunu günlük yaşamanıza daha çok dahil etmelisiniz.

Satürn'ün Balık burcuna geçişi hem iş hem de ev hayatınızı önemli derecede etkileyecek yenilikler getirebilir. Rahatsızlık duyduğunuz, düzen kuramadığınız durumlarda düze çıkabilirsiniz. Çözüm yolları kadar bunları nasıl uygulayacağınız da önemli olacaktır. Taşınma, yer değişiklikleri, aileyle olan iletişim, evlilik kararı, mevcut ilişkilerinizin gidişatı gibi gündemleriniz olabilir. Bu alanlarda hayatınızın geri kalanını etkileyecek başlangıçlara gidebilirsiniz. Yaşadığınız zorlukları değil, daha önceki zorluklarla nasıl mücadele ettiğinizi düşünmelisiniz. Teslimiyet, fedakarlık, kabullenme gibi kavramların hayatınıza olan yansımalarını doğru analiz edin. Bu analiz size bundan sonraki süreçteki kriterlerinizi gösterecektir.

7 Mart'taki Başak dolunayı ile kariyerinizdeki sorunları, engelleri daha kolay görebilirsiniz. Bu da size ilerlemenin yolunu açacaktır. İş teklifleri, sorumluluk ve yer değişiklikleri gibi konular gündeminize gelebilir. Geçmişte yaşadıklarınıza, yaptıklarınıza takılıp kalmak yerine asıl önemli olan gündeminize dönmelisiniz. Vakit kaybı yaşamadan önünüze gelen fırsatları değerlendirmeli, mevcut çalışmalarınızı sonuçlandırmaya çalışmalısınız. Kime güvendiğiniz, kiminle iş yaptığınız gibi konular önemli hale gelebilir. İş ve sosyal ilişkilerinizde bir düzenlemeye gidebilirsiniz.

Güneş Merkür ve Neptün'ün Balık burcundaki kavuşumuyla ev hayatınızda yaşadıklarınızı, duygusal boşluklarınızı düşünebilirsiniz. Bundan kaynaklanan dalgınlık ve yanılgılar gündeme gelebilir. Özellikle alım satım, taşınma gibi durumlar sözkonusu ise işin önünü arkasını iyi düşünmenizde fayda var. Sorgulamak, üzerinde kafa yormak size zaman kaybı olarak gelmemelidir. Bunun aslında kendinizi sağlama almak olarak idrak ettiğinizde evlilik, aile ilişkileri ve taşınma ilgili konularda daha rahat yol alabilirsiniz.

Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile birlikte işiniz ve işiniz için yaptığınız her şeyin önemli, maddi ve manevi olarak da değerli olacağı bir sürece giriyorsunuz. Girişimlerinizi neticelendirebilir, başvurularınızdan olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız işleri sağlam bir zemine oturtmak, kazancınızı ve sisteminizi kalıcı hale getirmek sizin için önemli olacaktır. Bunun için de gereken desteği buluyorsunuz. Psikolojik olarak da bir karşılık görmek sizi daha çok motive edebilir. Sizin için gerekli olana, kazançlı olana ve devamlılık sağlayana odaklanıyorsunuz. Üzerinizdeki rahatlık hareketlerinize ve yediklerinize de yansıyabilir. Bunu kontrol altında tutmalısınız. İyileşme ve rahatlama sürecinde olduğunuz için yeme düzeninizi bozacak seçeneklerden, tatlı tüketiminden uzak durmanıza fayda var. Doğa sporları, kısa yürüyüşler ya da bahçe işleriyle ilgilenmek hem zihnen hem de fiziksel olarak daha dinç hissetmenizi sağlayabilir.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle gökyüzünün desteğini pek çok konuda arkanıza alabilirsiniz. Dinlenmek, sizi dinlendiren ve mutlu eden unsurlara odaklanmak isteyebilirsiniz. Hayata bir mola vermek, bunu yaparken de istediğiniz şeylere ağırlık vermek size iyi gelebilir. Hobilerinize zaman ayırabilir, kısa süreli tatil planları yapabilirsiniz. Yaptığınız her şeyin motivasyon olarak karşılığını bulacağınız bunları maddi sonuçlara dönüştürmek de sizin için zor olmayacaktır. Aşk hayatınızda da hareketli ve günler geçirebilirsiniz. Yeni bir ilişkiye adım atmak, hislerinizi paylaşmak mutlu olmanızın yolunu biraz daha açabilir.

Güneş'in Koç burcuna geçişi ve 21 Mart'ta burada bir Koç yeniayının gerçekleşecek olmasıyla duygusal konularda adım atmak, hislerinizi göstermek, hazır olduğunuzu ispat etmek ve çevrenizi etkilemek gibi terimler hayatınıza fazlaca yer alabilir. İstediğiniz, inandığınız bir his uğruna mücadele verebilir, bunu nasıl yaptığınıza kendiniz bile şaşabilirsiniz. Gireceğiniz ortamlar, tatil planlarınız, yatırım amaçlı yapacağınız çalışmalar hayatınıza yeni insanlar getirecektir. Bu da fazlasıyla aktif bir dönem yaşamanız anlamına geliyor. Daha önce yaşadıklarınızı geride bırakarak yeni olanın, iyi olanın ve motivasyonunuzu hep yukarıda tutanın peşinden gidebilirsiniz. Sadece bunu yaparken karşı tarafın ihtiyaçlarına ya da ilgilendiğiniz konunun gereklerine de odaklanmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Plüton'un Kova burcundaki hareketine başlaması kendinizi yenilemenize yardımcı olacak tüm bilgileri ve konuları önünüze getirebilir. Görmek için bir çaba göstermeniz gerekmese bile yaşam tarzınızı bu yönde yenileyeceksiniz. Bildiğinizin dışına çıkmak, her zaman yazdığınızdan farklı şekilde yazmak, her zaman gittiğinizden daha farklı bir yerlere gitmek gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bakış açınızın büyük ölçüdeki bu değişimi yaptığınız/yapacağınız işlerde de etkisini gösterecektir. Mantığınızı kullanma biçiminiz değişiyor, bu da maddi ve manevi kazançlarınıza etki edebilir. Dil öğrenmek ya da bilmek değil, bunu etkili ve uzun vadeli şekilde kullanmanın önemini fark edebilirsiniz. Sosyal ağlar ve sosyal çevre sizin için belirleyici durumlara kapı açabilir.

Mars'ın Yengeç burcunda hareket etmesiyle ekonomik durumunuzu güçlendirecek bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gerek sizin çalışmalarınız gerekse eşinizden/ailenizden gelen destekler yükünüzü hafifletebilir. Hayatınızda parasal açıdan iyiye giden durumlar sözkonusu ise, kenarda durmak yerine hakkınız olanı almalısınız. Duygusal krizler, gereksiz tavır ve gururlu hareketler ya da tam tersi bir sömürü hissi oluşturmayacak tutumlar sergilemediğiniz sürece kazanan siz olabilirsiniz. Harcamalarınız ve hislerinizi kontrol altında tutun. İkisinin de boşa kullanımı motivasyonunuzu etkileyebilir. Fırsatları görün ve değerlendirmek için kabuğunuzdan çıkın.

Merkür ve yönetici gezegeniniz Jüpiter Koç burcunda kavuşuyor ve duygusal konularda sizi tekrar düşünmeye itiyor. Yaşadıklarınızın, partnerinizle paylaştıklarınızın ne şekilde sonuçlandığını görebilirsiniz. Burada önemli olan, olaylara her iki tarafın da açısından bakabilmektir. Bunu sağladığınız sürece büyüyen tek şey sevginiz olacaktır. Sevinci de öfke gibi dozunda yaşamayı biliyorsanız yorgunluk hissi uyandıran ilişkilerin, aktivitelerin yerini mutlu hatıralar alabilir. İlgilendiğiniz bir alana daha fazla zaman ayırabilir, bunu ileri adımlara taşıyacak kurslara gidebilirsiniz.

Boğa burcunda kavuşan Uranüs ve Venüs, iş koşullarınızda önemli noktalara dikkat çekebilir. Beklediğiniz ödemelerin daha yüksek meblağlarda gelmesi, ödüllendirilmek ya da daha iyi olabilmek adına bazı değişiklikleri kabul etmek gibi durumlar sözkonusu olabilir. Kalıcı, uzun vadeli ve farklı bir girişiminiz olabilir. Eşinizden, çevrenizdeki diğer güçlü kadın figürlerinden alacağınız destekler bu konuda sizi destekleyebilir. Dolayısıyla açık görüşlü olmaya özen göstermelisiniz. Motivasyonunuz rahatınızı korumak değil geliştirmek yönünde olursa istediğinize ulaşabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Hayır deme kapasiteniz, daha büyük şeylere ‘evet’ deme kapasitenizi belirler.”



Aygül Aydın​
 
Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, Merkür ve Satürn'ün Kova burcunda bir araya gelmesiyle paranızı değerlendirmek kadar kazanma şekillerinize önem verebilirsiniz. Yeterli olmadığınızı, tam performans sergileyemediğinizi düşünebilirsiniz. Bazı aksaklıkların üst üste gelmesi, ödemelerin gecikmesi ve alacak verecek durumlarının oluşması sizin rutinlerinizin dışında kaldığı için bunu aşmanın yollarını arayabilirsiniz. Aceleci ve fevri olmayın, zira bu sayede rutininize dahil olan işleri daha iyi hale getirebilirsiniz. Sakin ve makul kalın. Merkür'ün Balık burcuna geçişi, güvendiğiniz ve güvenmeyi seçeceğiniz insanları hayatınıza daha çok çekebilir. Kimlerle yol arkadaşlığı yaptığınıza dikkat etmelisiniz. İyi niyetinizin suistimal edilmemesi için sezgileriniz size yol gösterebilir. İş görüşmeleri, seyahatler ve resmi işlemler lehinize sonuçlanabilir.

Venüs Jüpiter ve Chiron'un Koç burcundaki kavuşumu yara aldığınız alanlarda, evinizde istediğiniz rahatı yakalayamadığınızı düşündüğünüz anlarda size işlerin bu yönde olmadığını gösteren gelişmeler getirebilir. İyi aile bağlarına odaklanın, birbirinizin ihtiyaçlarına kulak verin. Beklemediğiniz bir yerden gelecek bir fikir ya da fırsat soru işaretlerinizi silebilir. Parasal anlamda elinizin güçlü olması da üzerinizdeki sorumlulukları daha iyi yönetmenizi sağlayacaktır.

Satürn'ün Balık burcundaki seyrine başlamasıyla hem eğitim hem çevre hem iş dolayısıyla birçok yeni bilgi ve tecrübe edinebilirsiniz. Ciddiyet ve gerçekleri hayatınızda ne kadar tutsanız da bazı konuları netleştirmekte zorlanabilirsiniz. Bu transit size, zorlandığınız yerleri nasıl netleştireceğinizi gösterecektir. Birçok insanla ve konuyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu da bazı aldanma ve yanılgıları beraberinde getirebilir. Dikkatli, gözü açık ve farkına vardığının peşine düşebilen yanlarınızı geliştirmelisiniz. Araç sahibi olmak, yer ve iş değişiklikleri, çevre edinme ve mevcut çevrenizle olan bağınızı güçlendirmek adına bazı girişimleriniz olabilir. Hissettiklerinizden, bunların size gösterdiklerinden kaçmayı bırakmalısınız.

