2024 Şubat Ayı Burç Yorumları


şubat4 (4).jpg


Senin bana yaptıkların korkunçtu ama benim kendime yaptıklarım daha da korkunçtu.”


AYIN GÜNDEMİ

5 Şubat saat 08:10’da Merkür, Kova burcuna geçiyor. Bu dönemde, daha geniş perspektiflere odaklanmak, toplumsal konuları düşünmek ve yaratıcı fikirler geliştirmek için bir fırsatın olabilir. Aynı zamanda, farklı insanlarla iletişim kurmak ve farklı bakış açılarına değer vermek önem kazanabilir.

10 Şubat saat 01:58’de Kova burcunda 20 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Yeni Ay, yeni başlangıçların, tazelenmenin ve niyetlerin sembolüdür. Kova burcu ise toplumsal bağlar, yenilikçilik ve özgünlük ile ilişkilidir. Bu Yeni Ay, bu temaları vurgulayarak, kişisel ve toplumsal düzeyde yeni hedeflere odaklanma fırsatı sunabilir.

13 Şubat saat 09:05’de Mars, Kova burcuna geçiyor. Bu dönemde, bireysel enerji ve eylemler toplumsal hedeflere odaklanabilir. Mars'ın bu burçta ilerlemesi, sosyal değişimlerin, grup çalışmalarının ve insana dair konuların öne çıkacağını gösterir. Aynı zamanda, bireysel özgürlüğe olan arzunun artabileceği bir süreç olabilir. Kolektif amaçlar için harekete geçme ve toplumsal konularda aktif olma zamanı.

16 Şubat saat 19:05’de Venüs, Kova burcuna geçiyor. İlişkilerde ve değerlerde bir değişim ve özgünlük arayışını temsil edebilir. Bu dönemde insanlar, bağımsızlıklarını ve farklılıklarını vurgulayabilirler. Aynı zamanda, sosyal ilişkilerde daha özgür ve arkadaşça bir yaklaşım benimsenebilir. Venüs'ün Kova burcundaki geçişi, özgür ruhlu ve ileri görüşlü insanlarla etkileşime girme isteğini artırabilir. Ayrıca, gelenekleri sorgulama ve alternatif ilişki dinamiklerini keşfetme eğilimi de olabilir. Bu dönemde, arkadaşlıklar ve grup etkinlikleri de öne çıkabilir.

19 Şubat saat 07:13’de Güneş, Balık burcuna geçiyor. Duygusal ve yaratıcı bir dönemin başlangıcını işaret eder. Bu dönemde insanlar genellikle daha duygusal, empatik ve hayalperest bir yaklaşım sergileyebilirler. İçsel dünyalarına daha fazla odaklanabilirler ve başkalarının duygusal ihtiyaçlarına daha hassas bir şekilde yanıt verebilirler. Sanatsal ve yaratıcı faaliyetler böyle zamanlarda öne çıkabilir.

23 Şubat saat 10:29’da Merkür, Balık burcuna geçiyor. Merkür'ün Balık burcuna geçişi bazen somut ve detaylı düşünceyi zorlaştırabilir. Dikkat dağılabilir veya gerçek dünyayla bağlantı kopabilir. Önemli bilgileri not almak ve planlarını net tutmak için ekstra dikkat gerekebilir. Aynı zamanda, başkalarının duygusal ihtiyaçlarına daha duyarlı olmak ve iletişimde daha empatik bir tutum sergilemek önemlidir.

24 Şubat saat 15:30’da Başak burcunda 5 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar, Ay'ın Güneş'e tamamen zıt yönde olduğu ve gökyüzünün en parlak olduğu zamanlardır. Bu enerji, tamamlanma, sonuçlanma ve aydınlanma temalarını taşır. Başak burcundaki Dolunay, detaylara odaklanma, düzenleme ve iyileştirme arzusunu vurgular. Başak, analitik ve pratik bir burç olarak bilinir. Bu Dolunay döneminde, projeleri tamamlama, düzenlemeleri yapma ve günlük hayatını daha verimli hale getirme isteği ön plana çıkabilir.




Aygül Aydın
 
şubat4 (5).jpg


Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber hitap şekliniz, anlattıklarınız ve hedef kitleniz konusunda hızlı bir yenilik yapmanız gerekebilir. İlgilendiğiniz alanlar, işiniz, uğraşlarınız ve sorumluluklarınız noktasında bir şeylerin gelişime açık olduğunu, bunun gerekliliğini fark edebilirsiniz. Kendinize değer vermenin, özgürlüğün sadece serbest hareket edebilmekle değil istediklerinizi bilip bunlara uygun bir yaşam tarzıyla mümkün olduğunu görebilirsiniz. Sosyal medya ve internet kullanımınız artabilir, bu alandaki işlere dikkatinizi verebilirsiniz. Bu konuda bir ittirici güce ihtiyacınız olabilir. Bu gücü çevrenizden, takip ettiğiniz kişilerden ilham alarak geliştirebilirsiniz. Dolayısıyla neyi veya kimi rol model seçtiğiniz önemlidir. Seçimlerinizi bunu düşünerek yapmalısınız. Daha önce düşünmediğiniz, ilgilenmediğiniz, duymadığınız konular gündeminize gelebilir. Farklı insanlara ve fikirlere, geri bildirimlere açık olmak sizin faydanıza olacaktır. Online eğitimler, görüşmeler, interneti ve dijital uygulamaları daha işe yarar şekilde kullanma konusunda adımlar atabilirsiniz. Haklarınızı bilmek size ilerleyeceğiniz yön ve hız konusunda fikir verebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, bazı arkadaşlıklarınızın artık miadının dolduğunu düşünebilirsiniz.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile bir dönüm noktasında olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak dönüm noktası, dönebileceğiniz hatalar ya da zararlardadır. Bunu fark etmelisiniz. Kendinizle ilgili eksikleri tamamlamak, çevrenizi ve zamanın gerekliliklerini algılamak adına iyi bir süreç olabilir. Yeniay haftasında bu yönde alacağınız kararlar, ilerleyen günlerde etkilerini gösterebilir. Aklınıza gelen fikirleri not alın. Dostlarınızı ve hedeflerinizi iyi seçmeniz, size ne katabildiğiniz ve sizin ne katabileceğinizi bilmenizde önemli olacaktır. İçsel olarak bir sıkışıklık hissettiğiniz ya da nasıl ilerleyeceğinizi bilemediğiniz durumlarda, bunlar size yardım edebilir. Beklenmedik durumlara ve tekliflere açık olmalısınız. Direnç yerine bakış açısı geliştirmelisiniz.

13 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Mars'ın Kova burcuna geçişi ile gücü hissetmek değil kullanmak için yeni sebepler bulabilirsiniz. Sosyal beklentilerden ziyade kendi planlarınıza ve önceliklerinize zaman ayırmak, bunların çalışmalarıyla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Odak noktanızı değiştirmeniz, duruşunuzu ve paylaşımlarınızı geliştirmeniz konusunda destekler bulmanız da mümkün olabilir. Ancak bazı tutumlarınız, sözleriniz ve ortaya attığınız düşünceler bir güç gösterisi olarak da algılanabilir. Bunun getireceği yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için kontrolü bırakmamalısınız. Daha bilinçli, ölçülü ve profesyonel olmak isteyebilirsiniz. Bunun artık bir gereklilik olduğunu, hem kariyeriniz hem de sosyal hayatınız için bir çizgi belirlemeniz gerektiğini fark edeceksiniz. Bu durum, bazı arkadaşlarınızla aranızın bozulmasına, bazı ortaklıkların bitmesine neden olabilir. Hırsın ve başarma arzusunun baskın gelmediğine, önyargılı davranılmadığına, karşılıklı olarak anlayışla ilerlendiğine emin olmalısınız. Bunu başardığınızda yanınızda olması gereken ve olmaması gerekenler kendiliğinden belli olacaktır. Size doğal seleksiyon gibi gelen her şeyin aslında büyümenizi destekleyecek, sorumluluk dürtünüzü güçlendirecek, yüzleşip sosyal anksiyetenizi yok edecek gelişmeler olduğunu görebilirsiniz. Başkalarına verdiğiniz önerilerin, danışmanlıkların, hizmetlerin karşılığını görmek için bunları kendiniz için de uygulamaya koymalısınız. Aynı şekilde, size öneride bulunan insanların donanımlarını, davranış biçimlerini de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi ile beraber yeni motivasyon kaynakları bulabilirsiniz. Fark yaratacak etkinlikler, ilişkiler, başarılar gündeminize gelebilir. Bu süreç, bu farkı oluşturmanın ilk adımlarını atmanıza da yardımcı olacaktır. Geniş bir çevreye dahil olabilir, kadın girişimcilerden ya da önderlerden alacağınız bilgileri kullanmaya başlayabilirsiniz. Güçlü ve kalıcı bir düzene geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Bunu daha önce yapmanıza engel olan fikirler, istekler ve ilişkilerden sıyrılma cesareti göstermelisiniz. Özellikle ekonomik açıdan kayıplar yaşamanıza, bu durumu yönetememenize neden olan hareketleri tekrarlamamalısınız. Kaybetmek kadar kazanmakla da ilgili sürprizler sizi bulabilir; dolayısıyla doğru yerde bulunmaya çalışmalısınız. Sonradan pişman edecek, zaman kaybı oluşturacak ya da işlerinizin aksamasına neden olacak teknolojik ya da iletişim tabanlı aksaklıklar karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden cihazlarınızı yedeklemeniz, yaptığınız işin ya da aldığınız eğitimin gereklerine göre ön hazırlık yapmanız gerekebilir.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi ile köprüden önceki son çıkışa değil son mola yerine ulaşıyorsunuz. Kendinize bir alan oluşturmak, var olan durumları değerlendirmek, bir eleme ve kontrol mekanizması kurmak adına iyi bir dönemdesiniz. Yaşadıklarınızı, hayatınızdaki insanları düşünebilirsiniz. Sorgulamadan inanan, koşulsuz seven yönünüzü törpüleyebilirsiniz. Bu, sizi sanılanın aksine hissiz, duyarsız birine dönüştürmeyecektir. His ve duyarlılığınızı en iyi şekilde kullanmak, bunlarla gerçek bir yol ve iyilik oluşturabilirsiniz. Bu farkındalığı yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Önceliğiniz ruhsal konular, arka plandaki işler ve insanlar arasından kendiniz için iyi olanı bulmak olacaktır. Bazı insanlara karşı büyük yanılgılarınızın ya da önyargılarınızın olduğunu fark edebilirsiniz. Hayal gücü, el becerisi gerektiren işler ilginizi çekebilir, bu yönde eğitim alabilir ya da bu konuda tecrübeli kişilerle görüşebilirsiniz. Bu eylemi kendiniz yapmayabilir, başkalarının yapmaları için öncülük de edebilirsiniz.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile bilgi edinme ve paylaşma noktasında daha şanslı ve verimli bir süreç yaşayabilirsiniz. Kitap okumaya, kaynak araştırmasına, ilgilendiğiniz konularda ya da yaptığınız işleri derinleştirmeye daha çok zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Teklifler alabilirsiniz. Hem duygusal hem de mesleki görüşmeler yapabilirsiniz. Bekleyiş içinde olmak sizi heyecanlandırabilir. Ancak aciliyeti, sağlık ya da parasal konularda önemi olmadıkça bir hamle yapmanız doğru olmayabilir. Yanılgılara, kandırılmalara açık olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dikkatinizi toplamak ve doğru analiz etmek, insanların niyetini anlayabilmek noktasında zorlanabilirsiniz. Bu yüzden aceleci olmamalısınız. Hedeflerinizin, hislerinizin, verilerinizin gizliliği sizi hem iç dünyanızda hem de sosyal yaşantınızda risklerden koruyabilir.

24 Şubat'ta Başak burcunun 5 derecesinde gerçekleşecek Dolunay hem içten hem dıştan iyiliğin asıl ihtiyacınızın olduğunu fark edebilirsiniz. Gündelik yaşamınızı kolaylaştırdığını, iyileştirdiğini düşündüğünüz konuların aslında böyle olmadığını fark edebilirsiniz. Kendinizi bu olumsuz ve yetersiz durumlardan kurtarmak için önemli bir zamandasınız. Yaşadıklarınızı unutmamalı, detaylarla büyük resmi oluşturmalısınız. Sağlık, güzellik, fonksiyonel yaşam, kendi değerini fark etmek gibi konular önceliğiniz haline gelebilir. Bağırsak, karaciğer, cilt sorunları ya da rutinleri konusunda kontrollerinizi aksatmayın. Yeni bir beslenme ve takviye düzeni öncesinde şu anda nasıl hissettiğinizi iyi bilmelisiniz. Duygularınızdan başlayarak bunların hayatınıza olan etkilerini tümüyle değiştirebilirsiniz. Sabrın sonu, yeni bir dönemin başlangıcını getirebilir. İfade gücünüzü, kapasitenizi daha iyi ortaya koyacağınız işler yapmak isteyebilir ya da bu amaçla ilgilendiğiniz işlerle ilgili önemli neticeler elde edebilirsiniz.

Güneş ve Satürn'ün 29 Şubat'ta Balık burcundaki kavuşumu kenara çektiğiniz, beklemeye aldığınız alanlarla ilgili konuları açığa çıkarabilir. Yalnız hissedebilir, bu duruma sebep olan durumları sorgulayabilirsiniz. Tepkinizi dile getirmediğiniz, düşüncelerinizi paylaşmadığınız konular sizin haksız düşmenize neden olabilir ya da başka birini haksız duruma düşürebilir. Bu konuda kırmanız gereken durumlar olabilir. Ancak bu durumaların sizi ya da karşınızdaki kişileri haksız yere kırmasına da müsaade etmemelisiniz. Herkesin bir sınırı olduğunu önce kendiniz kabullendiğinizde bunu çevrenize de anlatmak kolaylaşacaktır. Kendi sınırlarınızın, yapabileceklerinizin, yapmanız gerekenlerin ve yapmamanız gerekenlerin farkında olmalısınız. Gerçekçi hedefler, amaçlar ve elle tutulur sonuçlar elde etmeniz adına önemli bir dönem olabilir. Size bunu sağlamayan durumları ayırt edebilirsiniz. Özellikle insan ilişkileri ve sağlıklı yaşam konusunda kendinizi revize etmeniz gerekebilir. Bu iki durumun getirdiği sorun ya da konulara karşı kayıtsız kalma dürtünüzü törpülemelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Her insan sonsuz bir güçle doğar, buna karşı hiçbir dünyevi kuvvetin en ufak bir önemi yoktur.”







Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber eski ve yeni arasındaki farkları düşünebilirsiniz. Uyum sağlamanız gereken değişikliklerin zeminini hazırlayabilir, bu yönde öneri ve danışmanlıklar alabilirsiniz. Bu önerilerle kendi sınırlarınızın dışına çıkmakla ilgili tereddütlerinizi de aşmanız mümkün olacaktır. Kariyer ve sosyal yaşam konusunda önemli kararlar almanız gerekebilir. Fikrine ihtiyaç duyulan, rol model seçilen, organizasyon kurması istenen biri olabilirsiniz. Bırakmak istediğiniz etkinin size istediğiniz sonuçları vermesi için bu süreci iyi değerlendirmeli, kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. İşinizi dijitale taşımak, farklı alanlarda da çalışmalar yapmak, geleneksel yöntemlerin ve konuların dışına çıkmak adına da iyi bir süreç olabilir. Sabırlı ve makul hareket ettiğinizde alacağınız karşılıklar sizi memnun edecektir. Otorite figürleriyle yapacağınız konuşmalara bilhassa dikkat etmeniz, anlaşılabilir olmanız önemlidir. Önyargılı olmamak, fevri çıkışlarda bulunmamak riskleri fark etmenizi, krizi fırsata dönüştürmenizi kolaylaştıracaktır.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber hedeflere ulaşmaktan ziyade kendinize belirlediğiniz hedefler üzerine düşünebilir ve onların üzerinde çalışabilirsiniz. Bunu çizginizden sapmak olarak düşünmemelisiniz. Çünkü çizginizi tamamıyla değiştirmeniz gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi ve yetilerinizi sergileyeceğiniz yeni bir alana, tarza ve konuya erişebilirsiniz. Bu yönde çalıştığınız işleriniz varsa bunların görünür olması, etki bırakması için de önemli bir süreç olabilir. İki seçenek arasında kaldığınız durumları değerlendirirken yöntemlerinizi ve önceliklerinizi değiştirebilirsiniz. Sadece maddi olarak değil kişisel olarak da sizi geliştirecek noktalar üzerinde durmalısınız. Teknolojik cihazlar, bunları kullanacağınız konular, e ticaret, toplumsal alanlardaki işler ilginizi çekebilir. Beklediğiniz yer değişikliği, atama ve sorumlulukları artık beklemeyi bırakıp bunların zeminini bizzat kendiniz oluşturabilirsiniz. Bundan başka yolunuzun kalmadığını görmek sizi üzmemeli ya da öfkelendirmemelidir. İsteyenin neler yapabileceğini kendinize ve çevrenize gösterebileceğiniz günlerdesiniz.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcuna geçişi ile beraber sorumluluk almak ve bunları en iyi şekilde tamamlamak noktasında daha motive hissedebilirsiniz. Zorlanmak bu durumun doğasında vardır. Ve siz bu süreçte bu doğaya göre hareket etmenin püf noktalarını öğreneceksiniz. Büyüme ve etki bırakma potansiyeline sahip olduğunuzu unutmayın. Bunları kullanmanız gereken bir süreçtesiniz. Sektör değişikliği ya da iş geliştirme destekleri gündeminizde olabilir. Etkilendiğiniz kişilerden bu yönde ipuçları alabilir, öğrendiklerinizi uygulayacak yeni fikirler üretebilirsiniz. Güçlü bir uyanış hissedebilirsiniz. Daha yapıcı dersler çıkarmak ve olaylara, insanlara takılmadan devam edebilmek noktasında kendinizi geliştiriyorsunuz. Bu da kariyerinizdeki ilerleyişin önünü açabilir. Cesur, çalışkan, bilgili bir duruş sergilemenin maddi ve manevi getirileri sizi bulabilir. Dikkat çekebilirsiniz. Hareketli ve yoğun bir tempoda olmak, fiziksel ve duygusal sağlamlık gerektirir. Bu yüzden seyahat zamanları ve seyahat araçları, dikkatinizi odaklayabilme gibi konularda daha dikkatli ve tedbirli ilerlemenizde fayda var.

