Tuvalet Eğitimi 22 aylık tuvalet eğitimi erken mi ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Melegin Annesi

O simdi sinir stres sahibi
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2016
271
87
28
31
Selam hanimlar. Kizim 22 aylik tuvalet eğitimi için erken mi acaba. Bez takmak istemiyor . Külot giydiriyrm ama lazimliga yapmiyo oturup kalkiyo sonra parkeye yapiyo cisini. Napmam lazım yardim edermisiz ?

Hayır cnm daha ne olsun iki yaşını bitirmek üzere nerdeyse. Benm annem hep der (7 kardeşiz) hepinizi birbuçuk yaşında öğrettim bir haftada öğrendiniz diye. Tabi ilk başlarda zor olur lazımlığa hemen alışamz yerede halıyada yapar bu bir hafta bile sürebilir. Ama alışır her çocuk wc eğitimi alırken hemn şıp diye kavrayamaz ve altına yapar. Kolay gelsin umarım miniğiniz çok yormaz sizi.

Hayır cnm daha ne olsun iki yaşını bitirmek üzere nerdeyse. Benm annem hep der (7 kardeşiz) hepinizi birbuçuk yaşında öğrettim bir haftada öğrendiniz diye. Tabi ilk başlarda zor olur lazımlığa hemen alışamz yerede halıyada yapar bu bir hafta bile sürebilir. Ama alışır her çocuk wc eğitimi alırken hemn şıp diye kavrayamaz ve altına yapar. Kolay gelsin umarım miniğiniz çok yormaz sizi.
Ay inşallah canim benim ya. Cunku hiç bezi istemiyo. Bezsiz gezmeyi cok seviyo bnde denicm bakalim ins basarirz

Selam hanimlar. Kizim 22 aylik tuvalet eğitimi için erken mi acaba. Bez takmak istemiyor . Külot giydiriyrm ama lazimliga yapmiyo oturup kalkiyo sonra parkeye yapiyo cisini. Napmam lazım yardim edermisiz ?
Cocuktan cocuga degisir elbet. Ama biz 24 aylikken basladik kizimla 1 ay denedik olmadi biraktim. 3 yasi beklicem

Oglum 19 aylik cis kaka varmi deyince bezini cikarttiriyo wc ye götürüyorum oyun oynuyo daha erken diye erteledim. Bugün pek samimi olmadığım bir arkadaşım canimi sıktı daha alismadimi ohaaaa dedi niye daha erken dedim olurmu benim oglan 14 aylik ken bıraktı dedi.abartma 10 yil olmus unutmussun dedim israrciydi uyuz oldum illa cocugunu ovecek ya benim ilk cocugum 2 yasinda hic zorlanmadan alışmışti 15 gunde oglumda zamanı gelince alisir zaten bezi taktirmamak icin direniyo hep

Canim aynen benim kizimda ekimde insAllah 2 yasina giriyo bende düsünüyorum acaba baslayimmi diye durumun bana benziyo benim kizim bezi hic sevmiyo klozete oturtdumda cisini yapiyo ama sadece bi kere sonra parkeye yapiyo yaptikdan sonra anne cis diyo süreklide pesinde olamiyorum kizin cisin varmi diye belkide erken diyorum hani

Tuvalet egitimi icin 2 3 yas arasi uygun zaman ondan oncesinede sonrasinada gerek yok cocugun kas gelisimi icin en uygun zaman araligi buymus erkenden ogretmeye calisip bebisleride kendimizide strese sokmaya gerek yok cok erken ogretmeye calisanlarda hem surec cok uzuyo hem de egitim tamamlanmadan ara veriliyo o yuzden cocugunda istekli oldugu zamanda baslamak lazim

merhaba kizlar.benim oglumda 22 aylik ve kendisi 1 aydir cok hevesli... masalllah kakasini ve cisinide kolay yapiyo ama arada sizinkiler gibi oraya buraya yapmakta hosuna gidiyo.. cunki bilerek yaptigini bana cok belli ediyo... ama ben bezini bagliyorum beni uyarinca aciyoruz yapiyor..tekrar bagliyorum ben....acaba baglamakla hata mi yapiyorum... hevesli ya bezi baglamam zamanla hevesini kirar mi napmaliyim....

bız de de aynı. pepeyle lazımlık ılıskısı kurmaya calıstık. 21 aylıgız. pepeyı lazımlıga oturtuyor cısını yaptırıyor ama kendı asla oturmuyor. ancak oraya cıs yapıldıgını bılıyor. surec nasıl ılerleyecek ben de bılmıyorum.

