• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 Yaşında Üniversiteye Gidilir mi?

yabancı birinin buna benzer bir konuda yorumunu görmüştüm, 30 yaşına her türlü gireceksin zaten diplomanla girmek sana bir şey kaybettirmez. biraz gerçekçi olmak gerekirse de yaş/deneyim konusuna dikkat eden işverenler var. bu yüzden okurken projedir stajdir daha çok önem vermen gerekebilir ki mezun oldugunda cv'nde diplomadan fazlası olsun. hocalara kendini gösterip fırsat yakalamaya çalışabilirsin.

Merhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
2000liler benim gözümde hala bebe ,😂oku ya kimseyi kafana takma sen başarmış kazanmışsın elalemin lafına mı bakacaksın ? Tebrik ederim.

E elifbadee ben üniversite okurken bizim sınıfta 65 yaşında bir amca vardı.Çocuğuyla birlikte gitmişler sınava kazanmış oğluyla birlikte okuyordu.Bu arada amca emekli.Bu sene sınavda televizyon gösterdi 80 yaşında dede vardı erkenden gelmiş girmiş sınava(bir kısım gencimiz sınava yetişemezken 80lik dede vaktinde sınav yerindeydi.Milletin ne dediği değil senin ne istediğin önemli millet sürekli eleştirecek konu bulur.Kulağını tıka kendi ideallerine odaklan boşver yaşı çevreyi.SEN NE İSTİYORSUN (en önemli konu bu)

Orası ilkokul değil kimse size gülmez, siz daha olgun olacaksınız sadede… üniversite öğrencilerine bakıyorum da hiç öyle küçücük tipler değil, maşallahları var. Görüşünüş olarakta sırıtmazsınız.

Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar.
Geçersiniz onları. 50den sonra da okunuyor. Bir kız vardı bir müh okumuş yüksek yapmış, ama iş bulamamış. Oturmuş çalışmış, diş hekimi olacak. Herkes çok takdir ediyordu. Hiç öyle geri de kalmadı.

Öncelikle tebrik ederim fakat maddi olarak birilerine külfet olamayacak kadar bence yasınız büyük. Evli misiniz okurken nasıl geçineceksiniz aileniz para gönderecek mi? Bu noktalarda sıkıntınız yoksa tabii ki okursunuz tebrik ederim tekrardan

ARKADAŞIM 45 YAŞINDA ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ OKUYOR ŞU AN :anneadayı::halay:

BÖYLE ZENGİN KOCA DEĞİL DE OKUMAYA KENDİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK HEDEFLERİ OLAN KIZLARI DUYUNCA ÇOK MUTLU OLUYORUM

HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN YOLUN AÇIK OLSUN

25 yaş ne ki bal gibi okunur. Sanki fakülteden mezun olan herkes pat diye işe giriyor. Geç bir yaş felan diyenler olmuş. Devlete yeni atanan memurların bile yüzde 80i 35 yaş sınırına yaklaşan tipler. Genceciksiniz. Eğer okulunuzun atama şansı varsa deneyin derim.

Öncelikle tebrik ederim fakat maddi olarak birilerine külfet olamayacak kadar bence yasınız büyük. Evli misiniz okurken nasıl geçineceksiniz aileniz para gönderecek mi? Bu noktalarda sıkıntınız yoksa tabii ki okursunuz tebrik ederim tekrardan
Evli değilim. Daha önceden çalıştım, biraz birikimim var. Okurken burs alır ve part time çalışırım. Ailem para göndermez, zaten aile yanında okuyacağım. Yurt masrafım olmayacak. Yol, eğitim vs masraflarimi da bir şekilde çıkarırım Allah büyüktür, zor olur ama olsun okumaya değer.

Merhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
Merhabalar,

Öncelikle umarım sonuçlar istediğiniz gibi gelir ve istediğiniz bölümü kazanırsınız. Yaşınızı da hiç ama hiç sorun etmeyin. Ben 28 yaşında 2. üniversiteye başlamıştım. Şimdi 39 yaşındayım, 2. üniversite okuduğum alanda doktora yapıyorum ve seneye bitirmeyi planlıyorum ve akademisyenim.

İnanın daha ileri yaşlarda üniversite okumanın o kadar çok artısı var ki. Algınız daha açık oluyor bir kere. Odağınız dersler oluyor, vs. Diğer öğrenciler ile ilişkiniz de ona göre şekilleniyor, hala görüştüğüm lisanstan kişiler var mesela.

25 yaş daha yolun başı, hayalinizi gerçekleştirmek için bir engel yok bence. Sizin gibi idealist insanlara bayılıyorum, başarılar diliyorum 🙏

Evli değilim. Daha önceden çalıştım, biraz birikimim var. Okurken burs alır ve part time çalışırım. Ailem para göndermez, zaten aile yanında okuyacağım. Yurt masrafım olmayacak. Yol, eğitim vs masraflarimi da bir şekilde çıkarırım Allah büyüktür, zor olur ama olsun okumaya değer.
Okuyacağınız bölüm iş olarak iyi bir bölüm mu ? Yoksa sadece hayal diye mi okuyacaksınız

Okuyacağınız bölüm iş olarak iyi bir bölüm mu ? Yoksa sadece hayal diye mi okuyacaksınız
Biyomühendislik geleceği olan bir bölüm diyorlar. İş imkanı var, daha çok özel sektör de. Aslında bu işin mesleğini yapmayı çok isterim. Ama iş imkanı olmasa bile okurum, çok seviyorum.