16 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün de Kova burcuna geçişi attığınız adımları güzelleştirebilir. Yeni işbirlikleri, aile destekleri, çalışma alanında tanışacağınız kişilerden alacağınız etkileşimler gündeme gelebilir. Bir insanın, bir fikrin hayatınızı nereye taşıyacağını bilemezsiniz. Ama yaşayabilirsiniz. Bunun için de mesafeli duruşunuzu değiştirmelisiniz. Kendi işinizi kurmak, bağımsız olmak, kendinize ait bir düzene ya da fikre hizmet etmek ihtiyacı duyabilirsiniz. Çalışma koşullarınızın zorlayıcı yanları, istediğiniz işi bulamama ya da kazancınızın beklentinizin altına düşmesi gibi konular sizi buna itebilir. Elinizi taşın altına koyarken bu taşın ne olduğuna daha dikkatli bakabilirsiniz. Her zaman yaptığınız hataların, daha önce izlediğiniz yolların dışına çıkıyorsunuz. Yenilenmek isterken uçuk kaçık fikirlere de kapılabilir ya da size bu yönde fikir veren kişilerden etkilenebilirsiniz. Gereksiz bir riske ya da harcamaya düşmemek için hangi psikolojide karar aldığınıza dikkat etmelisiniz. İş ya da sosyal çevrenizden bazı sürpriz haberler ya da teklifler alabilirsiniz. Duygusal ilişkilere açıksınız.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcundaki hareketine başlamasıyla bilgi ve donanım açısından eksiklerinizi kapatabileceğiniz, sosyalleşmekle ilgili sorunlarınıza çözüm bulacağınız bir döneme giriyorsunuz. Kendine zaman ayırmakla hayatın içinde olmanın farkına, gereklilik ve hayallere odaklanmanın ayrımına varabilirsiniz. Bu size zamanı daha verimli kullanmanız için fırsatlar tanıyacaktır. Deniz yolculukları, su sporları, bu konularla ilgili işler ve hedefler dikkatinizi çekebilir. Eksiklerinizi ve yetkinliklerinizi görerek ilerlemeniz daha güvenli bir şekilde ilerlemenize yardımcı olacaktır. Yaratıcılığınızı bu şekilde geliştirdiğinizde hayattan ne beklediğinizi, ne yapmanız ya da yapmamanız gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Böylece hedef belirlemek, bir sınır çizmek, iyi ilişkiler kurmak daha kolaylaşacaktır. Size farkındalık katan arkadaşlar edinebilir, birileri için siz de bu arkadaş olabilirsiniz. Birlikte hareket edeceğiniz, birlikte parlayabileceğiniz ve başkalarına da bunu gösterebileceğiniz insanlarla bir arada bulunmak sizin de standartlarınızı değiştirecektir.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişi bazı konuların en anlam ifade ettiğini sorgulatabilir. Çevrenizden ya da isteklerinize soğumanıza değil, burada daha iyi hissetmeye yönelik bir sorgulama olacağını unutmayın. İlham bulacağınız, üretkenliğinizin artacağı bir dönem olabilir. İçerik hazırlamak, iş ve eğitim konularına ağırlık vermek, sosyal mecraları kullanmakla ilgili projeleriniz olabilir. Bunları uygulamaya geçmeden önce iyi bir hazırlık aşamasına girmelisiniz. Dikkatinizi dağıtan, sizi amacınızdan uzaklaştıran konulara ve insanlara karşı bir duruş sergilemenizde fayda var. İhtiyacınız olan sizi bulacaktır. Dolayısıyla kendinizi üzgün, depresif bir modun içine dahil etmeyin; eğer oradaysanız da bu cümle sizin çıkış kapınız olsun. Para alışverişleri, yardım faaliyetleri, iyi niyet göstergeleri, insanlara destek vermek gibi konularda duyarlılığınız hat saftada olabilir. Dalgınlık ve unutkanlık, beraberinde yanılacağınız durumlar getirebilir. Bu yüzden gözünüzü, kalbinizi açık tutmanız önemli olacaktır.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile duygularınızı anlamanız daha kolay olabilir. Daha objektif düşünebilir, kaçtığınız gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Bu da sizi olumsuz etkileyen durumları daha çabuk kavrayıp bunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Hayatınıza neyin etki edeceğini seçmek isteyebilirsiniz. Deneyimlerinizin beklediğiniz etkiyi bırakmaması sizin için bir ders niteliği taşıyacaktır. İlişkilerdeki beklentileri konuşmak, gidişata karar vermek, bir zemine oturtmakla ilgili çekincelerinizi aşıyorsunuz. Yeni organizasyonlara dahil olmadan önce ihtiyaç analizi yapabilir, ekonomik açıdan hazırlanabilirsiniz. Sizin daha iyi hizmet edebilmeniz için, size hizmet eden konuların farkına varmalısınız. Bu Dolunay ile bunu yakalayabileceksiniz. Çocuk sağlığı ve eğitimi, iş ve yatırım planları gündeminizde yer bulabilir. Tedbirli olmanız gereken durumlardan kaçmayı bırakıyorsunuz.

29 Şubat’ta Güneş ve Satürn'ün Balık burcundaki kavuşumuyla arkadaşlarınızla ilgili bazı sorumluluklarınız gündeminize gelebilir. Bu sorumluluklar, birbirinize destek olmak şeklinde olacağı gibi kendinizi yanlış ilişkilerden kurtarmak şeklinde de doğabilir. Hak edene hak ettiği gibi davranma, kendini ezdirmeme ya da iyi niyetin sömürülmemesi gibi konular kafanızı fazlaca meşgul edebilir. Sizi asıl mutluluğıunuzdan ve hedeflerinizden uzaklaştırdığını görebilirsiniz. Bunu gördükten sonra çabanız yön değiştirebilir. Destek göremediğiniz yerde kendinizi hırpalamak ya da rica minnet bulunduğunuz ortamlarda kalmaya çalışmak kendi duygularınıza zarar verebilir. Özellikle para alışverişleri, ortak iş ve sorumluluk gibi alanlarda iş yükünüzün fazla olması, mağduriyet ya da aksama gibi yaşamanızla ilgili sorunlarla uğraşabilirsiniz. Zamanı ve imkanları daha verimli kullanmak, bir disiplin oluşturmak için bir çözüme gitmelisiniz. Açık ve net ifadeler, ne istediğini bilen tavırlar size iyi hissettirecektir. Bunları yapabildiğini gördüğünüz insanlarla yolunuza devam etmeniz, hayat kalitenizi arttıracaktır.

Motivasyon Sözü: “Hayatımızın uzunluğu hakkında pek bir şey yapamayız, ancak genişliği ve derinliği hakkında çok şey yapabiliriz.”






Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar,
5 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber trafiğiniz hızlanabilir. Gitmek istediğiniz yerler, yapmak istediğiniz işler, eğitim ve araç gereç alışverişleriyle ilgilenebilirsiniz. Bunlarla ilgili resmi işlemlerinizi tamamlarken, planlarınızı uygulamaya koyarken aklınıza farklı fikirler de gelebilir. Bunları not alın. Hiçbir şeyle boşu boşuna karşılaşmadığınız bir dönem olabilir. Ufkunuz genişliyor. Bilgi edinmek kadar bunu kullanmak, kullandırmak da önemli olacaktır. Bu konuda sizi destekleyecek kişiler ve imkanları iyi anlamalı ve değerlendirmelisiniz. Yaratıcılığınızı kullanıp yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz gelişmeler yakalayabilirsiniz. Hayatınızın yönünün bir anda, beklenmedik şekilde değişmesi ne yaptığınızı anlamanızı zorlaştırabilir. Takip edin ve bunların sizde bıraktığı etkiyi görün. Yurtdışına çıkmak, bulunulan yerden ayrılmak, iş ve çevre değişiklikleri, hukuksal mücadeleler gündeminizde yer bulabilir. Özgürleşmenizin önündeki engellerin kendi düşünceleriniz kadar çevresel faktörlerden de kaynaklandığını görebilirsiniz. Bu da size bazı yenilikler yaptırabilir. Abartılı tepkiler, haklı-haksız kavgasına girmeden kendinizi ayrıştırmalı, eksiklerinizi tamamlamalı, iyi olduğunuz yönlerinizi geliştirmelisiniz.

10 Şubat'taki Kova Yeniayı, her şeyin nasıl bir sırada ve düzende ilerlemesi gerektiğini size net bir şekilde gösterebilir. Uyum sağlamak ve yakalamakla ilgili bir tereddünüzün olmaması sizi bu anlamda öne çıkarabilir. Burada yaşayacağınız deneyimler diğerlerinden farklı olacaktır. Gereksiz harcamalarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Kendinize yatırım yapmak adı altında yanlış uygulamalar yaptığınızı görüp bunlardan vazgeçebilirsiniz. Bir doğruya ulaşmak, yanlıştan vazgeçmekle başlar. Yeni doğrularınıza ilk adımı bu günlerde atabilirsiniz. Bağlantı kurmanın psikolojik boyutunu düşünebilirsiniz. Bir başvurunuzun hızlıca çözülmesi, beklenmedik bir iş teklifi ya da eğitim hayatınızdaki ilerleyişle ilgili haberlerin birilerine yol gösterdiğiniz, yardımcı olduğunuz konularla bir ilgisinin olduğunu fark etmelisiniz. Bu bakış açısı sizi dürüst, güvenilir ve gerçekçi ilişkilerde yer almaya, toksik olandan uzaklaşmaya itecektir.

13 Şubat'ta Mars Kova burcuna geçiyor ve mutlu eden, cazip gelen konuları düşünebilir ve burada bir karara varabilirsiniz. Artık her şey değişirken bu konuların aynı kalması mümkün olmayabilir. Bundan rahatsızlık duymak yerine anlamayı ve kabul etmeyi seçmelisiniz. Yeni bir misyon edinmek, kendinizi zorlamak, daha köklü ve kalıcı hedefler kurmak adına önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yoğun bir tempo, eğer akıllıca bir stil uygularsanız size bir başarı ve keyif de getirebilir. Burada başarı ve keyfin kriteri, elde edeceğiniz her şeyin sizi bir yerlere taşıyabilmesidir. Olduğunuz yerden ileriye gidebildiğinizi hissettiğinizde doğru yoldasınızdır. Sınavlar, eğitimler, online çalışmalar zamanınızın büyük kısmını doldurabilir. Fiziksel olarak uzak olduğunuz kişilerden destek görebilirsiniz. Bu destek bir iş ve yer değişikliği de getirebilir. Mevcutta bununla ilgili gündemleriniz varsa hukuki, resmi işlemleri hızlandırabilir ya da sonuçlandırabilirsiniz. Her şey değişir; bunun için gerekli özveriyi ve emeği sunduğunuzda bu sonuç kaçınılmaz olur. Ancak ne yönde değişeceği de yine buna bağlıdır. Olaylara ve insanlara daha ciddi bir gözle bakma, önerileri anlama, iyi sorumluluklar seçme ve yüzleşme gerektiren konulara daha sıcak bakmalısınız. Girişimcilik sadece bir iş kurmak değil, bir yaşam tarzı oluşturmak için de gereklidir.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi ile beraber sizinle aynı fikirleri ve endişeleri paylaşan kişilerle tanışabilirsiniz. Bu düşündüğünüzün aksine yıpratıcı bir süreç olmayacaktır. Birbirinize ayna olabildiğiniz insanlarla bir arada olmak, kendinizi daha iyi fark etmenize yardım edebilir. Kadınlarla olan ilişkilerinizi güçlendirmek, aradaki sorunları gidermek, hukuksal açıdan danışmanlık ya da destek almak noktasında şanslı etkiler altındasınız. Duygusal konularda da önemli tanışmalar söz konusu olabilir. Bağlanma sorunu yaşayabilirsiniz. Kendinize ve karşınızdaki kişiye zaman tanımanızda fayda var. Aynı paydayı paylaşabilmek, ortak hedefler geliştirmek ve hobiler edinmek için buna ihtiyacınız olacaktır. Desteklemenin bir kontrol mekanizmasına dönüşmesine izin vermemelisiniz. Bu hem bireysel olarak hem de sosyal bağlantılarınız açısından risk teşkil edebilir. Kendinizi hangi kalıplara soktuğunuza, tutkularınızın nasıl işlediğine dikkat edin. Alışılmadık ya da beklenmedik kararlar, harcamalar, yer değişikliği, haberler gündeminizde yer bulabilir. Siz de bu durumlara karşı her zamanki tepkileri değil yeni tutumlarınızı sergilemelisiniz. Mevcut durumu değiştirme zorunluluğu hissedebilirsiniz; bu hisse kayıtsız kalmayın.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcundaki seyriyle potansiyelinizi ortaya koyacağınız günler yaşayabilirsiniz. Hem iş temponuzun hem de resmi işlemlerinizin artacağı, yazışmalar ve görüşmeler yapacağınız bir süreç olabilir. Sıralama yapmanız, sorumluluklarınızın farkında olmanız zamanı daha verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır. Unutkanlık ve dalgınlıklara, strese bağlı sorunlara olumsuz durumlarla karşılaşabileceğiniz bir dönem olacağı kendinizce önlemler almalısınız. Sakin ve rahat olmak, işinizi daha rahat yapabilmenizi, kendinizi daha iyi alanlara taşımanızı, ifade gücünü arttırmanızı sağlayacaktır. Duygusal olarak kendinizi güvence hissetmek isteyebilirsiniz. Bu durum, bazı teklif ve fırsatları doğru analiz etmenizi, yenilik yapabilmenizi zorlaştırabilir. Bulunduğunuz durumla ilgili rahatsızlıklarınızı görmek ve çözmek adına iyi etkiler altındasınız. Kendinizi bir alana sıkıştırmayın, akışı görün, yaşadıklarınızı anlamaya çalışın ve ona göre aksiyon alın. Geliştirmeniz, üzerine çalışmanız gereken alanlar olduğunu fark edebilir ve ona göre başvurularda bulunabilirsiniz. Yer değişiklikleri, yeni sosyal gruplar ya da sorumluluklar, nakit akışı ile ilgili olumlu ve bereketli haberler alabilirsiniz.

23 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile belirsiz durumları ve konuları netleştirme gayretinde olabilirsiniz. Bu durumun getirdiği sorunları çözmek için oradan ayrılmanız gerektiğini, odak noktanızı değiştirmeniz gerektiğini düşüneceksiniz. Bu düşüncede olmak hayatınızı taşıyacağınız noktayı bulmanıza yardımcı olacaktır. İş fikirlerinizi geliştirmek noktasında çalışabilir, yaratıcı yazarlıkla ilgili işlere yönelebilir, reklam yayın ve dijital pazarlama alanlarında eğitim alabilirsiniz. Yaşınızı, konumunuzu, tecrübenizi kendinize bir engel olarak görmemelisiniz. Tebdirli ve sınırlı bir sistem kurduğunuzda bunların bir engel değil basamak olduğunu, ittirici güç olduğunu fark edebilirsiniz. Evrak ve imzalı işlerinizi zamanında tamamlamak adına acele etmemeniz, gözünüzden bir şeylerin kaçmasına engel olacaktır. Duygularınızı ve isteklerinizi iyi anladığınızda, önünüzü görmeye çalıştığınızda kendinizi olumsuz düşünce ve eylemlere kaptırmayacaksınız. Yöneticileriniz ya da çalışma arkadaşlarınız, aynı çevreyi paylaştığınız insanlarla olan iletişiminizde daha özenli olmanız gerekebilir.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile beraber önceliklerinizi neye göre belirlemeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bugüne kadar neyi önemseyip neyi gözardı ettiğinizi düşünmeli, yanlışa giden ya da yanlış yaptıran durumları ortadan kaldırmalısınız. Yanıldığınız durumların gerçek kesitlerini görebilirsiniz. Duygusal olarak iniş çıkış yaşamanıza, ailenizle gerilmenize neden olabilecek bu durumlar karşısında sağduyuyla ve mantıkla hareket etmeniz önemli olacaktır. Önemli kararları bu sayede daha rahat alabilirsiniz. Geçmişe nazaran bugünü daha gerçekçi, kalıcı ve umutlu bir şekilde yaşamak adına yeni hedefler koyabilirsiniz. Bu hedefler arasında taşınma, evle ilgili düzenlemeler, yaşam standartları, aile ve evlilik konuları, maddi yatırımlar ve gayrimenkullerle ilgili gelişmeler yer alabilir. Vazgeçme eşiğindesiniz, bu size yeni "merhaba"lar getirecektir.

29 Şubat'taki Güneş Satürn kavuşumu iş hayatınızla ilgili bazı revizeleri beraberinde getirebilir. Aldığınız sorumlulukların sonuçlarını görmek, bunlara ne kadar zaman ayıracağınızı belirlemek gerekebilir. Kendinizi kaptırdığınız, bir zemine oturmayan hayaller kurduğunuz noktayı fark edebilirsiniz. Silkelenip kendinize gelmenizi sağlayacak bazı pürüzler, yanlış anlaşılmalar ya da hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Özellikle üstlerinizle yapacağınız görüşmelerde akılcı ve mantıklı bir tutum sergilemeniz buradaki sorunların büyümesini engelleyecektir. Saygınlığınız, ortaya koyduğunuz çabanız için daha fazla emek vermeniz gerekebilir. Sadece çok çalışmakla değil, verimli ve sonuç odaklı çalışmakla, profesyonel düşünebilmekle de mümkün olacak durumlar doğabilir. Kendinizi bu anlamda yetiştireceğiniz bir hafta olabilir. Bireysel çalışmak, toplu ya da ortaklı işlere daha az zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Bir iş değişikliği yapmak isterseniz ya da böyle bir gündem doğarsa bu durumu bir kriter olarak seçebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Doğru insan, anı yakalayandır.”