Benim bebeğim 14 aylık şimdiden altına mı yaptım dediğim zaman ıkınıp da yaptığını söylüyor alıştırın erkende Çocuklar ne duyarsa onu soylerler sızın bı ıhtıyacınız oldugu zaman ona söyleyin elınden tutup beraber gıdın tuvalete ben oyle alıstırıyorum :)

Mrblar benim kızım da 21 aylık şuan biz lazımlığı 13 aylıkken aldık erkenden aldım ki üzerine oturdu evde dolaştırdı ilk başta çok korkmuştu sonra zamanla alıştı daha sonra tuvalete adaptör aldım fakat ona hiç oturmak istemedi ben de lazımlıkla evde dolaşmasına izin verdim böyle 16 ayına kadar geçti kızım 16 ayından 18 ayına kadar bez bağlamak bizim için bir ölüm olmuştu zaten kakasını yapınca 2 dk durdurmuyor du bende tuvalet eğitimini alıştırmaya başladım kızım tuvaletin önüne gidiyor sadece orda yapıyor du kakasını daha sonra lazımlığına oturarak bezi varken yapmaya başladı kakasını söylüyordu bende acaba başlasam mı diye düşündüm erken olur diye erteledim daha sonra 20 aylıkken kakası gelince lazımlığa yapmaya başladık tekrar bez bağlıyordum hala çişini söylemiyordu bende ne öğrenirse kar dedim bu sefer yine kakasını lazımlığa yaptıktan sonra bez bağlamak için Çetin bir mücadele veriyordum bu böyle 1. 5 ay sürdü etraftakiler çıkar artık bu çocuk söylüyor dedi bende bugün 2. Gün olacak bezi geceleri bağlamak kaydıyla gündüzleri hayatımdan çıkardım. Fakat bi sorun bar kızım çişi tam geldiği sırada söylüyor ve dünden beri hiç çişimizi lazımlığa yapamadık. Eşimde daha erken kendini yoruyorsun diyor sizce ben ne yapmalıyım zamanla öğrenir mi yoksa erken mi davranmışım ne olur yardım edin !!

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama belki okuyan olur diye yazıyoeum. Çocuğunuzun hazır oluşunu izlemeniz önemli. Benim oğlum da 22 ayın sonuna doğru başladı. Lazımlığı 1,5 yaşında aldık evde gördü, alıştı üzerine kıyafetle de olsa oturdu. Ara ara kaldırdım ortadan oyuncak gibi görmesin diye. 21.ayda tuvalette duruyordu lazımlık, bizimle birlikte wc ye gelip karşımıza giyinik olarak oturuyordu. Çişş diuordu. Bu da önemli sizi izlemesins izin verin. Orada ne oluyor öğrensin. Sonra bir gün altını yıkarken artık bezinden rahatsız olduğunu fark edip sordum istersen buraya yapabilirsin buraya oturmak ister misin diye, gülerek evet dedi ve oturdu ilk kez altı açık olarak. Eğer istemezse hiç zorlamayın. Ben de karşısına oturdum. Çişş diyordu oğlum. Bir de baktım çiş yapmış. Aferin sana dedim, öptüm. Ama aşırı tepki vermekten kaçının. İstersen bundan sonra buraya yapalım, bez takmayalım dedim. I-ıh bez dedi. Bağladım. Sonra hazırlık yaptık, çamaşır bol bol, aparat. Alıştırma kilotlarını yatarken fln kullanın bence, yatağın ıslanmasını engelleyebiliyor. Çünkü ıslanıp rahatsız olmalı. İlk aşama lazımlığa oturtabilmek, hemen yapmasa da oturmaya alışmalı. Ben o kısmı tabletle halledebildim malesef. Ama onu da her zaman vermedim, şarjı bitti falan dedim oturmaya alışınca, yoksa onunla ilişkilendirir. Sırf tablet için oturur kalkmaz. Siz sevdiği bir aktivite yapabilirsiniz. Su oyunu, köpükle baloncuk falan. Altını ıslatınca kızmayın. Bu süreç onlara ilk önce zor gelebilir her koşulda şevkatli olun, seni anlıyorum deyin. Bir de komik ama biz kilotlarımızı göstermiştik pantolon kenarından bak biz de giyiyoruz diye. Çişi söyleme meselesi ise hemen olmuyor, siz hareketlerinden ve yediği içtiğinden tahmin edip, götürmelisiniz sık sık.
Not: banyoda sıkılınca salona taşındık, mümkünse banyoda devam edin ama biraz zor oluyor. Hem başlarda yetiştiremeyebilirsiniz uzaksa.

