Elleri boşta olduğu zaman çok fazla el ayak çevirme hareketi yapıyor. Onun dışında tüm gelişimi normal göz teması var, pek konuşmasa da kelimeleri var, algısı açık hemen her şeyi anlıyor. O yüzden otizm gibi bir şeyden şüphe duymuyorum ama bu kasıp titremesi beni korkutuyor. Bir rahatsızlık olabilir mi diye düşünüyorum. Elinde bir şeylerle oynadığı zaman böyle bir sıkıntı olmuyor. Bir de biraz ekran izliyor ekran izlerken de çok heyecanlanıp bu şekilde yapıyor. Ya da birinin top oynadığını izlerken aynı hareket. Ve hiçbir şey yapmıyorsa o an yine böyle boş durduğu zaman uzun süre bu şekilde yapabiliyor .
8 aylıkken de bu konuyu açmıştım doktora sorduğumuzda uyaran arıyor eline bir şeyler verin oynatın dedi ama bu hareketler azalmadı chatgptye sorduğumda 3 yaşa kadar azalarak geçmesi beklenir diyor eğer ki başka bir nörolojik sorunu yoksa . Oyun hamuru oynayın gibi şeyler öneriyor. Zaten oynuyoruz ama illa ki boş bırakabiliyorum
Ben başka bir çocukta bu hareketleri görmedim ya da bana denk gelmedi normal mi pek anlayamıyorum
8 aylıkken de bu konuyu açmıştım doktora sorduğumuzda uyaran arıyor eline bir şeyler verin oynatın dedi ama bu hareketler azalmadı chatgptye sorduğumda 3 yaşa kadar azalarak geçmesi beklenir diyor eğer ki başka bir nörolojik sorunu yoksa . Oyun hamuru oynayın gibi şeyler öneriyor. Zaten oynuyoruz ama illa ki boş bırakabiliyorum
Ben başka bir çocukta bu hareketleri görmedim ya da bana denk gelmedi normal mi pek anlayamıyorum