25. haftada hipertansiyon :(

smallmommy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
96
31
Merhaba kizlar 2 haftadir hipertansiyonla savasiyorum. Daha once yoktu boyle bir sikinti. Rutin kontrole gittigimde doktorum gel birde tansiyonuna bakalim dedi. 14/9 cikti. Eve gitmemi ve 2 saatte bir tansiyonumu olcmemi ve yarin tekrar gelmemi soyledi. Allak bullak oldum biranda, doktorumun yuzu tamamen dusmustu cunku. O gun boyunca surekli dinlendim tansiyonumu olctum 11/7 12/8 13/8 surekli degisiyordu. Ertesi gun sabah uyanir uyanmaz olctum 15/9. Oyle korktumki preeklampsi hakkinda bilgim vardi cunku(ilk gebeligim oldugundan cok pimpirikliyim hamile oldugumu ogrenir ogrenmez herseyi arastirdim) hemen ellerime ayaklarima baktim odem var mi diye herzamanki gibi biraz sismisti. Uzandim ve oglene kadar bekledim saat basi olctum 15/9 14/8 13/8 degisiyordu. Annemi aradim hemen hastaneye gittik. Hastanede tansiyonum 15/10 cikti. Doktorum hemen yatis verdi ve 24 saat idrar verecektim. Tansiyonum 14/9 ve uzerine cikarsada alfamet diye bir ilac icecektim. Hastanedeki ilk saatlerim 14/8 13/8 di. 14/9 oldu hemsire ilacimi verdi ve iki saat sonra 13/8 e anca dustu. daha sonra hep 11/7 10/6 cikti Uykumun arasindaki olcumlerde. Sabah doktorum kontrole geldi ve tansiyonunda bur sikinti yok idrarda bir sikinti cikacagini dusunmuyorum dedi. 24 saat idrar verip taburcu oldum. Eve geldigimde tansiyon olcumlerime devam ettim ve hala 14/9 13/8 lerde cikiyordu. Sinirlerim bozulmustu cunju aksi gibi hastanede dusuktu. Ertesi gun icin doktorum gel sonuclarina bakalim bebege bi bakalim dedi. Gittim ve tansiyonum 13/8 doktor alfamet verdi gunde 3 kez. Bebege bakti gelisimi cok iyi dedi.(24+0 710gr) malesef daha idrar sonuclarim cikmamisti idrarda protein kacagi var mi yokmu bilemedigimizden tekrar ece geldim. 3 gundur evdeyim ve surekli yatiyorum. Inanir misiniz kafami yataktan kaldirdigim an 11/7 olan tansiyonum 14lere firliyor. cikincada ilac alsam bile kolay kolay dusmuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Bugun tekrar gidicem doktoruma sonuclarim icin. insallah temiz cikar. Bu sabah olctum 14/8 ilac aldim bakalim fayda edicek mi.
lutfen aranizda hipertansiyon, preeklampsi yasayan varsa tavsiyelerinize ihtiyacim var. :cry: