Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 23 Nisan gösterisi sendromu

tunnish

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
44
2
Merhaba arkadaşlar,
Benim kızım 4,5 yaşında kreşe gidiyor. 23 Nisanda bir salonda fazla şaşalı olmasa da bir gösteriye çıkacak. Neler yapılacağı sürprizmiş, sır gibi saklanıyor. Kızım da kesinlikle bilgi vermiyor. Ama ben kızıma belli etmemeye çalışsam da biraz endişeliyim. Çünkü kızım farklı ortamlara ilk girdiğinde çekingen davranır. Ve sahnede çok kısa duracakları için alışamayabilir. Ağlar mı, olduğu yerde donup kalır mı hiç bilmiyorum. Birşey değil istediği gibi yapamazsa bu durumdan etkilenecektir de. Bu konuda ne önerirsiniz? Kızımı bu duruma nasıl alıştırabilirim? Deneyimli annelerden tavsiye bekliyorum. Çok teşekkürler.

aynı durum şu anda bizdede var benim oğlumda oynayacak daha çok küçük 3 yaş 7 aylık daha ne oynayacağını iliyorum evde oynatmaya çalışıyorum ama olmuyo 1 dakika sonra küsüyo şimarıyo falan nasıl olacak nasıl oynayacak bilmiyorum doğumuma denk geliyo izlemeyede gidemeye bilirim gitmesem küser mi onuda bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar,
Benim kızım 4,5 yaşında kreşe gidiyor. 23 Nisanda bir salonda fazla şaşalı olmasa da bir gösteriye çıkacak. Neler yapılacağı sürprizmiş, sır gibi saklanıyor. Kızım da kesinlikle bilgi vermiyor. Ama ben kızıma belli etmemeye çalışsam da biraz endişeliyim. Çünkü kızım farklı ortamlara ilk girdiğinde çekingen davranır. Ve sahnede çok kısa duracakları için alışamayabilir. Ağlar mı, olduğu yerde donup kalır mı hiç bilmiyorum. Birşey değil istediği gibi yapamazsa bu durumdan etkilenecektir de. Bu konuda ne önerirsiniz? Kızımı bu duruma nasıl alıştırabilirim? Deneyimli annelerden tavsiye bekliyorum. Çok teşekkürler.

Deneyimli anne değilim ama eğitimciyim. Bence üzerinde bu kadar düşünmenize gerek yok. 4,5 yaşındaki çocuk orada çok güzel bir performans sergileyebilir ya da oturup ağlayabilir hatta çıkmak bile istemeyebilir. Yaşı itibariyle kendisi ön planda şu an canı ne isterse onu yapabilir. Yapamazsa diye endişelenmeyin yapamazsa da çocuğa yüklenmeyin derim ben.
Yeğenim de 4 yaşındayken kreşte gösteriye katılmıştı. Öğretmenleri onların görebileceği bir yerde durup hareketleri yapıyordu ve çocuklar onu taklit ediyordu. Hoş bir çalışmaydı. Videoları daha sonra izlediğimizde hiç bir çocuğun mükemmel yapmadığını gördük. O gösteriye hazırlanırken geçirdikleri hoş vakit önemli, 5 dklık bir gösteriye çok fazla anlam yüklememek gerekli bence.

X