2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Hazır emiyprken emzir bence ek gıdaya erken geçenler genelde tamamen mama Berenler ya da çocuğu kilo almayanlar doktora da sorsanız öyle der ama sizin kafanız öyle rahat edecekse gözlemleyen sizsiniz zaten 3. Çocuktu en iyi siz bilirsiniz benim emzirerek kilo alan bebeğim olsa düşünmezdim şahsi fikrim
Doğru duyirsun cnm

Gazan mübarek olsun bacım.... İnşallah senin için güzel geçer de stressiz atlatirsin zor cidden 🥹 hazır şeyler koydum diye arkamdan konusanlar g*tumu yesin afedersin akxhshdhjdhdjdjdjdjd

B.k yesinler. Çay kahve verdiğime dua etsinler. Köyün stressiz geçme ihtimali yok kadın beni istemedi diye eşimle bir kere boşandık tekrar barıştık zaten hala iplerin bende olduğunu anlamayıp laf sokuyor eşimin hayrına katlanıyorum ama laf soka şoka o bana ben ona kimse altta kalmıyor en son onu pes ettiriyorum. Zaten doğumda geldi işe yaramadı dinlenemedim misafir çağırdı sindi mama desteğine laf edecek eminim çok gerginim vallahi erkekler ailesi ile yalnız görüşsün alsınlar çocukları biz de dinlenelim o arada zaten bizi isteyen yok ki
Bk yesinler gtümü yesinleri okuyup, daha az önce 10 kişiye yemek yapan, sabah erkenden kalkıp 10 kişiye tekrar kahvaltı hazırlayacak olan ben değilmişim gibi size hak verdim 🤣

Ben bir haftadır 8 de başlıyorum uyutmaya bu saate kadar uyumuyor halen gene uyumadı bacaklarım uyuştu artık ne güzel düzen tutturmuştuk, gündüz uykularıda aynı bu şekilde saçma sapan ilerliyor, emme desen yok uyanıkken meme ye düşman, ne yapacağım bilmiyorum
Ben de erken uyutmayı bıraktım çünkü 30-40dkda bir uyanıp geri uyutması çok zor oluyordu 10-12 arası bi saatte uyutuyorum biraz daha uzun uyuyor gece 3-4 gibi kalkıyor.
Peki çişli bez sayısı nasıl? Benimkinin baya azaldı sanki bezleri de dolmuyor o kadar endişelendim biraz yarın daha dikkat edicem

Ben bir haftadır 8 de başlıyorum uyutmaya bu saate kadar uyumuyor halen gene uyumadı bacaklarım uyuştu artık ne güzel düzen tutturmuştuk, gündüz uykularıda aynı bu şekilde saçma sapan ilerliyor, emme desen yok uyanıkken meme ye düşman, ne yapacağım bilmiyorum
Uyumayacağını anlıyorsan neden kendini yıpratıyorsun benimki fiks bu saatlerde uyuyor ben 11 de gidiyorum uyutmaya yoksa çok yıpranıyorum

Senin evin de iki katlı büyük galiba ekstra zor oluyordur daha fazla iş yükü olur küçük evede sığılmaz 5 kişilik bir aile olmuşsunuz 1+1 evlere özeniyorum ama tek başıma🥲
Hem de nasıl zor çocuklar üst kata çıkıyor zannediyorum toplu sonra bir çıkıyorum ya da misafir geliyor rezillik üst kat oyunlar hep yerlerde Dalan. Kontrolü zor ve evet 5 kişiyiz arada annem de kalıyor üst katta banyolu bir odası var çocuklara biri geeektiğinde ya da o hasta olunca kalıyor çok zor her yeri kontrol etmek bir de üst kat sıcak diye camlar hep açık her yer toz ve hala da neyime güveniyorsam başka şehre gidip müstakil ev derdindeyim deprem korkumdan

Ben de erken uyutmayı bıraktım çünkü 30-40dkda bir uyanıp geri uyutması çok zor oluyordu 10-12 arası bi saatte uyutuyorum biraz daha uzun uyuyor gece 3-4 gibi kalkıyor.
Peki çişli bez sayısı nasıl? Benimkinin baya azaldı sanki bezleri de dolmuyor o kadar endişelendim biraz yarın daha dikkat edicem
Not alarak takip et istersen doktor öyle diyor bana gündüz kaç gece kaç diye bir de kırmızılık oluyor aç susuz kalınca

Ben süt yanına biraz mama vermeye başladım ya yani şöyle öğlen 2 ye kadar emzirmelerde vermiyorum 2 den sonraki emzirmelerin neredeyse tamamında veriyorum zaten benimki haşa doğduğu gibi iki saatte bir emiyor uykuları da 15-20 dk kucakta zaten abisi bağırarak gelip uyandırıyor evde olduğu için. Sorum şu mama verdiğim için ben su da veriyorum küçük suluklar var ya e bebekte onlarla ama ne kadar vermeliyim bilemedim versem hepsini içecek gibi