Aygül Aydın
 


Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile hayatınızı ve zamanınızı nasıl bir düzene taşımanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Bir şeylerin aynı kalması, güvenli alan hissi uyandırsa da bundan artık memnuniyetsizlik duyduğunuzu kabul etmelisiniz. Alışılmışın dışına çıkmanın korkutucu olmadığını, cesaretinize ve fikirlerinize sarıldığınızda göreceksiniz. Hukuksal ya da ekonomik konularla ilgili yeni gündemleriniz olabilir. Ocak ayında başlayan süreçlerin sonuçlanması, bu birikim ya da kazanımla neler yapacağınızı şekillendirmenizi kolaylaştıracaktır. Bu konuda ihtiyaç duyduğunuz desteğe, ek işe, danışmanlığa ulaşmak için farklı kanallar ve düşünceleri benimsemelisiniz. Kiminle ortak olacağınızı, ne işle meşgul olacağınızı, bundan sonraki süreçlerde neye kafa yormak istediğinizi iyi düşünmelisiniz. Yeni olması kadar farklı olmasına da özen gösterdiğiniz her şeyin bir geri dönüşünü alabilirsiniz. Bu durum sizin birilerine ya da bir şeylere olan bağımlılığınızı da ortadan kaldırabilir. Duygusal konular, sağlık ve fiziksel durumla ilgili gelişmeler hayatınızı hızlandırabilir ya da farklı bir yöne taşıyabilir. Hem bedeninize hem de beyninize, ruhunuza iyi davranmanız; bunları geliştirmeniz gereken bir dönemde olduğunuzu unutmayın.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber aşk hayatınızla ilgili çıkmazda kalan konuları neticelendirebilirsiniz. Çıkmaz sokakta geri gitmenin ileri gitmek demek olduğunu unutmayın. Hayallerinizi not alın, bunları değerlendirebileceğiniz yeni mecralar ve insanlar arayın. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak, nerede duracağınızla da ilgilidir. Yeni seçenekler, işler, kazanımlar ve ortaklıklar konusundaki şansınızı iyi değerlendirmelisiniz. Gizli kalan, farklı anlatılan, üzerinize gelindiğini düşündüğünüz konularla ilgili bazı haberler alabilirsiniz. Bunlar karşısında soğukkanlılığınızı ve sağduyunuzu kaybetmemeniz önemli olacaktır. Şartların sizi zorladığı yerde bu zorluğu aşmanın yeni yöntemlerini keşfedeceksiniz. Para kazanmak, iyi yerlerde olmak isteğinizi nitelikli bir şekilde gerçekleştireceğiniz ortamları ve ilişkileri tercih etmenizde fayda var.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcunda harekete başlamasıyla aklınızdan geçen düşünceleri bir temele dayandırma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Ancak bu temelin daha önceki dönemlere göre daha farklı bir yerde, farklı bir malzemeyle olması gerektiğini fark edeceksiniz. Kazanma ve iyi yerlerde olma isteğiniz yoğun olabilir. Sağlık sorunlarınız, maddi endişeleriniz hayatınıza bir yön verme noktasında sizi zorlayabilir. Ama o yönü bu sayede bulabileceğinizi de bilmelisiniz. Rahatsız eden alışkanlıklar ya da egzersizleri terk etmek için fırsat ve güç bulabilirsiniz. Cesur olmanız kadar buna göre hareket etmeniz de önemlidir. İş bulma, hayatı düzene sokma, ekonomik sorunlara çözüm getirme gibi konulara fazlaca kafa yorabilirsiniz. Ciddiye almanız gereken konularla yüzleşebilirsiniz. Düşmek tercihiniz değildir ancak düştüğünüz yerde uzun süre kalmak bir tercihtir. Buna korku ya da farklı bir kelime ile kılıf uydurmamalı, oradan kalkmalısınız. Kariyerinizi geliştirmek, isteklerinize ulaşmak, beklentileri karşılamak adına olması gerekene yönelmek için iyi bir dönemdesiniz. Aileniz ve sorumluluklarınız bunu yapmalısınız. Kalp, kan ve dolaşım sistemi, sindirim problemleri karşısında doktor kontrolünde ilerlemenizde fayda var.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi ile beraber maddi açıdan eliniz güçlenebilir. Yaptığınız işlerin getirileri, alacak verecek tahsilatları, ortaklı işler özgüveninizi ve ekonomik rahatlığınızı destekleyebilir. Elinize geçen ödemeleri öncelikle sorumlu olduğunuz alanlara yönlendirmenizde fayda var. Bu sayede aşırı harcama riskini azaltabilirsiniz. Bir arayış içinde hissedebilirsiniz. Bunun farkında olan kişilerin teklifleriyle karşılaşabilirsiniz. Sürprizlere açık olun. Sağlam ve gerçekçi ilişkiler kurmak, birbirini anlayabilmek bir nimettir. Bu nimetten faydalanamadığınızı gördüğünüz ilişkileri sonlandırmak isteyebilirsiniz. Miras, aile destekleri gibi konularda bazı kararlar alabilirsiniz ya da bu kararlar sizinle paylaşılabilir. İletişiminizin güçlendiği her ilişkide kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Güvenmekle ilgili sorunlarınızı aşabilirsiniz. Bu yönde verdiğiniz emeklerden pişman olmayacaksınız. Duygusal zekanızın geliştiğini görmek, bunun getirilerini daha iyi anlamanızı ve bunları arttırmanızı sağlayacaktır.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi ile hayata karşı bakış açınızı farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz. Olanları anlamak ve kabul etmek, buna göre bir plan yapmak ve yaşamınızı şekillendirmek adına farkındalıklar edinebilir, kendinize yeni çalışma alanları oluşturabilir ve bakmadığınız açılardan bakmaya başlayabilirsiniz. Psikolojik olarak güçlü olmanız, bunu sürdürülebilir hale getirmeniz gereken bir dönem olabilir. Bu yüzden sizi neyin etkilediğini değil sizin neye nasıl tepki verdiğinizi daha çok önemsemeniz gerekebilir. Akademik ve kültürel eğitimler, seyahatlar, iş planlarınız gündeme gelebilir, bunların evrak işlemleri için hazırlık yapabilirsiniz. Öğrendiklerinize uygun eylemler içinde olmak, size farklı ya da aykırı gelen durumların önüne geçecektir. Bazı insanlarla aranıza mesafe koymak ya da mesafeli olduğunuz insanlarla bir araya gelmek gibi uç durumlarla karşılaşabilirsiniz. Karar vermekten, yaşamaktan kaçmayın. Dini ve vicdani konularla daha çok ilgilenebilir, bunlarla ilgili araştırma ve paylaşımlara yer verebilirsiniz. Sömürüye, yanılgıya ve yanlış anlatıp anlaşılmaya müsait olabilecek bu konularda güvenilir insanlardan ve kaynaklardan istifade etmeniz önemli olacaktır.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcunda seyrine başlamasıyla yaşadıklarınızı nasıl uygulamaya alacağınız ve değerlendireceğiniz konusunda birçok alternatif bulabilirsiniz. Fırsatlar açısından bereketli bir dönem olabilir. Yer değişikliğini sadece fiziksel açıdan düşünmeyin. Çünkü işinizi yaptığınız, eğitim aldığınız, haberleştiğiniz mecraların bile değişimi gündeminize gelebilir. Yabancısı olduğunuz ortamlara, insanlara ve konulara aşina olmaya başlayabilirsiniz. Kendinizi bu noktada yetiştirmeniz gerektiğine dair geçmiş deneyimlerinizi şimdi işler hale getirebilirsiniz. Analiz etmek, anlamak ve derinleştirmek için fazlaca dikkat etmeniz, üzerinde durmanız ve gerçek bir çaba ortaya koymanız gerekecektir. Bu dönemde size tüm hayalleriniz ve motivasyonlarınız ya da gerçekler en büyük yardımcınız olabilir.

24 Şubat'taki Başak Dolunayı ile başlattığınız gelişim sürecini hayatınızda somutlaştırabilirsiniz. Artık önünüzde bir engelin, bir çıkmazın olmadığının, olsa da bunları nasıl aşacağınızın farkındasınız. Hem kariyeriniz hem de sosyal hayatınız açısından şanslı etkiler altındasınız. Dengeli ve gerçekçi olmak, ilişkilerde bunu yansıtmak, duygularınızı daha net bir şekilde görmek ve ifade etmek mümkün olacaktır. Söylediklerinize, yaptıklarınıza dikkat etmelisiniz. Zira bu dönemde de geçmişte söyleyip yaptıklarınızla ilgili sonuçlar elde edeceksiniz. Bundan bir pay çıkararak kendinize yeni bir kimlik oluşturmalısınız. Önemli bir çevresel revizeye gidebilirsiniz. Kendi değerinizin farkına varın, kendi değerinin farkında olan insanlarla arkadaşlık, ortaklık yapın. Finansal konular, seyahatler ve bunların işlemleri, teknolojik cihazlar gibi konularla ilgilenebilirsiniz. El becerinizin, yazı ve organizasyon gücünüzün ekmeğini yemeye başlayacaksınız.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn kavuşumu gerçekleşerek size yeni bir bakış açısı kazandırabilir. Kendinizi karşınıza alıp konuşmanız, olaylara daha yapıcı ve gerçekçi bir gözle bakmanız gerekebilir. Çevrenizden ya da iş ortamınızdan alacağınız geri dönüşler, sizi şapkanızı çıkarıp önünüze koyarak düşünmeye sevk edebilir. Yurtdışı konulu işler, pasaport ya da seyahat işlemlerinizle ilgili işlemlerde daha hızlı hareket etmelisiniz. Fırsatlar kapınızı her zaman çalmayabilir. Bu yüzden karşılaştığınız bir durum olduğunda bunu en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını aramalısınız. Kariyer, sosyal hayat veya ekonomik konularda ilerleme kaydetmeniz için bazı yeni ortamlara, eğitimlere ya da çalışmalara dahil olmanız gerekebilir. Tedbirli ve sınırlı olmanın önemli olduğu zamanlardasınız.

Motivasyon Sözü: “Bir hissiyatın değişimi, kaderin bir değişimidir.







Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber ikili ilişkilerinizle ilgili konulara farklı bir açıdan bakmak isteyebilirsiniz. Artık bazı konuşmaların yapılması, bazı kararların alınması ya da sonlandırılması gündeme gelebilir. Bu an geldiğinde geri çekilmeyin, olacaklardan korkmayın. Ertelediğiniz hiçbir şey hayrını korumaz. Bu hayra ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Gelecek vaat etmeyen, sizi geliştirmeyen ya da sizin iyi etki bırakamadığınız durumlar gözünüze daha çok batabilir. Yeni başlangıçların olmamasından rahatsızsanız ya da şikayetçiyseniz, bu göze batan durumlar karşısındaki tutumlarınızı ne kadar değiştirdiğinize bakın. Heyecanlı, iyi etkiler barındıran bir süreçtesiniz. Tanışacağınız insanlardan bununla ilgili sinyaller alabilirsiniz. İşinizi geliştirmek ve ilerletmek, farklı mecralarda yer edinmek, zamana ayak uyduran girişimlerde bulunmak adına iyi bir dönemdesiniz. İlgilendiğiniz konu her ne ise sosyal medya ve yapay zeka destekleriyle bunlara nasıl eklentiler yapacağınızı araştırabilirsiniz. Kaçındığınız olumsuz durumların sizi hukuki, sosyal ve maddi problemlerden kurtardığını görebilirsiniz. Bu da size davranışlarınız ve ilişkilerdeki beklentileriniz konusunda izlemeniz gereken yol haritasını gösterecektir.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber kendinizi rahat hissedeceğiniz ticari ve duygusal ortaklıklar konusunda daha rahat adım atabilirsiniz. Fevri çıkışlar, ani kararlardan kaçındığınızda daha sağlıklı sonuçlar alacağınızı söylemek mümkün. Bunu için hayatınızdaki insanların yerini ve değerini düşünebilirsiniz. İnsan ilişkileri konusunda edindiğiniz tecrübeleri bir dönüşüm olarak kullanmak için doğru zamandasınız. Hukuksal ve sosyal açıdan önemli geri dönüşler alabilirsiniz. Bırakmanız ve "hayır" demeniz gereken konulara gereken hassasiyeti gösterdiğinizde bu geri dönüşler sizi memnun edecektir. Yeni ilişkiler, anlaşmalar ve işbirlikleri, hedef kitle belirleme konularında kapınızı birtakım sürprizler çalabilir.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcuna geçişi ile beraber hayatınızdaki insanlarla olan fikir birlikleri ve ayrılıklarıyla ilgilenebilirsiniz. Ortak bir noktada buluşmak, önceliklerinizi ve hislerinizi anlamak noktasında çaba göstermeniz gerekebilir. İlişkilerde çaba karşılıklı olmalıdır. Bu karşılığı bulamıyor ya da veremiyorsanız burada fazla zaman kaybetmemelisiniz. Daha gerçekçi ve iki taraf için de sağduyulu hareket etmekte fayda olacaktır. Evlilik ya da evliliğe giden süreçler gündeminize gelebilir. Endişelerinizi sonlandırmak, güven vermek ve güvende hissetmek adına kararlar alabilirsiniz. Hem çalışma hayatınızda hem özel yaşamınızda bununla ilgili gelişmelerle ilgilenebilirsiniz. Gücünüzü, hislerinizi, beklentilerinizi doğru bir dozda ve doğru bir dille ortaya koymalısınız. İşin sonunda hırsın değil, mutluluğunun kazanmasına dikkat etmelisiniz. Ticari konular, iş görüşmeleri, yeni iş fikirleri, ortaklıklar, hukuki problemler gibi alanlarda yeni sorumluluklar almanız gerekebilir. Bu sorumluluklara her zamankinden daha farklı bir gözle bakmalısınız.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcunda seyrine başlamasıyla, sizi zekası ve duruşuyla kendine çeken insanlarla tanışabilirsiniz. Bu kişi siz de olabilirsiniz. Kiminle vakit geçirdiğinize, bu vakitlerde neler yaptığınıza odaklanabilirsiniz. Hayatınızı yönlendiren düşünce ve kişilerin sizi nereye taşıdığını iyi bilmenizde fayda var. Sağlam ve gerçekçi olmayan birliktelikler sonlanabilir, yeni kararlar alınabilir ve mesafeler koyulabilir. Kırıp dökmeden, bir hırs ya da intikam durumu oluşturmadan bunu yapmak önemli olacaktır. Anlaşmalar, para transferleri, ailevi sorumluluklar noktasında hesapta olmayan konularla ilgilenmeniz gerekebilir. İnsanları karşınıza almamalı, kimsenin de karşısında yer almamalısınız. Krizlerden gözünüzü çevirdiğinizde önünüze farklı konular çıkacaktır. Bu düşünceyi hayatınıza yerleştirdiğinizde köklü bir değişim yaşamak da bundan keyif almak da kolaylaşır.

19 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Güneş Balık burcuna geçiyor. Kendinizi neye hazırlayacağınızı iyi belirlemelisiniz. Parasal konular, ödemeler ve borçlanmalarla ilgili pürüzleri aşmak adına iyi bir dönemdesiniz. Bu konulardaki sıkıntıları, sorumlulukları doğru anlayıp uygulamak için çalıştığınızda artık gündeminizin değiştiğini görebilirsiniz. Güvendiğiniz kişiler ve kurumlarla çalışmak, onlardan fikir almak, iş ve aileyle ilgili konularda peşin hükümlerle hareket etmemek sizi yanılgı ve dolandırıcılık gibi durumlardan koruyabilir. Aldatılmış hissetmenin, sözlerinizin ve varlığınızın bir öneminin olmadığını düşünmenin sizi etkisi altına almasına izin vermeyin. Dürüst ve farkında bir birey olmanın kazanımlarını fazlasıyla yaşayabilirsiniz. Miras, paylaşımlar, ek işler, sağlıkla ilgili talep ya da sorunlar karşısında iyileştirici haberler alabilirsiniz. Motivasyonunuzu koruduğunuzda, sınırlarınızı çizdiğinizde hayatınızın akışının iyi yönde değiştiğini ve sizi iyi sulara taşıdığını göreceksiniz.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcundaki seyrine başlamasıyla para akışınızı güçlendirmek ve bunun önündeki setleri aşmak için yeni fırsatlar bulabilirsiniz. Bir işe koyulmak, bir fikir geliştirmek, ortaklı ya da aile destekli işler yapmak, ruhsal konulara yatırım yapmak ve bunları paylaşmak anlamında şanslı olabilirsiniz. Bilinmeyene ilgi duyabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. Kütüphaneler, bilge kişiler size iyi bir kaynak olabilir; en çok ziyaret ettiğiniz yerin en çok kaçtığınız yerler olduğunu fark edebilirsiniz. Bankacılık işlemleriniz ya da para alışverişleri gibi gündemleriniz olduğunda, imkanlarınızı bilmenin önemli olduğunu unutmayın. Dalgınlık, boşvermişlik gibi duygusal durumlar yanlış hesaplar yapmanıza neden olabilir.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay size ekonomik konularda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini net bir şekilde gösterebilir. Yaptığınız işlerin, seçimlerinizin nasıl bir noktaya ulaştığını görmek size yeni bir yol haritası çizecektir. Harcama dengeniz, iş yapma biçiminiz, iş yaptığınız insanlar ve ortamlar konusunda bazı dersler çıkarmalısınız. Sizi gaza getiren ama size bir sonuç vermeyen hiçbir eyleme dahil olmamalısınız. Öngörü kabiliyetinizi, potansiyelinize ve yapmak istediklerinizle geliştirin. Yaratıcı, akılcı ve iyi analiz eden bir yaklaşım geliştirerek ilerlemenizde fayda var. Değer ve şansın önemini düşünebilirsiniz. Hayatınızdaki insanların size yaklaşımları, paylaşımlarınız bu konuda size rehber olabilir. Beslenme düzeninize ve kişisel bakım alışkanlıklarınıza doğal ve temiz içerikleri ürünleri dahil edebilirsiniz; bunun için geç kaldığınızı düşünmeyin tam da şimdi uygulamak için araştırmalara başlayın.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn'ün Balık burcundaki kavuşumuyla sorun olarak görmediğiniz, her zaman dikkatinizi çekmeyen konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Özellikle sağlığınız ve özel hayatınızı ilgilendiren, sizi bu anlamda endişeye sürükleyen ya da gözünüze perde indiren durumlarla yüzleşebilirsiniz. Size çözülmez gibi gelen, çaresiz hissettiren durumları farklı ve gerçek bir açıdan görebilirsiniz. Bu da çözümün aslında çok yakınınızda, hatta belki içinizde olduğunu netleştirebilir. Korkuyla hareket edemezsiniz, bunu saklamanız size ekstra bir yorgunluktan fazlasını vermeyecektir. Paylaşmayı, yardım istemeyi düşünmeli, bunların zararlı değil dozunda olduğunda faydalı olabileceğini unutmamalısınız. Sorumluluk almalı ve ortaya çıkmalısınız. Görmezden gelmeniz, yok olacağı anlamını taşımaz. Bu yüzden, neyi var etmek istediğinizi iyi düşünüp belirlemeli ve buna uygun eylemler sergilemelisiniz. Bankacılık işlemleri, yazışmalı işler, miras ya da parasal diğer konular gündeminizde yer bulabilir. Üzerinize düşen işlemleri bu süre zarfında tamamlamaya çalışmak sonrasında işinizi kolaylaştıracaktır. Ruhsal ve bedensel sağlığınız açısından bir uzman tavsiyesiyle ilerlemek size daha kalıcı çözümler verebilir.

Motivasyon Sözü: “Mücadeleyi kucaklayın. O sizin en büyük öğretmeninizdir.”







Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 5 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber gündelik hayatınız ve çalışma düzeninizi etkileyecek konulara hız ve yön kazandırabilirsiniz. Neye ihtiyacınız olduğunu kesinleştireceğiniz ve bunun için çalışacağınız bir dönemdesiniz. Uğraşlarınızın ve bu uğraşları gerçekleştirme yöntemlerinizin değişimi sizi bambaşka bir rutine götürebilir. Hem sağlığınıza hem de düzeninize olumlu yönde etki edecek gelişmelerle karşılaşabilir, bu gelişmeleri bizzat kendiniz de oluşturabilirsiniz. Üzerinde düşünülmüş, nitelik kazanılmış, zamana uyarlanmış konuların önem kazanacağını unutmayın. E ticaret, online işler ve görüşmeler, internet kullanımı gibi alanlarda öne çıkmanız gerekebilir. Bir yere bağlı olarak çalışmanın yanısıra kendinize ayrı bir yol da çizebilirsiniz. Önce bireysel alanlarda kuracağınız yeni bir otorite alanı oluşturmalısınız. Bunun insanlarda etki bırakması ve takip edilebilmesi için burada sizin başlangıç noktanız ve devamlılığınız önemli olacaktır. Sağlıklı yaşam, bedensel değişiklikler alanında attığınız ya da atmanız gereken adımlar varsa bunları değerlendirmeye almalısınız. Kendinizi zinde hissetmenizin her zamankinden daha önemli olduğu bir dönemdesiniz.

