• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 yaşında yetersizlik hissi

elizzza_132

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2020
4
1
1
26
merhaba 21 yaşındayım ve fizyoterapi okuyorum kendimi mesleğe karşı çok ilgisiz hissediyorum ve diğer arkadaşlarımla kıyaslayıncada kendimi yetersiz görüyorum 2 hafta sonra stajlar başlayacak ve ben orada ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok özel üniversitede okuyorum notlarım ne çok iyi ne de çok kötüydü eğitim hayatım boyunca derslere ilgim yoktum ama çalışınca yapabiliyordum ailem bana çok emek verdi onların emeklerine boşa çıkarma onları hayalkırıklığına uğratma korkusuda var fakat başka bir bölümde olsaydım ne olurdu daha mutlu mu olurdum düşüncesinden kendimi alamıyorum siz hiç okurken böyle hissettiniz hissediyor musunuz

Mesela hangi bölüm olsaydı mutlu olurdun? Var mı aklında bir şey?

Bence özgüven probleminden kaynaklanıyor, korkuların da var bu dönemde destek alabilirsin bi uzmandan

Bu bölümü bitirdikten sonra istediğiniz bölümü kazanıp, hem çalışıp hem okuyabilirsiniz. Ayrıca hem uzaktan eğitim hem de açıköğretimle ilgili bir sürü seçenek var.
Ne yapacağınızı bilmiyorsanız araştırıp öğrenirsiniz. Artık her şey internetin ucunda. Sızlanmak çözüm değil. Daha önce staj yapanlara ulaşıp bilgi alabilirsiniz.
Şimdi gençlerin genel problemi bu galiba. Okuduğum bölümü sevmiyorum. E çalış tekrar sınava gir. İstediğin bölümü kazan. Of bu saatten sonra çalışamam. O zaman kendini geliştir. Dil öğren. Bir sürü uygulama var. Bakarız yea. Bilsayar programları var, onlardan öğren. Kendini geliştir, CV ni zenginleştir. Pöfff çok sıkılıyorum.

merhaba 21 yaşındayım ve fizyoterapi okuyorum kendimi mesleğe karşı çok ilgisiz hissediyorum ve diğer arkadaşlarımla kıyaslayıncada kendimi yetersiz görüyorum 2 hafta sonra stajlar başlayacak ve ben orada ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok özel üniversitede okuyorum notlarım ne çok iyi ne de çok kötüydü eğitim hayatım boyunca derslere ilgim yoktum ama çalışınca yapabiliyordum ailem bana çok emek verdi onların emeklerine boşa çıkarma onları hayalkırıklığına uğratma korkusuda var fakat başka bir bölümde olsaydım ne olurdu daha mutlu mu olurdum düşüncesinden kendimi alamıyorum siz hiç okurken böyle hissettiniz hissediyor musunuz
Hiçbir şey için geç değil, ülkemizdeki bölüm seçme konusunda sınav sistemi ileri boyutta bana kalırsa istediğin zaman istediğin bölümü okuyabilirsin, bu karamsarlık neden? Bölüm sana göre değil mi, yapamayacağını mı düşünüyorsun mesela bak kasımda kpss var gir sınava, çare çok yani gençlerr gerçekten anlamıyorum bazen sizi.

mesleğinize başladığınızda her şeyi öğrenirsiniz. tecrübe çok önemli. oda zamanla olur.

sanırım sözel ağırlıklı bir bölümde daha mutlu olabilirdim ama o kadar emekten sonrada bunun geç olduğunu düşünüyorum
Sözel bölümde daha mutlu olabilirsin evet. Ama bölümü bitirdikten sonra ne olacak? Bölümün iş imkanı var mı?

Senin bölümünün iş imkanları iyi. Tavsiyem bu kadar romantik olmayı bırak. Mantıklı düşün .Zaten stajın anlamı öğrenmek. Sizden mükemmeli beklediklerini düşünmüyorum.

Evde kendi kendine kurup, kendinin insanlarla kıyaslayıp yetersiz hissetme. Öyle ya da böyle bitir okulu işine başla.Okulu birinci bitirirsen bir okul birincisi derler,senden bir farkı olmayacak iş alanında :olamaz:

Hiç bir şey için geç değildir üniversiteyi bırakıp konuyla alakasız bir sektörde kariyer yapmaya başladım 4 sene geçti işimde gayet başrılı ve mutluyum önemli olan çalışırken mutlu olmak inan buna

Hiç bir şey için geç değildir üniversiteyi bırakıp konuyla alakasız bir sektörde kariyer yapmaya başladım 4 sene geçti işimde gayet başrılı ve mutluyum önemli olan çalışırken mutlu olmak inan buna
Evet ama ailem okula para ödedi onların emeklerini harcamak istemiyorum siz hangi bölümdeydiniz hangi bölüme geçtiniz

Bilmiyorum, benim yazacaklarım sana faydası olacak mı ama, benim en iyi, en yakın arkadaşım, cok fakir bir ailenin kızıydı ve liseyi bitirdikten sonra, esasinda eczanecilik bölümünü okumak istedi. Yani içinden severek o geliyordu. Ama ailesi çok fakir olduğu için, üniversiteyi çabuk bitirip ve en çok para kazanılacak bir bölüm ticaret üzerine seçti ve en iyi notlarla üniversiteyi bitirdi. Hemen sonra bir çok ünlü ve büyük amerikan firmasına girdi, kocasıyla o firmada tanistilar, evlendiler ve 3 çocukları oldu. İkisi de kariyer insanı ve kocası ayda 30000 Euro, arkadaşım 20000 Euro kazandılar, cok büyük miktarda mal edindiler, arkadaşım annesine ve babasına ev aldı ve bakıcı tuttu, bütün masraflarını ödedi. Çocuklar büyüdü, hepsi üniversitede ve bundan 5 yıl önce yeniden 55 yaşında üniversiteye eczanecilik bölümüne yazıldı ve geçen pazartesi, son imtihanı bitirdi. Simdi staja basliyacak. Bende çok ilerlemiş yaşta gelecek sene üniversiteye, bu sefer içimden severek yapmak istediğim bir bölüme başlayacağım. Bende arkadaşım gibi gençken, çabuk bitirip ve çok para kazanalım bir bölüm seçmiştim. Çok zaman, hic canım istememişti gitmeye. Demek istediğim, üniyi bitir, stajını yap, biraz para kazan, mesleğinde güven kazan ve ileride istediğin bir bölümü okuyabilirsin. Ne öğrenirsen öğren, hep kardır, öğrendiğin hep senin kendin içindir. İnsallah yardım exebilmisimdir biraz.

canım artık dönem ne iş bulursam yapayım dönemi işini severek uça uça giden var mıdır sanmam... bir dönem herkes memur olmuş bedavadan atanmış ama şimdi ipin ucunu tutmak için zıplamak lazım. sen en iyisi dört elle sarıl çünkü bir gün hepimiz kayıp gideceğiz bizim dönemi görüp sızlandığımızı sanıyorlar ama bizim bir çıkışımız yok bize bir çıkış fırsat sunulmadı. asgari maaşı kabullen bizim bir geleceğimiz yok

İşte ülkemizin eğitim konusundaki genel sorunu. Bi üniversiteye gireyim de okumuş olayım durumu. İnsanlar yeteneğine, isteğine göre değil puanına göre değerlinediriliyor ya da bölümün iş imkanına göre tercih yapılıyor. Ondan sonra işini sevmeyen hakkıyla yapmayan mutsuz insanlar oluyoruz. Konu sahibi lütfen alınma yaptığım eleştiri genel yani bu hepimizin ortak sorunu

Back
X