31 yaşıma gireceğim seneye ebelik için yks ye girsem mi diye düşünüyorum 1 çocuğum var. Bence yaşında bişey yok bende o yaşlarda okudaydım tekrardan diyorum

Hiç de büyük değil. Benim arkadaşım örgün eğitim İngilizce öğretmenliği 2. üniversiteyi okumaya başladığında 30 yaşında idi.1 tane de çocuğu vardı. Biter bitmez de atandı. Bekarsın. İstediğin bir bölüm. Hedeflerin var. Tebrik ediyorum seni 👏

Öncelikle çok tebrik ederim azmini. Yaşın farkındalık sahibi bir şekilde hayallerine ulaşmak için muazzam! Eğer donanımlı bir sekilde mezun olursan yaştan daha önemli bir artın olur. Bence sen eksi olarak düşündüğün şeyleri buyutmektense artılar kazanmaya odaklan. Bunun için de yapabileceğin en güzel şey tecrübe kazanmak. Her yaz tatilinde gerekirse ücret almayak staj yapmaya calis. Git senin meslek grubunun çalıstigi kurumlara açık açık konuş sizi asiste ederim, işi öğrenmek istiyorum uygulamalı olarak de. Özellikle ilk iki sınıfı okuduktan sonra zaten gayet fayda saglarsin onlara da. O yüzden sana staj yaptırmak için istekli olabilirler. Ayrıca üniversiteden maksimum verim alacak şekilde eğitimine devam et, örneğin meslegin için faydalı olabilecek kurslara katil varsa semineri dinle ve çok sağlam bir network kurmaya calis ilk günden itibaren.Sizin alanınızda İngilizce gerekiyor mu bilmiyorum ama eğer bu gercek bir artı olacaksa mutlaka İngilizceye asıl. İlk iki sene İngilizceyi hallet.
Hayallerine bu kadar yaklaşmış ve emek vermişken yaş konularina takılıp moralini bozmak yerine kendinle gurur duy. Sonuçta tek konu yaş olsaydı genç işsiz mezun diye bişey olmazdı. Sen kendini donatmaya bak.Tekrar tebrikler 🙂

Öncelikle çok tebrik ederim azmini. Yaşın farkındalık sahibi bir şekilde hayallerine ulaşmak için muazzam! Eğer donanımlı bir sekilde mezun olursan yaştan daha önemli bir artın olur. Bence sen eksi olarak düşündüğün şeyleri buyutmektense artılar kazanmaya odaklan. Bunun için de yapabileceğin en güzel şey tecrübe kazanmak. Her yaz tatilinde gerekirse ücret almayak staj yapmaya calis. Git senin meslek grubunun çalıstigi kurumlara açık açık konuş sizi asiste ederim, işi öğrenmek istiyorum uygulamalı olarak de. Özellikle ilk iki sınıfı okuduktan sonra zaten gayet fayda saglarsin onlara da. O yüzden sana staj yaptırmak için istekli olabilirler. Ayrıca üniversiteden maksimum verim alacak şekilde eğitimine devam et, örneğin meslegin için faydalı olabilecek kurslara katil varsa semineri dinle ve çok sağlam bir network kurmaya calis ilk günden itibaren.Sizin alanınızda İngilizce gerekiyor mu bilmiyorum ama eğer bu gercek bir artı olacaksa mutlaka İngilizceye asıl. İlk iki sene İngilizceyi hallet.
Hayallerine bu kadar yaklaşmış ve emek vermişken yaş konularina takılıp moralini bozmak yerine kendinle gurur duy. Sonuçta tek konu yaş olsaydı genç işsiz mezun diye bişey olmazdı. Sen kendini donatmaya bak.Tekrar tebrikler 🙂
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bölümümü okurken, kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum zaten. Bölüm için İngilizce gerekiyor, hatta bölüm direkt İngilizce. 1 yıl hazırlık okurken, sıkı bir İngilizce öğreneceğim. Yabancı dili çok önemsiyorum.
Yan dal/Çap, Erasmus, bolca staj, udemy üzerinden kurslar buldum vs kendimi iyice eğitmeden boş yere mezun olmayacağım. Bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalışırım, çevre edinirim vs her fırsatı değerlendiririm. Bence üniversiteler kendimizi geliştirmek için büyük bir araç, iyi değerlendirmek gerek.

31 yaşıma gireceğim seneye ebelik için yks ye girsem mi diye düşünüyorum 1 çocuğum var. Bence yaşında bişey yok bende o yaşlarda okudaydım tekrardan diyorum
Ne kadar güzel :) kesinlikle girmelisiniz. Eğer 31 yaşında olsaydım, hiç düşünmezdim. Çünkü 40 yaşıma geldiğimde "keşke okusaydım" der pişman olurdum. Aslında böyle düşünürsek, hayatta hiç bir şey için geç değildir.

Ben gittim ve. Bıraktım çevremde b3nim gibi çok var. Benim okul kütüphanesinde montum çalındı cebinde okul kartı vardı okul git resmi gazeteye ilan ver cart curt oyaladı durdu sırf bu yüzden bıraktım bi arkadaşım hocaya kızdı bıraktı öbürü grupta cevap verilmiyor diye. Ama şuan işsizsen maddi derdin yoksa oku. Öyle böyle yaş geçiyor

Back
X