merhaba kizlar.benim oglumda 22 aylik ve kendisi 1 aydir cok hevesli... masalllah kakasini ve cisinide kolay yapiyo ama arada sizinkiler gibi oraya buraya yapmakta hosuna gidiyo.. cunki bilerek yaptigini bana cok belli ediyo... ama ben bezini bagliyorum beni uyarinca aciyoruz yapiyor..tekrar bagliyorum ben....acaba baglamakla hata mi yapiyorum... hevesli ya bezi baglamam zamanla hevesini kirar mi napmaliyim....
Maslaah sizinkine o zaman.bence bezi takmamalisiniz zaten meilli hemen alisir yormaz sizi bezi takarsaniz bu surec uzaya bilir basa donebilir

Merhaba kızlar. Kızım 21 aylık 2-3 ay sonra tuvalete alıştırmak istiyorum. Aslında gündüzleri tuvalete alıştırırım ama geceleri yine bez bağlarım diye düşünüyordum ama biraz önce tuvalet eğitimi hakkında bir yazı okudum. Yazıda eğer çocuğunuzu tuvalete alıştırmaya başladıysanız hiç bez kullanmamalısınız geceleri bile çocuğunuzu tuvalete alıştırmalısınız ve bir yere giderken falan yine bez bağlamamanız yanınızda lazımlık taşımanız yada çocuğunuza dışarıda da tuvalet olduğunu öğretmeniz gerek diyordu. Bende kararsız kaldım nasıl yapacağımı bilmiyorum. İlk çocuğum tecrübeli annelerden yardım istiyorum.

Kızlar benim kizimda 15
Ayına girdi cisini ve kakasini yaptığında bezini tutup kaka diyor
Iki üç ay sonra baslasammi diyorum
Annem de beni bir buçuk yaşımda öğretmis alıştın diyor zor bir süreç ama diyor

Merhaba kızlar. Kızım 21 aylık 2-3 ay sonra tuvalete alıştırmak istiyorum. Aslında gündüzleri tuvalete alıştırırım ama geceleri yine bez bağlarım diye düşünüyordum ama biraz önce tuvalet eğitimi hakkında bir yazı okudum. Yazıda eğer çocuğunuzu tuvalete alıştırmaya başladıysanız hiç bez kullanmamalısınız geceleri bile çocuğunuzu tuvalete alıştırmalısınız ve bir yere giderken falan yine bez bağlamamanız yanınızda lazımlık taşımanız yada çocuğunuza dışarıda da tuvalet olduğunu öğretmeniz gerek diyordu. Bende kararsız kaldım nasıl yapacağımı bilmiyorum. İlk çocuğum tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
Ben önce bağladım gece, ama birkaç gün sonra altında bez olmasına rağmen gece uyanmış lazımlık arıyordu. Ben de bir daha takmadım. Tabi gece 1-2 kez uyanıp yaptırıyoruz. Şahsi fikrim: ilk günler gündüz zaten yoruluyorsunu çiş peşinde, gece bari uyuyayım diyor insan. O nedenle ilk zamanlar gece kullanmak konforlu olur.

Merhaba arkadaşlar benim kızım 15 aylıkken hemen öğrendi ogunden sonra bir gün altına yapmadı oğlumda geç biraktirdim bezi oyuzden ona alistiramadim geç kaldım oğluma malesf

Benm oğlumda iki yaşına girmeden öğrenmişti bı hafta bı sıkıntı yaşadık onun dışında zorluk cekmedik bez bağlama konusuna gelincede çocuğun dengesi bozulur bı bez bagla beze yap bezi çıkar tuvalete yap tüm zamanını ona ayır ve egerki istekliyse bezden tamamen kurtul oğlum hem geceyi hem gündüzü aynı anda bıraktı yatmadan tuvalete götür gece uyanınca muhakkak sor gunduzde sürekli sor lazimliga yapmıştı benimki hangisi kolayına gelirse onu tercih et şimdiden kolay gelsin

Back
X