7 Mart'ta Başak burcundaki dolunayı size eğitim hayatınızla ilgili önemli dönüm noktaları getirebilir. Sosyal olmaktan çekinmemelisiniz. Mekanik bir düzenin içinde olmak değil, öğrendiklerinizi uygulayacağınız alanları keşfedebilirsiniz. Bu konuda zorluklar yaşıyorsanız, aklınızda soru işaretleri varsa hepsine yanıt bulabilirsiniz. Önünüzün açıldığı, ne yapmanız gerektiğini daha iyi anlayacağınız bir dönemdesiniz. Taşınma, bazı yolculuklar yapmakla ilgili konular gündeme gelebilir ya da öncesinde gündeme geldiyse burada daha kesin sonuçlar edebilir, işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Resmi işlemlerle ilgili evrak işleriniz sonuçlanabilir. Koç burcundaki Jüpiter ve Chiron'un kavuşumu, bazı destekleri ailenizden alabileceğinizi hatırlatabilir. Kendinizi nerede ve kiminle mutlu hissediyorsanız bunu dile getirebilir, bunun için emek vermeye hazır hissedebilirsiniz.

Güneş Neptün ve Merkür'ün Balık burcundaki kavuşumları kendinize karşı sorumluluklarınızı size hatırlatabilir. İçten içe kendinizde bir yetersizlik ya da eksiklik hissi hakimse bununla yüzleşebilirsiniz. Hayallerinize tutunurken bunu nasıl gerçeğe dönüştüreceğinizi de düşünmelisiniz. Bu sayede yaşadığınız kırıklıkların benzerlerini bu kez yaşamayabilirsiniz. Her şeyin elinizde, zihninizde ve elinizdeki imkanları değerlendirme potansiyelinizde olduğunu unutmamalısınız.

Venüs'ün Boğa burcuna geçişi sizi daha mutlu ve sakin bir döneme hazırlayabilir. Para kazanmak, bu kaynakları geliştirmek ve bazı yatırımlar yapmak isteyebilirsiniz. Hepsinin en temelinde ailenizde ve kendi bireysel alanlarınızda rahat olabilmek yatacaktır. İşlerin sizin istediğiniz gibi ilerliyor olması, yaptıklarınızın doğru olduğunu gösterebilir. Bundan aldığınız güçle, bunun istikrarını sağlamak adına çalışabilirsiniz. Duygusal anlamda da bazı kalıcı ve kesin kararlar almak isteyebilir, ilişkinizi evliliğe taşıyabilir, evliyseniz çocuk sahibi olmakla ilgili fikirleri daha çok gündeme getirebilirsiniz.

Merkür'ün Koç burcunda ilerleyecek olmasıyla aileyle ilgili konular gündeminizde yer bulabilir. Evde yaşananlar, evinizin eksik ve ihtiyaçları konusunda sorunlara hızlı çözüm bulabilirsiniz. Genel olarak odak noktanız bu yönde olacağı için hem kendinize hem de diğer aile üyelerine iyi gelecek günler geçirebilirsiniz. Taşınma, tadilat, yer değişiklikleri, alım satım gibi konularda kararlarınız kesinleşebilir ve bunları uygulamaya geçebilirsiniz. Bu süreç içerisinde hissettiklerinizi, ihtiyaçlarınızı ve olması gerekenleri doğru analiz etmeli, aktarırken de sakin ve anlaşılır bir üslup kullanmalısınız. Evlilik düşünceniz varsa bu yönde adım atmak isteyebilirsiniz. İyi düşündüğünüzden emin olun.

21 Mart'ta Güneş'in Koç burcundaki yolculuğuna başlaması ve burada bir yeniayın gerçekleşmesi hayat sevincinizi yükseltebilir. Evinizde mutlu anlar yaşamak için bir şeyler yapabilir, tecrübelerinizi artık bunun için kullanabilirsiniz. Anlayışın, empatinin ve dengenin önemli olduğu kadar esnemenin ve bazı kuralların dışına çıkmanın hayatınızı olumlu yönde etkilediğini görebilirsiniz. Kendinize ve ailenize zaman tanıyın, birbiriniz için öneminizi ve değerinizi sağlamlaştırın. Zira fiziksel değişiklikler kadar mental anlamdaki bu yenilikler de aranızdaki sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Fevri olmanın bir getirisi olmadığını kabul etmeli, karşınızdaki kişilerin de ihtiyaçlarına yanıt vermelisiniz. Tüm bunların açıkça görüleceği bir dönemdesiniz, alacağınız kararları da buna yönelik alacaksınız. Düşüncelerinizi paylaşın, güçlerinizi birleştirin ve yaşadığınız yer başta olmak üzere hayatınızın önemli alanları, kişileri için emek verin.

Plüton'un burcunuzdaki uzun yolculuğunu tamamlayıp Kova burcuna geçmesiyle kişisel düzlemde tecrübe ettiğiniz konuları hem kendiniz hem de çevreniz için nasıl dönüştüreceğinizi düşünebilirsiniz. Mevzunun sadece para kazanmak olmadığınızı bilerek işe başlayabilirsiniz. Düşüncelerinizdeki bu değişim yaptığınız işi, bulunduğunuz çevreyi ve her şeyi üzerine kurduğunuz sistemi değiştirmeye yeterli olabilir. Yatırımlarınız yön değiştirebilir. Topluma, iş ve fikir birliğine daha da açık olacağınız bir döneme giriyorsunuz. Yeteneğe, değere ve devamlılığa verdiğiniz önem doğrultusunda ciddi kararlar alabilirsiniz. Artık çürümüş olanı bırakıp sağlam olan, sağlam kalanla yolunuza devam edeceksiniz.

Mars'ın Yengeç burcuna geçişi duygusal dünyanızdaki tavırlara ve olaylara dikkat çekebilir. Fedakarlıklarınız ya da sizin için yapılan fedakarlıklara odaklanabilirsiniz. Bir yön değişikliği yapmak, mutlu olduğunuz anların sayısını arttıracağı gibi sorun yaşadığınız, sorguladığınız konuların da çözülmesine yardımcı olacaktır. Kolay kolay düşmeyeceğiniz duygusal gel gitlere daha açık olabilirsiniz. Bu yüzden emin olmadığınız, gerçekliğini görmediğiniz hiçbir şeyin etkisinde kalmamaya özen göstermelisiniz. Eski yeni kıyaslamasını yapıcı yönde yapın ve karşılıklı olarak iyi niyetli ilişkiler kurmak yönünde öncülük yapın. Bu konudaki mesajlar ticari ilişkilerinizde geçerli olacaktır.

Merkür ve Jüpiter'in Koç burcunda kavuşması aile meclisinde kontrolü ele alacağınız bir süreç getirebilir. Inisiyatif alan, sorumluluğu üstlenen biri olmak sizi güçlendiriyor. Ancak bu gücü doğru şekilde kullandığınızda yapacağınız ve söyleyeceğiniz her şey daha çok destek görecektir. İddialaşmak, taşınma ve evle ilgili diğer gündemleri kendi bildiğiniz şekilde yürütmek fayda sağlayamayabilir. Paylaşımcı ve açık fikir olduğunuzda hem işler hem de ilişkiler daha iyiye gidebilir. Hızlı ve yoğun bir gündeminiz olabilir, yapmak istediğiniz her değişiklik için hızlıca karar alıp harekete geçmeniz gerekebilir. Pek çok alternatifiniz varken yanlış imzalar, eksik alışverişlere maruz kalmamak için dikkatli olmakta fayda var.

Venüs ve Uranüs'ün Boğa burcundaki birlikteliği çocuklarınızın geleceği ilgili bazı kararları gözden geçirmenizi sağlayabilir. Geleceklerini garanti altına almak adına bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir, ilgi ve becerilerine göre bir yönlendirme desteği almanız gündeme gelebilir. Kalıcı bir düzen kurmanın onlara aşılayacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz. Bu süre zarfında psikolojik ve duygusal olarak dinlenmek ihtiyacı duyabilirsiniz. Kendinizi güvende hissettiğiniz yerlerde ve ilişkilerde bulunma isteğinin dışına çıkabilirsiniz. Güven ve keyif algınız değişebilir.

Motivasyon Sözü: “Mutluluk, derinden hissetme, basitçe zevk alma, özgürce düşünme, hayatı riske atma, ihtiyaç duyulma kapasitesinden gelir.”








Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar,
Merkür ve Satürn'ün burcunuzdaki kavuşumu planlarınız dahilinde ilerleyemediğiniz alanlara dikkat çekebilir. Fiziksel ve mental açıdan yorgun olabilirsiniz. Buna rağmen kendinizi zorlamak yerine sizi düşüren ana nedenlere odaklanmanızda fayda var. Doğru bir zaman yönetimi, verimli konularla ilgilenmek, kontrolü bırakacağınız noktayı belirlemek sorunları aşmanızı sağlayacaktır. Bilgisine ve öngörüsüne güvendiğiniz kişilerden gelen destekleri kabul edin. Bunun bir güçsüzlük olmadığını bilmelisiniz. Göremediğiniz detaylar olabilir, bakış açınızı yenileyecek hiçbir şeyden geri durmayın. Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile ekonomik açıdan önemli, keyifli ve dikkatli olmanız gereken günler yaşayabilirsiniz. Alacak verecek durumlarınız, gelirlerinizi yönetmekle ilgili konularda şansınız yüksek olacaktır. Kazancınızı beslemek, doğru yatırımlar yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için tekliflere açık olabilirsiniz ancak kime güveneceğinizi seçerken daha gözü açık olmanızda fayda var.

Jüpiter Venüs ve Chiron Koç burcunda bir araya geliyor, karşılaştığınız imkanlarla motivasyonunuzu yükseltiyor. Hitap şekliniz, yazılarınız önemli olabilir ve bunlar sayesinde yeni maddi ve manevi kazanımlar elde edebilirsiniz. Cesaret gösterin, bulunmayı beklemek yerine ortaya çıkmayı deneyin. Toplum önünde konuşma yapmanızı, sosyal ağlar aracılığıyla bir kampanya yönetmenizi gerektirecek durumlar doğabilir. Kendinize ve fikirlerinize öncülük etmekten çekinmeyin.

Satürn'ün burcunuzdan çıkıp Balık burcuna geçişi ile rahat bir nefes alabilirsiniz. Bu rahatlığı sağlamak adına geçtiğimiz yıllarda edindiğiniz tecrübeleri hayatınıza nasıl dahil edeceğinizi araştırabilirsiniz. Fark ettiğiniz birçok psikolojik ve maddi gerçeklikleri kullanma zamanındasınız. Yeni iş fırsatları, maddi kazançlar ve bunların devamlılığını sağlamak gibi durumlarla ilgilenebilirsiniz. Yeteneklerinizi doğru kullanmak, sınırlar koymak ve gerçeğe yakın planlar üzerinden hareket etmek size avantaj sağlayacaktır. Parasal konularda ciddi kayıplar yaşamamak adına sonraki aşamayı düşünerek çalışmak, alacak verecek dengenizi korumak önemli olacaktır. Kendi değerinizi bilin ve bu değeri aşağıya çekmeyecek bir yaşam tarzı kurun.

Başak burcunda 7 Mart'ta gerçekleşecek dolunay ile birlikte ekonomik dengelerinizi yeniden kurmak ve korumak adına bazı planlar yapmanız gerekebilir. Bu konuda sorun yaşamanıza neden olan insanlar varsa onlarla olan ilişkilerinizi düzenleyebilirsiniz. Emin olmadığınız, kendinizi garantide göremeyeceğiniz durumlar sözkonusu olabilir. Dereyi görmeden paçayı sıvamanın size daha önce neler yaşattığını unutmamalısınız. Ama bu durum sizde bir hırs, gereksiz strateji oluşturuyorsa o zaman bir özeleştiri yapmanız gerekebilir. Doğru bir üslup ve tarz ile hareket ettiğiniz her konunun size dönüşünü görebilirsiniz.

