- 1 Kasım 2017
- 760
- 519
- 103
Rabbim yardımcınız olsun sabır versinBebeğimiz olsun diye uğraş verip bebeğimizi dört gözle beklerken 20 . Haftada ayrıntılı ultrasonda şok yaşadık bebegimde meshane yok kordonunun altında karnında bir kitle var ve cinsiyeti iki cinsiyet şeklinde gelismis ve bir kaç fiziksel problem daha yıkıldık sonlandırma kararı alındı istemeye istemeye emar amniosentez falan yapıldı sonuçlar yine aynı kaç doktora gittik değişen bir şey yok doğarsa meshane ameliyatları ve cinsiyet ameliyatları olması gerekiyor ama bebeğimi cok zor bir süreç bekliyor küçücük bedenine o kadar acıyı ameliyat dolu bir hayatı yaşamasını istemedim zaten bu ameliyatları kaldırıp kaldıramayacağı meçhul cinsel kimliği olmadığı için yaşasa bile niye ben böyleyim diye isyan edecek birini sevse evlenemeyecek ki zaten normal bi hayatı olmayacak baska caremiz yok ilk bebegimizdi kahroluyorum nasıl koyacağım mezara Allh in günah yazmasın affetsin bizi ama eziyet dolu bir hayat çaresiz dertler kahrolacağız o da bizde kürtaj olacağım çok korkuyorum Allh bir daha yasatmasin
Cok üzüldüm.rabbim sabir versin umarim tekrar anne olursunuzMerhaba bende bir melek annesiyim benim gibi sıkıntı yaşayıp daha sonra sağlıklı bebeği olan anneleri arıyorum. Benim ilk gebeliğimdi herşey normal gidiyordu 16.haftaya kadar.cinsiyetini öğrendiğim gün bebeğimin böbrek hastası olduğunu öğrendim.Medical park dr merve biçer önceleri böbreklerinde büyüme var dedi ve amniyon sıvısı azaldığını bi prof dr görünmemizi söyledi. tabi insan bebeğine yakıştıramıyor hastalığı yok olamaz dedik büssürü doktora gittik. girdiğim detaylı ultrosyonların hepsinde aynı tanı konuldu. amniyo sentez yapılması önerildi. fakat uygun koşullarda saklanamadığı için sonuç başarısızdı. 3hafta çektiğim sitres boşuna oldu. 21. haftada tekrardan doktora gittiğimizde bebeğin böbreklerinde kist olduğunu hiç çalışmadığını mesaneside bu yüzden oluşamamış. haliylede sıvısı bitmiş. o gün dünyam başıma yıkıldı ne yapacağımı bilemedim.ege doğum evinde heyete çıkmam söylendi heyet sonlandırılma kararı aldı. bebeğime kıyamadım inanmak istemiyordum söylenenlere. ordan çıkıp prof dr fuat akercana gittik oda drek multikistik displastik böbrek tanısı koydu haliyle sıvısı bittiği için gelişimide durmuş. bu bebek anne karnında 7.aydan sonra ölür dedi. daha fazla kendinizi üzmeyip aldırın dendi. genetik bi problem olup olmadığını araştırmak içinde kordonsentez yapıldı. Sonuçlarım temiz çıktı kromozonların hepsi sağlamdı. tesadüf eseri bebekte böbrekler oluşma esnasında oluşmamış dendi. kasımın 8inde ege üniversitesinde heyet sonucunda bebeğin sonlandırılma kararını verip hastaneye yattım. o günlerimi çektiğim acıları hiç unutmuyorum. hap verildi sunu sancı ile normal doğum yaptım. kızım o an ellerini hissettim halen unutamıyorum tutanmak istiyordu. doğum esnasında ağlamaktan üzüntümden çektiğim sancılar umrumda bile değildi. görmedim bebeğimi görsem dayanamazdım. Rabbim kimseyi evladınla sınamasın.yapılan patoloji sonucundada sadece multi kistik displastik böbrek yazıordu. şuan genetik değil kendinden oluşan bir problen dediler. hamılelığımın ilk 1 ve 3hafta arasında bilmeden hap kullanmıştım c grubu ondan da olabilir diyorlar. aklımızda yüzde birlik bile soru işareti kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. halen unutamıyorum. inş sağlıklı sıhatli bi evladım olur. doktorum altı ay sonra hamile kalabilirsin dedi. benim gibi bebişini kaybedip tekrardan bebeği olan anneler lütfen yazsın.