10 Şubat'ta Kova burcundaki Yeniay ile kendinize kattığınız iyi ve kötü her alışkanlığın neye dönüşeceğini görebilirsiniz. Yanlış anladığınız, reddettiğiniz, önyargılı olduğunuz ya da fazlaca tutunduğunuz bir şeylerin sizi yanlış bir noktaya ve düşünceye taşıdığını fark edebilirsiniz. Bu farkındalık size bir değişim getirecektir. Hizmet verdiğiniz alanları değiştirmekle beraber yeni nitelikler kazanmak noktasında da önemli bir dönem olabilir. Sorumluluk almaktan korkmuyor olsanız da, yeni gündemlere ve işlere olan önyargılarınızdan kurtulmalısınız. Bu sizi geliştirecektir. Gereğinden fazla yük ya da dert edindiğiniz, zamanınızı yönelttiğiniz konulardan sıyrılmanızda fayda var. Zamanı ve sorumluluklarınızı düzenlemek, iyileştirmek alacağınız sonuçları da iyileştirecektir. Bu yüzden memnun olmadığınız durumlarda gereksiz bir ısrar sergilememeli, yeni hayaller ve hedefler belirlemeli, bunlar için gerekli altyapıyı hazırlamalısınız. Yazarak üretme becerinizi geliştirecek eğitimler ve işler gündeminize gelebilir.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcuna geçmesiyle beraber güçlü bir değişim arzusu içinde olabilir ve şimdi bunu uygulamaya geçirebilirsiniz. Bugünlere nasıl geldiğinizi unutmamak bu konudaki en büyük rehberiniz olacaktır. Sorumluluk ve çalışma motivasyonunuzun kırıldığı zamanlarda sizi ayağa kaldıran sebepleriniz var. Bu sebeplere daha sıkı sarılmalısınız. Görevlerinizin ve gündelik akışınızın daha ciddi bir düzene, bir zaman akışına ve motivasyona ihtiyacı olduğunu görebilirsiniz. Bir seçim yapmak, devamını getirmekle hayatınıza olan etkisini gösterir. Devamını getirmekte zorlandığınız her şeyi not alın, araştırmalar yapın ve bunlar üzerinde çalışın. Çizdiğiniz portrenin altını doldurmalısınız. Psikolojik olarak kendinizi bu dönüşümün içine dahil ettiğinizde bunları somutlaştıracak işler yapmanız da kolaylaşacaktır. İş görüşmeleri yapabilir, mevcut işinizi geliştirebilir, keyiflendirecek haberler alabilirsiniz. Fiziksel olarak kendinizi yenilemek, iyileştirmek isteyebilirsiniz. Yeni alışkanlıklar edinmek noktasında bedeninizin ihtiyaçlarını ve duyarlılıklarını da göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü bu süreçte yapacağınız her şey, etkisini uzun süre boyunca gösterecektir. Kozmetik ürünleri, gıda takviyeleri, hareket alışkanlıklarınızı doktor kontrolü çerçevesinde düzenlemenizde fayda var. Diş ve kemik sağlığınızla ilgili konularda daha dikkatli olmanız gerekebilir. Ani hareketler, iş ve ev kazaları meydana getirebilir bu yüzden hareket alanlarınızı rahatlatacak düzenlemeler yapmanız önemli olacaktır.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi işinizden elde ettiğiniz sosyal statü ve maddi kazançlar noktasında size şans ve yenilikler getirebilir. Farklı gruplar ve alanlar üzerinde çalışmanın dışında, mevcut donanımınızı değerlendireceğiniz projeler de üretebilirsiniz. Kadın yönetici ve arkadaşlarınızdan alacağınız öneriler bu süreçte size büyük destek verebilir. Ancak bu kişileri doğru seçmeniz önemli olacaktır. Emek ve sabırla her şeyi olmasını istediğiniz hale getirebilirsiniz. Bedensel değişimler, operasyonlar, sağlıklı alışkanlıklar hayatınızda daha etkin rol oynayabilir. Dikkat çekmek istediğiniz yön konusuna iyi çalışmalısınız. İmzalı işler, anlaşmalar, tedavi yöntemleri ve ortamları konusunda ani kararlar vermemenizde fayda var. Hem beklenmedik ödeme açıkları hem de güvenilir, temiz sonuç almak için buna önem vermelisiniz.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi ile beraber hayatınızda yer etmiş kişiler ve onlarla ilgili gündemlere karşı hassasiyetiniz artabilir. Evlilik ve ortaklık hazırlıkları, eşinizin/partnerinizin ihtiyaçları ya da önem verdiği konular hızlanabilir. Kendinizi hiç hayal etmediğiniz bir noktada bulabilirsiniz. Bu da sorumluluklarınızı, duygularınızı fark edip ona göre yol alma hedefinizi iyileştirebilir. Sezgilerinize önem vermeyi öğrenebilirsiniz. Özellikle hayal gücüne bağlı işler yapıyorsanız ya da bu yönde bir eğiliminiz varsa Güneş Balık dönemi işinizi kolaylaştırabilir. Hayale dalmak ve gerçekte kalmak arasında zaman zaman zorlanabilir, nerede sınır çizmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Danışmanlıklar almak, güvenilir kişilerle görüşmek, hayatınıza veya çabanıza dahil olan kişileri iyi analiz edip ona göre ilerlemek size yardımcı olabilir. Bazı insanların sizinle ilgili düşüncelerinin, sizin tahminlerinizin aksine olduğunu fark edebilirsiniz. Önyargı ve öngörünün farkını, önemini ve gerekliliğini daha net anlayabilirsiniz. Ticari konularda, parasal eylemlerde kesin süreci ve sonucu görmeden bir sonraki adımın peşine düşmemenizde fayda var.

23 Şubat'ta Merkür'ün de Balık burcuna geçişi ile beraber iş ve ikili ilişkiler noktasında konuşulacak çok gündeminiz olabilir. Kararlar ve ortak paydada buluşma, birbirini anlama çabaları gösterilebilir. Bunların karşılıklı olması, empatinin ve saygının hissedilmesi aklınızdaki soru işaretlerini aşmanıza yardımcı olabilir. Doğru kararı vermek isterken bir daha bunu yaşamayacağınızı düşünerek yanlış kararlara, olumsuz sonuçlara sürüklenebilirsiniz. Kendinizi umutsuz hissetmemeli ancak karşınıza çıkan fırsatları da gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmelisiniz. Açık konuşmanın, dürüstlüğün her zamankinden daha fazla önem kazanacağı bir dönem olabilir. Bu yüzden duygularınızı dizginlemek, hissettiklerinizin ve sorumluluklarınızın farkına varmak işinizi kolaylaştıracaktır. Ortaklık kurmak, bununla ilgili ya da farklı bir iş alanıyla ilgili planlar yapmak adına iyi bir dönem olabilir. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayacağınız çalışmalara dahil olabilir ya da bununla ilgili işlerinizin maddi karşılıklarını alabilirsiniz. Dolandırıcılık, yanlış ve kusurlu işlerden dolayı hukuki süreçler yaşayabilirsiniz; hakkınızı aramalısınız.

24 Şubat'ta burcunuzda gerçekleşecek Dolunay ile hayatınızın, çabalarınızın, beklentilerinizin ve ilişkilerinizin geldiği noktayı görebilirsiniz. Bir düzenleme geçmeden, bir karara varmadan önce bunu hangi alanlarda ve ne şekilde yapmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Duygu ve mantık arasında kaldığınızı hissedebilirsiniz. Hiçbirini birbirinden ayırmadan ancak sınırlarını koruyarak ilerlemek gerektiğinin farkındasınız. Bunu başarabilmiş olmanın karşılığını göreceğiniz bir süreçtesiniz. Bunu referans alarak ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. Zaaflar, duygusal iniş çıkışlar, ne istediğini bilememe gibi konular sizi zorlayabilir. Ama bu zorluğun içinden kendinize yeni bir kimlik, hedef ve duruş çıkarabilirsiniz. Organizasyon gücünüzü ortaya koyacağınız iş fikirleriniz olabilir, bununla ilgili önceki dönemlerde başlayan çalışmaları da neticelendirebilirsiniz. Fiziksel açıdan bağışıklık sisteminiz, sindirim sisteminiz, sağlıklı yaşam koşullarınızın da önem kazandığını unutmayın. Kendi değerinizi bilin ve bunu en iyi şekilde sürdüreceğiniz bir yaşam planı hazırlayın.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn'ün Balık burcunda bir araya gelişi evlilik ve/veya ortaklıklarla ilgili konularda bazı gelişmeleri beraberinde getirebilir. Fikir ayrılıkları, ortak paydada buluşma çabasıyla sonlanabilir. Ama bunu gerçekten isteyip istemediğinizden, bazı sorunları es geçmediğinizden emin olmalısınız. Bu süre zarfında nasıl bir tutum sergileyeceğiniz, sonrasında karşılaşabileceğiniz durumlara zemin hazırlayabilir. Dolayısıyla kesin çözüm bulmaya, bir anlaşmaya varmaya çalışmanızda fayda var. Bunların karşılıklı olmasının da önemli olduğunu unutmamalısınız. Karşınızdaki insan(lar) için yapacaklarınız konusunda kendinize bir sınır çizmeniz gerekebilir. Balık tutmayı öğretmek yerine balığı doğrudan verdiğiniz durumlar, sonrasında size karşı kullanılabilir ya da size fazladan bir iş yükü getirebilir. Birbirinizin hayatında, iyi niyetin ve desteğin bir zorbalığa, bir göreve dönüşmesini engellemelisiniz. İlişkilerinizle ilgili öncelikleri buna göre düzenlemelisiniz. Doğru bilinen yanlışlar, bazı kararları ve varsa dava süreçlerini yeniden ele almanıza vesile olabilir.

Motivasyon Sözü: “Tüm ilerlemedeki ilk şey, geride bir şeyler bırakmaktır.”




Aygül Aydın
 


Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi duygularınızı fark etme ve ifade etme noktasında size yeni kapılar açabilir. Daha özgüvenli olmalısınız. İçinizde tuttuğunuz, dışarıya sunmadığınız ve bir amaca dönüştürmediğiniz hiçbir şeyin sizi memnun edeceğini düşünmemelisiniz. Nereye varmak istediğinizi, ne yaşamanız gerektiğini objektif bir şekilde değerlendirmeli ve buna uygun hareket etmelisiniz. Sevmenin yeterli olmadığı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu hafta içerisinde buna yoğunlaşın ve sevmenin bir adım ötesinin emek vermek olduğu konusunda kendinizi ikna edin. Bunu siz yapmadığınızda, size bunu yaptıracak kişilerle ve konularla karşılaşabilirsiniz. Bu karşılaşmayı olağanüstü hale getirmek ve güzelleştirmek için gereken hazırlığı yapmanızda fayda var. Saklanmayın. Hobilerinizi, yeteneklerinizi, imkanlarınızı değerlendirme yöntemlerinizi paylaşacağınız alanlarda yer alın. Sosyal mecralar bu noktada güçlü olabilir. Ancak sadece sanal olarak değil, fiziki ortamlarda da bu etkiyi bırakabilmeniz için ortam değişikliği yapmanız gerekebilir.

10 Şubat'ta Kova burcunda bir Yeniay gerçekleşiyor ve hangi konuda adım attıysanız onunla ilgili gelişmeleri başlatıyorsunuz. Aşk/evlilik hayatınızın özel bir dönemde olduğunu gösteren konularla ilgilenebilirsiniz. İlişkinizin durumu, ilerleyişi, aile hayatınız hakkında yeni kararlar alabilirsiniz. Abartılı tutumlardan, gereksiz hırs ya da endişelerden sıyrılmaya çalışın. Bu tavırlar sizde değil de partnerinizde ise yine kendi sağduyulu tutumlarınızla karşınızdaki kişiyi de bu yöne çekmeye çalışmalısınız. Sağlıklı ve mutlu bir ilişki için aynı düzlemde durabilmek önemli olacaktır. Keyfinize düşkün olabilir, kendinizi ya da karşınızdaki kişileri mutlu etmek adına cömert davranabilirsiniz. Ekonomik açıdan kendinizi zora sokmadan, ilerleyen günlerdeki çalışmalarınızı riske atmadan hareket etmenizde fayda var. İmkanlarınızı doğru ve zamanlı değerlendirmenin önemli olduğunu bu süreçte görebilirsiniz. Bir dengenin değişmesi, o dengeyi sağlayan unsurların değişmesiyle mümkündür. Kendinize bu değişim için fırsat tanıdığınızda, size tanınan fırsatları anlamanız ve işlemeniz de kolaylaşacaktır. Sosyal mecralardaki tanışmalar ve işler önemli olabilir.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcunda hareket etmeye başlamasıyla birini sevmek, bir konuya ümit beslemek konusu sizi bir çabaya götürebilir. Daha cesur olabilir, kendinizi zorlayabilir, bugüne kadar atmadığınız adımlar atabilirsiniz. Karşılığı ne olursa olsun, bu cesareti ve tavrı koruduğunuzda hayatınıza her şartta iyi bir gündem katabilirsiniz. Sevmek ve güvenmekle ilgili konularda bildiklerinizin dışına çıkabilirsiniz. Kendinizden beklemediğiniz hareketler sergilemek, eğer iyi yöndeyse iyi sonuçlar almanıza yardım edebilir. Dolayısıyla sınırın ve dengenin önemini unutmadan ilerlemeniz gerekecektir. Ekonomik koşullarda bir hamle yapmak isteyebilirsiniz. Görüş alarak ilerlemeniz büyük ve gereksiz riskler almanızı önleyebilir. Yatırım, borsa, aile/eş destekleri gibi konularda yapabileceklerinizi planlayabilirsiniz. Bu anlamda kendinizi güçlü hissetmeye ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz.

16 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Kova burcuna geçişi ile beraber mutlu olmak ve bunu sürdürülebilir hale getirmek üzerine düşünebilirsiniz. Mutluluğunuzu bir nedene bağlama fikrinden hoşlandığınız gibi bu nedenleri değiştirmekten de hoşlanmalısınız. Zaman içerisinde tecrübelerinizin ve isteklerinizin değişimi bunu kaçınılmaz hale getirecektir. Köklü ve uzun vadeli iyi sonuçlar almaya hazır olduğunuz bir dönemde olduğunuzu unutmayın. Bunun fırsatları bazen beklemediğiniz alanlardan, insanlardan gelebilir. Önyargı, çekince ya da tam tersi yüksekten konuşma gibi durumlarda bu fırsatları yitirebilirsiniz. Dolayısıyla ne ile karşılaştığınıza dikkat etmeniz, iyi anlamanız ve hesaplamanız gereken günler yaşayabilirsiniz. Seyahat, iş konuları, keyfi istekler maddi anlamda kontrollü olmanızı gerektirebilir. Banka ve birikimlerle ilgili işlemlerinizi ihtiyacınız öncesinde tamamlamanızda fayda var.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi günlük akışınızı değiştirebilir. Sorumluluklarınızı yerine getirmek, bunu yapmanın önündeki engeller ve geliştireceğiniz imkanlar konusunda bazı kararlar alabilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel bir arınma halinde olmalısınız. Sizi zora soktuğunu, yavaşlattığını düşündüğünüz konularda daha fazla ısrarcı olmamanızda fayda var. Özellikle iş hayatınızla ilgili beklentileriniz, çalışma arkadaşlarınız ya da üstlerinizle ilgili konularda bunun daha önemli olduğunu unutmayın. İş yükünüz, konumunuz değişebilir. Buna bağlı olarak gelirinizin artacağı gelişmeler de yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla sağlık durumunuzun da iyi bir noktada olması gerekecektir. Beslenme düzeninize, yemek alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Zehirlenme, kas rahatsızlıkları gibi konularla karşılaşmamak için bedeninizin durumunu bilerek hareket etmelisiniz. Ayakta durmanızı gerektirecek işler yapacağınız zaman ayakkabı ve kıyafet seçiminizi buna göre yapmanız daha az hasar almanıza yardımcı olabilir.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişiyle iş değişikliği ile ilgili konulara daha fazla yönelebilirsiniz. Arayışta iseniz seçenekleriniz çoğabilir, bu da size gerçek potansiyelinizi ve isteklerinizi görme şansı verebilir. Ne istediğinizi bilin ve ona göre konuşmalar yapın, ona uygun eylemde bulunun. Bu durum sizin yanılma payınızı, olayın detaylarını kaçırma ihtimalinizi azaltacaktır. Sosyal mecralarda, çalışma ortamlarınızda ya da gün içinde bulunduğunuz yerlerdeki konuşmalar sizi etkileyebilir. Doğru analiz edemediğiniz, teyit edemediğiniz durumlarda aceleci olmamanız bazı kırgınlık ve yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir. Durağan hissinizi kendinize bir plan hazırlayıp hayatınızı iyileştirmeye, kendinize daha iyi bakmaya çalışarak değiştirebilirsiniz. Bu değişimin bereketli sonuçlarını görebilirsiniz.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile kendinize ait bir alan oluşturabilirsiniz. Fazla muhabbetin tez ayrılık getirmesiyle ilgili atasözünü kullanacağınız ve yaşayacağınız bir süreç olabilir. Gizli saklı konuların ortaya çıkması, bazı dedikodu ve asılsız söylentilerin gündeme gelmesi neyi nasıl düşüneceğinizi, kime güveneceğinizi sorgulatabilir. Dinlenmek, analiz etmek ve kendinize bir yol belirlemek için burada yaşadıklarınızı, sorunlarınızı gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmelisiniz. Hem psikolojik hem de ekonomik açıdan kendinizi toparlamak için bu dönemi kullanın. Bir şeye tutunun, bunun getirilerine odaklanın ve kendi mutluluğunuzu inşa edin. Bu tutku sizin kalkanınız olacaktır.

Güneş ve Satürn'ün 29 Şubat'ta Balık burcunda kavuşumuyla beraber sağlık sorunları ya da psikolojik bazı durumlar günlük akışınızı değiştirebilir. Kendinizce önlem almak yerine uzmanlarla veya muhataplarınızla görüşmeniz daha akıllıca olacaktır. Önemsememe davranışınızı revize etmelisiniz. Sorumluluğunuzda ve rutininizde olan hiçbir şeyi değersizleştirmeyin. Bunu yaptığınız zamanların karşılığını olumsuz bir şekilde gördüğünüzde motivasyonunuz kırılabilir. Bu hafta bu kırıklıklarla karşılaştığınızda bu davranışınızı nasıl değiştireceğiniz üzerinde durmalısınız. Bir kırılma noktası arıyorsanız onu bulabilirsiniz. Her zorluğun beraberinde bir kolaylık gelir ancak bunun için de emek gerekir; bu emeği vermeye daha fazla hazır olabilirsiniz. Olayları ve insanları değerlendirme, ciddiye alma ve hayatınızı buna göre şekillendirme noktasında yeni tecrübeler edinebilirsiniz. İş ortamınızda yeni sorumluluklar gündeme gelebilir, kendinize iyi bir program hazırladığınızda hem yerine getirmeniz kolaylaşacak hem de düzensiz olduğu için rahatsız eden durumları da ortadan kaldırabileceksiniz. Nerede akışına bırakıp nerede bu akışa yön vermeniz gerektiğini net bir şekilde görebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Geçmişi açıkla, şimdiyi tanımla, geleceği tahmin et.”








Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 5 Şubat'ta Merkür Kova burcuna geçerek yönünüzü ailenize, ev hayatınıza çeviriyor. Rahat hissettirmeyen, ulaşımınızı ya da yapacağınız işleri zorlaştıran bir muhitte daha fazla kalmak istemeyebilirsiniz. Taşınma, ev sahibi olma gibi konularda araştırmalar yapabilir, daha önce bakmadığınız yerlere göz atabilir, ailenizle istişare ederek nasıl çözümler üretebileceğinizi konuşabilirsiniz. Farklı bir yaşam tarzı oluşturmanız gerekebilir. Buna ve bununla ilgili sürprizlere açık olmalısınız. Gerçek ve mecazi anlamda bir kentsel dönüşüm süreci yaşayabilirsiniz. Kendinizi bağlarınızdan kopuyormuş gibi hissedip bunu reddedebilirsiniz. Bazı bağların kopması size bağlanacağınız yeni konular, mekanlar ve insanlar getirebilir. Karşılaşabileceğiniz iyi etkileri kaçırmamak için bunu bir tehdit olarak değil fırsat olarak görmeyi denemelisiniz. Aile üyelerinizle yapacağınız konuşmalar bu yönde destekleyici olabilir. Ekonomik açıdan kontrollü ve dengeli ilerlediğinizde sıkıntı yaşama riskiniz azalacaktır. Evden çalışacağınız ya da aile desteği alacağınız işler, yatırımlar gündeminize gelebilir.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber ailevi sorumluluklarınıza yenileri eklenebilir. Bir ihtiyaçtan ziyade gereklilik olan durumları ve hamleleri daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu da düşüncelerinizde, uygulanacak planlarınızda bir değişikliği beraberinde getirebilir. Artık yeni şeyler konuşma vaktindesiniz. Bu yüzden sorunlar değil çözümler, rahatsızlıklar değil iyi hissettiren konular daha ağır basmalıdır. Evlilik, aile/eşle olan iletişim, birbirinizden beklentileriniz gibi konularda daha açık olabilirsiniz ya da aile fertlerinizin size açacağı konularla ilgilenebilirsiniz. Yaşam düzeniniz için planladığınız ya da planlamanız gereken her şey için doğru zamanın geldiğini düşünebilirsiniz. Şüpheye değil deneyim kazanmaya öncelik vermelisiniz. Hem çalışma hayatınızı hem de ev düzeninizi oturtmak için ikisinin yerini ve zamanını ayırmanızda fayda var. Bu sayede aranızdaki sorunların ya da yanlış anlaşılmaların çözümü de hızlanacaktır. Fevri çıkışlar yapmamalı, kendinizi ya da karşınızdaki kişiyi sıkıştıracak davranışlar sergilememelisiniz. Bu davranışların ailenizden de gelmemesi için sizin tutumlarınız olayları belirleyici ve çözüm getirici nitelikte olmalıdır.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcuna geçişi ile ev ve iş hayatıyla ilgili sorumluluklarınız artabilir. İki alanda da birbirini destekleyecek değişimlere gitmeniz gerekebilir. İş gereği taşınma, evden çalışma ya da evle, aileyle daha çok ilgileneceğiniz bir zaman yönetimi gündeminizde olabilir. Evinizin sadece fiziksel ihtiyaçlarıyla değil, aile içindeki sorun ve manevi ihtiyaçlarıyla da ilgili olmalısınız. Yorucu ve sınırlayıcı bir süreç olabilir. Ama farkına varamadığınız, anlamlandıramadığınız ailevi konular üzerine düşünmek için fırsat bulabilirsiniz. Sadece düşünmekle kalmayabilir, bu fırsatları değerlendirebilir ve artık kesin çözümleri konuşabilirsiniz. Aniden gelişen gayrimenkul işlemleri, maddi akışlar, geçici düzenin sonlanması gibi durumlar sizi daha iyi bir sürece hazırlıyor. Bu yüzden pes eden, öfkelenen değil anlayan ve üzerine gidebilen biri olmalısınız. Hayal ettiğiniz yere ve düzene kavuşmanıza az kaldı. Sağlık sorunları, ev kazaları, küçük ev aletleriyle ilgili aksilikler ekonomik ve psikolojik zorluklar yaşatabilir. Önlem alarak, kendinize ve yaşam alanlarınıza özenli davranarak bu zorlukların üstesinden gelmeniz mümkün olacaktır.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcundaki hareketine başlamasıyla beraber yaşam alanlarınızla ilgili beklenti ve düşüncelerinizi uygulama fırsatı bulabilirsiniz. Buna evlilik, ev sahibi olma, çocuk sahibi olma, aile ile ilişkileri iyileştirme gibi konular dahildir. Seçiminiz, gündeminiz ne olursa olsun hayatın sizin için bundan sonra başka bir perdesi olduğunu görebilirsiniz. Kendinizi anlamak, ihtiyaçlarınızı görmek ve yapabileceklerinizi fark etmek noktasında farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Kontrol dürtünüz yerini ortak kararlara ve paylaşımlara bırakabilir. Buna güvenebilmenin doğru bir hareket olacağını görebilirsiniz. Yaşadığınız yerden uzakta bir yere gitmek ya da burada bir mülk edinmek isteyebilirsiniz. Bu konunun sizin için bir fobiye dönüşmesini engellemek ya da bu fobiden kurtulabilmek için bir adım atmanız gerekebilir. Kendinizle, koşullarınızla, sevdiklerinizle inatlaşmayın.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçmesiyle beraber duygusal konularla ilgili bazı gündemler doğabilir. Hayatınıza birini almak, hislerinizi yönlendirmek ve ne ile mutlu olduğunuzu görmek adına iyi etkiler altındasınız. Çevrenizin dikkatini çekebilirsiniz. Katılacağınız ortamlar, yapacağınız işler, keyif aldığınız alanlar bu etkileşime bir zemin hazırlayabilir. Dolayısıyla kendinizi bir alana kapatmak yerine ortaya çıkmalısınız. Sanatsal faaliyetler, hayal gücü gerektiren işler, size yeniden hayaller kurduracak konular noktasında şanslısınız. Bu şansı kullanmak adına kendinize seçenekler belirlemeli, bir hedef koymalı ve ona göre ilerlemelisiniz. Yaşadığınız belirsizlik hissini bu şekilde ortada kaldırabilirsiniz. Duygusal ve parasal konularda içinizi rahat ettirmeyen bir durum sezdiğinizde bunu görmezden gelmeyin; kandırılmalar karşısında bu sizi koruyacaktır.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile düşünceleriniz ve istekleriniz konusunda uygulamaya geçmek kolaylaşabilir. Hislerinizi dile getirebilir, planlarınız için araştırmalarınızı derinleştirebilirsiniz. Hobilerinize zaman ayırmak, deniz olan yerleri ziyaret etmek, su sporlarıyla ilgilenmek gibi konular önceliğiniz olabilir. Mutlu olma yöntemleriniz değişebilir, gündeminize yeni konular ve insanlar dahil olabilir. Çocuk sahibi olmak, aile kurmak, mevcut aile düzeninizde bazı iyileştirmeler yapmak gibi konular hayatınızın akışını farklı bir yöne taşıyabilir. Gelir getirici faaliyetler, yatırım planları gibi konularda güvenilir kaynaklarla ve insanlarla çalışmanızda fayda var. Keyfi harcamalarınızın sizi amaçlarınız konusunda maddi sıkıntıya sokmasına mahal vermemelisiniz.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile sosyal hayatınızla ilgili bir düzenlemeye gidebilirsiniz. Arkadaş seçimleriniz, iş ilişkileriniz, aynı ortamı paylaştığınız insanlarla ilgili bazı yanılgılarınızla yüzleşebilirsiniz. Bu durum kırgınlıkları, ayrılıkları sonlandırabileceği gibi bazı bağların tamamen kopmasını da gündeme getirebilir. Ait olmadığınız, verim alamadığınız, destek sunamadığınız yerlerde bulunmanın sizi aşağıya çektiğini gördükten sonra bunu bir daha yaşamak istemeyeceksiniz. Kariyerinize, sosyal ilişkilerinize yönelik yeni hedefler oluşturabilirsiniz. Çalışmanın, sorumluluk almanın, ilerleyebilmenin, hayatı kolaylaştıracak çabaların peşinde olmalısınız. Olumsuz düşüncelerinizi, yalnızlaştıran tecrübelerinizi bir kenara bırakın. Defterinizin bitmesine üzülmek yerine artık yeni bir deftere geçmek için iyi bir sebebiniz olduğunun farkına varın.

29 Şubat'taki Güneş Satürn kavuşumu bir hobiyi mesleğe dönüştürmek, bir alanda profesyonelleşmekle ilgili kapılar açabilir. Kendinizi zorlamanız ve bir kalıbın, sorumluluğun içine dahil olmanız gerekebilir. Buna hazır olmadığınızı düşünüp direnç göstermek yerine anlamayı ve nasıl uygulayacağınızı çözmeyi denemelisiniz. Pürüz çıkması ya da beklemediğiniz şekilde gelişmesi, pes etmeniz bir sebep değildir. Bu aşamada sorumluluk alarak ilerlemek, emek vermek, zamana ve çevresel faktörlere yenik düşmemek sizin avantajınıza olacaktır. Çocuk sahibi olmak ya da mevcut çocuklarınızla ilgili konular gündeminize gelebilir. Bedensel ve psikolojik olarak bu durumun hayatınıza olan etkilerini ciddiye almalısınız. Hayata bir birey dahil etmenin, sadece fiziksel bir büyütme olmadığını aynı zamanda duygusal ve sosyal olarak da güçlü olması gerektiğini hem kendinize hem çocuğunuza hatırlatmalısınız. Geçici problemlere doğru bir yaklaşım gösterirseniz buradan kalıcı faydalar çıkarabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Kendin olma iradesi kahramanlıktır.”







Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber bir şeyler yapabilme isteğinize yanıt bulacağınız bir sürece giriyorsunuz. Zamanı ve bunun getirilerini anlamak kolaylaşacaktır. Nitelikli işler yapmak, yeni insanlarla tanışmak için deneyimlemeniz ve öğrenmeniz gereken konular olabilir. Yetersiz olduğunuz için değil, kendinizi daha iyi bir noktaya çıkarmak için kişisel ve mesleki gelişiminize yatırım yapmalısınız. Olaya bu açıdan baktığınızda her şeyin sizinle ilgili olmadığını, sizi aşağıya çeken düşünce ve insanları fark etmeniz de kolaylaşacaktır. Kariyerinizdeki ilerleyişi hızlandırmak adına sorumluluklarınızın dışında, beklemediğiniz ya da ilgilenmediğiniz alanlarda hamle yapmanız gerekebilir. Kısa süreli seyahatler, hibrit ya da uzaktan çalışma modeli işlerle ilgili konular gündeminize gelebilir. Hem sosyal hem de düşünsel açıdan buna ihtiyaç duyduğunuzu fark edebilirsiniz. Kendinizi belli bir alana sınırlandırmamalı, düşünme biçiminizi değiştirmelisiniz. Arkadaş seçiminin önemini göreceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle sosyal mecralar aracılığıyla tanışacağınız insanlar ya da bu mecralarda karşılaşabileceğiniz durumlar, sizi bazı sorgulamalara götürebilir.

10 Şubat'taki Kova Yeniayı ile beraber edindiğiniz/edinmeye çalıştığınız vizyon için kolları sıvayabilirsiniz. Farklı iş alanları ve sosyal çevrelerden kendinize destekler bulabilirsiniz. Bunun için bu alanlarda yer almanız gerektiğini unutmayın. Kendinizi fiziki ve mental açıdan olduğunuz yerden farklı bir yere taşımalısınız. Bunu yapabilecek imkanınızın olduğunu, karşınıza çıkacak sürpriz işler, teklifler ya da insanlar aracılığıyla anlayabilirsiniz. İyi düşünülüp detaylandırılan, emek verilen, geliştirilen ve kalıpların dışına çıkarılan her şeyin faydasını, karşılığını görebilirsiniz. Bu yüzden fevri söylemlerden, önyargılardan, abartılı ve şikayetvari tutumlardan uzak durmanız önemli olacaktır.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcundaki seyriyle kendinize bulduğunuz uğraşları detaylandırabilir, daha iyi araştırmalar yapabilir ve bu öğreneceklerinizle kendinize yeni bir kaynak oluşturabilirsiniz. Okuyorsanız ya da iş hayatındaysanız edindiğiniz bu bilgileri kullanmaya başlamalısınız. Hırslı, etik ve yaptıklarının getirilerini öngörecek bir noktada olmanın avantajlarını görebilirsiniz. Emin olduğunuz, yeterli hissettiğiniz ve bu yeterliliği resmileştirdiğiniz alanlarda daha başarılı olabilirsiniz. Çevrenizin değişimi kadar çevrenizle olan etkileşimleriniz de değişebilir. Kardeşleriniz, yakınlarınızla, sosyal çevrenizle aranızdaki iletişim önem kazanabilir. Sorunların çözümü kadar büyüyebilecek sorunlara da hazır olmalısınız. Fantastik, gerçek dışı hedeflerinizin olduğunu söyleyenlere eylemle karşılık vermelisiniz. Bu eylemin gerekliliklerini, altını neyle dolduracağınızı araştırmalı ve buna yoğunlaşmalısınız. İsteyenin değil, çalışanın kazanacağını unutmayın. Kendinizi düştüğünüz bu yanılgıdan çıkarmanız için önemli fırsatlar ve sorumluluklar kapınızı çalabilir.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi maddi ve manevi açıdan sizi doyuma ulaştıracak haberler getirebilir. Ticarete atılma, mevcut sorumlulukları geliştirme, bunu destekleyecek ortaklar ve imkanlar bulma konusunda şanslısınız. Yeni tanışacağınız kişilerden ziyade uzun süredir bağınızın olduğu insanlardan bu yönde daha fazla destek bulabilirsiniz. Sağlam, güvenilir ve köklü olmadığına dair şüpheleriniz olduğunda bunun peşine düşmeniz gerekebilir. Bazen insanların ve olayların gerçekleri bir yanılgının, şüphenin içine gizlenmiş olabilir. Sosyal çevrenizde gizli saklı kalan konular, duyulmamış sözler, saklanan ilişkiler ve itiraflar gündeminizde yer bulabileceği gibi siz de sakladıklarınızı ortaya çıkarmak isteyebilirsiniz. Teknolojik araç alım satımı, bu konuda ticari faaliyet gösterme, eksikleri tamamlama gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Güvenilir yerlerle ve insanlarla işbirliği yapmanız, ekonomik açıdan olumsuz sonuçlar yaşamanızı engelleyebilir.

19 Şubat'ta Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber gözünüzü, yönünüzü ailenize ve evinize çevirebilirsiniz. Buradaki sorumluluklarınız kadar rahat ettiğiniz, iyi hissettiğiniz durumlarla beraber ihtiyaçlarınızın da farkına varabilirsiniz. Daha iyi koşullarda yaşamak, kalıcı ve gerçek bir düzen oluşturmak adına maddi ve manevi olarak hazırlık yapmanız gerekebilir. Gayrimenkul işlemleri, ev alma ya da ev içi düzenlemeler gibi konular gündeminizde yer bulabilir; ailenizin bu yönde desteklerini de alabilirsiniz. Daha güvenli ve huzurlu bir düzen içinde yaşamak herkes gibi sizin de hakkınızdır. Bunu kabullendiğinizde, bazı kaygıların anlamsız olduğunu ve son bulduğunu görebilirsiniz. Sizi hangi düzeneğin mutlu edeceğine, ihtiyacınız olana odaklanmak bu konuda işinizi kolaylaştırabilir.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcundaki seyrine başlamasıyla aile üyelerinizle ilişkileriniz, ailenize dair bilmediğiniz konular gündeminize gelebilir. Kendinizi kandırılmış ya da dışarıda bırakılmış gibi hissetmeden önce olayların geldiği ve çıktığı noktayı yakalamaya çalışmalısınız. Anlamak ve ayırt etmek zorlaşabilir, bu aşamada birbirinize şeffaf olmanın ve güvenmenin önemi ortaya çıkacaktır. Küslükleri, sorunları, anlaşmazlıkları sonlandırabilirsiniz. Hiçbir şeyin göründüğü, konuşulduğu gibi olmadığını görebilir ya da çevrenize bunu anlatmak isteyebilirsiniz. Evlilik kararı, ev sahibi olma gibi konuların resmi işlemlerini tamamlarken evraklarınızı dikkatle hazırlamanız, kararlarınızı havada bırakmayacak şekilde belirginleştirmenizde fayda var.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile beraber kariyerinizle ilgili planlarınızı netleştirebilirsiniz. Önünüzü göremediğiniz durumlar sizin için belirsizlik olmaktan çıkıyor. Yoğun, stresli, anlamakta ve anlaşılmakta zorluk yaşayacağınız bir süreç olabilir. İletişimize, tutumlarınıza özen göstermeniz gerekebilir. Ancak lehinize gerçekleşebilecek durumları düşünerek sakin ve makul hareket etmelisiniz. İş teklifleri ve görüşmeler, projelerin tamamlanması, sektörel değişimler ya da yeni sorumluluklar gibi konular gündeminize gelebilir. Artık kararlarınızı daha doğru bir çizgide vereceğiniz için fırsatları anlamak ve değerlendirmek sizin için daha kolay olacaktır. Daha önce aldığınız kararlardan pişman olmak, olmayan sorunları kafanızda olmuş gibi yaşamak yerine şimdi neler yapabileceğinize bakmalısınız.

29 Şubat'taki Güneş Satürn kavuşumuyla beraber ailenizin problemleri ya da istekleriyle ilgilenebilirsiniz. Bir değişikliğe gitmek, bir sorunu çözmek, bir konuyu netleştirmek gibi gündemleriniz olabilir. Soruna sorunla karşılık vermek kadar tepkisiz kalmak da size bir fayda sağlamayacaktır. Hayatınızın devamını yaşayacağınız bir ortam için elinizden geleni yapmanın önemini unutmayın. Daha önceden gündeme gelen, ilgilenilmeyen her şeye artık kesin bir çözüm bulmanız gerekebilir. Taşınma, ev içindeki değişikliler gibi konularda askıya alınan gelişmeleri tekrar plana dahil edebilirsiniz. Ailevi ve ekonomik koşullarınızın farkında olmanız, bunları nasıl değerlendireceğinizi bulmanızı kolaylaştıracaktır. Dolayısıyla açık ve şeffaf bir iletişim önem kazanıyor. Bunu sağlama görevi size düşebilir ya da sizin uyum sağlamanız beklenebilir. Bireysel düşünceleriniz ve istekleriniz ağır basabilir. Karşılıklı olarak sınırlarınızı ve yapabileceklerinizi konuşmanız, belirsizlikleri ve birbirinize karşı doğacak hayal kırıklıklarını önleyebilir. İşinizin gerekleri özel alanlarınızda zorluk yaşamanıza neden oluyorsa ikisi arasındaki dengeyi kurmak için yeni bir zaman ve sorumluluk planı oluşturmanız gerekebilir.

Motivasyon Sözü: “Genellikle bir şeyin sonunda olduğunuzu düşündüğünüzde, başka bir şeyin başlangıcındasınızdır.”






Aygül Aydın
 

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün burcunuzdan ayrılıp Kova burcuna geçişi ile ekonomik özgürlüğünüzü güçledireceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Para kazanmak, bunu yönetebilmek noktasında tecrübeniz ve doğal yetenekleriniz olsa da gelişime açık olmalısınız. İş değiştirme, çalışma düzeni ve ortamında yenilikler yapma, ağınızı büyütme, farklı mecralarda yer alma gibi konular gündeminize gelebilir. Geleneksel yöntemlerin, bugüne kadar sürdürdüğünüz düzenin dışına çıkmanız gerekecektir. Buna daha önce direnç göstermiş olabilirsiniz ancak bu sefer öyle olmamalıdır. Yeni insanlarla tanışabilir, anlaşma aşamasına gelebilir, ödeme yöntemleri ve kazanç kaynakları noktasında ilgili yerlerle görüşebilirsiniz. Bilginin değerli olduğunu biliyor ve buna göre hareket ediyorsunuz. Dolayısıyla bilgisine güvendiğiniz insanlardan danışmanlık almak, bu danışmanlığı veren biri olmak önemli olabilir. İşiniz, eğitiminiz, uğraşınız her ne ise buna maddi yatırım yapmanız gerekebilir. Yatırım planları, dövizli işlemler, alım satım, tahsilat ve borçlanma gibi konularda bazı sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Olumsuz sürprizler için de bir ihtimal olduğunu unutmadan gelir gider hesabı yapmanızda fayda var. Ailenizin ya da sevdiğiniz arkadaşlarınızın desteğinize, ilginize ihtiyacı olabilir.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile birlikte hafta boyunca hazırlığını yaptığınız, daha önceden girişimde bulunduğunuz konularla ilgili önemli adımlar atabilirsiniz. İyi hissetmenizi ve maddi açıdan güvencede olmanızı sağlayacak kararlar alıyorsunuz. Bu anlamda gücünüzü, yeteneklerinizi ve zamanınızı neye harcadığınız önemli olacaktır. Bu konuda esneklik göstermeniz karşılaşacağınız durumları daha iyi yorumlamanızı sağlayabilir. Hayaller, bunları kurduğunuz zamana değil gerçekleştireceğiniz zamana göre şekillenebilir. Beklenmedik maddi ve manevi desteklerle karşılaşabilir, ortaklı işler ya da aile/eş işbirliği yapmak isteyebilirsiniz. Geçmiş işlerinizin, emeklerinizin karşılığını tahmin etmediğiniz anlarda ve alanlarda görmek sizi yüreklendirecektir.