Güneş Neptün ve Merkür'ün Balık burcunda bir arada olması kendi içinizde pek çok aydınlanma yaşamanızı sağlayabilir. Gözünüzdeki perdeden kurtuluyorsunuz. Yaşadığınız kafa karışıklıklarının asıl sebebine odaklanmak sizi zorlasa da zoru başarmalısınız. Bazı planları, duyguları, fikirleri kendinize saklamanız gerekebilir. Hazırlıklarınızı bu şekilde yapmak karışıklığı önlemenize yardımcı olabilir. İnsanların etkisi altında olmaktan korkmayın. Sadece, kimin ne derece etkisine maruz kaldığınızı düşünün ve bunun hayatınıza olan etkilerini değerlendirin. Hayatınızla ilgili son sözü kendiniz söyleyebilirseniz 16-17-18 Mart günleri itibariyle sayfa açmak daha kolay hale gelecektir.

Venüs'ün Boğa burcuna geçmesiyle aile ilişkileriniz ve evinizdeki rahatınız sizin için daha önemli hale gelebilir. Rahat hareket etmek, mutlu olduğunuz yerde daha fazla kalma isteği yoğunlaşabilir. Ruhsal olarak kendinizi iyi hissetmek bazı olaylara daha iyi müdahale etmenizi sağlayabilir. Aile içindeki küslük ve dargınlık gibi durumlara kesin çözümler bulabilirsiniz. Parasal açıdan yaşadığınız sıkıntılar son bulabilir, hatta bu durumu tekrar yaşamamak için bazı yatırım ve alım satım düşüncelerine de sıcak bakabilirsiniz. Bekar bir Kova iseniz, evlilik kararı ya da kendinize ait bir yaşam alanı fikri gündeminizde yer bulabilir.

Merkür'ün Koç burcunda hareket etmeye başlamasıyla işle ilgili fikirlerinizde değişikliğe gidebilirsiniz. Merakınızın artması kadar bunun peşine de düşüyor olmanız ufkunuzu genişletecektir. Yapmak istedikleriniz için bir plan oluşturabilir, gerekli araçları temin edebilirsiniz. Elektronik cihazlar ve sosyal medya ile fazlaca ilgilenebilir, burada kendinize bir alan oluşturabilirsiniz. Hem keyfi hem de ticari çalışmalar yapmak size cazip gelebilir. Yazışmalı işler, beklediğiniz haberler ve sonuçlar hızlanabilir. Bu da sizin işinizi kolaylaştırabilir. Ani hareketlere, fevri çıkışlara karşı dikkatli olmalısınız. Özenli ve düşünülmüş hareketler sizi fiziksel ve psikolojik kazalardan koruyabilir.

Güneş'in 21 Mart'ta Koç burcuna geçişi ve Koç burcunda bir yeniayın gerçekleşmesiyle cesaretinizi tazeliyor ve bir girişimde bulunmak durumu sizin için daha da kolaylaşıyor. Ruhunuz gençleşebilir, enerjiniz yükselebilir bu da hayatınıza bu ayak uyduran insanları ve işleri almanız anlamına gelebilir. Yeni arkadaşlıklar kurmak, yeni fikirler edinmek, bir iş başlatmak, mevcut işinizi geliştirme yoluna girmek, gereken noktada eğitim almak ve işbirliklerine açık olmak ufkunuzu hayli genişletebilir. Her türlü imzaya açık olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dolayısıyla bir heyecanla başladığınız işlerin devamını getirirken yanılma ve fevrilikten kaynaklanan sorunlara karşı dikkatli olmalısınız. Sosyal medya kullanımı, yazılı işler ve başvurular, araç ve cihaz kullanımı hat safhada olabilir. Fiziksel kazalara ve iletişim aksaklıklarına sebebiyet vermemek için kontrolünüzü korumalısınız. Yeni sayfanızı güzel enerjilerle doldurmalısınız.

Plüton'un burcunuzdaki yolculuğu içinizi ve dışınızı derinden etkileyip değiştirecek gelişmeler getirebilir. Giyim tarzınızdan tutun, hayata nasıl baktığınız ve nereden baktığınıza kadar pek çok alanda değişikliğe gidebilirsiniz. Değişime ve marjinal fikirlere açık olan biri olmanız kadar bildiğinizi okuyan tavrınız da bundan nasibini alabilir. Bilmediklerinizi kabul edin ve bunları hayatınıza nasıl işleyeceğinizi düşünün. Güçlenmelisiniz. Bu da daha özgür, daha bilinçli bir yaşamın kapılarını açabilir. Hangi konuyu yaşarsanız yaşayın hepsinin bir bedel değil, bir ödül olduğuna inanarak onlara yaklaşmalısınız.

Mars'ın Yengeç burcuna geçişi ile birlikte gündelik hayatınızda, rutinlerinizde bir hareketlilik sözkonusu olabilir. Bulunduğunuz yer size güvenli ve rahat gelse de bazı sorunlarla karşılaştığınızda yenilik yapma fikrine açık olmalısınız. Uzun vadeli vakit geçireceğiniz, hayatınızı idame ettireceğiniz işlerin sizin için fayda sağlıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Sorumluluk almaktan, yeni işlere ve farklı alanlara girmekten çekinmeyin. Kendinizi geliştirmek için biraz yorulmanız gerekebilir ve sonunda "iyi ki" diyeceğiniz sonuçlar alabilirsiniz. Yemeğinizi kendiniz hazırlayabilir, bildiğiniz ve güvendiğiniz ürünler tercih ettiğiniz ve bedeniniz için gerekli olan egzersizleri uygulayabilirsiniz. Kendi çapınızda neler yapacağınızdan şüphe duymayın, bunu geliştirecek olan da yine sizsiniz.

Merkür ve Jüpiter'in Koç burcundaki kavuşumu bazı yolculuk ve işlemleriniz için size farklı yollar sunabilir. Karar vermeniz gerekiyor diye aceleci olmamalısınız. Gördüklerinizin, yazdıklarınızın arkasındaki planı ve gerçeği görerek ilerlemek daha akıllıca sonuçlar verebilir. Öğrenmek yeterli gelmeyebilir, bunu bir deneyime dönüştürmelisiniz. Bunun için birçok ticari ve sosyal imkanınız olabilir. Üslubunuzla, tarzınızla bir fark yaratmak isterken bunun geniş bir alana yayılacağını bilin ve neyi büyütmek istiyorsanız ona göre hareket edin. Trafik, sosyal medya gibi geri dönüşleri olumsuz olabilecek alanlarda daha kontrollü hareket etmenizde fayda var.

Yönetici gezegeniniz Uranüs'ün Venüs ile Boğa burcunda bir araya gelmesi ev ve aile düzeninizi etkileyecek şaşırtıcı gelişmeler yaşatabilir. Hazırlıklı olmadığınız şartlar, aniden önünüze gelen konular sizi kararlarınızı gözden geçirmeye itebilir. Garantide gördüğünüz her şey için bir b planı yapmalısınız. Kendinizi olumlu olumsuz her konuda farklı ihtimallere hazırlamak, hayatın da size sunduklarını daha iyi anlamanızı sağlayabilir. Alım satım, parasal konular, borçlanmalar ve aile büyüklerinizin öğretilerine kafa yorabilirsiniz. Evlilik ve ev almakla ilgili sürprizlere açık olun.

Motivasyon Sözü: “İnsana olanlar değil, o insanın içinde olanlar önemlidir.”








Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, Merkür ve Satürn Kova burcunda bir araya geliyor ve siz bu yüzden korktuklarınızla karşılaşacağınıza dair hisler besliyor olabilirsiniz. Gizliliklerin ihlal edilmesi ya da sonradan öğrenilen bilgiler ışığında hareket etmek sizi zorlayabilir. Yeni bir bakış açısı, savunma disiplini geliştirmelisiniz. Hayatınızda sizi neyin ne kadar etkileyeceğini belirlemek kontrolü ele almak demektir. Bir sınavdan geçtiğinizi düşünüyorsanız vereceğiniz en mantıklı yanıtlarla bunu geçeceğini bilmelisiniz. Bunun için de sağduyuya ve doğru bilgiler için güvenilir, teyitli kaynaklara ve kişilere ihtiyacınız olabilir. İşveren ya da baba gibi erkek figürlerden alacağınız psikolojik destekler önünüzü açabilir. Merkür'ün burcunuza geçişi ile birlikte kendinizi, isteklerinizi dile getirebilirsiniz. Olumsuz konulardan ve insanlardan sıyrılıyorsunuz. Bu da daha önceki tecrübelerinizin hayatınıza olan etkisini sonlandırıyor. Kendi defterinize kendi kaleminizle yazabilirsiniz. Bunun için oldukça istekli ve kısmetlisiniz. Duygusal ve sosyal açıdan da oldukça önemli ve etkileyici fırsatlar edinebilirsiniz. Mutlu olmaktan korkmayın, bu korkulacak değil sonuna kadar yaşanılacak bir şeydir. Sadece buna değen insanlara ve konulara odaklanın.

Jüpiter Venüs ve Chiron Koç burcunda kavuşarak daha önceki yaptıklarınızın karşılığını size sunabilir. Çekincelerinizden sıyrılıyorsunuz. Hakkınız olanı aramaktan ve almaktan çekinmeyin. Yaşantınıza hız ve değer katmak istiyorsanız bunun peşinden gitmelisiniz. Desteklendiğinizi bilmek sizi daha fazla yüreklendirse de en büyük desteği kendinize siz vereceksiniz. Bu farkındalığı korudukça kazanmaya, mutlu olmaya ve değer görmeye devam edebilirsiniz.

Satürn'ün burcunuzda hareket etmeye başlamasıyla hayatınıza yeni bir soluk gelebilir. Gerçekleri görüyorsunuz. Bundan kaçmamak bu süreçte yapacağınız en iyi hamle olabilir. Kariyeriniz, ilişkileriniz, beden sağlığınız, hatta giyim tarzınız bile büyük ölçüde etkilenebilir. Bu etkinin yönünü sizin tepkileriniz belirleyecektir. Dolayısıyla almanız gereken en büyük mesaj da, yeni bir şeyler başlatmaktan korkmamak olabilir. Zamana bırakmak yerine sizin zamana neler bıraktığınız önceliğiniz haline gelebilir. Bunu kendi isteğinizle ve çabanızla gerçekleştirdiğinizde karşılığını her konuda alabilirsiniz. Kilo vermekle ilgili tereddütlerinizi aşabilir, istediğiniz görüntüyü elde etmeniz kolaylaşabilir. Ancak bunu kontrolsüz bir şekilde yaşamak sıhhi sorunlar doğurabileceği için dikkatli, uzman kontrolünde ve sorumluluk alarak hareket etmenizde fayda var.

7 Mart'ta Başak burcunda gerçekleşecek dolunay ile ilişkiler konusunda ne düşündüğünüzden emin olabilirsiniz. Bir başlangıç ya da bitiş kararı vermekle ilgili sorunlarınızı aşabilirsiniz. Sizde kafa karışıklığı, hayatınızda belirsizlik oluşturan her şeyi daha net göreceğiniz için adım atmak daha kolay hale gelebilir. Sorun yaşadığınız kişilerle görüşebilir, kesim çözümler üretebilir, üretemediğiniz durumlarda da bu insanlarla olan mesafenizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Hisleriniz, sözleriniz sertleşebilir eleştirileriniz beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Dikkatli ve sakin kalmak size kazandıracaktır. Ruhen ve fiziksel açıdan daha toparlanmış olmak, iş hayatında da önemli adımlar atmanızı sağlayabilir.

