22.haftamdayım,çok hızlı kilo almaya başladım normal mi ?

btsh

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
78
30
288
İzmir
Kızlar meraba 22 haftalık hamileyim son iki haftadır nerdeyse haftada 1 kilo almaya başladım normal mi ? Acaba gebelik şekeri mi çıkacak bende..20.haftaya kadar 4 kilo almıştım

Ödem yapıyor olabilir mi vücudunuz? Yemenizde bir değişiklik yoksa kilo artışınız normal değil gibi, doktorunuz ne söylüyor?

Ben 18. haftadayım, 6 kilo aldım. Kabaca haftada yarım kilo aldım diyebilirim, daha bebek minnacık olmasına rağmen. Doktoruma sorduğumda önemsemedi; "1 kilon fazla şu an, çok önemli değil" dedi.
20. haftadan sonra kilo alımının hızlanması normal diye biliyorum, özellikle ilk trimester kilo alımı olmayanlarda. Ben umarım yavaşlarım:) Siz başlarda almadıysanız belki vücut arayı kapatıyordur şimdi :) Doktorunuza bir danışın içiniz rahat etsin.

vücut arayı biraz hızlı kapatıyor sanırım :)))) bide ben hamile kaldığımı bilmeden önce 9 kilo kadar vermiştim şok diyetle ...şuan onun 6 kilosunu aldım ..böyle devam ederse durum vahim:)

Ödem yapıyor olabilir mi vücudunuz? Yemenizde bir değişiklik yoksa kilo artışınız normal değil gibi, doktorunuz ne söylüyor?
aslında olabilir çünkü çok aşırı yemiyorum..bide ayaklarım şişmiş ayakkabılarım olmuyor..bu iki hfta içinde doktora gitmedim önümüzdeki haft gittiğimde bi danışayım

aslında olabilir çünkü çok aşırı yemiyorum..bide ayaklarım şişmiş ayakkabılarım olmuyor..bu iki hfta içinde doktora gitmedim önümüzdeki haft gittiğimde bi danışayım
Ayaklarınızı yukarıya uzatıp dinlenin, bol su içip tuzu azaltmanız fayda sağlayabilir. Muhtemelen ayakta kalıyorsunuz ya da ayaklarınız aşağıda fazla kalıyor. ödem ayaklarınıza toplanıyor.

Ayaklarınızı yukarıya uzatıp dinlenin, bol su içip tuzu azaltmanız fayda sağlayabilir. Muhtemelen ayakta kalıyorsunuz ya da ayaklarınız aşağıda fazla kalıyor. ödem ayaklarınıza toplanıyor.
tavsiyeniz için teşekkür ederim ..ben tuzu hiç azaltmamıştım biraz dikkat edeyim bakalm

Kızlar meraba 22 haftalık hamileyim son iki haftadır nerdeyse haftada 1 kilo almaya başladım normal mi ? Acaba gebelik şekeri mi çıkacak bende..20.haftaya kadar 4 kilo almıştım
merhaba, diyetisyen haftada yarim kg alınmalı dedi. ama her bünye farklı. dikkat edilen halde kilo artisi oluyor, bu arada gunde en az 2,5 lt su icilmeli.

canım oluyor malesef bende 18. haftaya kadar 3 kilo almıştım sonrasında her hafta 1 kilo almışım 22. hafta 7 kilo almıştım toplamda şimdi yürüyüş yapıyorum bol su içiyorum 27+2 deyiz 8 kilo almış bulunmaktayım yavaşladı kilo alımım gebelik şekeri de çıkmadı kötü düşünme ödem olabilir. yediklerine dikkat et bol su iç ve yürüyüş yapmaya çalış eğer fırsatın oluyorsa 30 dk da olsa günlük yürü. Birde sindirim sistemi de yavaşladığı için ister istemez kilo alınıyor.

aslında aşırı yemiyorum desemde ister istemez ipin ucu kaçıyo biraz dikkat edeyim bakalım ..bol su hep içiyorum ama hareket çok fazla yok.. nadiren hamile pilatesi yapıyorum ..biraz sıklaştırsam iyi olcak :)

Tek ben değilmişim demekki. Yaklaşık 2 haftadır deli gibi kilo alıyorum sanki. Bu aya kadar hiç almamıştım neredeyse, 2 kilo vermiştim onu kapatmıştım sadece ama şimdi haftada 1 almaya başladım resmen.

Iştahım çok açıldı tabi yemiyorum diyemem ama böyle giderse ve kilo alımı yavaslamazsa siserim iyice.

evet aynen bende endişelenmeye başladım o yüzden artık ne kadar durdurabilirsem kendimi :)

evet aynen bende endişelenmeye başladım o yüzden artık ne kadar durdurabilirsem kendimi :)
Yürüyüşün inanılmaz faydası varmış birde. Hem kilo alımı için hem doğum için çok yararlı diyor herkes zorluyorum kendimi yürümek için :)

Yürüyüşün inanılmaz faydası varmış birde. Hem kilo alımı için hem doğum için çok yararlı diyor herkes zorluyorum kendimi yürümek için :)

kesinlikle normal doğum düşünüyorsanız yürüyüş çok önemli dedi doktorum birde sindirim sistemini hızlandırıyor yürüyüş kilo alımını yavaşlatıyor psikolojiye de iyi bebeğin için iyi bir şey yaptığını biliyorsun sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…