Konunun üzerinden zaman geçmiş ama belki okuyan olur diye yazıyoeum. Çocuğunuzun hazır oluşunu izlemeniz önemli. Benim oğlum da 22 ayın sonuna doğru başladı. Lazımlığı 1,5 yaşında aldık evde gördü, alıştı üzerine kıyafetle de olsa oturdu. Ara ara kaldırdım ortadan oyuncak gibi görmesin diye. 21.ayda tuvalette duruyordu lazımlık, bizimle birlikte wc ye gelip karşımıza giyinik olarak oturuyordu. Çişş diuordu. Bu da önemli sizi izlemesins izin verin. Orada ne oluyor öğrensin. Sonra bir gün altını yıkarken artık bezinden rahatsız olduğunu fark edip sordum istersen buraya yapabilirsin buraya oturmak ister misin diye, gülerek evet dedi ve oturdu ilk kez altı açık olarak. Eğer istemezse hiç zorlamayın. Ben de karşısına oturdum. Çişş diyordu oğlum. Bir de baktım çiş yapmış. Aferin sana dedim, öptüm. Ama aşırı tepki vermekten kaçının. İstersen bundan sonra buraya yapalım, bez takmayalım dedim. I-ıh bez dedi. Bağladım. Sonra hazırlık yaptık, çamaşır bol bol, aparat. Alıştırma kilotlarını yatarken fln kullanın bence, yatağın ıslanmasını engelleyebiliyor. Çünkü ıslanıp rahatsız olmalı. İlk aşama lazımlığa oturtabilmek, hemen yapmasa da oturmaya alışmalı. Ben o kısmı tabletle halledebildim malesef. Ama onu da her zaman vermedim, şarjı bitti falan dedim oturmaya alışınca, yoksa onunla ilişkilendirir. Sırf tablet için oturur kalkmaz. Siz sevdiği bir aktivite yapabilirsiniz. Su oyunu, köpükle baloncuk falan. Altını ıslatınca kızmayın. Bu süreç onlara ilk önce zor gelebilir her koşulda şevkatli olun, seni anlıyorum deyin. Bir de komik ama biz kilotlarımızı göstermiştik pantolon kenarından bak biz de giyiyoruz diye. Çişi söyleme meselesi ise hemen olmuyor, siz hareketlerinden ve yediği içtiğinden tahmin edip, götürmelisiniz sık sık.
Not: banyoda sıkılınca salona taşındık, mümkünse banyoda devam edin ama biraz zor oluyor. Hem başlarda yetiştiremeyebilirsiniz uzaksa.