16-17 Mart tarihlerinde Güneş, Merkür ve yönetici gezegeniniz Neptün'ün burcunuzda kavuşması yaşantınızda önemli bir perdeyi aralayabilir. Görmezden gelmek daha zor olacağı için karşılaştığınız durumları hayatınıza entegre etmek de bir o kadar kolaylaşacaktır. Kendinizi, isteklerinizi göstermekten çekinmemelisiniz. Ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklarınızın son bulması motivasyonunuzu yükseltiyor. Bu da adım atmanızın önündeki engelleri kaldırıyor. Dalgın ve odaklanma sorununa maruz kalmış olabilirsiniz. Bu etki size olumsuz gibi gelse de, sakinliğinizi koruyarak ve ne yaptığınızı, ne yaşadığınızı bilerek durumu lehinize çevirebilirsiniz. Manevi yönden güçlü oluşunuz en büyük destekçiniz olabilir. Kendiniz için fedakarlık etme günlerindesiniz, bunları iyi değerlendirmek değerinizi önce kendinize ispatlamak konusunda size yol gösterecektir.

Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile birlikte iş görüşmeleri ve elde edeceğiniz gelirler açısından şanslı günlere giriyorsunuz. Emeklerinizin karşılık bulması, elle tutulur ve kalıcı sonuçlar almak sizi daha iyisi için yüreklendirebilir. Bu aşamaya nasıl geldiğinizi, kendinizi nasıl yetiştirdiğinizi unutmamalı ve bunu sürekli hale getirmelisiniz. Yaratıcı ve enerjik olabilirsiniz. Bunu değerlendirmek için hem sosyal medyada hem de fiziksel çevrenizde pek çok imkan bulabilirsiniz. Yakınlarınızdan alacağınız destekler önemli olacağı için bir işbirliğine de gidebilirsiniz. Kendinize zaman ayırmak, bazı yolculuklar planlamak, doğayla vakit geçirmek iyi hissettirecektir.

Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle değer kavramı daha fazla ön plana çıkabilir. Yapmadıklarınızı yapmak, yaşamadıklarınıza olanak tanımak için önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. İyi bir dönemde olduğunuzu bilmeli, aklınıza gelen ya da önünüze düşen imkanları sonuna kadar değerlendirmelisiniz. Hayatın içinde yer almanın tadını aldığınızda bir daha beklemek istemeyeceksiniz. Kariyerinizi ileri aşamaya taşımak, iş görüşmeleri yapmak, kazanç kaynaklarınızı geliştirmekle ilgilendiğinizde asıl ihtiyacınızın bu olduğunu fark edebilirsiniz.

21 Mart'ta Güneş'in burcunuzdan çıkıp Koç burcuna geçmesi ve burada bir yeniayın gerçekleşmesiyle sizin de hayatınızda yeni bir mevsim başlıyor. Hayatınızı siz kazanmazsanız kimse sizin için bunu yapmayacaktır. Bu gerçeklikle apaçık yüzleşmek zorunda kalmak bu kez sizi memnun edebilir ve cesaretlendirebilir. Artık tek çarenin çalışmak, kendini ortaya koymak olduğunu bilmelisiniz. İhtiyaçlarınızı tespit edin, bunun için gereken yolları araştırın ve sorumluluk alın. Bu bir iş görüşmesi, kendi işini kurmak, bir iş ortaklığına girme ya da bir akım başlatma şeklinde olabilir. Ego ve özgüvenin doğru kullanımıyla çevrenize de çok başarılı bir izlenim verebilirsiniz. Değerinizi bilin ve bunu taşıyacağınız tarzda bir hayat kurun. Bu konuda önünüzde pek çok fırsat olabilir. Anlık dürtülere, ani çıkışlara yenilmediğiniz sürece hem bedensel hem psikolojik hem de parasal açıdan sağlıklı günler geçirebilirsiniz. Cesaretinizin kırıldığı günlere geri dönerseniz bunun sebebini orada bulun ve çözümünü bugün onun üzerine giderek oluşturun. Hedef odaklı olmak ve ileriye gitmek ruhunuzu besleyecektir.

Plüton'un Kova burcuna geçmesiyle beraber ilerlemenizin önündeki engellerden birer birer kurtulabilirsiniz. Ancak bunu yapabilmek için önce odak noktanızı buna çevirmeniz gerekebilir. Size iyi gelen, çevrenizle paylaşabileceğiniz ve daha önce denemediğiniz bir şeyler varsa bunları hayatınıza entegre etmelisiniz. Kendinizi ne ile beslediğinizi düşünün. Yanlış gıdaların yol açtığı rahatsızlıklar gibi yanlış duygular da ruhunuza zarar verebilir. Zararın neresinden dönseniz daha fazlasıyla kar elde edebilirsiniz. Rüyalarınıza ve yaşadıklarınıza bir anlam yüklerken bunun geçerliliğini sorgulamalısınız. Bilincinizi bu yönde eğittiğinizde gizli düşmanlıklara, sosyal çevrenizden gelecek psikolojik tehditlere de daha net yanıtlar verebilirsiniz.

Mars'ın Yengeç burcuna geçmesi aşk hayatınızı güzelleştirecek bazı haberler getirebilir. Bu haberlerin size gelmesi kadar sizin de onlara doğru yol almanız önemli olacaktır. Evlilik, evliyseniz çocuk sahibi olma gibi düşünceler yoğunlaşabilir. Beklentileriniz olabilir ancak bunları gerçek ve doğru temeller üzerine kurmanız gerektiğini unutmamalısınız. İsyan ya da depresyon halinden kurtulun ve sevdiğiniz insanlara, konulara odaklanın.

Merkür ve Jüpiter Koç burcunda kavuşarak parasal konularda önünüzü daha rahat göreceğiniz ihtimalleri getirebilir. Para kaynaklarınızı büyütmek, işinizi geliştirmek, bu yöndeki hamlelerinizi değiştirmek, ortaklı yapılardan ziyade kendi inisiyatifinizle ilerleyeceğiniz alanlar oluşturmak isteyebilirsiniz. Düşünmeden ve gereksiz riskler almaktan kaçınmalısınız. Bunu yaptığınızda hem çevrenizi hem de paranızı kaybetme olasılığınız düşecektir. Denemediğiniz, bilgi sahibi olmadığınız alanlara çekilmeden önce işin uzmanından ya da fikrine güvenebileceğiniz birinden destek almak önemli olabilir. İyi niyetli giderlerinizin size zarar vermemesi ya da bunu gözler önüne sermenin olumsuz getirilerinden korunmak için harcama kontrolünüzü koruyun.

Venüs ve Uranüs Boğa burcunda kavuşuyor, size de bazı sürprizler getiriyor. Sıkılgan, yorgun ve isteksiz olduğunuz konularda önünüze yeni seçenekler gelebilir. Şikayetçi, inatçı ve umutsuz bir duruş sergilemek yerine çözümlere odaklanmalısınız. Hayatın her zaman beklediğiniz gibi ilerlemeyeceğini bilin. Zira yaşadıklarınız, yaşamak zorunda kaldığınızı düşündüklerinize size asıl ihtiyacınızı getirebilir. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi sağlamlaştırabilir, parasal açıdan da destekleneceğiniz görüşmeler yapabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Sahip olduğun her şeyi hayallerine ver, senden çıkan enerjiye şaşırıp kalacaksın.”



Aygül Aydın​
 
marts (9).jpg

Koç & Yükselen Koç​

Doğum gününüz kutlu olsun Koçlar! Bu ay sizin döneminiz başlıyor ancak buraya gelmeden önce, geçtiğimiz Balık dönemi yalnızlık ve içe kapanış alanınızı harekete geçirdiği için ayın başlarında daha iç gözlemci bir ruh halinde olacaksınız.
Bu ay maneviyat ve şifa ile ilişkinizin yoğunlaştığını fark edeceksiniz. Hassasiyetlerinizi gözlemlemek ve içinizden hangi duyguyu hissetmek geliyorsa onu hissetmek için izin verin. Duygularınız size bir şeyler öğretmek için burada. Ayın ilk üç haftasını hafiflemek ve bilinçaltınızdaki yükleri serbest bırakmak için kullanın.
Güneş ayın 20’sinde burcunuza geçtiğinde canlandığınızı hissedeceksiniz; kış uykusu dönemimiz sona erecek. Güneş ve Jüpiter’in aynı anda burcunuzda olması, güven enerjisini yaymanıza yardımcı olacak. Hâlâ güvensizlikle boğuşuyor olsanız bile, kendinizi sevdiğinizi gösteren bir aura yayabileceksiniz ve böylelikle sayısız fırsatı (ve belki romantik buluşmaları) kendinize çekeceksiniz.


Boğa & Yükselen Boğa​

Ay başında gerçekleşecek olan Başak Dolunayı ve Satürn’ün ayın 7’sinde Balık burcuna geçişiyle birlikte, sezgileriniz açılacak ve sizin için nelerin önemli olduğuna dair farkındalığınızı artıracak. Ayakları yere basan ve pratik yönünüzü daha fazla hissedeceksiniz.
Arkadaşlarınız ve sosyal ağlarınız özellikle ayın ilk haftasında etkili olabilir; bu nedenle onlarla görüşün ve bu ayki hedeflerinizin ne olduğunu onlara bildirin. Muhtemelen hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaklardır.
Ayın 20’sinde Koç burcu dönemi başladığında, maneviyat alanınız aktive olur. Belki ayın son on günü boyunca kendinizi daha bencil hissedebilirsiniz. Bu iyi bir şey, çünkü son zamanlarda bilinçsizce kendinizi aşırı zorluyordunuz. Bu dönemde enerjinizi geri kazanmak için kendinize bolca zaman ayırmanız yararınıza olacaktır.
Bu ayın ikinci yarısında kendinizi konfor alanınızın dışına atılmış hissedebilirsiniz, ancak statükoyu korumaya çalışmak yerine, özellikle kariyeriniz söz konusu olduğunda, bu değişim dalgalarını nasıl keyifli hale getireceğinize odaklanmalısınız. Profesyonel anlamda büyük bir yükselişin eşiğindesiniz! Ancak bunu elde etmek için kontrolün her zaman sizde olması ihtiyacınızı bir kenara bırakmalısınız.


İkizler & Yükselen İkizler​

Satürn’ün ayın 7’sinde Balık burcuna geçmesi kariyerinize yaklaşımınızı yumuşatmanıza yardımcı oluyor. Her şeyi mantıksal olarak çözmeye çalışmak yerine, karar verirken sezgisel farkındalığınızdan yararlanmanızı istiyor. Aynı gün gerçekleşecek olan Başak dolunayı ile biraz çelişkili hissedebilirsiniz; bir parçanız hayal kurmak isterken diğer parçanız sağlam bir plana ihtiyaç duyduğunu hissediyor olacak. Kesin bir cevap aramaktansa kendinizi bu ikisinin arasında bırakın ve ortayı bulmaya çalışın.
Ayın 20’sinde Koç burcu dönemi başladığında ve ardından ayın 23’ünde Plüton’un Kova burcuna geçişiyle birlikte kendinizi birçok konuda aydınlanırken bulacaksınız.
Ayın son on gününde iletişiminiz daha güçlü olacak; kendinizi daha çapkın ve cesur hissedeceksiniz. Plüton’un Kova burcundaki üç aylık transiti birçok İkizlerin taşınmasına, yer değiştirmesine, yeni bir eğitim programına başlamasına veya kendilerini canlandırıcı bir şekilde yenilemesine yol açacak.