13 Şubat'ta Mars burcunuzdan ayrılarak Kova burcuna geçiyor. Aklınızı kurcalayan, adapte olmakta zorlandığınız her şey için şans sizden yana dönmeye başlıyor. Daha doğrusu, şansın hep sizin yönünüzde olduğunu fark ediyorsunuz. Ortaklı işler yapmakla ilgili endişelerinizi aşabilirsiniz. Bu konuda olumlu geri dönüşler ve fırsatlar elde etmek özgüveninizi yükseltebilir. Kendinizi kenara çekip yalnız kalmakla değil, doğru yere çekilip doğru girişimlere ve güvenilir insanlara yaklaşmakla isteklerinize ulaşabilirsiniz. Yoğun bir tempoya alışık olsanız da, bu sefer çalışmadığınız daha önce öğrenmediğiniz alanlarda bunu yaşayıp deneyimleyebilirsiniz. İnternet kullanımı ve sosyal çevreyle olan etkileşimleriniz önem taşıyabilir. Bu alanlarda sürdürdüğünüz işlemlere hakim olmaya, işinizi/bilginizi bu mecralara dahil etmeye odaklanmalısınız. Değerli olan sadece pahalı olan değildir; bunu harcamalarınızın dengesinin ve yönünün değişimiyle fark edebilirsiniz. Kaliteli yaşam anlayışınızı değiştiriyorsunuz. Hem fiziksel hem de duygusal açıdan yeni seçenekleriniz olabilir. Sizde bir anksiyete oluşturan bütün konuları ve insanları, kafanızda farklı bir konuma getirebilir, dönüştürebilirsiniz. Bazı fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz, bunlar karşında öfke ve hırsınıza yenik düşmek yerine sakince ve akıllıca hareket etmeniz gerekecektir.

16 Şubat'ta Venüs Kova burcuna geçerek emeklerinizin maddi karşılığını size getirebilir. Elinizin bollaşması, imkanlarınızın çoğalması ihtiyaçlarınızı karşılamanın ötesine gitmenizi sağlayacaktır. Standartlarınızı değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Artık sağlam olmayan, fayda getirmeyen, aynı yerde saymanıza neden olan hiçbir konuya ve insana tolerans göstermemelisiniz. Bu bu konuda son değil ama önemli bir çağrıdır. Bu transit süresince başlattığınız ilişki ve girişimlerinizin etkisini uzun süre hissedebilirsiniz. Dolayısıyla sizinle neyin kalmasını istediğinizden emin olun. Alacak verecek, bankalarla ilgili işlemler, ailevi destekler noktasında bazı sürpriz haberler alabilir, beklenmedik gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Mevcut planlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Sağlığınıza, yemek düzeninize daha çok özen göstermelisiniz; bazı alışkanlıkları bırakmak ve beslenmenizi uzman eşliğinde iyileştirmek adına iyi bir süreçtesiniz.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi ile sosyal yaşamınızla ilgili konulara ağırlık verebilirsiniz. Arkadaş seçimleriniz, meşgale olarak tercih ettiğiniz konular, fikirlerinizi nasıl işleyeceğinize dair gelişmeler yaşayabilirsiniz. Fark etmediğiniz imkanların, görmezden geldiğiniz hislerin günyüzüne çıkabileceği bir dönemdesiniz. Sık ve yoğun bir iletişim süreci geçirebilirsiniz. Hem ailenizden hem de çevrenizden alacağınız haberler, aranızdaki konuşmalar, fikir birlikleri ya da ayrılıkları gibi durumlar öne çıkabilir. Burada duyduklarınızı doğru anlamak, ifade etmek istediklerinizi de net bir şekilde dile getirmek kafa karışıklığını önleyecektir. Size olduğunuz yerde sayma hissi uyandıran konularda neler yapabileceğinize odaklanabilirsiniz. Eğitim almak, online çalışmalar yapmak ya da iş arayışına girmek, devletle ilgili konular, başvurular, sosyal medya gibi pek çok seçeneğiniz olabilir. Bereketli ve şanslı etkiler altındayken kendinizi bir hayal kırıklığına, bir yanılgıya hapsetmemelisiniz. Her şey geçmeyebilir ama her şeyin değişeceğini unutmayın.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcundaki hareketine başlamasıyla bazı insanlarla aranızdaki konuları gündeme getirmenin gerekliliğini hissedebilirsiniz. Hislerinizin, sezgilerinizin ve öngörülerinizin yoğun olabileceği bir dönem olabilir. Bu yüzden sadece bunların etkisiyle değil, çevrenizi ve insanları gözlemleyerek de hareket etmeniz önemlidir. Yakınlarınız, aile üyeleriniz ya da sosyal ortamları paylaştığınız diğer insanlarla açık ve net bir şekilde konuşmalısınız. Konuşulmadığı, geri planda tutulduğu için bugün bir probleme dönüşen hiçbir şeyi görmezden gelmemelisiniz. Sizin bu duruşu sergilemeniz insanların yaklaşımlarını da etkileyeceği için görüş ve ihtiyaçlarınıza hizmet edildiğini de görebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu ise, bu sezgi ve hislerinizi bir önyargıya ya da korkuya dönüştürmeden hareket etmenizdir. Kariyer, sosyal hayat, kişisel gelişim, duygusal etkileşimler noktasında şanslı olmanıza rağmen, bu korkuya kapıldığınızda şansınızı kullanmanız zorlaşabilir. Akışına bırakmayı, gözlem yapmayı, okuduğunu anlamayı önemsemelisiniz.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile beraber artık önünü görmeye değil, önünüzde ne görmeye odaklanmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Bugüne kadar gelen ve o kadar da iyi hissettirmeyen bir döngüyü değiştirebilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak, rutinlerinizi değerli kılacak ve size karşılığını maddi, manevi getirecek işlerin, konuların önemli olduğunu unutmayın. Katılacağınız organizasyonlar, eğitimler, yapacağınız seyahatler size bunun fırsatlarını getirecektir. Akademik, psikolojik ve ekonomik açıdan önemli geri dönüşler alabilirsiniz. Eğitiminizi tamamlamak, iş gereği taşınmak, yeni çevreler edinmek, bilginizi kullanacağınız online ya da yurtdışı destekli işler bulmak adına iyi bir dönem olabilir. Hukuki konularda haklıyken haksız duruma düşmemek için ne yaptığınızı, ne söylediğinizi bilerek ilerlemelisiniz. Kendinize, potansiyelinize değer verin.

29 Şubat'ta Balık burcundaki Güneş Satürn kavuşumuyla ne konuştuğunuz, nasıl konuştuğunuz ve bunun etkileri üzerine düşünebilirsiniz. Bu anlamda kendinizi geliştirmeniz gereken ya da bu yetilerinizi kullanarak yapmanız gereken işleri araştırabilirsiniz. Zorlansanız ya da istemeseniz bile bunun size katabileceği faydalı düşünerek ilerlemelisiniz. Duygularınızı, tecrübelerinizi, fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Başkalarını bu yönde destekleyerek kendinizi bir kenarda tutma alışkanlığınızı kırmalısınız. Çevrenizdeki insanlarla ilişkinizi bu bağlamda yeniden düşünebilir, gerçek dost kavramını yeniden tanımlayabilirsiniz. İyi zamanınızda sizinle birlikte sevinmeyen, sizi gerçekten anlamayıp benimsemeyen kişilere karşı yeni bir tutum sergilemelisiniz. Kendinizi ve hedeflerinizi koruyun. Trafikte yaşanabilecek durumlar, araç gereçlerle ilgili arızalar, yapılması gereken işlemler ve bakımlar konusunda planlı ve dikkatli olmanızda fayda var. Bazı ilişkilerinizi iş ilişkisine dönüştürebileceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Değişim hayatın özüdür; olabileceğiniz şey için, olduğunuz şeyi bırakmaya istekli olun.”




Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün burcunuza geçmesiyle yılın başından bu yana planladığınız, düşündüğünüz her şeyin uygulama alanına erişebilirsiniz. Her şeyin bir sonuca bağlanması, kendinizi daha iyi ifade etmeniz, gelişiminize ve ilişkilerinize katkı sağlamanız sizi cesaretlendirecektir. Durduğunuz yeri, anlattıklarınızı çevrenizin daha iyi takip edip anlaması ve buna karşılık vermesi size bir yol haritası çizebilir. Aklınızın daha çok pozitif ve yapıcı konulara çalışması, aşılmaz sanılan ya da zorlayan her şeyin bir kolay yolunu gösterecektir. Daha iyimser, rahatlamış ve güçlü hissedebilirsiniz. Bu his duygusal ve sosyal konularda da işleri yoluna koyacaktır. İlişkilerle ilgili kararlar, itiraf ve görüşmeler, beklentiler üzerine konuşabilirsiniz. Bunun için kendinizi ve isteklerinizi yeniden tanımlamanız gerekebilir. Objektif yönünüzü kendinize çevirmelisiniz, bu sayede alacağınız eleştiri ve önerileri de yapıcı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

10 Şubat'ta burcunuzda gerçekleşecek Yeniay ile 2024 yılının asıl başlangıcını yapabilirsiniz. Bir adım ilerisini, bir taş daha koyabilmeyi hedeflemek noktasında kendinizi güncellemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Zorlandığınız ya da istediğiniz sonucu alamadığınız için hevesiniz kırılmış olabilir. Bu süre zarfında kaybettiğiniz heyecanı ve isteği geri kazanabilirsiniz. Bu yüzden isteklerinizi hatırlamanızda, güncellemenizde ve gerektiği noktada değiştirmenizde fayda var. Hem sosyal açıdan hem de bireysel alanlarda daha iyi vakit geçirmek, daha iyi etkiler altında olmak için öncelikle bu etkiyi siz taşımalısınız. Davranışlarınızı, alışkanlıklarınızı, fiziksel ya da mental seçimlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Minnetle, fedakarlıkla ilerlemenin rahatsız ettiğini, sizi düşürdüğü durumları fark edebilirsiniz. Fevri çıkışlarla değil ama yapıcı, özenli bir duruşla buna sebep olan ilişkileri farklı bir yere taşıyabilirsiniz. Bu yeni yerleştirme ve düzen, hayatınıza dahil olacak yeni insanları daha iyi görmenizi ve tanımanızı sağlayacaktır. Bedensel değişiklikler, yeni ürün veya kıyafet gibi konularda harcamalarınız artabilir; gerekli gereksiz ayrımı ya da bir öncelik sıralaması sorun yaşamanızı engelleyecektir.

13 Şubat'ta Mars'ın burcunuzda seyre başlamasıyla siz de önemli adımlar atmaya başlayabilirsiniz. İrade ve direnç kavramları üzerinde durabilirsiniz. Bu kavramları hayatınızın hangi alanında, nasıl kullandığınıza bakabilirsiniz. Çünkü asıl dönüşümü burası getirecektir. Kendinizi daha güçlü hissedebilirsiniz; fiziksel olarak bu gücü daha kullanmak ve kalıcı hale getirmek için kontrollerinizi aksatmamalısınız. Sosyal medyada ya da çevrenizde gördüğünüz her takviyenin, önerinin peşine takılmamalısınız. Sizin için gerekli olan, sizin düşüncenizden ya da isteğinizden daha önemli olabilir. Motivasyonunuzu kaybetmemek ve bunu iyi amaçlarda kullanmak için daha özenli hareket etmelisiniz. Uygulayamadığınız fikirleri, söylenmemiş sözleri gündeme alabilirsiniz. Kendinize yeni sözler verebilirsiniz. Bu sözler, aldığınız kararların devamlılığı yönünde olursa ilerleyen zamanlarda daha da rahat edebilirsiniz. Özellikle fiziksel görüntü, beslenme alışkanlıkları, iletişim ve yeteneklerin geliştirilmesi gibi konularda şansınız sizi destekleyecektir. Bu şansı çabanızla parlatın.

16 Şubat'ta Venüs'ün de burcunuzda hareket etmesiyle duygusal konularda da beklentileriniz gerçekleşebilir. Değer vermenin ve değer görmenin, anlaşılır bir dille ve hak eden insanlarla güzelleştiğini görebilirsiniz. Bu da yeni bir yön kazandırıyor. Zekasıyla, duruşuyla, vizyonuyla sizi kendine çeken insanlar tanıyabilirsiniz. Aynı zamanda, siz de başkalarını zekanızla, vizyonunuzla etkiniz altında bırakabilirsiniz. Evlilik, kalıcı arkadaşlıklar ve ortaklıklar konusunda adım atabilirsiniz. Bağlanmanın bir sorun değil, zamana ve kişilere göre gelişen bir durum olduğunu fark edebilirsiniz. Bu da istediğiniz mutluluğa ve yaşam düzenine erişmenin önündeki engelleri kaldıracaktır. Toplumda özgüvenli olarak bilinseniz de, kendinizde bunu hissedemediğiniz zamanları bu sayede aşacaksınız. Ailevi sorumluluklar ya da evinizle ilgili maddi konular gündeminize gelebilir; idare etmeniz gereken ya da kısmanız gereken bazı harcamalar, kararlarla ilgilenmeniz gerekebilir.

19 Şubat'ta Güneş'in burcunuzdan ayrılıp Balık burcuna geçişi ekonomik anlamda yüzünüzü güldürebilir. Paranızı değerlendirmek, iyi yatırımlar yapmak, gelir ve refah düzeyinizi yükseltecek işler bulmak ve ortaklıklar yapmak konusunda şanslı bir dönemdesiniz. Becerilerinizi kullanmalı, hayatınıza bir rota belirlemelisiniz. Bunun sadece maddi değil manevi getirileri de olacaktır. Önceliklerinizi belirlemek, insanlarla ve hayatla olan ilişkinizi düzenlemek, iyi niyetinizin suistimalini önlemek sizin için önemli bir dönüm noktası oluşturabilir. Zaruri ihtiyaçlarınızın dışında keyfi harcamalarınız da olabilir. Kendinizi iyi hissetmek, evinizde ya da işinizde rahat etmek için bazı eşyalar alabilir, araç gereçler edinebilirsiniz. Borç alışverişleri konusuna dikkat etmeniz, yeterince tanımadığınız insanlara kefil olmamanız faydalı olabilir.

23 Şubat'ta Merkür'ün de burcunuzdan ayrılıp Balık burcuna geçişi ile beraber hem duygusal hem de kariyer hayatınızı etkileyecek ar-ge çalışmaları yapabilirsiniz. Neye ihtiyacınız olduğunu, neyi kullanacağınızı, hangi yolu izleyeceğinizi bilmenin önemli olduğunu düşüneceksiniz. Bu düşüncenizi daha önceki zamanlara göre daha iyi işlemek isteyebilirsiniz. Kazanımlarınızın bereketlenmesi, doğru kullanılması ve gerçek bir fayda getirmesi için hangi tutumu sergileyip hangisinden sıyrılmanız gerekeni bulabilir ve bunun üzerine çalışabilirsiniz. Bilirkişiden, tanıdığınız veya daha önce fikir aldığınız kişilerden yeniden danışmanlık almak faydalı olabilir. Konforunuzu bir başkasına bağlamak yerine kendinize bağlamalısınız. Bunu yaptığınızda suç işlediğinizi hissettirerek sizi manipüle eden insanlardan ve konulardan uzaklaşmak için fırsat bulabilirsiniz. Bunlara artık sırtınızı dönmeyin. Dalgınlık, unutkanlık, yanılgı ya da konduramama gibi durumlar bazı kararlarınıza gölge düşürebilir. Aceleci, heyecanlı ve bir daha olmayacakmış gibi hissettiğiniz anları kontrol edebildiğinizde süreç lehinize işleyecektir.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile yüklerinizden kurtularak kendinizi toparlamaya başlıyorsunuz. Artık gereksiz olduğuna kesin bir şekilde emin olduğunuz kaygılarınız, endişeleriniz yerini, neler yapabileceğinize bırakıyor. Düşünme biçiminizin aynı zamanda yaşam biçiminiz olduğu gerçeğini fark edebilirsiniz. Ekonomik ve psikolojik olarak daha rahat hissetmenizi sağlayacak işlere yönelebilir, kendinizi ispat edebilir, hayal gücünüzle ve yeterliliklerinizle neler yapabileceğinizi ortaya koyabilirsiniz. Bu durum sizinle ilgili önyargı ve yanılgıları ortadan kaldıracaktır. Aynı zamanda, benzer durumlarla başkaları aracılığıyla karşılaşıp siz de farklı insanlarla ilgili önyargılarınızı kırabilirsiniz. Sağlık durumunuz, aile büyüklerinizin bu konudaki ihtiyaçları gibi durumlar gündeminize gelebilir. Kendinize ve birbirinize yardım etmelisi, bedeninize, ruhunuza iyi bakmalısınız.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn'ün Balık burcundaki kavuşumuyla ekonomik koşullarınızda bazı düzenlemelere gidebilirsiniz. Beklentilerinize göre olsa da olmasa da, yaptığınız işlerden elde ettiğiniz sonuçları iyi değerlendirmelisiniz. Bu aşama size hatanızı ve iyi olduğunuz alanları gösterecek ve daha iyi yol alma şansı sunacaktır. Dolayısıyla sadece kazanca ya da sadece kayıplara odaklanırsanız net ve gelecek vaat eden bir sonuç almanız zorlaşacaktır. İnsan hayatınızı iyi yönde yaşamak için çalışır ve buna göre karşılık alır. Aldığınız karşılıkların isteklerinize ve hayallerinize hizmet edip etmediğinden emin olmalısınız. Bunu düşünerek iş ortamınızda ya da iş ilişkilerinizde bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Özgüveninizin ve maddi kaynaklarınızın zarar görmemesi için bireysel olarak ne düşündüğünüzü ve yapabileceğinizi kendinize göstermelisiniz. Bu duruşu korumayı öğrenmek için iyi bir haftadasınız. Çevreniz de bun intibayı yakalayabilir. Kendinizi mutlu etmek için bazı harcamalar yapabilirsiniz ancak artık anlık, kısa süreli harcamalarla veya konularla bunu devam ettirmemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Eylemsizliğin bedeli, hata yapmanın maliyetinden çok daha fazladır.”






Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar,
5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber üzerinde çalıştığınız işleri, düşünceleri nasıl işleyeceğiniz konusuna eğilebilirsiniz. Bu durumu kendi çabanızla halletmek, belirli insanlarla paylaşarak ilerlemek, hemen duyurmadan geliştirmek isteyebilirsiniz. Kendinizi herkesten soyutlamak değil, potansiyelini görmek ve çevrenizi gözlemlemek için bunu yapacaksınız. Arkanızdan konuşulan sözler, sizden gizlenen davranışlar ve fikirler karşısında yıkıcı ve yıpratıcı bir süreç yaşayabilirsiniz. Burada önceliğinizin ve isteğinizin ne olduğu belirleyici olacaktır. Motivasyonunuzu düşürmek yerine yaşadıklarınızı dönüştürme yoluna giderseniz her şeyi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Özellikle sosyal mecralardaki paylaşım ve içerikleri teyit etmeniz, her gördüğünüz bilgiyi uygulamaya geçmeden düşünmeniz burada etkili olabilir. Bireysel ve sosyal olarak insan haklarına ağırlık verebilirsiniz. Hakkın ve haddin bilinmesi hem sizi hem de karşınızdaki kişiyi koruyabilir. İş fikirleri, sağlık konular, sosyal projeler noktasında şanslı olabilirsiniz; bu şansı iyi değerlendirmek için araştırma ve okumalar yapacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber şanslı bir döneme giriyorsunuz. Kendinize itiraf etmekte zorlandığınız, kabullenemediğiniz ya da yetersiz hissettiğiniz konularda daha güçlü olduğunuzu görebilirsiniz. Bunu, gayret edebildiğinizde ve bir şeyleri değiştirme isteğiniz yoğunlaştığında fark edebileceksiniz. Yeni alışkanlıklar, kelimeler, istekler, insanlar etrafınızı sarabilir. Bunun için sizin de yer değişiklikleri yapmanız gerekecektir. Taşınma ya da iş değişikliği, anlaşmalar, arka planda yürütülecek ya da günlük akışınıza dahil edebileceğiniz yeni fikirler üzerinde durabilirsiniz. Hayal etmenin ötesine geçiyorsunuz. Ruhsal ve bedensel olarak kendinize iyi bakmalısınız. Kötü alışkanlıklar, faydası olmayan beslenme düzeni, yanlış anlaşılma ya da kırgınlıklara sebep olarak tavırlardan uzaklaşmak, kendiniz kadar çevreniz için de bunu desteklemek isteyebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlar demişken; arkadaş seçimlerinizi nasıl yapmanız gerektiği konusundaki tecrübelerinizi hatırlayabilirsiniz. Bir sosyal ticarete dönüşen ilişkileri zorlamamalısınız, güvenmek ve önyargılı olmak arasındaki dengeyi bulmalısınız. Kendiniz için bir şeyler yapmayı seçtiğinizde, bütün ilginizi ve zamanınızı buna harcamanız gerekebilir. Dolayısıyla bu günlerde neyin üzerinde durup neyi terk etmeniz gerektiğine dair düşünceleriniz yoğunlaşabilir. Bir defter tutabilir, bir uzman desteği alabilirsiniz; bu size daha sağlıklı adımlar attırtabilir.