Sağlıcakla büyütün yavrunuzu benim bu gebeliğim tam bir sürpriz 13 yıldan sonra oğluma bir kardeş geliyor derken 3 yıl olmuştu korunmayı bırakalı tam ümidi kesmişler içim öyle yanıyorki anlatamam rabbim kimseye yaşatmasın sezeryandan 9 ay sonra mı hamile kaldınız peki dikişlerde bi sıkıntı olmadımı cevaplarsanız beni çok mutlu olurumBen de yazayım cevap. Çok istediğim bir gebelikti. Öncesinde aşılama bile yapmıştık. Artık tüp bebek düşünüyorduk ki hamile olduğumu öğrendim. Dünyalar bizim olmuştu. Sıkıntısız sorunsuz güzel bir gebelikti. Son aylara doğru bebeğimin her şeyi hazırdı. Beşiğini bile kurmuştuk 39.haftamdı artık normal doğumu bekliyordum. Sonrasında dr sezaryan dedi girdim çıktım bebeğim yoktu. Çok zor Allah düşmanıma bile vermesin. Dayanılmayacak bir acıydı. Sonrasında 9 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür sağlıkla kavuştum çocuğuma şu anda 3 yaşında o acı hep içimde ama bin şükür tesellisi geldi
Evet sezaryan sonrası dr rahim de toparlanması için kesinlikle 6 ay bekle dedi. 6 ay sonrasında düşündük gebeliği. 9.ay da gebe kaldım iki sezaryan arası tam 18 ay çok şükür hiç sorun yaşamadımSağlıcakla büyütün yavrunuzu benim bu gebeliğim tam bir sürpriz 13 yıldan sonra oğluma bir kardeş geliyor derken 3 yıl olmuştu korunmayı bırakalı tam ümidi kesmişler içim öyle yanıyorki anlatamam rabbim kimseye yaşatmasın sezeryandan 9 ay sonra mı hamile kaldınız peki dikişlerde bi sıkıntı olmadımı cevaplarsanız beni çok mutlu olurum
Bana umut oldun teşekkür ederimEvet sezaryan sonrası dr rahim de toparlanması için kesinlikle 6 ay bekle dedi. 6 ay sonrasında düşündük gebeliği. 9.ay da gebe kaldım iki sezaryan arası tam 18 ay çok şükür hiç sorun yaşamadım
kaybı için çok üzüldüm Rabbim tekrarını yaşatmasın acını yaşa kimse görmesin diye acını gizlemek zorunda değilsin içine atman senin için hiç iyi olmaz o üzülecek bu üzülecek diye sadece kendini yorarsın ben 35 haftalık kayıp yaşadım önceleri bende hep gizli ağlamak istemiştim sonra bunun beni daha çok yorduğunu farkettim şu an kimsenin canı seninki kadar yanamaz başkalarını düşünüpte ruhunu yorma Rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip etsin ama önce senBen 20 gün önce kadar 21+4 oğlumu kaybettim. Tamamen sağlıklı giden bir gebelikti, her şey bir anda oldu.
Önce aşağı doğru bir bası hissi oldu. Pek önemsemedim bebek büyüyor, ondandır diye düşündüm. 3 saat sonra karnım ağrımaya başladı. Gaz sancısı gibiydi. Giderek şiddetlendi ağrı. Saat 19'da doktora gitmeye karar vermişken bir anda suyum geldi ve aşırı şekilde kanamam başladı. Ne yaptığımı bilemez bir halde çığlık atmaya başladım. Eşim sakinleştirip hemen hastaneye götürdü. Acile gittiğimizde anhidroamniyos yani suyun tamamen bitmiş dendi. Bebeğimin kalp atışları yavaşlamaya başlamış. Çok kan kaybım olduğu için tam teşekküllü hastaneye gitmen lazım denerek kendi çalıştığım EA Hastanesi'ne sevk edildim. Suyumun geldiği anda tüm ümidimi yitirmiştim zaten. Kendim de hekim olduğum için bunun ne anlama geldiğini biliyordum. Sadece bebeğim fazla acı çekmesin istiyordum. O kadar kımıldıyordu ki içimde. Kıyamam ben ona, o sırada kalbim parçalandı üzüntüden. 11 gibi kalp atışı durmuştu. Gece 12 gibi vajinal cytotec vererek normal doğum denemek istediler. 3 gibi ağrılarım başladı. Sabah 8 gibi normal doğum ile bebeğimi kaybettim. Doğumhanede herkesin bebeği ağlarken, anneleri mutluyken ben ölü bebek getirdim dünyaya. O sırada maddi-manevi acıdan beynim uyuştuğu için göremedim yavrumu.
Mezarına gidene kadar kabullenemedim öldüğünü. Sanki kucağımdan çekip almışlar toprağın altına koymuşlar gibi hissettim.
Çok bağlanmıştım ona, her şeyimizi ona göre planlanmıştık. Kıyafet almıştım birkaç parça heveslenip. Şimdi onları görürüm diye ödüm kopuyor.
Allah sabır versin tüm bu durumda olanlara. Yeni yeni kendime geliyorum aklıma geldikçe ağlıyorum durmadan. Eşimden gizli ağlıyorum üzülmesin o da diye. Çok zor bir durum, Allah cennetinde buluştursun kınalı kuzumla.
Amin, ecmain. Teşekkür ederimkaybı için çok üzüldüm Rabbim tekrarını yaşatmasın acını yaşa kimse görmesin diye acını gizlemek zorunda değilsin içine atman senin için hiç iyi olmaz o üzülecek bu üzülecek diye sadece kendini yorarsın ben 35 haftalık kayıp yaşadım önceleri bende hep gizli ağlamak istemiştim sonra bunun beni daha çok yorduğunu farkettim şu an kimsenin canı seninki kadar yanamaz başkalarını düşünüpte ruhunu yorma Rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip etsin ama önce sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?