Yengeç & Yükselen Yengeç​

Ayın 7’sinde gerçekleşecek Başak Dolunayı ve aynı gün Satürn’ün Balık burcuna geçişi ile birlikte kendinizi değişmiş hissedeceksiniz. Balık burcundaki Satürn felsefi yönünüzü keşfetmenize yardımcı olacak. Başak Dolunayı ise kendinizle iletişim kurma şeklinizden başlayarak sizi daha hassas bir iletişimci haline getirecek. Bu geçişler sırasında kendinize yalan söyleyemeyeceksiniz; bu nedenle hala içinde bulunduğumuz Balık dönemini duygularınızı günlüğe yazarak ve gerçekten ne istediğiniz konusunda kendinize karşı dürüst olarak geçirmek en iyisidir.
Koç dönemi ve astrolojik yeni yıl ayın 20’sinde başladığında, odak noktanız kariyer hedeflerinize kayacak. Eğer bir inanç sıçraması yapmak ve kariyer yolunuzu değiştirmek istiyorsanız, Mart ayının son on gününü bunun için beyin fırtınası yaparak geçirin.
Jüpiter’in Koç burcundaki varlığı ve Plüton’un ayın 23’ünde Kova burcuna geçişi, hayatınıza daha fazla heyecan ve yenilik katacak şekilde mesleki hedeflerinizi yenilemeniz için size yardımcı olacaktır.


Aslan & Yükselen Aslan​

Hala içinde bulunduğumuz Balık döneminin içsel derinlik alanınızı harekete geçirmesi nedeniyle ayın ilk üç haftası boyunca gerçekten kendi dünyanızda olacaksınız. Bu dönemde çıkar ilişkilerinden ziyade, sizi tanıyan, içinizi gören ve olduğunuz gibi seven insanlarla bağlantı kurma ihtiyacında olacaksınız.
Aynı zamanda, Satürn’ün ayın 7’sinde Balık burcuna geçmesiyle hibeler, burslar veya bir dava anlaşması gibi dış kaynaklardan kendinize para çekebilirsiniz. Bu durum önümüzdeki 2,5 yıl boyunca başınıza gelmeye devam edecek, bu nedenle Mart ayı boyunca zihninizi, daha fazla bolluğu kabul etmeye ve almaya şartlandırarak geçirin.
Koç burcu dönemi ve astrolojik yeni yıl, ayın 20’sinde seyahat ve genişleme alanınızı aktive ederek başlıyor. Ayın 23’ünde Plüton’un Kova burcuna geçmesi ve ilişkilerinizi vurgulamasıyla birlikte, bir tatil rezervasyonu yapmak veya arkadaşlarınızla yeni bir yere seyahat planlamak için ilham alabilirsiniz. Bu dönemde her zamanki rutininizi değiştirmeye istekli olun; bu kalbinizi ve zihninizi genişletecektir.


Başak & Yükselen Başak​

Bu ay tüm gözler sizin üzerinizde olacak! Özellikle de Mart ayının ilk yarısında. Ayın 7’sinde burcunuzda dolunay gerçekleşmekle kalmıyor, aynı gün sorumluluk gezegeni Satürn de Kova burcundan ayrılıp karşıt burcunuz Balık’a geçiyor. Bu da ortaklık ve evlilik alanınızı harekete geçirerek. Gezegenler, bu temaların sadece bu ay değil, önümüzdeki 2,5 yıl boyunca sizin için daha öncelikli olacağına işaret ediyor.
Ne tür bir arkadaş veya sevgili olmak istiyorsunuz? Şimdi ilişkilerinizde biraz daha spesifik olmanın ve ilişkilerin nasıl olması gerektiğine dair sahip olduğunuz önyargılar veya kökleşmiş beklentiler nedeniyle, yüksek standartlarınızın sizi sınırlayabileceği anları kabul etmenin zamanı.
Ayın 23’ünde Plüton’un Kova burcuna geçişi ilk başta size son derece rahatsız edici gelebilir, çünkü hayatınızdaki hiçbir şey istikrarlı veya güvenli hissettirmeyecektir. Belki de bunun nedeni hayatta hiçbir şeyin gerçekten istikrarlı ya da güvenli olmamasıdır. Bu ayki dersiniz bunu kabul etmek olabilir mi?


Terazi & Yükselen Terazi​

Mart sizin için öz bakım ayı olacak. Aynı zamanda aniden kapınızı çalan bir aşkla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Ayın ilk üç haftası boyunca, hala içinde bulunduğumuz Balık burcu dönemi sizi sağlık ve zindelik yolculuğunuza odaklayacak. Geçtiğimiz iki ay boyunca fitness hedeflerinizde tutarlı kalmakta zorlanmış olabilirsiniz, ancak kendinize çok fazla baskı yapmanıza gerek yok. Sınırlayıcı inançlarınızı kabul etmek ve ardından bunların ötesine geçmek için 7 Mart’taki Başak Dolunayını ve aynı gün Satürn’ün Balık burcuna geçişini kullanın.
Ayın 20’sinde Koç dönemi başladığında, kendinize karşı dürüst olduğunuz için kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Arkadaşlarınıza, ilişkinize ve yakın çevrenize yeni dönem hedeflerinizin ve niyetlerinizin ne olduğunu anlatın. Belki hedefinizde ilerlemenize yardımcı olabilirler.
Ayın 23’ünde Plüton’un Kova burcuna geçişi, uzun vadeli zorluklara çözüm bulmanıza yardımcı olabilir ve gökyüzünün bu açısıyla birlikte hedefleriniz olduğundan daha kolay bir şekilde tezahür etmeye başlayabilir.


Akrep & Yükselen Akrep​

Bu ay istediğiniz her şeye sahip olabilirsiniz! Ama özellikle istediğiniz şey nedir? Balık döneminin kader, şöhret ve gerçek aşk alanınızı aktive etmesiyle, hepsini istemeniz oldukça olası. Fakat ayın 7’sindeki Başak Dolunayı önce kendinizle olan ilişkinize odaklanmaya teşvik ediyor. Kendinizle sevgiyle, sabırla ve farkındalıkla konuşuyor musunuz? Kendinizle olan ilişkinize öncelik verdikçe, arkadaşlıklarınızın ve sosyal bağlantılarınızın da geliştiğini fark edeceksiniz.
Satürn’ün 7 Mart’ta Balık burcuna geçişi, Akrepleri aşka teslim olmaya teşvik edecek. Ancak bu bir gecede gerçekleşmeyecek, Satürn’ün Balık burcundaki transiti 2,5 yıl sürecek. Kalbinizin hissettikleri ve istedikleriyle tamamen yüzleşin ve kendi kendinizi sabote etme eğiliminde olduğunuz anları yakalamaya çalışın.
Ayın 20’sinde astrolojik yeni yıl başladığında, hayatınızla ilgili her şey değişmiş gibi hissedeceksiniz. Ay sonuna kadar kim olduğunuzu bile hatırlamayabilirsiniz. Bunun nedeni büyük ölçüde gezegen yöneticiniz Plüton’un 23’ünde Kova burcuna geçmesi ve köklerinizi harekete geçirmesidir. Ay sonu, çocukluğunuzdan beri üzerinizde tuttuğunuz psikolojik yükleri bilinçli bir şekilde serbest bırakmak için ideal bir zamandır. Nefes alın ve ilerleyin.


Yay & Yükselen Yay​

Ayın başlarında ailenize ve geçmişinize odaklanacaksınız. Eğer ailenizden biriyle aranızda bir anlaşmazlık varsa, ayın 7’sindeki Başak Dolunayı ve Satürn’ün Balık burcuna geçişi, aranızdaki buzları eritmenize yardımcı olabilir.
Ay ortasında, üzerinde çalıştığınız kişisel bir hedef hakkında netleşebilir ve nihai bir karar verebilirsiniz. Bu, hayalinizdeki bir işe evet demek ya da görünüşünüzü tamamen yenilemek anlamına gelebilir. Yönetici gezegeniniz Jüpiter şu anda Koç burcunda olduğundan, hayatın sizi nereye götüreceğini bilmeseniz bile kararlarınıza güvenebilirsiniz. İçgüdüleriniz size değişim zamanının geldiğini söylüyorsa onlara güvenin. Ancak ilk başta bu değişime direnebileceğinizi de kabul edin.
Koç burcu dönemi 20’sinde başlıyor; astrolojik yeni yılla birlikte bu dönem günlük hayatınıza daha fazla eğlence, oyunculuk ve yaratıcılık katıyor. Özellikle de Plüton ayın 23’ünde Kova burcuna geçtiğinde, iletişim alanınız harekete geçecek. İnsanlar parlak zekanız ve göz kamaştırıcı özünüzden kesinlikle etkilenecek.


Oğlak & Yükselen Oğlak​

Bu ayın büyük bir kısmı genellikle arka plana attığınız duyguları hissetmenize izin vermekle ilgili. Ayın 7’si civarında yaratıcılık için bol bol ilham alabilirsiniz. Kendinizle ve başkalarıyla iletişim kurmak için yaklaşımınızı yumuşatın, ödüllerini toplayacaksınız.
Ayın 20’sinde Koç burcu dönemi başladığında, odak noktanız ev hayatınıza kayacak. Son zamanlarda iş yüzünden kendinizi tükenmiş hissettiyseniz, biraz nefes almak için bu dönem bir işaret alacaksınız.
Ayrıca ayın 23’ünde Plüton’un Kova burcuna geçişi, şu an ile Haziran arasında servetinizi artırmanın ana yolunun, sorumluluklarınızdan biraz sıyrılmaktan geçtiğini gösteriyor. (Elbette sağlıklı bir biçimde.) Başka bir deyişle, bu ay daha az şey yaparsanız daha fazlasını elde edebilirsiniz.


Kova & Yükselen Kova​

Bu ay sizin için ezber bozan bir ay olacak. Kendinizi yeni bir boyuta itilmiş galaktik bir süper kahraman gibi hissedeceksiniz. Gezegensel yöneticilerinizden Satürn’ün ayın 7’sinde burcunuzdan çıkıp 2025’e kadar Balık burcuna geçmesi bir yana, 23 Mart’ta dönüşümün gezegeni Plüton yüzlerce yıl sonra ilk kez burcunuza geçiyor!
Bildiğiniz hayatla ilgili her şey değişiyor. Neyse ki bir hava burcu olarak değişim rüzgârlarına diğerlerinden daha kolay uyum sağlıyorsunuz. Bu aynı zamanda, özellikle ayın 20’sinde Koç döneminin iletişim alanınızı harekete geçirmesiyle, birçok insanın rehberlik ve destek için size geleceği anlamına geliyor.
Kime yardım edecek enerjiye sahip olduğunuz konusunda seçici olmak size kalmış. Bize sorarsanız böylesine yenilik getiren bir dönemde daha bencil olmanızda bir sakınca yok. Tüm bu metamorfozu kabullenmek için içinize kapanmak istiyorsanız, elbette bunu yapın. Ancak bu ay zihninizde beliren ani düşünceler ve rüyalar için de bir gözünüz hep açık olsun; zira bunlar önemli mesajlar olabilir.


