Herkese selam...Başlıkta da yazdığım gibi benim bebeğim 25 haftalık doğdu ve 4.5 aydır yoğun bakımda ve hala ne zaman çıkacağını bilmiyoruz.20 günlükken erken doğumdan kaynaklanan hidrosefali hastalığı tanısı koyuldu bebeğime. Şimdiye kadar 3 beyin ameliyatı geçirdi ve 3 kere kateter takıldı anestezi altında.Maalesef bu anesteziler gözlerine vurdu ve doktor gözlerin lazer olması gerektiğini söyledi muhtemelen perşembe günü olacak ama küçücük yavrum doğar doğmaz nelerle karşılaştı...İçim yanıyo allah kimseye böyle bi acı vermesin...Hala ciğerleri gelişmedi nasıl kaldıracak bu ameliyatı da bilmiyorum.Ne olur bebeğime dua edin....
syuzan, ''anestezinin gözlerine vurması'' doktor teşhisi mi canım? bildiğim kadarıyla erken doğan bebeklerin çoğunda gözlerde damarlanma ile ilgili problem yaşanıyor. bu hastalığın adı ROP. zamanında teşhis edildiğinde lazerle rahatlıkla düzeltilebilen bir sorun. benim oğlumda bu ameliyatı geçirdi. korkulacak bişey değil. kendini üzme. eğer ciğerleri nedeniyle bu ameliyatı kaldıramıycak olsaydı anestezi doktorları bu işe hiç girmezlerdi zaten. kk de bebeği 24 haftalık doğan bi arkadaşımız daha var. onun yazdıklarını okursan görürsün. bebeği saatlerce süren kalp ve bağırsak ameliyatları geçirdi.şükür hepsini atlattı. inşallah senin bebeğinde atlatacak.
bebeğin kaç kilo doğdu, adını ne koydunuz,ziyaret edebiliyormusun biraz bahsedermisin
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bebeğin tam bir savaşçı ve direniyor inşallah başaracak ve sağlıkla büyüyecek
şu göz lazeri meselesinden de çok fazla korkmayın neden diyecek olursa benim tanıdığım birinin bebeğine yapıldı tüm işlem en fazla 15 dk sürüyor ve tam bir anestezi yapılmadı maske anestezisi denen hafif bir anestezi türü ile yaptılar normal anesteziye göre bebeğin çok daha rahat tolere edebileceği bir anestezi bu.
Yani büyük ameliyatlarda verilen anestezi gibi değil. Ve göz lazeri de çok önemli yapılmazsa bebeğin görmesinde problem olabiliyormuş.
Elmina inşallah bunuda atlatacak annesi..
Sen iyi şeyler düşün canım..
Bebeğine kavuşacağın güzel günleri düşün...
Dualarımız minik Elminayla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?