25 bin çalışanı işsiz bırakacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.659
Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, yaklaşık 50 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, karlardaki düşüşü durdurmak için maliyetlerde kısıtlamaya gidileceği ve ilk etapta 2017'ye kadar 25 bin kişinin işine son verileceği belirtildi.

İŞTEN ÇIKARILACAK 25 BİN KİŞİ TÜRKİYE'DEN

Banka, işten çıkarmaların 25 binini Türkiye veBrezilya'da, 8 binini İngiltere'de, 17 binini ise dünyanın geri kalanında yapacak.

MALİYETİ DÜŞÜRME PLANI OLDUKÇA GÜÇ

Tüm dünyada yaklaşık 266 bin çalışan bulunan şirketin, maliyetleri düşürme planının güçlükleri dikkat çekiyor.

"KARMAŞIK BİR YAPIYA SAHİP"

Uzmanlar: "HSBC faaliyetleri hala çok yüksek maliyetle devam ediyor. Maliyetlerin söz verilen seviyeye çekilmesi için harekete geçildi. Bu noktada birçok soru karşımıza çıkıyor. Belki de banka yönetilemeyecek kadar büyük ve küçük bankaların seviyesine, döndürülemeyecek kadar karmaşık bir yapıya sahip." yönünde görüş açıklıyor.

HEDEF 4.5-5 MİLYAR DOLAR TASARRUF

Brezilya ve Türkiye'deki işletmelerini satacağını açıklayan banka, 2017'ye kadar yıllık 4.5-5 milyar Dolar maliyet tasarrufu hedefliyor.

ASYA'DAKİ YATIRIMLAR HIZ KAZANACAK

HSCB'nin özellikle Asya'daki yatırımlarına hız vererek, varlık yönetimi ve sigortacılık alanlarındaki faaliyetlerini yoğunlaştırması bekleniyor.

http://www.haberler.com/hsbc-50-bin-calisanini-isten-cikaracak-7402250-haberi/

Bu zaten epeydir konuşulan bir haber yeni değil yani bankanın bizim piyasadan çıkacağı biliniyordu.

Neden Türkiye, neden bugün?

just, cevabı @leylagungor123 vermiş, bu haberin bugün yayımlanmasının altında bir sebep yok, HSBC 32 milyar lira zarar etti, işten çıkarmalar olacağını daha önce söylediler zaten ve 9 Haziran'da yatırımcı toplantısında işten çıkarmalarda ilgili açıklama yapılacağı önceden bilinen birşey.
Brezilya ve Türkiye'de işten çıkarmalar olacağı, Banka'nın bu ülkelerden çıkacağı gerçeği sürpriz değil.

Bu zaten epeydir konuşulan bir haber yeni değil yani bankanın bizim piyasadan çıkacağı biliniyordu.

just, cevabı @leylagungor123 vermiş, bu haberin bugün yayımlanmasının altında bir sebep yok, HSBC 32 milyar lira zarar etti, işten çıkarmalar olacağını daha önce söylediler zaten ve 9 Haziran'da yatırımcı toplantısında işten çıkarmalarda ilgili açıklama yapılacağı önceden bilinen birşey.
Brezilya ve Türkiye'de işten çıkarmalar olacağı, Banka'nın bu ülkelerden çıkacağı gerçeği sürpriz değil.

ben bilmiyorum ama neden türkiye ve brezilya?
sen ekonomiden daha iyi anlıyorsun bize ne gibi sekteler vurur dersin mune abla :KK43:

ben bilmiyorum ama neden türkiye ve brezilya?
sen ekonomiden daha iyi anlıyorsun bize ne gibi sekteler vurur dersin mune abla :KK43:

Bu bize bir zarar vermez çünkü Banka'nın kendi zararı ve Banka olarak değişen piyasalara ayak uydurma, strateji değişikliği sebebiyle aldığı bir karar, HSBC Asya'ya Açılıyor, kendi ülkesindeki merkezini bile taşıması gündemde, ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu bankanın şubelerini İNGBank almak istiyor, bir Çin Bankası'nında HSBC şubelerine talip olmaya hazırlandığı haberleri var.

Çalışanlarının işten çıkarılması dışında, bize bir zararı olmaz, ülke ekonomimize negatif etkisi yok:KK66:

Sanırım sen ülke şartları yüzünden gidiyor sandın, öyle bir algıda oluşturmaya çalışıyorlar ama yok öyle değil, Banka'nın kendi sorunları ve farklı strateji uygulamalarıyla alakalı bir konu bu.

Bu bize bir zarar vermez çünkü Banka'nın kendi zararı ve Banka olarak değişen piyasalara ayak uydurma, strateji değişikliği sebebiyle aldığı bir karar, HSBC Asya'ya Açılıyor, kendi ülkesindeki merkezini bile taşıması gündemde, ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu bankanın şubelerini İNGBank almak istiyor, bir Çin Bankası'nında HSBC şubelerine talip olmaya hazırlandığı haberleri var.