Balık & Yükselen Balık​

Balık, Balık, Balık. Bu ay birden fazla alan tamamen sizinle ilgili. Sadece doğum günü döneminiz ayın 20’sine kadar güçlü bir şekilde devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda meydan okuma gezegeni Satürn, 7 Mart’ta 29 yıl sonra ilk kez burcunuza geçiyor!
Satürn 2025 yılına kadar Balık burcunda kalacak, yani buradaki varlığına alışmak için 2,5 yılınız olacak. İlk başta göreceğiniz tüm ilgiden utanabilirsiniz, ancak gezegen yöneticiniz Jüpiter şu anda Koç burcunda olduğundan, göreviniz ilgi odağından kaçmak yerine onu kabul etmektir.
Koç burcundan bahsetmişken, astrolojik yeni yıl 20 Mart’ta Koç burcu dönemini başlattığında, muhtemelen birikiminizi büyütmeye odaklanacaksınız. Özellikle dönüşüm gezegeni Plüton ayın 23’ünde Kova burcuna geçtiğinde, finansal konuşmaları veya sorumlulukları daha ciddiye alın. Kova burcundaki Plüton, önümüzdeki aylarda maneviyat alanınızı harekete geçirirken, manevi zenginlik ile finansal sağlık arasındaki bağlantıyı anlamanıza yardımcı olacaktır. Zihninizi, koşullar ne olursa olsun kendinizi zengin olarak görmeye ne kadar şartlandırırsanız, banka hesabınızdaki rakam ve bereketiniz o kadar artacaktır.





Kaynak: Küçük İlham Kutusu
 

marts (4)f.jpg

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

İki iyicil Venüs ve Jüpiter’in burcunuzda transit ediyor olması nedeniyle mart ayında şanslı etkiler altındasınız. Mart ayının ilk yarısı özellikle para ve finansla ilgili konular gündeminizde olabilir. Yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlerde ön plana çıkabilir. Ayın ikinci yarısı aile, ev, yerleşimle ilgili konularla uğraşmanız gerekebilir. Harcamalarınızdaki artış bütçenizle ilgili dengesizliklere sebep olabilir. Balık burcuna geçen Satürn iş hayatınız, kariyer hedeflerinizle ilgili önemli arayışlar ve sabırlı olmanız gereken durumları karşınıza getirecektir. Belirsizlikler, engeller ve kontrolü zor olan durumlarla karşılaşmanız mümkündür.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Mart ayı biraz kendi içinize çekilmek isteyeceğiniz, ilişkilerinizi sorgulayacağınız etkilerle başlıyor. Bazıları farkında olmadan gizli bir ilişkiye yelken açabilir. Satürn’ün Balık burcuna geçişi geleceğe yönelik hayal ve ideallerinizle, sosyal çevreniz ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili uzun vadede yeni düzenlemeler getirecektir. Ayın ikinci yarısında sosyal ilişkiler hız kazanmaya başlayabilir. Yeni bir eğitim, proje söz konusu olabilir. Gelirlerinizle ilgili önemli gelişmeler ve kazancınızla ilgili artış yaratacak fırsatlar çıkabilir. Ruhsal sağlığınızla ilgili gelişmeleri dikkate alın.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Mart ayına ev, aile, yerleşim konularına odaklı olarak başlayabilirsiniz. İş hayatınızdaki belirsizlikler duygusal olarak sıkışmanıza, agresif ve sert çıkışlar yapmanıza sebep olabilir. Satürn’ün Balık burcuna geçişi uzun vadede gelecek planlarınız ve kariyer hedeflerinizle ilgili bazı gecikmelere, aksiliklere sebep olabilir. Sorumluluklarınızdaki artış daha sabırlı olmanızı gerektirebilir. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Koç burcuna geçişiyle ayın ikinci yarısı sosyal ilişkiler ve arkadaşlık ilişkilerinde iletişim hız kazanabilir. Ve bu alanda gerçekleşecek yeniay iş, kariyer ve finansla ilgili şanslı yeni başlangıçlar getirebilir.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Mart ayına yakın çevre, kardeşler, komşularla ilişkilerde iletişim sıkıntılarıyla başlayabilirsiniz. İş hayatınızdaki belirsizlikler kendinizi huzursuz hissetmenizi sağlayabilir. Satürn’ün Balık burcuna geçişi yurtdışı bağlantılı işler, eğitim ve hukuksal süreçlerde daha sabırlı olmanızı gerektirirken hayata bakış açınızda ciddi ve olgunlaştırıcı tecrübeler kazanmanızı sağlayabilir. Ancak kariyerle ilgili şanslı fırsatlar yakalamanız, iş teklifleri almanız söz konusu olabilir. Ayın ikinci yarısında Venüs’ün Boğa burcuna geçişi sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkilerinde sağlam ve ciddi bağlantılar getirebilir.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Mart ayına finansal konulara odaklı olarak başlayabilirsiniz. Gelir ve giderleriniz arasındaki dengesizlik geleceğe yönelik plan ve projeleriniz açısından sıkışmanıza sebep olabilir. Satürn’ün Balık burcuna geçişi uzun vadede yatırımlar, ödemelerle ilgili daha dikkatli ilerlemenizi gerektirecektir. Ayın ikinci yarısında Venüs’ün Boğa burcuna geçişi kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili şanslı fırsatları karşınıza çıkarabilir. Ay sonunda Koç yeniayı ile birlikte yeni bir eğitim veya yurtdışı seyahati planlayabilirsiniz. Bu yeniay hayata bakış açınızda bir çok yenilikler olmasını sağlayacaktır.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Mart ayı ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularıyla ilgili sıkıntılı olarak başlayabilir. Özellikle düşünceleriniz ve iletişim tarzınız kurban psikolojisine girmeye müsait olabilir. Kariyer hayatınızla ilgili desteklendiğiniz bir süreçte ve şanslı gelişmelere açık olabilirsiniz. Satürn’ün Balık burcuna geçişi yaklaşık 2,5 yıl süresince ilişkilerinizi gözden geçirmek, evlilik, ortaklık ilişkilerinde duygusal sınırları belirlemeniz gereken bir dönem olacaktır. Mart ayının ikinci yarısı finansal açıdan yıldızınız parlayabilir. Yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlerinizde beklenmedik güzel gelişmeler olabilir. Ay sonuna doğru Venüs’ün Boğa burcuna geçişiyle eğitim, seyahatler ya da hukuksal konularla ilgili şanslı fırsatlar yakalayabilirsiniz.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Mart ayına kendi içinize dönmek, yalnız kalmak isteği ile başlayabilirsiniz. Çalışma koşullarınızdaki belirsizlikler, günlük rutininizin düzensizliği belki sağlıkla ilgili sıkıntılar kendinizi çok endişeli ve huzursuz hissetmenize sebep olabilir. Ruhsal sağlığınıza daha önem vermelisiniz. Satürn Balık geçişi çalışma hayatınızla ilgili düzen ve disiplin konusunda sizi zorlayabilir. Özellikle sağlıkla ilgili konular daha fazla gündeminizde olabilir. Ayın ikinci yarısında yönetici gezegeniniz Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ödemeler ve yatırımlar konusunda sağlam fırsatlar yakalamanızı sağlayabilir. Koç burcunda gerçekleşen yeniayla birlikte ikili, evlilik, ortaklık ilişkilerinde yepyeni bir süreç başlıyor. Bekarlar için evlilik söz konusu olabilir.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Mart ayına özel ve sosyal hayatınızı etkileyen gelişmelerle başlayabilirsiniz. Arkadaşlık ve sosyal çevre ilişkilerinde net kararlar almak isteyebilir ve kriz yaratan durumları çözmeye odaklı olabilirsiniz. İkili ilişkilerinizdeki belirsizliklerde netleşmeler olabilir. Ancak Satürn’ün Balık burcuna geçişi aşk ilişkilerinde bazı engel ve gecikmelere sebep olabilir. Varsa çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Ayın ikinci yarısı Venüs’ün ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklarla ilgili hayat alanına geçişi güzel ve beklenmeyen gelişmelere sebep olabilir. Harcamalarınızda aşırıya kaçmaya meyilli olacağınızdan dikkatli olmanızda fayda var.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Mart ayına kariyer ve gelecek hedeflerinizdeki değişikliklerle başlayabilirsiniz. İşiniz kaynaklı taşınma kararı alabilir ya da ev almak-satmak, değiştirmek, tadilat yapmak isteyebilirsiniz. Ayın ilk yarısı yatırımlar ve finansal olarak desteklendiğiniz etkiler altındasınız. İkili ilişkiler, evlilik ya da ortaklık ilişkilerinizde iletişim dilinize daha dikkat etmelisiniz. Agresif ve fevri çıkışlar duygusal huzursuzluklara sebep olabilir. Satürn Balık geçişi içsel dünyanızda kendi değeriniz ve değer verdiklerinizle ilgili sorgulamalar, yeni bakış açıları getirecektir. Ayın ikinci yarısı Venüs’ün Boğa burcuna geçişiyle çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız, iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde şanslı etkiler gözüküyor. Koç yeniayı bekar olan Yaylara yeni bir aşk getirebilir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Mart ayına hayata bakış açınızı değiştirecek kararlarla başlayabilirsiniz. Yurtdışı ya da yabancılarla bağlantılı işlerinizde iletişim kaynaklı sıkıntılar oluşabilir. Belki bir eğitim ya da hukuksal bir konu için çaba harcamanız gerekebilir. Satürn Balık geçişi yakın çevre ve kardeşlerle ilişkilerinizde sabır ve dayanıklılığınızı test edecek. Ayın ikinci yarısında çocuklardan, aşk ilişkilerinden ve yatırımlardan yana şanslı etkilerdesiniz. Bekar olanlar için sağlam bir ilişki başlangıcı söz konusu olabilir. Ay sonundaki Koç yeniayıyla birlikte ev değişikliği, yer değişikliği, evlilik ya da ebeveyn olma gibi yepyeni başlangıçlar hayatınıza dahil olabilir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Mart ayına finansal konulara, gelir-gider dengesine odaklı olarak başlayabilirsiniz. Çocuklarla ilgili harcamalar ya da hesapta olmayan harcamalar bütçenizi sarsmış olabilir. Satürn’ün gelirlerinizle ilgili Balık burcuna geçişinin finansal kaynaklarınızla ilgili bazı gecikmeler, engeller yaşamanıza sebep olacağını dikkate almalısınız. Ayın ikinci yarısı daha mutlu ve sakin olacağınız, belki evden çalışmak isteyeceğiniz etkiler var. Ailenizle ve sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Ay sonunda gerçekleşecek Koç yeniayıyla birlikte yeni bir eğitim, seminer ya da ticari bir girişim fırsatı veya önemli bir bağlantı yakalayabilirsiniz. Kısa bir seyahat organizasyonu karşınıza çıkabilir.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Mart ayı sizin için oldukça önemli etkilerle başlıyor. Öncelikle Satürn burç değiştirerek sizin burcunuza geçiyor. Önünüzde yeni sorumluluklar ve hayatınızı, ilişkilerinizi, arkadaşlıklarınızı gözden geçirmek için yaklaşık 2,5 yıllık bir süreç var. Mart ayının ilk yarısı ikili ilişkiler ve aile ilişkilerine odaklı olmanızı gerektiriyor. Ne istediğinizi ifade etmekte zorlanabilir, agresif ve huzursuz olabilirsiniz. Ayın ikinci yarısı gelir kaynaklarınızı arttıracak şanslı fırsatlar yakalamanız söz konusu olabilir. Ve yine bu alanda gerçekleşecek Koç yeniayı hem finansal hem de iş hayatınız, aşk hayatınızla ilgili yepyeni başlangıçları gündeminize getirebilir.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 
marts (6).jpg


Koç Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Mart ayı içinde parasal konularda yaptığınız planlarınızda sezgilerinize de kulak verin. Uzun süredir beklediğiniz fırsatlar karşınıza çıkarken, karar verme konusunda tereddütler yaşamanıza neden olacak.
Mart ortalarında kilitlenmiş birçok projeniz harekete geçmiş durumda. Israrcı ve yoğun istekleriniz sayesinde başarıyı elde ediyorsunuz. Neptün, bilinçaltı evinizde ilerliyor. Geçmişi özlemek güzeldir. Hele eski bir aşk karşınıza çıktığı zaman kalbinizin kıpır kıpır olması olağandır. Bazen de tersi olan bir durum söz konusudur.
Yıllardır aşık olduğunuz kişiye duygularınızı anlatamamış, içinizde saklamış olabilirsiniz. İşte tam sırası. Dökün duygularınızı ve rahatlayın. Mart ayında Satürn ve Neptün aklınızı karıştırıyor. Duygularınızda geçmişten kaynaklanan bir karmaşa yaşayabilirsiniz. Geçici olan o günkü gerilimli halinizi fazla önemsemeyin.
İçinizde sakladığınız duygularınızı abartabilirsiniz. Mars sizi zorluyor. Güçlü gruplar içinde olma arzusu ile arkadaşlarınızla bütünleşmeyi sağlayacak işler peşinde olacaksınız. Dolunay 7 Mart'ta Başak burcunda gerçekleşiyor. 21 Mart'ta Yeni Ay burcunuzda doğuyor. 26 Mart'ta Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Duygusal sorunlarınızı büyütmemeli ve uyku düzeninize önem vermelisiniz.

