• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Teşekkür ederim kuşum evet baya bi faydası varmış hem de araştırmalar falan da yapılmış. Doğum sonrası da rahim toparlanmasını falan destekliyormuş. Yarın doktor kontrolüm var doktorum ne dicek bi bakalım ona göre hemen başlıcam eğer zaten yakın görürse ananas hurma yaparım pazartesi de çaya başlarım günde 1 fincan iyi geliyomuş 🥲
Şifalar olsun,yarasın 😊

Kızım doğduğundan beri Prof.dr Arzu Dursun a gidiyoruz, muayenesi şuan ne kadar bilmiyorum, 7 24 ulaşabilirsiniz, aklınıza takılan her şeye cevap veriyor, her durumda da gelin demiyor, bir kez muayeneye gidip, başka hastalıklarda 5 6 kez gitmeden telefonda hallettiğimiz olmuştur, birde gerekmedikçe asla ilaç vermiyor
Teşekkür ederim canım ❤️

Kızlar kafam çok karışık ya sürekli düşünüp duruyorum. Her şey yolundayken doktorunuz kaça kadar bekleyebileceğini söylüyor? Var mı hiç konuşan? Ptesi benim tam 40 oluyor, suni mi verecek sezaryen mi yapacak net değil o gün karar verecek ama ben hangisini seçmem gerektiğini de bilmiyorum. Tamam 40 oluyor ama illa ki doğması lazım mı ondan da emin olamıyorum. Kimisi 42 ye kadar bekliyor. Risk olsa onlarda da olur. Doktorumun bahsettiği bana özel bir risk değil, genel olarak yolunda her şey. Ama genel olarak risk almak istemediğini anladım, elbette ben de istemem risk var ise. Ne yapmam lazım, siz olsanız ne yaparsınız? Doktorun risk almak istemem demesine rağmen biraz bekleyelim der misiniz? Ya da hiç doğum belirtisi yokken suni alır mısınız? Direkt sezaryen mi istersiniz ? Son 3 günüm 🥹

Kızlar kafam çok karışık ya sürekli düşünüp duruyorum. Her şey yolundayken doktorunuz kaça kadar bekleyebileceğini söylüyor? Var mı hiç konuşan? Ptesi benim tam 40 oluyor, suni mi verecek sezaryen mi yapacak net değil o gün karar verecek ama ben hangisini seçmem gerektiğini de bilmiyorum. Tamam 40 oluyor ama illa ki doğması lazım mı ondan da emin olamıyorum. Kimisi 42 ye kadar bekliyor. Risk olsa onlarda da olur. Doktorumun bahsettiği bana özel bir risk değil, genel olarak yolunda her şey. Ama genel olarak risk almak istemediğini anladım, elbette ben de istemem risk var ise. Ne yapmam lazım, siz olsanız ne yaparsınız? Doktorun risk almak istemem demesine rağmen biraz bekleyelim der misiniz? Ya da hiç doğum belirtisi yokken suni alır mısınız? Direkt sezaryen mi istersiniz ? Son 3 günüm 🥹
Merhabalar çook uzun süredir grubu sıkı takipteyim ama yazmıyordum bazı sebeplerden dolayı. Benim de pazar günü 40 haftam doluyor. Doktor 41+6 ya kadar bekleyeceğimizi söyledi. Açıkçası benim hem fiziksel hem mental olafak bekleyecek gücüm kalmadı ama buraya kadar gelmişken de 1 hafta için vajinal doğum şansımı yok etmek istemiyorum. Tabi ki sağlıksal bir durum olursa zaten hazırım ama. Ara ara sancılarım oluyor ama onun dışında bir belirtim de yok. 1 aydır hareketler yapıyorum hurma yiyorum tüm tuşlara da basıyorum ama gelen giden yok 😓

41+0 a kadar bekletiyorlar diye biliyorum canım zaten normalde hamilelik süresi 40 hafta. Ama süresi dolunca 2-3 günde bir kontrole alır su azalması vs var mı diye. Tabi en iyisine doktor karar verir bence. Yani böyle bir durumda doktor ne tavsiye ediyorsa onu yaparım sanırım. Hiç doğum belirtisi yokken suni almak konusunda kararsızım çevremde duyduğum kadarıyla bu yöntemin işe yaramadığı kişiler olmuş. Hem vajinal doğum sancısı çekip hem de sezaryen olmak istemiyorum açıkçası ama aynı durum başıma gelirse tam ne yaparım ben de bilmiyorum

Kızlar benim vücudumda henüz çatlak oluşmadı acaba ne zamana kadar oluşma riski var çatlasaydı şimdiye çatlar mıydı ki? Ergenlik döneminden kalma çok fazla eski çatlağım var aslında vücudum müsait hatta annem ve ablam da hamileliklerinde hep çatladılar. Her sabah meraktan karnıma bakıyorum acaba çatladı mı diye 😅