13 Şubat'ta Mars Kova burcuna geçiyor ve size arka planda dönen konularla nasıl başa çıkacağınızı anlatabilir. İçinizde biriken öfkeyi dönüştürebilirsiniz. Öfke başka türlü fayda getirmeyecektir. Bunun bilincinde olmak, bilinçaltınızı yönetmenize yardım edecektir. Daha önce konuşulmayan, gündem yapılmayan, önem verilmeyen konuları şimdi ortaya çıkarabilirsiniz. Bu bir hırsın değil, ruhsal iyileşmenin dışa vurumu olmalıdır. Bu dengeyi kurduğunuzdan eminseniz, günün sonunda aldığınız kararlar sizi memnun edecektir. Sizi karamsar düşüncelere, dar alanlara düşürmek isteyen insanlara ya da olaylara karşı her seferinde yeni bir konuyla, uğraşla yanıt vermelisiniz. Kötülüğü, zorluğu bunların tam tersiyle etkisiz hale getirebilirsiniz. Toplumsal çalışmalar, yardım faaliyetleri, farkındalık etkinlikleri ilginizi çekebilir. Düzenleyeni olmasanız bile, işin bir ucundan tutmak fikri de ruhsal iyileşmenize destek verebilir. Girişimci bir yönünüz olduğunu fark edebilirsiniz ya da bu farkındalığınızı uygulamaya koyacağınız işlerle ilgilenebilirsiniz. Katıldığınız ortamlardan edineceğiniz bilgiler kendiniz için bazı kararlar almanızı sağlayabilir. Hem dış görünüşünüze hem de yeteneklerinize yatırım yapabilir, eğitimler alabilir, işler planlayabilirsiniz.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi gördüğünüz, duyduğunuz her şeyi nasıl bir anlama taşımanız gerektiğini size anlatabilir. Bu konuda dostlarınızın önemini daha iyi fark edebilirsiniz. Bu kavramı yeniden tanımlamanız gerekebilir. İlişki, dostluk, ortak arayışınız yanlış seçimler yapmanıza neden olabilir. Dolayısıyla insanlara güvenmek, bağ kurmakla ilgili konularda eski tutumlarınızdan ve hatalarınızdan uzaklaşmalısınız. Bir süreliğine, bazı fikirlerinizi ve hislerinizi gizli tutmanız gerekebilir. Genişleyen ve değişen çevrenizi anlamak, hangi konunun nerede geçerliliğinin olacağını gözlemlemek için kendinize zaman tanımalısınız. Zira bu süre zarfında şaşırtıcı bilgiler edinebilir, yaşadıklarınıza farklı bir yönden bakmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Uzaktaki arkadaşlarınızla yeniden bir araya gelebileceğiniz ya da tam tersine, mesafe koymanız gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Seyredin, anlayın ve seçiminizi yapın.

19 Şubat'ta Güneş'in burcunuzda seyrine başlıyor: Parlayın, en güzel zamandasınız. Önemli girişimler, kendinize değer vermek, hayatınızı ve alışkanlıklarınızı düzenlemek adına iyi bir süreçtesiniz. Kabuğunuzdan çıkmalı, bulunduğunuz yeri fark etmelisiniz. Bu size nereye doğru hareket etmeniz gerektiğini gösterecektir. Hareketlerinizi kısıtlayan, sizi zorlayan durumları net bir şekilde görebilirsiniz. Bunları görmezden geldiğiniz zamanları fark edebilir, kayıplarınız için üzülebilirsiniz. Ama her şeyin bir telafisini, belki daha iyisini bile bulabilecek potansiyeliniz olduğunu unutmamalısınız. Sizi "siz" yapan unsurları, yetenekleri, düşünceleri, ortamları bildiğinizde kendinizi göstermek kolaylaşacaktır. Bedensel ve mental açıdan kendinize katmak istediğiniz yenilikler olabilir, bunlar için uygulamaya geçebilirsiniz. Bunun önemli bir döngü olduğunu unutmayın. Neye teslim olduğunuzun farkında olun, bu sizi tahmin etmediğiniz esaretlere ve bunların kurtuluş yollarına taşıyacaktır.

23 Şubat'ta Merkür'ün de Balık burcuna geçişi ile hayatınız biraz daha hareketlenebilir. Fikirlerinizi ifade etmek, kendinizden ve duygularınızdan bahsetmek, başkalarını etkilemek, insanların sizi konuşmasını sağlamak, doğru dengeler ve sınırları anlamak adına güzel bir dönem olacaktır. Dikkat çekeceğiniz için ortaya sunduğunuz konulara her zamankinden daha fazla özenmelisiniz. İş fikirleri, ortaklıklar, eğitimle ilgili konular, sosyal ve duygusal hayat yaşantınıza renk katabilir. Heyecanlı ve istekli duruşunuz, iyi niyetli olmayan insanların ilgisini çekebilir ve bunu kullanmak üzere onları harekete geçirebilir. Kime iki kere güveneceğinizi, hatta belki güvenmemeniz gerektiğini iyi ayırt etmelisiniz. Sosyal mecralar, fiziksel ortamlarda duyduklarınızın sizi nasıl etkileyeceğini doğru analiz etmenizde fayda var. Bu sayede parasal ve psikolojik aldanmaların önünü kesebilirsiniz. Yazı yazmak, kitaplar, konsantrasyon, sağlıklı alışkanlıklar gibi konularda araştırmalar yapabilirsiniz.

24 Şubat'taki Başak Dolunayı ile duygularınızı ve duygularınızla alacağınız yolu daha net bir şekilde görebilirsiniz. Manipülasyona, fikir çatışmasına düştüğünüz durumlar yüzünden kendinizde hata arayabilirsiniz. Bu empatiniz ilişkilerde takınmanız gereken yeni tavrın zeminini oluşturabilir. Ancak sınırı kaçırmanız benzer durumlara yeniden düşmenize neden olabilir. Bu yüzden gerçeklikten, gerçek bir gözlem yapmaktan kaçmamalısınız. Daha pozitif ve sağlıklı ilişkiler kurmak için kriterler belirleyebilirsiniz. Hukuki ve ticari anlamda bazı ortaklıkları sonlandırabilir ya da iş yükünü, hayatı paylaşmak adına yeni insanlarla tanışmaya daha sıcak olabilirsiniz. İki durumda da kazançlı çıkacağınızı bilmelisiniz. Evlilik, duygusal kararlar, ilişkilerinizi iyileştirmek gibi gündemlerinizde karşılıklı olarak konuşup anlaşacağınız durumlar doğabilir. Hislerinizi ve beklentilerinizi açık bir şekilde sunmanın gerekliliğiyle yüz yüze gelebilirsiniz. Şeffaf olun, duygularınızı anlayın ve yaşamak istediğiniz hayat doğrultusunda hareket edin. Hayatınıza alacağınız insanlarda da aynı hareketi görmeniz gerektiğini unutmayın.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn'ün burcunuzdaki kavuşumuyla kendinize ayırdığınız zaman ve bu zamanı nasıl geçirdiğinizi düşünebilirsiniz. Bazı eksiklik ve yoksunlukların sebebinin buradan başladığını fark edebilirsiniz. İstekleriniz ve eylemleriniz arasındaki farklar, bazen sadece bireysel değildir. Sizi etkileyen, engelleyen durumları veya insanları da gözardı etmemelisiniz. Hayatınızla ilgili en büyük sorunlardan birinin bu olduğunu göreceksiniz. Kendinizi ifade etme şeklinizi revize etmelisiniz. Bu konuda öncelikle kendinize dürüst olmalısınız. Karakteristik ve fiziksel olarak bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Dış görünüşünüz, duruşunuz, bir fikri ya da kıyafeti nasıl taşıdığınız konusunda kalıcı yenilikler yapabilirsiniz. Küçük adımların uzun yollara hizmet ettiğini unutmayın.

Motivasyon Sözü: “Ertelemek fırsatların katilidir.”





Aygül Aydın
 
şubat4 (7).jpg


Koç Burcu: Sevgili Koç, Şubat ayında kariyeriniz ve işinizle ilgili ani fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu ay sosyal çevrenizde güçlü bağlantılar, arkadaşlar edinecek ve beraber iş yapabilmenin yöntemlerini arayacaksınız. Harcamalar ve yatırımlar konusunda dikkat etmeniz gereken bir ay olacak. Beklediğiniz ödemelerin gecikmesi, yatırımlarınızdan kazanç sağlamak konusunda güçlük yaşayabilirsiniz. Fırsat gibi gördüğünüz şeylerden zarar görebilirsiniz, başkalarının yönlendirmeleri veya yaptıklarını kopyalamak yerine kendi yöntemlerinizi oluşturmanız size fayda sağlayacaktır.

Ortaklı işlerden zarar etme ihtimaliniz yüksek. Partnerinizle ilişkinizi toparlamanız ve herkesin kendi özgürlükleri çerçevesinde hareket etmesi ilişkinize yeni bir düzen getirebilir. Ayın son hafta çalışanlarınız veya beraber çalıştığınız insanlar ile iletişim kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Hesap ve muhasebe konularıyla ilgileneceksiniz. Fikir alışverişi yaparken anlaşılmadığınızı hissedebilirsiniz. Beslenme düzeninizle ilgili dikkat etmeniz gerekli, alacağınız ilaçların yan etkilerini görme ihtimaliniz yüksek. Bu ay ilaç ve gıda zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalısınız. Yine ayın sonunda gerçekleşen dolunay işinizle ilgili yapacağınız proje teslimleri kazançlarınızı, değerinizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.


Boğa Burcu: Sevgili Boğa, Şubat ayında hayatınız, mesleğiniz, eğitiminiz, kariyeriniz, kaderiniz değişiyor. Doğru bildiklerinizin değişeceği, hayatta güven duyduğunuz kişilere, kurumlara karşı bakış açınızın değişeceği bir ay olacak. Eviniz, çalışma hayatınız, yakın çevrenizde dönüşümler yaşanacak. Sağlık konularına dikkat etmelisiniz. İmaj değişimi, dış görünümünüz ile ilgili konularda yapacağınız değişiklikleri 14 şubata kadar tamamlamalısınız. Ayın sonunda çocuklarınızla ilgili sizi mutlu hissettirecek haberler alabilirsiniz. Çocuğu olmayanlar aşk hayatıyla ilgili keyifli zamanlar yaşayacaklar. Bazı Boğa’lar doğum haritası uygunluğuna göre evlenme kararı alabilir veya evlilik teklifi alabilir. Sanatsal yönler, hobiler ile daha fazla ilgileneceksiniz.


İkizler Burcu: Sevgili İkizler, Şubat ayında uzak yol seyahatleri, eğitimler, hukuksal konularda şanslı olacaksınız. Ayın ilk haftalarında mali durumuz düzeliyor, ortak çalışmalardan elde ettiğiniz gelirleriniz artıyor. Şubat ayı başlarken tüm ayı planlamak ve hangi hafta nerede olacağınız, nereye seyahat edeceğinizi belirleyeceksiniz. Yoğun bir ay sizi bekliyor. Çok fazla sosyalleşecek, işiniz ve kimliğiniz ile ön planda olacaksınız. Bazı seyahatlerinizi iptal etmek durumunda kalabilirsiniz. Ayın son haftasında kariyer ve ev yaşantınızla ilgili konularda bir düzenlemeye gideceksiniz. Özellikle ev ve aile ilişkileriyle ilgili gerilimler yaşanabilir. Bazı ikizler burçları ayın sonunda taşınma kararı alabilir.


Yengeç Burcu: Sevgili Yengeç, Şubat ayının ilk günlerinde partneriniz ve ortaklıklarınızla ilgili konular daha fazla gündeminizde olacak. 9 Şubat tarihinde gerçekleşecek Yeniay ile giderlerinizle ilgili yeni bir düzenleme yapabilir, kredi çekebilir veya bir arkadaşınızla mali konularda yardımlaşma yapabilirsiniz. Hayatınızdaki bazı insanlara veda etmeniz gerekebilir, aniden hayatınızdan çıkan insanların duygusal olarak üzerinizde bıraktığı şok etkisini şubat sonuna kadar yaşayabilirsiniz.
Ölüm ve yaşam arasındaki o kısa çizginin anlamını çok defa sorgulayacağınız ve sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek isteyeceksiniz. Sigorta ödemeleri, vergiler, muhasebesel konularla ilgili beklenmedik olaylar ile karşılaşabilirsiniz. 24 Şubat tarihinde gerçekleşecek dolunay ile yakın çevrenizdeki insanlar ile daha sık görüşecek bazen fikir tartışmaları yaşayacaksınız. Eğitiminizle ilgili almanız gereken önemli kararlar olabilir. Arkadaşlarınızla daha sık görüşecek, kısa yolculuklar veya ziyaretler gerçekleştireceksiniz.



Aslan Burcu: Sevgili Aslan, Şubat ayının ilk haftalarında işinizle ilgili plan program yapacak, çalışanlarınız ve işinizle ilgili önemli kararlar alacaksınız. Şubat ortalarından itibaren partneriniz veya ortaklarınızla farklı yönlere hareket etmek isteyebilirsiniz. Bu ay beraber olduğunuz insanlar ile fikir ayrılıkları, yol ayrılıkları yaşayabilirsiniz. 24 Şubat tarihinde gerçekleşecek Dolunay ile gelir-gider dengesi sağlamaya çalışacak, muhasebe kayıtlarınız, sigorta ödemeleriniz, vergi ödemelerinizle ilgileneceksiniz.
Ortak gelirler ile ilgili yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu ay sağlığınıza dikkat etmelisiniz, tansiyon ve kalp ile ilgili hassas davranmanız gereken bir ay olacak, özellikle 9 Şubat tarihinde gerçekleşecek Yeniay hem hayatınızdaki insanlar hem de sizin için sağlık konularına dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyor. Patronunuz veya hayatınızdaki otorite figürleri ile ani gerilimlere açık bir ay olacak ani kararlar almadan gerçekçi düşünceler ile hareket etmelisiniz.


Başak Burcu: Sevgili Başak, Şubat ayının ilk günlerinde yakın çevreniz, çalışma ortamınızda yakın olduğunuz insanlar ile ilgili konularla ilgileneceksiniz. Sizi kısıtlayan düşünceler ve fikirlerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Hizmet alanları, çalışma alanları yeni alacağınız sorumluluklar olacak. Beraber çalıştığınız insanların işten ayrılması, görev bırakması sorumluluklarınızı arttıracaktır.
Çalışma ortamınızda haksızlığa uğradığınızı düşünseniz bile kariyerinizle ilgili sizi olumlu etkileyecek gelişmeler olacak. Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir ay, bol koşturmacalı, işinizin içeriği değişiyor, sorumluluklarınız değişiyor, ekibiniz güçleniyor. 24 şubat itibariyle partneriniz veya ortaklarınızla ilgili konularda düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Etrafınızdaki insanların duygusal beklentileri karşısında ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Olaylara yaklaşım biçiminizi değiştirmeniz gerekebilir. İnsanların sizden beklentileri daha duygu odaklıyken siz daha gerçekçi ve rasyonel yaklaşımlar sergileyebilirsiniz.


Terazi Burcu: Sevgili Terazi, Şubat ayının ilk günlerinde yatırım fırsatlarına açık olun, yeni bir gayrimenkul yatırımı, toprak alımı gibi işler ile ilgilenebilirsiniz. Aşk hayatınızda partnerinizle gerilimli tartışmalar içinde bulabilirsiniz kendinizi, fiziksel olarak yakın olamamak, uzak mesafe ilişkisi olanlar için bu ayın ilk haftaları gergin geçebilir. 9 Şubat civarında yatırımlarınızla ilgili beklenmedik kayıplar yaşanabilir, bu konuda belki de profesyonel bir destek alabilirsiniz. Bekar olan Terazi burçları için Şubat ayı oldukça hareketli geçecek, yeni bir aşk gelebilir.
Üretkenlik ve sanatsal yönleriniz aktif olacak. Bazı teraziler spora başlayabilir. İmaj değişiklikleri için ani kararlar alsanız bile sonuçları şubat ayının ikinci yarısında çok güzel olacaktır. Çocuğu olan Teraziler bu ay en çok çocuklarıyla ilgilenecekler, onların eğitimleri için harcamalar yapabilirler. 24 şubat sonrasında içe kapanmak isteyebilir, sağlık konularıyla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Çalışanlarınız, günlük rutinlerinizle ilgili bazı değişimler meydana gelebilir.



Akrep Burcu: Sevgili Akrep, şubat ayının ilk günlerinde yakın çevreniz ve partnerinizle ilgili gelişmleler sizi mutlu hissettirecek. Ancak aile ve iş yaşamınızla ilgili bazı krizler yaşayabilirsiniz. Özellikle 9 Şubat civarında evli olan akrep burçları gerilimler karşısında sakinliğini korumaları daha doğru olacaktır. Ani ayrılıklar gündeme gelebilir. Aile ile yapılan işler veya aile sorumlulukları bu ay gündeminizi fazlasıyla meşgul edecek. Ev değiştirebilir, taşınabilirsiniz. Evinizle ilgili bir dönüşüm, yıkım kararı alınabilir. 24 şubat itibariyle aşk hayatınızda yaşadığınız konuları arkadaşlarınızla çözümlemek isteyebilir, daha fazla sosyalleşmek ve olaylardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu ay ev ve aile içinde gerçekleşen olaylar nedeniyle işinize vakit ayırmakta zorlanabilirsiniz. Veya iş ortamınızda sürekli olarak mücadele etmeniz gereken insanlar ile karşılaşabilirsiniz.


Yay Burcu: Sevgili Yay, şubat ayında yakın çevrenizdeki insanlar ile daha fazla iletişimde olacak, kardeşlerinizle ilgili konularla daha fazla ilgileneceksiniz. Yeni anlaşmalar, sözleşmeler imzalayabilir, kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Çalışanlarınız, beraber çalıştığınız insanlar değişiyor. Mali konularda yeni fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz ancak atacağınız imzalara dikkat etmelisiniz. Medya ve iletişim konuları ile daha yakından ilgilenecek yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı hissedeceksiniz. 24 şubat itibariyle kariyeriniz ve işinizle ilgili konularda iletişim sorunları oluşabilir. Aile içinde yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Eviniz ve yaşam alanlarınızla ilgili su ve tesisat sorunları oluşabilir.