Boğa Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

9 Mart'ta Satürn, çevresel koşullarını belirleyecek. 24 Mart'ta Plüton, Kova burcuna geçiyor. Bu ay akıllı insanlar dikkatinizi çekiyor. Yaratıcılığınızı kullanacağınız alanlarda başarılı çalışmalar yapacak, çevrenizi yönetmek ve aynı zamanda onlarla bütünleşmek isteyeceksiniz.
Ortak çalışmalar içinde olacağınız kişilerle enerjilerinizi birleştireceksiniz. Bu dönem akademik kariyer yapmak isteyecek veya yarım kalan öğreniminizi tamamlayabileceksiniz. Yakın çevrenize güven duygusu içinde, onlarla yapacağınız iş birliklerinden kazançlar elde edeceksiniz. Enerjinizi ortaya çıkaracak işler yapmak isterken, egolarınız da güçlenecek.
26 Mart'ta Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Enerjiniz yükseliyor. Kıskançlık duyguları sizi yorabilir. Kendinizden büyük veya küçük biriyle güçlü bir duygusal beraberlik yaşayabilirsiniz. Partnerinizden beklentilerinizin çıtası yüksek olabilir. Onun himayeci tarzı sizin için önemli bir güven potası oluştururken, partneriniz sayesinde değişik ve güçlü çevrelerin içinde bulunabilirsiniz.
9 Mart'ta Satürn'ün, Balık ve Merkür'ün Balık burcunda bulunmasıyla ufak tefek kazalar, çabuk parlamalar yakanızı bırakmayacak. Kazalara dikkat edin. Aceleci olmayın. Uzun süredir ihmal ettiğiniz sağlık sorunuzu ele alın ve bitirin. Akciğer ve boğaz bölgenize özen gösterirken, düzenli egzersizlerle iskelet sisteminize destek vermelisiniz. Venüs, ruhsal gezileri gündeme getirirken, romantizmin yüksek olduğu ortamlara doğru sizi itebilir.

İkizler Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Mart ayı karışık durumda. Mars, Yengeçte; Satürn, Balıkta. Plüton, Kova'da. İlginç bir dönem. Çevrenizle iş birliği içinde olacaksınız. Bazı paslaşmalar sonucunda istediğiniz ortamı yakalıyorsunuz. Yaşama felsefi baktığınız için, çevrenizi yargılamaktan çekiniyor; hoşgörülü davranmanız gerektiğine inanıyor, fakat zorlanıyorsunuz. Gerçeklerle yüz yüze gelmeyi öğrenmelisiniz.
Bu dönem tutkular öne çıkacak, yeni fikirlerinizi yaşama geçirmek için her türlü olanağa sahip olacaksınız. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerinizle dikkat çekeceğiniz günlerdesiniz. Duygusal konulara daha ince bir yaklaşım göstereceksiniz. Yanlış ilişkiler yaşamak istemiyorsanız, zamanı ve kişileri doğru seçmelisiniz.
Ortak projeler içinde, aynı fikirleri paylaştığınız kişilerle birlikte yapıcı çalışmalar sergileyeceksiniz. Etkileyici konuşmalarınızla bulunduğunuz gruplarda ikna edici özellikleriniz ön plana çıkacak. Bireyselliğiniz ikinci planda kalacak, daha çok sosyal çalışmalar içinde bulunacaksınız. Verimli grup çalışmaları yapacaksınız. Sekizinci sağlık evinizi Plüton etkilemeye devam ediyor.
Ayrıca, sağlık gezegeniniz Mars, 26 Mart'ta kadar kişisel evinizde daha sonra Yengeç burcuna geçiyor. 9 Mart'ta Satürn, Kova burcundan Balık burcuna ilerliyor. Kilo vermeye ve düzenli egzersiz yapmaya başlamalısınız.

Yengeç Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Güvendiğiniz dostlarınızın fikirlerini alacak, karşılıklı güvene dayalı iş birliği içinde olacaksınız. Fakat gücünüzün sınırlarını fazla abartmamalısınız. Satürn, Plüton ve Mars size destek veriyor. Bilmediğiniz konuları araştıracak ve gerekli tüm enerjinizi kullanacaksınız.
İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Akıllı ve güçlü kişilerle tanışabilir; mantıklı işleri beraberce yapabilirsiniz. Gelir kaynaklarınız artıyor. Size gelecek öneriler, bilgi dağarcığınızın artmasına neden olacak ve önünüzü açacak.
Mart ayında Mars sizi yoruyor. Ani değişen şartlara karşı temkinli olmalı, ölçüyü kaçırmamalısınız. Kendinizi yıpratmadan hareket etmelisiniz. İlişkilerinizi zorluklar içinde yaşıyorsunuz. Fakat, artık anlaşamadığınız konularda anlaşmanız gerekiyor. Bu nedenle, sorunlarınızın üstüne gitmek zorundasınız. Gözünüz kara. Çevrenizi genişletecek yeni tanışmalar, partnerinizle birlikte size yeni ufuklar açacak. Kendiniz için veya yakın çevrenizde resmi kimlik kazanan ciddi birliktelikler olabilir.
9 Mart'tan sonra Satürn, Balık burcuna geçiyor. 24 Mart'ta Plüton, Kova burcuna geçiyor. Öncelikle mide ve sindirim sisteminiz konusunda dikkatli olmalısınız. Sağlık gezegeniniz Jüpiter, ay boyunca Koç burcunda ilerliyor. Venüs, 17 Mart'tan sonra Boğa burcunda da etkili olacağı için, safra kesenize ve cildinize dikkat etmelisiniz.

Aslan Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Mart'ta Satürn, Mars ve Plüton size değişimler yaşatıyor. Tartışmalardan ve güç savaşlarınızdan sakınmalı; kaba kuvvet gösterilerinin size olumsuzluk vereceğini bilmelisiniz. Sakin olduğunuz zaman para durumunuzu da istediğiniz gibi yönlendirebileceksiniz. 9 Mart'ta Satürn, sekizinci evinizde ilerlemeye başlayacak.
Yalnız kalmayı yeğleyeceğiniz bu dönem, kendinizi toparlamanız açısından önemli olacaktır. Çevrenize karşı daha şefkatli ve koruyucu olacaksınız. Yaşamı sorgularken kafanızdaki soruların cevabını da bulacaksınız. Bu ay akılcılığınızla cazibenizi birlikte kullanmaya başlayacaksınız. Gizli duygularınız sizi rahatsız edebilir. Jüpiter, yolculuklar ve yabancı ülkeler konusunda olağanüstü olayların habercisi olabilir.
Duygusal bir gecede evrenden isteyeceğiniz özel bir duygu, ne pahasına olursa olsun size sunulmak için mucizeler yaratabilir... Tanışacağınız kişilerin çevreleri sizin için önemli olmalı, unutmayın. Sosyal statünüzü geliştirecek arkadaşlarla bir arada olurken, sezgisel yeteneklerinizi onlarla birleştireceksiniz. Tutkular, duygular ve ilginç fanteziler ortaya çıkacak. Satürn, yapacağınız tüm işlerinizde sağlam bir şekilde ilerlemenizi sağlayacak.
7 Mart'ta dolunay, Başak burcunda gerçekleşiyor. 21 Mart'ta Yeni Ay, Koç burcunda doğuyor. Sağlığınız konusunda sorunsuz bir ay olmasına rağmen, zevklerine düşkünlüğünüz rahatsızlıklara neden olabilir. İstemediğiniz halde vücudunuz yağlanabilir ve kan tablonuz bozulabilir. Dişleriniz ve kemiklerinizi sağlamlaştırıcı vitaminlerinizi almalısınız.

Başak Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

9 Mart'ta Satürn, karşıt burcunuza geçiyor. Mars ve Plüton, Kova ve Yengeç'te bulunacak. Kazançlar konusunda çok fazla şanslı değilsiniz. Para kazanmak yerine elinizdeki var olan paranızı değerlendirmeyi yeğleyin. Yapmanız gereken işler konusunda kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz.
Bu özelliğinizi kapatmak için çevrenize karşı baskıcı davranışlar içinde olacak ve her türlü gelişmenin ardında maddi değerler arayacaksınız. İş yerinde çalışanlar arasında bazı değişimler söz konusu. Çevrenizdeki kişilerin sorunları sizin de başınızı ağrıtabilir. 9 Mart'ta Satürn, aşk ve sosyal evinizde ilerlemeye başlayacak.
Aşk ve sevgili konusunda sizi sınayacak, şimdiye kadar ihmal ettiğiniz tüm sorunlarla yüzleşmenizi sağlayacaktır. Sevgilinizi şimdiye kadar ihmal etmiş olabilirsiniz. Belki onun isteklerini önemsemeyerek, ilişkinizi rutin hale getirmiş olabilirsiniz. Artık sorunlarınızı karşılıklı konuşmalı ve aksayan olayları yeniden gözden geçirmelisiniz.
9 Mart'ta Satürn, Balık burcunda. 26 Mart'ta Mars, Yengeç burcunda. 7 Mart'ta Dolunay, Başak burcunda gerçekleşiyor. 21 Mart'ta Yeni Ay, Koç burcunda doğuyor. Dolaşım sisteminizi korumalı, sıkı kıyafetlerle dolaşım sisteminizi bozmamalısınız.

Terazi Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Satürn, 9 Mart'ta balık burcuna geçiyor. Mars, Yengeç; Plüton, Kova burcunda ilerlemeye başlayacak. Suskun ve gizemli bir havaya girerek, düşüncelerinizi hiç kimseyle paylaşmak istemeyeceksiniz. Karşınızdaki kişileri incitmekten çekindiğiniz için fikirlerinizi açıklamakta zorlanabilirsiniz.
Kız kardeşlerle olan ilişkileriniz yoğunlaşacak ve onların sorunlarına da gerekli çözümleri bulacaksınız. Yine yakın çevrenizde bazı arkadaşlarınızla yeni bir yapılanma içine gireceksiniz. Farklı görüşteki kişileri bir araya toplayabilirsiniz. Martta, aşk hayatınızda hassasiyetin hakim olduğu günler içindesiniz. Mars, aile ve yuva evinizde. Plüton, aşk ve sosyal evinizde. Satürn 9 Mart'ta sağlık ve çalışma evinize geçiyor.
Partnerinizle, başkalarına ait konuları tartışırken, kırılganlık konusu gündeme gelebilir. Sosyal yaşama fazla değer verdiğiniz bir hafta. Amacınız, dikkat çekmekse, ortalıklarda görünmeniz sizin için yeterli olacaktır. Gireceğiniz ortamlarda romantik bir buluşma sürprizlerine hazır olun. Duygusal tatmin sağlamak için, ay sonunu beklemeniz gerekecek.
26 Mart'ta Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Siz, kurallardan hoşlanan ve belli kriterleri olan bir kişisiniz. 7 Mart'ta Dolunay, Başak burcunda gerçekleşiyor. 24 Mart'ta Plüton, Kova burcuna geçiyor. Kişiliğiniz üzerindeki etkileri düşünmeli; fiziksel ve ruhsal anlamda yaşayacağınız değişimleri iyi tespit etmelisiniz.