40+6 opsiyonel beklerdim sanırım ama çok riskli gerçekten değer mi bilmiyorum? Suni sancı ile şansını dene açılma olacak belki canım 🙏🏻 sezeryanda korkunç bir seçenek değil ondanda korkma önemli oln burda sağlıkla kavuşmak🌸

Yaa çok sevindim canımmm memnun kalmana 😇 bu zehra hanım minyon muydu tesettürlü bi kadınmıydı benim doğumumu yapan kadının ismini unuttum ben zelihamıydı zehramıydı sormuştum o yorgunlukla tam hatırlayamıyorum sen şimdi zehra diyince acaba oymuydu oysa bende çok memnun kalmıştım adınıda kendi ismini koymuş ahahhaaha çok iyi 🤣🤣 benımde son anda aklıma geldi oğlumun göbek adını ali koymuştu 😅
Evet canım aynı doktordan bahsediyoruz. Zehra hanım yaptırmış senin doğumunu. Kız olsa seninkine de kendi adını verirdi herhalde 🤣🤣

Kuzu nacizane fikrim şöyle olurdu. Ben olsam ben de max. 40 haftaya kadar beklerdim ki çoğu doktor hepsi değil ama 40 haftaya kadar bekliyor gelmezse doğum planlıyor, bebişin kakasını yapma yeme eğilimi olabilir, yer daraldığı için kordon sıkıntısı olabilir vs. Diye. Ama açılma yoksa suni yapmıyor benim doktorum sezeryan alıyor. Doğum şekli senin karar verebileceğin bişey, hissiyat ve korkularına göre belki karar verebilirsin( ben şekerimdem ötürü sezeryan seçeceğim, açılmaya bakacak varsa suni deneyelim dedi ama ben sezeryan istiyorum sanırım) onun dışında haftan bence max. Beklenebilecek bir hafta, istersen tabi 41-42 bekleyebilirsin ama doktorun daha iyi bilir diye düşünüyorum ben olsam bekleyemezdim 🙏 hayırlı karar verirsin kuzum inşalah 🤲🏻♥️ he bir de plesenta yaşlanması diye bişey var belki onu da görüp onagöre düşünüyordur.

Bazi bebekler 40 ı gecsede gecmesede kakasini yiyor bu sebeple kuvezde kalıyor ondan risk almak istemiyodur hastane evinize yakınsa bekleyedebilirsiniz riskiniz yoksa hastnede yakinda varsa ben olsam beklerdim

Direk sezeryan istemezdim, şuan ssvd yapılma ihtimalim olsa onu denerdim mesela. İlk hamileliğimde Dr um 42 ye kadar bekleyeceğini ama o süreçte bebeğin kakasını yeme riskine istinaden 2 güne bir kontrole gitmem gerektiğini söylemişti, 40+0 da doğunca gerek kalmadı beklemeye. İnşallah vaktinde gelsin bebeğiniz, sağlıkla kavuşun

Merhabalar çook uzun süredir grubu sıkı takipteyim ama yazmıyordum bazı sebeplerden dolayı. Benim de pazar günü 40 haftam doluyor. Doktor 41+6 ya kadar bekleyeceğimizi söyledi. Açıkçası benim hem fiziksel hem mental olafak bekleyecek gücüm kalmadı ama buraya kadar gelmişken de 1 hafta için vajinal doğum şansımı yok etmek istemiyorum. Tabi ki sağlıksal bir durum olursa zaten hazırım ama. Ara ara sancılarım oluyor ama onun dışında bir belirtim de yok. 1 aydır hareketler yapıyorum hurma yiyorum tüm tuşlara da basıyorum ama gelen giden yok 😓

Yaa bak seninki 2 hafta daha beklemekten yana mesela. Sona geldin canım dayan çok az kaldı. Ben baya iyi hissediyorum kendimi hiç 40 haftalık gibi değilim de ya. Ben de çok geç başladım 2 gündür yapıyorum hepsini ama çok da ilgisi yok gerçekten bebekler ne zaman gelmek isterse o zaman geliyor 🫠

QUOTE="Sunsun9, post: 80674199, member: 1181315"]
41+0 a kadar bekletiyorlar diye biliyorum canım zaten normalde hamilelik süresi 40 hafta. Ama süresi dolunca 2-3 günde bir kontrole alır su azalması vs var mı diye. Tabi en iyisine doktor karar verir bence. Yani böyle bir durumda doktor ne tavsiye ediyorsa onu yaparım sanırım. Hiç doğum belirtisi yokken suni almak konusunda kararsızım çevremde duyduğum kadarıyla bu yöntemin işe yaramadığı kişiler olmuş. Hem vajinal doğum sancısı çekip hem de sezaryen olmak istemiyorum açıkçası ama aynı durum başıma gelirse tam ne yaparım ben de bilmiyorum
[/QUOTE]

Evet suni için gözü kapalı iyi bir şey diyen duymadım ben de. Çok kişisel ilerlemiş herkeste. Sonuca ulaşamaz sezaryene dönerse elbette kötü olur.
Burda yeni doğum yapan annelerimizden suni alan oldu mu acaba ?

