- 9 Aralık 2021
- 644
- 391
- 53
- 27
Merhaba kızlar. 24 haftalık hamileyim, bugün doktoruma gittim, çatı ağrısı ve su gibi akıntı şikayetlerim vardı. Suyumun gelip gelmediğini anlamak için alttan membran yırtığı testi yaptı, negatif çıktı test yani suyum gelmiyormuş. Hazır çatala çıkmışken bir de alttan ultrasonla servisk uzunluğuna bakalım dedi, 28 cm çıktı yani rahim ağzım kısalmış çok şaşırdım çünkü 2 hafta önce detaylıda göbekten ölçüldüğünde 39, bir hafta önce de doktorum göbekten ölçmüştü onda da 37 çıkmıştı. Ama hocam geçen hafta 37 ölçmüştünüz nasıl olabilir dedim ama o göbektendi bu en güvenilir olan sonuç dedi. Korkmana gerek yok benim de senin haftalarındayken 25 e düşmüştü yatmıştım bir sorun yaşamadım dedi. 34. Haftaya kadar progestan kullanacaksın ve dinleneceksin bol bol dedi. Yine de çok korkuyorum birsey olacak diye. Böyle birsey yaşayan var mı ? Şimdi hangi ölçüm doğru ben bilemedim, ya da bir anda kısaldı mı acaba, ben mi yanlış birsey yaptım bilmiyorum. Böyle birsey yaşayıp vaktinde sağlıklı doğum yapan var mı ? Nelere dikkat ettiniz yardımcı olur musunuz?