Akrep Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Mart'ta, iş yaşantınızda kurallı hareket edecek ve başarınızı garantileyeceksiniz. Arkadaşlarınızdan yaşça büyük olanlar ile ortak çalışma alanlarını paylaşacaksınız. İnatçı tavırlarınız yüzünden tepki görebilirsiniz.
Sakin fakat inatçı bir kişilik içinde olduğunuz için, bu dönem dostlarınıza karşı ilginç ama sorunlu olabilirsiniz. Rutinleşmiş bazı şartların değiştiğini gözleyeceksiniz. Mart ayında büyük bir ayrılık gündeme gelebilir. Satürn, Balık burcuna geçiyor. Mars, Yengeç'te. Plüton, Kova'da. Bulunduğunuz çevreden kopabilir ve arkanıza bakmadan uzaklaşabilirsiniz. Hayat felsefenizi tutucu bir rotada götüreceksiniz.
Sürekli öğrenme güdüsüyle hareket ettiğiniz için, yenilikleri kaçıracakmış gibi bir panik içinde hareket edeceksiniz. Bu da sizi huzursuz yapacak. Olayları akışına bırakmayı öğrenmeniz gerekiyor, aksi halde bilgileriniz birbiri içine girebilir. Sosyal ilişkileriniz karışabilir. Çevrenizi değiştirmek, sizin isteğiniz dışında gerçekleşebilir. Yaşamınızla ilgili yeni bir perde açılacaktır. Güvendiğiniz ve tanıdığınızı zannettiğiniz bir arkadaşınızdan zarar görebilirsiniz. Ruhsal gelişiminiz önem kazanıyor. Uyku ve beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz.
Sağlık sorununuz görünmemesine rağmen, yaşadığınız yoğun duygular yüzünden strese bağlı tansiyon sorunları yaşayabilirsiniz. Doktor kontrolünde gerekli vitaminlerinizi almalısınız. Sağlığınızla ilgili ilginç durumlar söz konusu olacak. Kronik bir rahatsızlığınız varsa, bugünlerde önemli bir iyileşme olacağını göreceksiniz.

Yay Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Martta, olaylara mantığın getirdiği doğrularla yaklaşımınız, sizi istediğiniz şartlara ulaştıracaktır. Fikirlerinize destek olan arkadaşlarınız da sizi olumlu motive edecek. Çevrenizdeki kişilerle maddi ve manevi güzel iş birlikleri kuracaksınız.
Sonuçsuz kalan ve takdir edilmeyen fedakarlıklarınız için kendinizi üzmeyin, çalışmanızın karşılığını fazlasıyla göreceksiniz. Disiplinli yönleriniz daha pekişecek ve şaşırtıcı bir biçimde kurallı ve düzenli çalışacaksınız. 9 Mart'ta Satürn, Balık burcuna geçiyor. Enerjinizi ifade ederken kullandığınız yol çok önemlidir.
Aşk duygularınızı algılama şeklinden kaynaklanan dışa vurum ve yansıtmalarınızda problemler ortaya çıkabilir. Yoğun yaşadığınız ilişkileriniz yüzünden sorunlarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu dönemde dikkatli olmalı, geçici duygular ve kaçamaklar yüzünden keyfinizi kaçırmamalısınız. Kariyerinizle bağdaşan özel ilişkiler yaşayabilirsiniz.
9 Mart'ta Satürn, Balık burcuna geçiyor. 24 Mart'ta Plüton, Kova burcunda. Uzun süredir beklediğiniz birçok iş fırsatları verecektir. 5 Mart'ta Dolunay, Başak burcunda gerçekleşecek. 21 Mart'ta Yeni Ay. Koç burcunda. Çocuklarınızla ilgili sürpriz gelişmelere neden olacak olaylar gündeme gelebilir. Uranüs, sağlık evinizde sürpriz sorunlar çıkarabilir.

Oğlak Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Martta rekabetçi duygulardan sakınmalısınız. 9 Mart'ta Satürn, iletişim evinizde ilerlemeye başlayacak. İlişkinize asılmak yerine, gideni özgürce bırakmayı tercih etmelisiniz. Yaşamın size sunacağı yeni sürprizlere hazır olmalısınız. Kariyerinizle ilgili duygu değişimleri yaşıyorsunuz. Bazılarınız yaşama daha duygusal bakacaksınız.
Sizi ilgilendiren konularda karizmatik çekim gücünüzü yoğun bir şekilde kullanacaksınız. Akıllıca adımlar atmalı ve hata yapmamalısınız. Yaşam felsefesi ile ilgili değişen düşüncelere sahip olacaksınız. Kendinizle ilgili yetersiz gördüğünüz konuları tekrar ele alırken, daha disiplinli olmak zorundasınız. Düşüncelerinizi gerçekleştirirken geçmişteki hataları yapmamalısınız. Fikirlerinizi beğenmeyenlere ani tepkiler vermeyin.
Tartışmaların ve kırıcı konuşmaların olabileceği ortamlardan uzak kalmalısınız. Enerjiniz, çevrenizi etkileme konusunda sizi atağa kaldırıyor. Odaklanacağınız konularda başarılı bir çalışma içine gireceksiniz. 9 Mart'ta Satürn, Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. Plüton ve Mars, ay sonunda Yengeç burcunda. Sizden yaşça büyük veya babanızın tasvip etmeyeceği bir ilişki içinde bulunabilirsiniz. İş çevrenizden bir yöneticiye karşı hisleriniz veya güçlü bir kişiye beslediğiniz gizli duygularınız, sakıncalı beraberliklerin gelişmesine neden olacaktır.
7 Mart'ta Dolunay, Başak burcunda gerçekleşiyor. Satürn, 9 Mart'ta Balık burcuna geçiyor. Eski sorunlarınızı gözden geçirmelisiniz. Eğer kendinizi yormaz ve sağlık koşullarına uygun yaşarsanız güçlü bedeniniz hiçbir sorun yaratmayacaktır. Kişiliğinizle ilgili takıntılarınıza dikkat etmeli ve ilişkilerinizde, hayalleriniz yüzünden çatışmalara neden olabilecek saplantılardan uzak kalmalısınız.

Kova Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

Mart ayı biraz karışık seyrediyor. Plüton, 24 Mart'ta kişisel evinize girecek. Satürn, finans evinizde iki buçuk yıl kalacak. Yeteneklerinize güveniyorsunuz. Kendinizi ispat edecek çalışmalar içindesiniz ve egonuzu ön plana çıkaran tavırlarınızın alkışlanması için, çevrenizden olumlu tepkiler bekliyorsunuz.
Sevdiklerinizle paranızı paylaşmak isteyecek ve maddi konulardan elde ettiğiniz verilerle, yaşam standardınızı sağlayacaksınız. Mars, çalışma hayatınıza geçiyor. Yeni tanışacağınız kişilerle uyumlu beraberlikler kuracaksınız. Bu ay sürekli bir aksiyon içinde olacaksınız. Martta, aşk hayatınızda hassasiyetin hakim olduğu bir dönem içindesiniz. Partnerinizle, başkalarıyla ilgili konuları tartışırken, kırılganlık söz konusu olabilir. Sosyal yaşama fazla değer verdiğiniz bir hafta. Satürn, Mars ve Plüton değişim rüzgarları estiriyor. Amacınız dikkat çekmekse, ortalıklarda görünmeniz sizin için yeterli olacaktır.
Gireceğiniz ortamlarda romantik bir buluşma sürprizine hazır olun. Duygusal tatmin sağlamak için, ay sonunu beklemeniz gerekecek. Martta Satürn, Balık burcunda ilerlemeye başlayacak. Jüpiter, iletişim evinizde. Yolculuklar size ilginç haberleri de beraberinde getirecek. 24 Mart'ta Plüton, kişisel evinize giriyor. 21 Mart'ta Yeni Ay, Balık burcunda doğuyor.
Dış dünyaya açılacaksınız; bu da ufkunuzu genişletmek adına yolculuklar yapmanız, fikirlerinizi ifade edebilecek girişimlerde bulunmanız anlamını taşıyor. Sağlığınız iyi olmasına rağmen, karşılaşabileceğiniz ufak tefek sorunlar sizi şaşırtmasın. Sağlığınızı daha da iyileştirmek için birçok şey yapabilirsiniz. 26 Mart'ta Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Öncelikle mide ve sindirim sisteminiz konusunda dikkatli olmalısınız.

Balık Burcu - Mart 2023 Aylık Burç Yorumları

9 Mart'ta Satürn, kişisel evinizde ilerlemeye başlayacak. İlginç bir ay. Bu ay cesaret edemediğiniz konular yön değiştirecek, belki de farklı bir işe geçeceksiniz. İş yerinizde çıkabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmalısınız. Yaşamdan ne beklediğinizi sorgulayarak, isteklerinizin yön değiştirmesine izin vermelisiniz.
Bilinçaltınızda bastırdığınız duyguların açığa çıkmasıyla yaşantınızda değişen koşulları yeniden değerlendirmeniz gerekecektir. Satürn, iş hayatınızla ilgili konularda başarılı bir döneme girdiğinizin haberidir. Son derece olumlu konumu ile meslek ve kariyer evinizi aydınlatacak. Sizin açınızdan bu durum; girişim, aktivite gibi kendinizi göstermek, sahip olduğunuz yetenekleri iş anlamında hayata geçirmek demektir.
Martta hayal kırıklıklarına karşı tedbirli olmalısınız. Satürn sizi sınavdan geçirmeye hazırlanıyor. Ay sonunda Mars, aşk ve sosyal evinizde ilerlemeye başlayacak. Yakın arkadaşlarınızın kişisel çıkarları yüzünden zarar görebilirsiniz. Sosyal aktiviteleri seviyor olsanız da, kalabalıklar içinde kendinizi yalnız hissediyorsunuz. Olayların duygusal yönleri canınızı sıkabilir fakat karşınızdaki kişilere gereken desteği veriyorsunuz. Bu ay birçok arkadaşınız aşk hikayeleriyle ilgili düşüncelerini sizinle paylaşacaklar. Yardım etmeyi ve akıl vermeyi seviyorsunuz. Biraz da kendinize zaman ayırın. Sağlık gezegeniniz Güneş, 22 Mart'a kadar Balık'ta; daha sonra Koç burcuna geçecek.
Her konuda dikkatli davranmalısınız. Dans ederken, spor yaparken bacaklarınızı, kollarınızı ve baş bölgenizi korumalısınız. Yine yanıklara ve kesici aletlere karşı temkinli olmalısınız. Kendinizi enerjik hissettiğiniz anlarda takıntılarınızı gözardı etmeye çalışın ve dinlendirici ortamlara doğru uzaklaşın. Öfkelerinize hakim olduğunuz sürece, sağlığınız bir sorun yaratmayacak. Fikirlerinizi beğenmeyenlere karşı ani tepkiler vermeyin. Süregelen bir rahatsızlığınız varsa, bu ay gerekli tedavilerinizi gerçekleştirecek ve sonuç alacaksınız. Boyun ve kaslarınız olabilir. Hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Migren sorunu olanlar tedavilerini yaptırmaya özen göstersinler.



Filiz Özkol
 
X