Çalışanlarının işten çıkarılması dışında, bize bir zararı olmaz, ülke ekonomimize negatif etkisi yok:KK66:

Sanırım sen ülke şartları yüzünden gidiyor sandın, öyle bir algıda oluşturmaya çalışıyorlar ama yok öyle değil, Banka'nın kendi sorunları ve farklı strateji uygulamalarıyla alakalı bir konu bu.

esas o algı oluşumundan da korkuyorum ben şimdi herkes böyle düşünecek : D

işsiz kalanlara geçmiş olsun :KK43:

esas o algı oluşumundan da korkuyorum ben şimdi herkes böyle düşünecek : D

işsiz kalanlara geçmiş olsun :KK43:
Hayır aksine algı şu şekildeydi, AKP Hükümeti yüzünden gidiyor deniyordu, öyle değil işte, Banka Asya'da büyüme gelişme kararı Aldı, Türkiye'deki Şubelerde zarar edince ki sadece Brezilya ve Türkiye değil, İngiltere genel merkezidir bu Banka'nın, İngiltere'deki şubelerden de işten çıkarmalar olacak, bazı şubelerini satmayı küçültmeyi planlıyor, hedef Asya'da büyümek.

Hayır aksine algı şu şekildeydi, AKP Hükümeti yüzünden gidiyor deniyordu, öyle değil işte, Banka Asya'da büyüme gelişme kararı Aldı, Türkiye'deki Şubelerde zarar edince ki sadece Brezilya ve Türkiye değil, İngiltere genel merkezidir bu Banka'nın, İngiltere'deki şubelerden de işten çıkarmalar olacak, bazı şubelerini satmayı küçültmeyi planlıyor, hedef Asya'da büyümek.

evet haberden sonra araştırdım ama ingiltereden 8000 kadar işçi çıkartacaklarmış türkiyeye göre daha az

mune abla ekonomi bilgine hayranım nasıl geliştirdin bu kadar :KK45:

evet haberden sonra araştırdım ama ingiltereden 8000 kadar işçi çıkartacaklarmış türkiyeye göre daha az

mune abla ekonomi bilgine hayranım nasıl geliştirdin bu kadar :KK45:
Bak şimdi birşey diyeceğim tüm kızlar saçımı başımı yolacak benim:KK70:
Kızlar valla bakın lafım kimseye değil, just sordu cevap veriyorum:KK8:
Kuzum ben TV'yi sabah kuşakları, yarışmalar için açmıyorum, bizde tv açıksa ekonomi, piyasalar, Türkiye ve Dünya gündemi, Tartışma programları, belgeseller için açılır.
Ayrıca biz yatırımcıyız, yani Borsa, Viob yapıyoruz, finans, piyasalar takip etmemiz gereken şeyler.

Turabi yerine Yaşar Erdinç, Semih yerine Ahmet Mergen dinleriz:KK14:

Bak baştan anlaştık, gelmeyin üstüme, Müdürüm ben, hepinizden büyüğüm:KK70:

Bak şimdi birşey diyeceğim tüm kızlar saçımı başımı yolacak benim:KK70:
Kızlar valla bakın lafım kimseye değil, just sordu cevap veriyorum:KK8:
Kuzum ben TV'yi sabah kuşakları, yarışmalar için açmıyorum, bizde tv açıksa ekonomi, piyasalar, Türkiye ve Dünya gündemi, Tartışma programları, belgeseller için açılır.
Ayrıca biz yatırımcıyız, yani Borsa, Viob yapıyoruz, finans, piyasalar takip etmemiz gereken şeyler.

Turabi yerine Yaşar Erdinç, Semih yerine Ahmet Mergen dinleriz:KK14:

Bak baştan anlaştık, gelmeyin üstüme, Müdürüm ben, hepinizden büyüğüm:KK70:

bence doğrusunu yapıyorsun, biliyorum biraz entel gibi algılandığını ama benim evimde de televizyon yok
almayı da düşünmüyorum
ben de daha çok internetten izliyorum sevdiğim bir dizi olursa zaten 3 saat sürüyor bizim diziler bakmak imkansız :KK70:en iyisi 20/40 dklık yabancı dizileri izliyorum ben de:KK53:
ya da makale, kitap vs okuyorum evrim/tarih/psikoloji alanlarında*

herkesin ilgi alanı farklı seninki de bu demek ki ablacım :KK60:

bence doğrusunu yapıyorsun, biliyorum biraz entel gibi algılandığını ama benim evimde de televizyon yok
almayı da düşünmüyorum
ben de daha çok internetten izliyorum sevdiğim bir dizi olursa zaten 3 saat sürüyor bizim diziler bakmak imkansız :KK70:en iyisi 20/40 dklık yabancı dizileri izliyorum ben de:KK53:
ya da makale, kitap vs okuyorum evrim/tarih/psikoloji alanlarında*

herkesin ilgi alanı farklı seninki de bu demek ki ablacım :KK60:
Bende tek bir yerli dizi seyrediyorum, onun dışında izlediklerim hep yabancı, felsefe, tarih vb programları da kaçırmayız, TV'nin bizde başka bir anlamı yok, olmasa da olur Türden bir cihaz işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X