merhaba arkadaslar benim sorunumda 20 lik dişim .bugün 2. azı dişimin ağrıması üzerine diş hekimine gittim sol alt taraftaki 20 lik dişim yamuk olduğu için alınması gerektiğini söyledi doktorum.çene cerrahisinden randevumu aldım ama bana ameliyat günü karnını iyice doyur gel dedi.normalde ameliyattan 8 saat önce hiçbirsey yenilip içilmiyor.böyle bir durum yasayan varmı ayrıca amelityattan önce kanal tedavisi uygulanacak çürük dişlerime korkuyorum ameliyattan da kanal tedavisindende bu ameliyatı olanlar tecrübelerini benimle paylasabilirmi rica etsem simdiden tesekkür ederim
slm cnm ben 10 gün orayla 2 tane yirmilik dişimi çektirdim çene cerrahisinden bütün gittiğim diş doktorları bu diş beni aşar dedi çekmedi çünkü.çekildiğinde yüzümün bi tarafının uyuşuk kalma riski vardı.her neyse randevumu aldım gittim önce bi iğne yaptı dişin çevrelerine de vurdu tamamen uyuşsun diye o biraz acıdı.uyuşunca hadi gel bakalım dedi dedim nereyeyan odaya geçtik anamm tam bi ameliyathane tırstım tabi ben normal dişci koltuğunda yapcak zannettim önlüklerini giydi maskelerini taktı başladı sonra.Bu arada benim dişimin biri tam gömülüydü diğeride minnacık çıkmıştı.Ben ilkini anlatıyorum bütün diş etimi yardı haliyle.röntgende gördük o dişi zaten.hiç birşey hissetmiyosun o yönden korkma ben kalpten gitmek üzereydim ama acı sızı yok onu unutma ne yaptıklarından haberin bile olmuyo.dişi 3-4 parça halinde çıkardı gömülü ve yan yattığı için.neyseki sonra bitti büyük ihtimalle uyuşukluk olmucak sinir kopmadı dedi sevindim zaten belki tek korkum oydu.dikişlerimi attı 1 hafta sonra gel dedi çıktım gittim.yemek işi biraz sakat evet sadece çorba içmeye bak zaten istesende bişi yiyemicek ağzın tam açılmıcak kaşığın girdiğine dua et yüzüm 4 gün şişti öyle işe gittim geldim .garip bi histi ya doktor çok gülme dikişlerin patlar dedi ben de güleceğim tuttu dikişler hep patladı ağzıma kan tadı geldi 3-4 gün boyunca.neyseki dikişlerimi aldırdım bitti.ikinci dişimde yarılıp alındı o biraz acıdı açıkcası dikiş atılırken elektrikler gitmişti 10-15 dakika bekledik uyuşturucun etkisi belki de geçmişti bilemiyorum ağzımda ne yaptığını hep hissettim öyle diyim öncekinde hiç haberim yoktu.sonra bi yirmilik dişim daha alındı o da gömülüydü ama üst çenede olunca yarmadan aldı ücretinide merak edenlere söyliyim üç diş 900 tl ye mal oldu artı benden tomografi(200,00 tl) röntgen(50,00 tl) istediler onun için izmire gittim yaklaşık 1.300 kusure mal oldu bu gereksiz dişler.geçmiş olsun cnm ameliyat zor değil ondan korkma sonrası zor o da sadece 3-4 gün.
yaa 20lik diş 4 tane vardı ben de..ikisini aldırdım..biri ameliyatla oldu...o günleri hatırlamak bile istemiyorum...öleyim bitsin bu acı dedim resmen..ameliyat en hafifi sonrası 2 günü hatırlamak bile istemiyorum..
tatlım bende 4 dişimide ameliyatla aldırdım.bence korkulucak bırsey yok eger acıya dayanıklıysan hıc ama hıc korkma .ben ilk diş ameliyatımda senın gıbı cok karmasık duygular ıcındeydım dıscıye sordum ne kadar surer bu amelıyat dedım 1 saate yakın dedı .bu arada dıscı koltugunda alındı hepsı amelıyat odası falan degıldı.neyse gırdım abartmıyorum dıkısıyle herseyıyle 6 dkkada cıktım odadan babam nıye cıktın demıstı bıttı dedım adamcagız soke olmuştu.önce ıgne yapıyo uyusturuyo ıgnenın buyuklugunden korkma az bısey acıyo cok degıl sonra zaten uyusunca bısey hıssetmıyosun .gun ıcınde sıcak soguk bısey yemıyosun ılık yıyıp ıcıyosun .amelıyat sonrası 2 saat bırsey yemıyosun.amelıyattan sonra (ameleıyat dedıgıme bakma adı amelıyat ,curmunde pek bısey yok :)) soguk tampon uyguluyoun .gun ıcınde kanama cok olabılır korkma.ayrıca uyusmanın etkısı gecınce agrı baslıycak agrı baslar başlamaz apranax agrı kesıcı alıyosun tabı alerjın vs yoksa bıttı gıttı bu kadar benım ust dısım alındgında ertesı gun yanagımda morarma olmustu ama baska agrı sızı yoktu. korkma yanı guzelım aldırmazsan dıger dıslerının seklını bozuyo sıkıtırarak bır an once yaptır.kanal tedavıdede bende yaptırdım oda kolay benı rahatsız eden sadece matkap gıbı bı alet varya onun sesı.sımdıden gecmıs olsun tatlım ınsallah yazdıklarım senı rahatlatır ama cıdden abartı eksık yok basımdan gecenlerı yazdım .sevgılerr
merhaba arkadaslar benim sorunumda 20 lik dişim .bugün 2. azı dişimin ağrıması üzerine diş hekimine gittim sol alt taraftaki 20 lik dişim yamuk olduğu için alınması gerektiğini söyledi doktorum.çene cerrahisinden randevumu aldım ama bana ameliyat günü karnını iyice doyur gel dedi.normalde ameliyattan 8 saat önce hiçbirsey yenilip içilmiyor.böyle bir durum yasayan varmı ayrıca amelityattan önce kanal tedavisi uygulanacak çürük dişlerime korkuyorum ameliyattan da kanal tedavisindende bu ameliyatı olanlar tecrübelerini benimle paylasabilirmi rica etsem simdiden tesekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?