40+6 opsiyonel beklerdim sanırım ama çok riskli gerçekten değer mi bilmiyorum? Suni sancı ile şansını dene açılma olacak belki canım 🙏🏻 sezeryanda korkunç bir seçenek değil ondanda korkma önemli oln burda sağlıkla kavuşmak🌸

Ya aslında hangisinden korkuyorum onu da bilmiyorum. Her türlüsünden korkuyorum 🙂 Ama vajinal fikrine alışmışken sırf 40 oldu hemen alalım durumu beni tedirgin etti. Ben de şimdi sağlıklısı, hayırlısı ne ise o olsun diye dua ediyorum 🙏

Kuzu nacizane fikrim şöyle olurdu. Ben olsam ben de max. 40 haftaya kadar beklerdim ki çoğu doktor hepsi değil ama 40 haftaya kadar bekliyor gelmezse doğum planlıyor, bebişin kakasını yapma yeme eğilimi olabilir, yer daraldığı için kordon sıkıntısı olabilir vs. Diye. Ama açılma yoksa suni yapmıyor benim doktorum sezeryan alıyor. Doğum şekli senin karar verebileceğin bişey, hissiyat ve korkularına göre belki karar verebilirsin( ben şekerimdem ötürü sezeryan seçeceğim, açılmaya bakacak varsa suni deneyelim dedi ama ben sezeryan istiyorum sanırım) onun dışında haftan bence max. Beklenebilecek bir hafta, istersen tabi 41-42 bekleyebilirsin ama doktorun daha iyi bilir diye düşünüyorum ben olsam bekleyemezdim 🙏 hayırlı karar verirsin kuzum inşalah 🤲🏻♥️ he bir de plesenta yaşlanması diye bişey var belki onu da görüp onagöre düşünüyordur.

Evet doktorum da bu riskleri göze almak istemedi sanırım. Ben bu kaka yeme olayını falan yeni öğrendim. Açılma durumuna göre suni düşünülmesi de mantıklı olabilir. Kararı kendim verecek kadar da cesaretim yok, en sonunda doktor ne yapalım derse onu yapıcam ama kafamda soru işaretleri olacak elbette. Sana da kolay doğum diliyorum hangisini seçecek olursan 🙏

Bazi bebekler 40 ı gecsede gecmesede kakasini yiyor bu sebeple kuvezde kalıyor ondan risk almak istemiyodur hastane evinize yakınsa bekleyedebilirsiniz riskiniz yoksa hastnede yakinda varsa ben olsam beklerdim

Hastaneye ulaşmam 30 dk alır. Bir de benim hastanemde doktor gece olmuyor, ihtiyaca bağlı geliyor. Doktorun da gelme süresi olacak yani. Risk almak elbette işine gelmiyor o zaman. Kimisi de alıyor bu riski, teşvik ediyor vajinale. Biraz kendi konforlarını da düşünüyor olabilirler

Direk sezeryan istemezdim, şuan ssvd yapılma ihtimalim olsa onu denerdim mesela. İlk hamileliğimde Dr um 42 ye kadar bekleyeceğini ama o süreçte bebeğin kakasını yeme riskine istinaden 2 güne bir kontrole gitmem gerektiğini söylemişti, 40+0 da doğunca gerek kalmadı beklemeye. İnşallah vaktinde gelsin bebeğiniz, sağlıkla kavuşun

Yaa tam son anda doğmuş bebeğin ilkinde 😍 ah bu bebişler ya erken gelseler olmuyor geç gelseler olmuyor 🤷🏻‍♀️
İnşallah hepimiz için en sağlıklısı, kolayı ne ise öyle olur 🙏

Kızlar benim vücudumda henüz çatlak oluşmadı acaba ne zamana kadar oluşma riski var çatlasaydı şimdiye çatlar mıydı ki? Ergenlik döneminden kalma çok fazla eski çatlağım var aslında vücudum müsait hatta annem ve ablam da hamileliklerinde hep çatladılar. Her sabah meraktan karnıma bakıyorum acaba çatladı mı diye 😅
Bende yok zannediyordum karnımı tutup şöyle kaldıriyim bakiyim dedim 3 4 tane mini mini kızarıklıkları gördüm aynada😂 38+1 şu an benimde yeni yeni kaşıntım başladı, ama bi doktordanda dinlemiştim ergenlik döneminde kilo alıp veren kadınların vücudu zaten esnediği için gebelikte çatlak olmayabiliyor dedi belkide sende olmaz🥳

Canım benim de dua ediyorum bu 3 günde çatlamasın diye. Ben ki ergenlikte, her kilo aldığımda her tarafı çatlamış biriyim. Genetik olarak da çok yatkınım yani annem de öyle çatlak dolu. Ama hiç hamilelik çatlağım olmadı. Ben de senin gibi günde 2-3 kere açıp bakıyorum çatladı mı diye 😅 Sürekli ama sürekli nemlendir, yağ krem ne varsa sürüyorum özellikle son günlerde

Back
X