- 14 Mart 2025
- 69
- 40
- 3
- 27
Merhaba hanımlar, ben bugün 24+5 haftalık hamileyim. Özel bir hastanede takipliydim. 19.haftamda doktorum rahim ağzımı kısa gördü ve vajinal ultrasonla bakmak istedi. 23mm çıktı. İlk gebeliğim bu arada. Progestan fitil başladı akşam 1 tane. Neyse kullandım tabii. 21.haftada detaylı ultrason için perinatoloğa gittim ve 29mm çıktı. Hatta adam çok sınırdasın çok dikkat etmen lazım diye kızdı. O gün yine kendi doktoruma da uğradım ve çok iyi ilaç işe yaramış artmış falan dedi. Dün 24+4 iken şeker yüklemesi için hastaneye gittim ondan sonrada doktoruma göründüm ve bir anda suratı değişti. Benim acilen bir perinatoloğa gitmem gerektiğini söyledi. Birkaç özelde doktor aradı ama ya izindelermiş ya da çıkmışlar. Bugün bulabiliyorsanız gidin ama bu saatten sonra siz de bulamazsınız dedi ve bir üniversite hastanesinde tanıdığı doktorlar olduğunu söyledi. Doktoru bizzat arayarak bana bakmasını rica etti. Salı gününe randevu aldı. Buna görün serklaj gerekli görürse ol mutlaka gibi bir şey söyledi. Salı günü tam 25 haftalık oluyorum geç değil mi? Bir de kaç mm olduğunu söylemedi. Stress yaparsın, sayılara takılma boşver dedi. 23mmden de mi düşük onu söyleyin bari dedim. Evet 23mmden düşük dedi… İhmal mi var burda bilmiyorum çok geç kalınmış hissediyorum. 23mmden düşük de kaç? 20mi 19mu… Çok kritik yerlerde yani. Salı günü ne olacak bilmiyorum. Normalde 23mm olsa bile yatış vermiyorlar mı? Bana serklaj mı yapacaklar, hastane yatışı mı verecekler? Tecrübeli olanlardan yorum bekliyorum