Oğlak Burcu: Sevgili Oğlak, şubat ayında kariyer ve kazançlar ile ilgili önemli fırsatlar ile karşılaşacaksınız. Çocuklar ve aşk hayatınızla ilgili sizi zorlayan yeni mali gelişmeler olabilir. Bu ay kendinizi değersiz hissettirecek olay ve kişiler ile daha fazla uğraşmanız gerekecek. Finansal konularda sizi ileriye taşıyacak fırsatlar ile karşılaşacaksınız ancak bunları gerçekleştirme noktasında karşınıza beklenmedik engeller çıkabilir. Bu ay aşk hayatınızda sizi üzecek durumlar oluşabilir. Çocuklarınızın sağlığıyla ilgili konular gündeminizde olabilir. 24 Şubat itibariyle etrafınızdaki insanlardan uzaklaşmak isteyebilir, seyahat planları yapabilirsiniz. Eğitim ve akademik konularla daha fazla ilgilenecek bazı eğitimlerinizi bitireceksiniz. Aşk hayatınızdaki sorunları Başak dolunayı sonrasında çözüme kavuşturabilirsiniz.


Kova Burcu: Sevgili Kova, Şubat ayı tüm özelliklerinizi göstereceğiniz aksiyon dolu bir ay olacak. Ev değişimleri, aile içinde yaşanan krizler ve bu krizlerin çözüme kavuşması. Kadınlardan gelen yardımlar özellikle iş yaşamınızla ilgili sizi dönüştürecek nitelikte olacak. 9 Şubat tarihinde gerçekleşen Yeniay ile özgürlüğünüzü kısıtlayan ne varsa geride bırakmaya hazırsınız. Krizleri geride bırakmak ve ayağa kalmak için bir fırsat olabilir. Özellikle yurt dışıyla bağlantılı konular, eğitimler, seyahatler konusu daha fazla ilgi alanınız haline gelecek. Yeni bir ev düzeni yapabilir bu yeni düzenler için mali olarak biraz zorlanabilirsiniz. 24 Şubat tarihinde gerçekleşecek Dolunay yaptığınız iş anlaşmaları, muhasebesel hatalar nedenle fazla para harcamanıza neden olabilir.-


Balık Burcu: Sevgili Balık, şubat ayına başlarken arkadaş çevreniz, sosyal ortamınızla ilgili şanslı olduğunuz hissettiren kişiler ve olaylar ile karşılaşacaksınız. Şubat ayı tamamen içe döndüğünüz, psikolojik olarak sizi zorlayan olayların ne olduğunu gün yüzüne çıkartacak etkiler barındırıyor. Özellikle ocak ayında yaşadığınız olaylar ve hissiyatları çözümleyebilmeniz adına kendinizle daha fazla vakit geçirmek isteyeceksiniz. Yakın çevrenizle iletişim kurarken gergin hissedebilirsiniz, kardeşler, komşular ile yapacağınız görüşmelerde sizi olumsuz etkileyen diyaloglar içinde kalabilirsiniz. 9 Şubat itibariyle yaşadığınız olaylar hayata bakış açınızı tamamen değiştirebilir, düşünceleriniz, fikirleriniz tamamen değişecek şekilde şaşırtıcı olaylar yaşayabilirsiniz. 24 şubat itibariyle gerçekleşecek Başak dolunayı partneriniz ile ilgili duygusal konularda anlaşmazlıklara neden olabilir. Ayın son haftalarında duygularınızı anlatmak isteyecek ve insanlarla iletişim kurmak isteyecek yaşanan yanlış anlaşılmaları çözümlemek isteyeceksiniz.




Gülnihal Öztürk
Ntv
 
şubats (5).jpg

Koç Aylık Burç Yorumu​

Soğukkanlı olmalısınız
Şubat ayında hedeflerinize ve planlarınıza odaklısınız. Ayın 13 ve 14’ünde sosyal ilişkilerde patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Sosyal ilişkiler bu dönemde epeyce enerjinizi alabilir. Yeni arkadaşlıklar gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta burcunuzdaki Ay sizi destekliyor, istediklerinize kavuşabilirsiniz ancak soğukkanlı olmanızda fayda var. 20’sinden itibaren sağlığınıza biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir. 24 Şubat’taki dolunay bu anlamda uyarıcı olabilir.



Boğa Aylık Burç Yorumu​

İsteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz
Şubat ayının 13’üne kadar burcunuzu epeyce destekleyen gelişmeler söz konusu. Uzaklardan ve yabancılardan destek ve teşvik görebilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde iş, görev ve sorumluluk alanınızda patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. İşler, hedef ve planlarınız bu dönemde epeyce enerjinizi alabilir. Yeni işler gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta akşam saatlerinden itibaren burcunuzdaki Ay sizi destekliyor, bencil davranmamaya gayret etmelisiniz. 20’sinden itibaren sosyal çevre ve ilişkilerinize odaklanabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay aşka ve sevdiklerinize dair kararlar getirebilir.



İkizler Aylık Burç Yorumu​

Akışın getirdikleri
Şubat ayında bulunduğunuz ortamın dışında olmak size iyi gelebilir. Ayın 13 ve 14’ünde ortak maddi konularda patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Ortak paylaşımlar ve eşinizin işleri bu dönemde epeyce enerjinizi alabilir. 14 Şubat’ta umutlarınızı yeşertecek gelişmeler olabilir. Akışa ve getirdiklerine güvenmelisiniz. 20’sinden itibaren hedeflerinize, planlarınıza daha fazla odaklanabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay ev ve ailenizle ilgili konularda uyarıcı olabilir.



Yengeç Aylık Burç Yorumu​

İlişkiler ve getirdikleri
Şubat ayında ilişkilere ve ortak paylaşımlara odaklı olabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde sosyal ortak işlerle veya yatırımlarla ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ortaklıklar gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta hedefleriniz ve planlarınız ön planda, akşam saatlerinden itibaren daha pozitif ve ılımlı olabilirsiniz. 20’sinden itibaren ortak iş ve paylaşımlara odaklanabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay yakın çevreniz ve kardeşinizle ilgili konulara dikkatinizi çekebilir.



Aslan Aylık Burç Yorumu​

İlişkiler konusunda enerjiniz yüksek
Şubat ayının ilk yarısında gündelik koşturmacalarınız sizi yorabilir, sağlığınızı ihmal etmeyin. Ayın 13 ve 14’ünde ikili ve bire bir ilişkilerle ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ilişkiler gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta seyahat ve geziler söz konusu olabilir. Ayın 20’sinden itibaren ortak paylaşımlara veya yatırımlara, işlere odaklanabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay maddi ve parasal konulara dikkatinizi çekebilir.




Başak Aylık Burç Yorumu​

Aşk ve sevdikleriniz
Genel olarak sizi destekleyen enerjiler altında Şubat ayının ilk yarısında aşka ve sevdiklerinize odaklanabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde gündelik iş ve rutinlerinizle ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. İş ortamınızda baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. 14 Şubat’ta akşama dek yoğun bir tempo içinde olabilirsiniz, sonrasında yolculuk gündeme gelebilir. Ayın 20’sinden itibaren ikili ve birebir ilişkilere odaklanabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay ilişkinize, birlikteliğinize dikkatinizi çekebilir.



Terazi Aylık Burç Yorumu​

Güçlü aşklar
Şubat ayının ilk yarısında eviniz ve ailenizle ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde aşk ve sevdiklerinizle ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ve güçlü aşklar gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta kendinizden çok karşınızdaki kişiye odaklı olabilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren gündelik iş ve rutinler zamanınızı alabilir. 24 Şubat’taki dolunay geride bıraktıklarınıza ve vazgeçtiklerinize dikkatinizi çekebilir.



Akrep Aylık Burç Yorumu​

Aile konuları
Şubat ayının ilk yarısında iletişim, haberleşme ve yakın çevrenizdeki gelişmelere odaklanabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde eviniz veya ailenizle ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ve güçlü aile kalıpları gelişirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta karşınızdaki kişiye ve birlikteliğinize odaklı olabilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren ev ve aileyle ilgili konular daha fazla zamanınızı alabilir. 24 Şubat’taki dolunay aşka ve tutkularınıza dikkatinizi çekebilir.



Yay Aylık Burç Yorumu​

Güçlendiren eğitimler
Şubat ayının ilk yarısında maddi ve finansal gelişmelere odaklanabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde yakın çevrenizde veya kardeşlerinizle ilgili patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ve güçlü iletişim veya eğitim süreçleri içine girebilir, eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta aşka odaklısınız ancak hizmet ve emek beklentileriniz de yüksek olabilir. Ayın 20’sinden itibaren eğitimle ilgili konular daha fazla zamanınızı alabilir. 24 Şubat’taki dolunay hedef ve planlarınıza dikkatinizi çekebilir.




Oğlak Aylık Burç Yorumu​

Şanslı bir dönem
Şubat ayının ilk yarısında bireysel önceliklerinize odaklısınız, aşktan yana şanslınız, aktif bir dönemde enerjinizi yerinde kullanmalısınız. Ayın 13 ve 14’ünde maddi konularda patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ve güçlü maddi süreçler, işler içine girerken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta karşınızdaki aşka ve tutkularınıza odaklı olabilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren iletişim ve haberleşme daha fazla zamanınızı alabilir. 24 Şubat’taki dolunay uzaklarla ilgili bir konuya dikkatinizi çekebilir.



Kova Aylık Burç Yorumu​

Tutku dolu istekler
Güneş burcunuzda ilerlerken isteklerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir dönemdesiniz. Ayın 13 ve 14’ünde bu istekleriniz daha tutku ve heyecan dolu olabilir. Bu süreçte baskıcı ve ısrarcı tutumlardan kaçınmanız gerekebilir. Yeni ve güçlü bireysel tutumlar geliştirirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ı evinizin, yuvanızın konforunda geçirmek isteyebilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren maddi konular daha fazla zamanınızı alabilir. 24 Şubat’taki dolunay ortak iş ve paylaşımlara dikkatinizi çekebilir.



Balık Aylık Burç Yorumu​

Sezgileriniz güçlü
Burcunuzdaki Satürn kısıtlayıcı olsa da kendinize zaman ayırabilirsiniz. Ayın 13 ve 14’ünde kontrolünüzün tamamen dışında patlak veren durumlar karşısında sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreçte güçlü sezgilerinize güvenmeniz gerekebilir. Yeni ve güçlü ruhsal tutumlar geliştirirken eskilere veda edebilirsiniz. 14 Şubat’ta iletişime ve karşılıklı sohbete öncelik verebilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren Güneş’in burcunuza ilerlemesiyle daha destekleyici bir dönem başlıyor. 24 Şubat’taki dolunay ilişkinize dikkatinizi çekebilir.




Pınar Atmaca
Elle
 
şubats (19).jpg


Şubat ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri

1 Şubat 2024 / Mars-Juno Üçgeni: Bu açı kalıbı özellikle ciddi veya resmi gönül ilişkilerine enerji katar. Sorumluluk alınarak aksiyona geçildiği takdirde iyileşme ve gelişmeler gündeme gelecektir. Partnerimiz için elimizi taşın altına koymak bize de hayır getirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Şubat 2024 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

5 Şubat 2024 / Merkür Kova Burcunda

5 Şubat 2024 / Venüs-Chiron Karesi:
Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Şubat 2024 / Güneş-Chiron Altmışlığı: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Şubat 2024 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

6 Şubat 2024 / Pallas Yay Burcunda

7 Şubat 2024 / Ceres Oğlak Burcunda

8 Şubat 2024 / Venüs-Uranüs Üçgeni:
Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor yaşanmışlıklardan sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Şubat 2024 / Mars-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili.

8 Şubat 2024 / Venüs-Juno Üçgeni: Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşecek, bu ilki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Şubat 2024 / Güneş-Uranüs Karesi: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

9 Şubat 2024 / Uranüs-Juno Üçgeni: Beklenmedik duygusal gelişmeler, ilan-ı aşklar; var olan ilişkilerde evlilik teklifleri gündeme gelebilir. Hali hazırda devam eden evliliklerde sorunları çözmek, dinamizm ve heyecanı arttırmak adına destekleyici tesirler devrede olacak. Rutinlerin dışına çıkmak etkiyi güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Şubat 2024 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Şubat 2024 / Kova Burcunda Yeniay

11 Şubat 2024 / Güneş-Vesta Üçgeni:
Bu açı kalıbı ruhsal açıdan çok güçlüdür, her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için idealdir. Kalabalıklar içinde olmaktansa sessizlik ve inziva ruhumuza çok iyi gelecektir. Ruhsal ve uhrevi öğeler bu dönem daha fazla iyileştirici olabilir. Ayrıca bir konuya tek başımıza odaklanıp o konuyu en iyi şekilde ele alıp başarıyla tamamlamamız mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Şubat 2024 / Mars Kova Burcunda

13 Şubat 2024 / Venüs-Neptün Altmışlığı:
Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Şubat 2024 / Mars-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı sert, dönüştürücü ve hırslı etkiler içeriyor. Hassas dengeleri temsil eden açı kalıbı hırsla kararlılık arasındaki ince çizgiye dikkat etmemiz konusunda uyarı yapmakta. Bir mücadelemiz varsa hak aramak ve savaşı kazanmak adına destekleyicidir. Ancak bu kavuşumu ani duygusal patlama ve agresyon da yaratabilir. Makro düzlemde patlamalar, askeri operasyonlar, havacılıkla ilgili problemler ve kaotik olaylar gündeme gelebilir. Sert ve yıkıcı hava olayları oluşabilir. Açı kalıbı +7 gün kalıbı etkilidir.

15 Şubat 2024 / Merkür-Chiron Altmışlığı: Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

16 Şubat 2024 / Venüs Kova Burcunda

17 Şubat 2024 / Merkür-Uranüs Karesi:
Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Şubat 2024 / Venüs-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı bir konuya tutkuyla odaklanma sonucunda çözüm ve başarı da getirebilir, ancak sınırları aşma riski de söz konusudur. Hırs ve ihtiraslarımızı kontrol altında tutmamız önemlidir. Her şeyi materyal dünya gerçeklerine göre değerlendirmek duyguları hiçe saymak hata yaptırabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Şubat 2024 / Merkür-Vesta Üçgeni: Bu açı kalıbı bir konuya en etkin şekilde odaklanma ve derinleşme konusunda destekleyicidir. Okült ve ruhsal temaları okumak, eğitim almak ve pratikler yapmak adına güçlü bir tesirdir. Ruhsal açıdan değerli gördüğümüz kişilerden rehberlik alabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Şubat 2024 / Güneş Balık Burcunda

19 Şubat 2024 / Venüs-Pallas Altmışlığı:
Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerde alma-verme dengesi güçlenirken kişi kendi özgür bireysel alanını oluşturabilir. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Şubat 2024 / Chiron-KAD Kavuşumu: Ruhsal ve fiziksel şifa adına en güçlü açı kalıplarından biri. Açı kalıbı her türlü ruhsal pratik adına çok uygundur. Sezgilerimiz ve iyileştirme yeteneğimiz çok güçlü hale gelebilir. Kuzey Ay Düğümü kolektif faydayla alakalı olduğu için bu dönem yardım etmek ve paylaşmak bu iyicil enerjiyi daha da güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Şubat 2024 / Venüs-Mars Kavuşumu: İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusudur. Tutku artar, ancak resmiyet ve gelecek odağından ziyade anı yaşama vurgusu daha baskındır. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Ani ve beklenmedik aşklar gündeme gelebilir, ancak yeni bir aşka yelken açarken iyi düşünmekte fayda var. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

23 Şubat 2024 / Merkür Balık Burcunda


23 Şubat 2024 / Güneş-Pallas Karesi:
Güneş-Merkür Karesi: Ego ve mantık arasında kalabiliriz. Her şeyi kişisel alma, aşırı alınganlık ve eril figürlerle iletişim problemleri gündeme gelebilir. Bu esnada kararsızlıklar veya fevri dürtüsel yaklaşımlar görülebileceği için, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte çok önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Şubat 2024 / Başak Burcunda Dolunay

25 Şubat 2024 / Venüs-Jüpiter Karesi:
Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
27 Şubat 2024 / Mars-Jüpiter Karesi: Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

28 Şubat 2024 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Şubat 2024 / Merkür-Satürn Kavuşumu: Açı kalıbı ciddiyet ve kararlılıkla tesir yaratmakla alakalıdır. Bu iki gezegen Kova burcunda kavuşum gerçekleştirdiği için farklılık ve çoğulcu olma teması ön plana çıkar. Farklı olmak ve kalıp dışı düşünmek güzeldir, ancak sırf karşı çıkmak için de aykırı olmaktan kaçınmak gerekir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Şubat 2024 / Güneş-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici. Otorite figürlerinden destek alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Şubat 2024 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Ayrıca açı kalıbı bir eğitime başlamak ve seyahatler için de idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.



Merve Çubuktepe
 

Gökyüzünde 2024 yılı Şubat ayında neler oluyor?​

  • Yaşam enerjimizi ve benlik duygumuzu ifade eden Güneş, 19 Şubat tarihine kadar Kova burcunda seyahat edecek ve 19 Şubat saat 07.13 itibariyle Balık burcuna geçiş yapacak, yani 19 Şubat sonrası mantık ile duygu arasında gel-git’lerimiz oldukça yoğun olacak.
  • İletişim kanallarımızı ve nasıl iletişim kurduğumuzu anlatan Merkür, 5 Şubat tarihine kadar Oğlak burcu seyahatine devam edecek. 5 şubat itibariyle Kova burcuna geçecek ve 23 Şubat’ta da Balık burcuna geçişi olacak. Bu da demek oluyor ki, gökyüzü bizi 23 Şubat’a kadar fikir yağmuruna tutacak ve sonrasında da ‘İdeallerini gerçekleştirmek için hayallerine sahip çık’ diyecek.
  • Maddi ve manevi değerlerimizi anlatan Venüs, 16 Şubat tarihine kadar Oğlak burcunda olacak ve bu tarih sonrasında Kova burcuna geçiş yapacak. Demek ki 16 Şubat sonrası kendimizi duygusal ve ruhsal anlamda daha özgür hissedeceğiz.
  • Mücadele gezegeni Mars, 13 Şubat tarihine kadar Oğlak burcunda olacak ve bu tarih itibariyle Kova burcunda seyahat etmeye başlayacak. Bu tarih sonrası kendimizi daha cesur ve enerjik hissedeceğiz.
  • Bolluk enerjimizi anlatan Jüpiter halen Boğa burcu, hayatımızı yeniden yapılandırmamızı isteyen Satürn ise halen Balık burcu seyahatlerine devam ediyor.
  • Hayatımıza ani, beklenmedik değişiklikleri, sürprizleri getiren Uranüs, Boğa burcunda ve nihayet gerilemesi 27 Ocak tarihinde son buldu. Özellikle maddi değerlerimize dair, ertelenen, aksayan bazı işlerimizde sürpriz çözülmeler olası.
  • Hayallerimizi, ideallerimizi ve kayıplarımızı anlatan Neptün gezegeni yine bu ay Balık burcu seyahatine devam ediyor.
  • Büyük değişim, dönüşümü anlatan, sistemleri yıkıp yeniden inşa eden Plüton, Kova burcunda seyahat ediyor olacak. Şubat ayı için bir nevi 20 yıllık yeni bir düzenin başlangıç ayı da diyebiliriz aslında.
  • Yine her ay olduğu gibi gökte bir tane Yeni Ay ve bir tane de Dolunay deneyimleyeceğiz. 10 Şubat 2024 tarihinde saat 01.58’de 20 derece Kova burcunda Yeni Ay, 24 Şubat 2024 tarihinde saat 15.31’de 5 derece Başak burcunda Dolunay gerçekleşecek.



Burcu Özen
 
X