- Konu Sahibi simlamutlu
-
arkadaşlar çok dıkkat edın ben de sertleşmeleri bebek hareketı olarak yorumlamıştımm ama daha sonra sıklaştı ve 23. haftada erken doğum yaptımm ve kaybetti zor şey bumlaarr ama dıkkat edın herkese hayırlı ve rahat hamilelilker.............
Kızlar birde birşey soracağım bu sorunu yaşayıp erken doğum yapanlara bütün karnınızmı sertleşiyordu benim sadece kasık larımın ortasındaki kısım sertleşiyor sertlik bütün karnıma yayılmıyor o bölgede sınırlı kalıyor bir kaç saniye sonra yumuşuyor sizlerde nasıl oluyordu.[/QUOTE canım ben 8 ay önce ikizlerimi kucağıma aldım ,fakat zor bir gebelik dönemi yaşadım...18. haftalarda ben de karnımda gerilm hissediyor ve korkuyordum,ancak çevremdekiler onlar bebek hareketi deyince içim rahatlamıştı...fakat bir gece rahimin elimin altında top gibi sertleştiğini hissettim...bu bir kasılmaydı...o anda içimi bir sıcaklık kaplıyor ve yüzüm kızarıyordu...böle diye diye 26. haftaya geldim ancak cervix boyu1 cm.e düşmütü acilen hastaneye yattım...28. haftada rahim ağzı 2cm açılmıştı...hiç kalkmadan yataktan 46 gün bekledim...oğullarımı 32 hafta 5 günlükken dünyaya getirdim...kasılmalara dikkat edin çok lütfen...erken doğum yapnazı enbüyük neden...sevgiler...
Kızlar birde birşey soracağım bu sorunu yaşayıp erken doğum yapanlara bütün karnınızmı sertleşiyordu benim sadece kasık larımın ortasındaki kısım sertleşiyor sertlik bütün karnıma yayılmıyor o bölgede sınırlı kalıyor bir kaç saniye sonra yumuşuyor sizlerde nasıl oluyordu.[/QUOTE canım ben 8 ay önce ikizlerimi kucağıma aldım ,fakat zor bir gebelik dönemi yaşadım...18. haftalarda ben de karnımda gerilm hissediyor ve korkuyordum,ancak çevremdekiler onlar bebek hareketi deyince içim rahatlamıştı...fakat bir gece rahimin elimin altında top gibi sertleştiğini hissettim...bu bir kasılmaydı...o anda içimi bir sıcaklık kaplıyor ve yüzüm kızarıyordu...böle diye diye 26. haftaya geldim ancak cervix boyu1 cm.e düşmütü acilen hastaneye yattım...28. haftada rahim ağzı 2cm açılmıştı...hiç kalkmadan yataktan 46 gün bekledim...oğullarımı 32 hafta 5 günlükken dünyaya getirdim...kasılmalara dikkat edin çok lütfen...erken doğum yapnazı enbüyük neden...sevgiler...
canım bende 7.5aylık ikizlerime hamileyim.
bendede erken doğum riski var
bir tanesi doğum kanalına inmiş durumda
diğeri ise şıkışık bir yere toplanmış
bu kasılma falan nasıl oluyor bende yok sanırım daha böyle şeyler
hiç hissetmedim
yalnız son iki gündür
her ayağı kalkışımda tuvaletim geliyor
yapıyorum yine geliyor
çokta su içiyorum
daha 1700grlar çok korkuyorum erken doğum falan küvezden
yatmaya özen gösteriyorum genelde
ew işi falan bıraktım yapmıyorum
kasıklarıma ağrı giriyor 1-2saniyede çıkıp gidiyor
yalnız bu aşşam karnımın ortasında yuvarlak bişi vardı ben dokununca gitti sanırım bebeğin bir yeriydi çünkü oda oralarda oynuyor hep
Kızlar birde birşey soracağım bu sorunu yaşayıp erken doğum yapanlara bütün karnınızmı sertleşiyordu benim sadece kasık larımın ortasındaki kısım sertleşiyor sertlik bütün karnıma yayılmıyor o bölgede sınırlı kalıyor bir kaç saniye sonra yumuşuyor sizlerde nasıl oluyordu.
Arkadaşlar 21 haftalık hamileyim öncedende ara ara karnımda sertleşmeler olurdu ben bunu bebeğin biryere başını ayağını dayadığını düşünürdüm ama 3 gün önce aniden bu sertleşmeler sıklaşdı ve yürürken çok sık olmaya başladı dinlenirken çok seyrek araları ama doktorum erken doğum riskine işaret ettiğini söyledi bu sertleşmelerin ve magnezyum la kalp ilacı olan bu kasılmalarda erken doğum için kullanılan adalat diye bir ilaca başlattı ve dinleniyorum artık hareket etmemeye çalışıyorum eğer yarım saatte 3 kez dinlenir vaziyetteyken olursa hastahaneye gel acil dedi.Sormak istediğim şu böyle bir durum yaşayan arkadaşlar biraz tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim bu sertleşmeleri kaçıncı haftalarda yaşadılar doğum ne kadar geciktirilebildi yada sonradan geçdimi ilaç kullandılarmı tüm bunları paylaşırsanız çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?