Not alarak takip et istersen doktor öyle diyor bana gündüz kaç gece kaç diye bir de kırmızılık oluyor aç susuz kalınca
Kırmızılık yok ama özellikle gece beslenmediyse sabah çok koyu oluyor çişi. Not alıcam bakalım bu geceden itibaren
Ben süt yanına biraz mama vermeye başladım ya yani şöyle öğlen 2 ye kadar emzirmelerde vermiyorum 2 den sonraki emzirmelerin neredeyse tamamında veriyorum zaten benimki haşa doğduğu gibi iki saatte bir emiyor uykuları da 15-20 dk kucakta zaten abisi bağırarak gelip uyandırıyor evde olduğu için. Sorum şu mama verdiğim için ben su da veriyorum küçük suluklar var ya e bebekte onlarla ama ne kadar vermeliyim bilemedim versem hepsini içecek gibi
Ben de emin değilim günde ne kadar vermem gerektiğinden, mamasına suyu 10ml bazen 20ml fazla koymaya başladım. Birkaç yudum da su içiriyorum suluktan çok nadir

ben bebek uyusa da iş yapamıyorum ortancanın büyüğüm gönlünü yapıyorum.. temizlik mutfaknve tuvalet dışında çok sınırlı camlar toz içinde ama haftada 3-4 yemek yapıyorum bebeği kıza veriyorum o şekilde falan. Kız 14 yaşında ama bizim 14 yaşımız gibi değil sadece ağlamıyorsa bebeği tutuyor ve ortancayı oyalıyor biz o yaşlarda baya bişi yapıyorduk söylememek de değil bilerek o kadar kötü yapıyor ki… çıkan çıktığı yerde kalıyor falan çok yoruluyorum bir de ısrarla gelmek isteyenler var müsait değilim dememe rağmen cıldırmama ramak kaldı hazır şeylerle de ağırlanıyor ama biliyorum arkamdan söylenecekleri geriliyorum bir de ister istemez gecelikle durulmuyor misafirde falan. Bu sıcakta cidden gerek yok.

Sizin bebeler büyükmüş ondan daha çok tepkileri var benimki cıngırak a tepki veriyor oyun halısında biraz oyalanıyor hışırtılı kitapları da bugün ağzına götürmeye başladı. Ama o alamıyor ben eline veriyorum.

Beni en çok her istediğimde banyoya girememek zorluyor bir de kaş bıyık için bir haftadır kuaföre gidicem fırsat olmuyor.

4. Aya kayınvalidemin köyünde giricez iki katı gergin bir durum bakalım nasıl gidecek 28 inde yolcuyuz
Eskiden dediğin gibi 14 yaşındayken bir kız her işe yardım ederdi az çok öğrenmeye başlardı daha eskiler daha küçükten başlatırdı, şimdikiler yatağını toplasa yarabbi şükür diyorsun

Kırmızılık yok ama özellikle gece beslenmediyse sabah çok koyu oluyor çişi. Not alıcam bakalım bu geceden itibaren

Ben de emin değilim günde ne kadar vermem gerektiğinden, mamasına suyu 10ml bazen 20ml fazla koymaya başladım. Birkaç yudum da su içiriyorum suluktan çok nadir
Havalar çok sıcak su vermemek de zorlar gibi geliyor

Dediğin gibi artık erken uyumak istemiyor halende uyumadı, çişli bez sayısı azaldı sanki zayıf gibide geliyor gözüme bu kadar emmemeye kilo alacak hali yok zaten gün içinde üç kere falan ancak emior ac acına ağlıyor sürekli

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum am hiç vermeyin diyenlere de güvenemiyorım su hayati bir ihtiyaç olduğu için

Bu gelenler bi işin ucundan tutmuyor mu bacımmm
Sağolsun yardım ediyorlar ama genelde üç dört kişi çocukalrı zabdetmeye çalışıyor olmuyor evi de bok götürüyor yemek yetiştiriyorum ancak bu çocuklar bu ara çook huysuz şimdi gene kustu büyüğü
Hem de nasıl zor çocuklar üst kata çıkıyor zannediyorum toplu sonra bir çıkıyorum ya da misafir geliyor rezillik üst kat oyunlar hep yerlerde Dalan. Kontrolü zor ve evet 5 kişiyiz arada annem de kalıyor üst katta banyolu bir odası var çocuklara biri geeektiğinde ya da o hasta olunca kalıyor çok zor her yeri kontrol etmek bir de üst kat sıcak diye camlar hep açık her yer toz ve hala da neyime güveniyorsam başka şehre gidip müstakil ev derdindeyim deprem korkumdan
İzmirde miydiniz siz otaraflardı sankii, iki katlıdan bişey olmaz inşallah ya apartman değil demi

Bizde aynı durumdayız ikizlerden biri meme reddi yapıyor, gündüz toplasan 2 defa ayakta zar zor emziriyorum. İki bebekle zor oluyor ama pes etmicem bu iki haftayı da atlatırsak duzelecegine inanıyorum.

Kızlar bebem 11 haziran ile 10 temmuz arasi 500 gram almış 🥹 bana çok az gibi geldi. Hemşire normal aralikta gidiyor kilosu da normal endişeye gerek yok dedi. Gece uyandirmiyorum dedim uyandirma zaten büyümüş dedi. Sizin kaç almış son 1 ayda benle benzer günlerde doguranlara soruyorum özellikle:( içim çok rahat da etmedi sütüm mü yetmemiş acaba diyorum bilemedim 7140 çıktı tartida

Back
X