Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkürlerGeçmiş olsun canım inşallah sağlıcakla kucağına alırsın. Serklajlı annelerin grubu var orada guzel bilgi aktarımı oluyor bence
Konu 'Serklajlı anneler birbirimize destek olalımÇok teşekkürlerÖyle mi nerede acaba?
Çok teşekkürler
MerhabalarKızlar merhaba dün serklaj oldum 25 haftalık ikiz gebelik yaşıyorum. Böyle olup 35 haftayı geçirebilen var mı ? Biraz motiveye ihtiyacım var çok üzülüyorumçok zor buldum ikizlerimi
![]()
Ne güzel rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin tabii bizleredeMerhabalarBen de 13 Şubat’ta tam 26 haftalıkken serklaj oldum. Dün itibariyle de 36. haftaya girdim. Başlarda hiç geçmeyecekmiş gibi gelen süreç ameliyattan 1-1.5 ay sonra ışık hızında geçmeye başladı ve tüm yasaklar kalktı
Doktorunuzu dinlediğiniz, kendinize dikkat ettiğiniz sürece eminim ki siz de 35 haftaları çook rahat görebilirsiniz. İkiz oldukları için eminim ki süreç benimkinden daha farklı ve zorludur ama sonucun aynı olacağına eminim, gönlünüzü ferah ve kendinizi çokça pozitif tutun
![]()
Merhaba siz ameliyattan bir ay sonra normal hayatınıza döndünüz mü ayağa kalktınız mı nasıl gectiMerhabalarBen de 13 Şubat’ta tam 26 haftalıkken serklaj oldum. Dün itibariyle de 36. haftaya girdim. Başlarda hiç geçmeyecekmiş gibi gelen süreç ameliyattan 1-1.5 ay sonra ışık hızında geçmeye başladı ve tüm yasaklar kalktı
Doktorunuzu dinlediğiniz, kendinize dikkat ettiğiniz sürece eminim ki siz de 35 haftaları çook rahat görebilirsiniz. İkiz oldukları için eminim ki süreç benimkinden daha farklı ve zorludur ama sonucun aynı olacağına eminim, gönlünüzü ferah ve kendinizi çokça pozitif tutun
![]()
Merhabaa, ameliyattan 1.5 ay sonra dışarı çıkma yasağım kalkmıştı. Kendimi çok yormadan, ev işi yapmadan, fazla oturmadan ve sıklıkla dinlenerek normal hayatıma dönmüştüm. Ondan 2 hafta sonra ise yolculuk yasağı vs kalktı. Ama tam olarak 1 ay sonrasını soruyorsanız komple normal hayatıma dönmemiştim kısıtlamalar devam ediyordu.Merhaba siz ameliyattan bir ay sonra normal hayatınıza döndünüz mü ayağa kalktınız mı nasıl gecti
Anladım teşekkür ederimMerhabaa, ameliyattan 1.5 ay sonra dışarı çıkma yasağım kalkmıştı. Kendimi çok yormadan, ev işi yapmadan, fazla oturmadan ve sıklıkla dinlenerek normal hayatıma dönmüştüm. Ondan 2 hafta sonra ise yolculuk yasağı vs kalktı. Ama tam olarak 1 ay sonrasını soruyorsanız komple normal hayatıma dönmemiştim kısıtlamalar devam ediyordu.
Ne kadar güzelMerhabaa, ameliyattan 1.5 ay sonra dışarı çıkma yasağım kalkmıştı. Kendimi çok yormadan, ev işi yapmadan, fazla oturmadan ve sıklıkla dinlenerek normal hayatıma dönmüştüm. Ondan 2 hafta sonra ise yolculuk yasağı vs kalktı. Ama tam olarak 1 ay sonrasını soruyorsanız komple normal hayatıma dönmemiştim kısıtlamalar devam ediyordu.
37+6’dayım şu an. 15’inde doğumNe kadar güzelMotive ediyorsunuz insanı resmen. Kaç haftalık oldunuz?
Serklaj size biraz geç haftada atılmış, sanırım acil atıldı? Serklajdan değil ama süreçten çok korkuyorum. Enfeksiyon olmasından, enfeksiyona bağlı şeylerden. Enfeksiyonla nasıl mücadele ediyorsunuz?
Ay şimdiden hayırlı bir doğum diliyorum size. Sağlıcakla gelsin miniş…37+6’dayım şu an. 15’inde doğumAslında hiç böyle bir gündem yokken kasık ağrısından doktoruma gidince dikiş atmamız lazım dedi, o da ameliyat esnasında fark ediyor ki 2-3 cm açıklık var
Yani aslında acilmiş…
Süreçten ben de çok korktum hatta çok ağladım ameliyattan önce ama hiç beklediğim gibi olmadı. Enfeksiyondan özellikle hiç korkmadım ama dikkat ettim elbette, zaten 1 hafta antibiyotik kullandım. 2 farklı tuvalet/banyo varsa evinizde bir tanesi tamamen size ait olsun. Yoksa da her kullanımdan önce eşiniz veya yanınızda kim kalıyorsa mutlaka klozeti bir silsin. Ped değil ama pansuman için kullanılan o bezimsi şeylerden kullandım ben ve her tuvaletimden sonra değiştirdim. Hastanede koydukları o kalın pansuman zımbırtısındanVe bol bol su içtim. Yani 2 litreyi kusa kusa içerken normalde 3-3.5 litreye çıktım nasıl olduysa. Bu kadar aklıma gelenler… Kafanıza çok takmamaya çalışın enfeksiyon muhabbetini. Yeterince dikkat ederseniz ve evde sizle yaşayan kişiler de bilhassa, hiçbir problem çıkmayacaktır. Umarım içinizi biraz rahatlatmışımdır
![]()
Çok teşekkür ederimAy şimdiden hayırlı bir doğum diliyorum size. Sağlıcakla gelsin miniş…
İçime sular serptiniz. Bazı hikayeler o kadar korkutucu ki. Serklaja rağmen tutmadı, su geldi diyenler, hunileşmeler. Hepsini okudukça insan korkuyor… İnşallah sizin gibi bir süreç nasip olur bana da ve 37 leri 38 leri görürüz…
Yanlış anlamazsanız, nerede yaşıyorsunuz? Aynı şehirdeysek doktorunuzu sorucaktım.
Dediğiniz gibi zamanı gelince forumları, sosyal medyayı hep bırakacağım :) Bu platformlarda destek motivasyon bulduğumuz kadar da çok fazla etkileyen haber var..Çok teşekkür ederimBen de size kolaylıkla, sağlıklı bir süreç diliyorum. İnşallah bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
İnanın hem burada hem başka forumlarda serklaj tecrübelerinin çoğu beni de korkutmuştu ama doktoruma söylediğimde herkesin bu süreci çok farklı şekilde atlattığını ve bir süre forumlarda takılmamam gerektiğini söyledi
Tekirdağ Çorlu’da yaşıyorum. Doktorum Esengül Can. Kendisi hayatımda gördüğüm (her alanda) en iyi, en anlayışlı ve en sevecen doktordur. O konuda şanslıyım. Başka bir doktor olsa yine aynı süreci aynı rahatlıkla yaşayabilir miydim emin değilim. Çünkü her ufak sıkıntımda kendisine mesajla ulaşma imkanım oldu..
Yine de doktor bir yere kadar etkili baktığınızda, önemli olan endişenizi, korkunuzu yönetebilmek ve doktorunuzun söylediklerini harfiyen uygulamak. İçinizi ferah, kendinizi de olumlu tutabildiğiniz sürece bu süreci çok rahat geçireceğinizden eminim![]()