250 TL için olcak şey mi bu...?!

babanız karakter olarak annenizle çok farklı
ama babanız büyük ayıp etmiş ama yinede "BABA" olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesf..........

merak ediyorum acaba baban annesi öldüğünde yalnız kaldığında ne yapacak ? yaptıkları o kadar ayıp ki.babannen de gerçekten torun mefhumu yok.hiç mi düşünmez benim torunumun bakımından oğlum da sorumlu diye.ne yapacak mezara mı götürecek acaba (kusura bakma)

babanın senin kayınpederinin yanında 2kızım beni aramıyor sormuyor' demesi de çok büyük bir yanlış daha dün bir bugün iki nasıl olur da kızını başkalarına rahatlıkla şikayet eder.

ben senin yerinde olsam babamla yalnız konuşurdum.içimi de dökerdim sonrasında da aramaz o nun aramasını beklerdim

İnanmak istemedim, ne kadar acı birşey..4.eve girmişler ve 250 ytl yi istiyor..

Ben anneannenin yerinde olsam, biraz aksi konuşurdum babaannene..
''Kendi kızı için 250 ytl vermiş çok mu?, geri istemeye utanmıyor musunuz ?'' derdim ben..
Ben derdim..Durumları iyi olduğu için derdim ama..

Üzülmekte sonuna kadar haklısın..
Nedense bazı insanların içinde evlat sevgisi olmuyor arkadaşım..Nasıl bir vicdansa bu..?
Tamam karından_ kocandan nefret etsen de, diğeri senin canından parça..Anlamış değilim bu psikolojiyi..

Ben olsam yerini ve zamanını kollar, babama(!) , babaannenin bu para isteme olayından , annenin ve senin ne kadar üzüldüğünü açıkca söylerdim..

En azından bilsinler, 250 ytl yi verdiği kişinin el değil, kendi öz kızı olduğunu....

Canım herkesin yaptığı illa ki bir gün dönüp dolaşıp kendisini buluyor, iyi insanlar iyilikleri kötü insanlar da kötülükleri hakediyorlar. Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada herkes yaptıklarının karşılığını görüyor. Allah Kur'an da "her kim zerre kadar iyilik yaparsa ona mükafatını veririz her kim zerre kadar kötülük yaparsa ona da karşılığını veririz" demiş. İşte bu "zerre" o kadar önemli ki ben bu zerre tabirinden güç alıyorum şu hayatta...

Sen sabrettiğin zaman sana sabrının sevabını veriyor Allah, onlara da yaptıkları zulümün cezasını. Annen için de aynı şekilde, bu kadar zaman sizleri yetiştirmek için çabalamış didinmiş ne kadar şanslısın ki sevgi dolu bir annen var anladığım kadarıyla. Bu çok büyük bir nimet.

Ama babana karşı da açık ve dürüst davranmalısın. Sen onu aramadığında hayırsız evlat konumuna düşüyorsun, oysa baban seni kırdığının farkında olsa belki özür dileyecek ve hatasının farkına varacak. Ya da hata yaptığını düşünmüyorsa bu sefer ondan uzak durmanın sebebini senin gönlünün kırık olduğunu bilecek. En azından olanı bitenin bilincinde olacak. Sen gene bayramlarda özel günlerde arar hatrını sorarsın babanen de aynı şekilde. Bence son derece hatalılar sen kızısın torunusun aynı kandansınız ama bazı insan cimri oluyor işte. Saygıda kusur etme ama mesafeni de koru.
Ne demişler gün ola devran döne, mal dediğin gelip geçici 4 tane evin yarın yerinde duracağı ne malum garantisi var mı...

Yeni yuvanda mutluluklar dilerim umarım bir daha böyle şeylerle hiç karşılaşmassın. Annen de karşilaşmaz :)

bence sen babanı arayıp babaannenin annenene yaptıklarını sölemelesinki durumu bilsin öğrensin ki isin rengi değişsin belki baban bilmiyordur babaannenin anbanene yaptığını bence babanla otur konuş anlatın bunu tartışın derim

Sen yine çok iyi sabretmissin, ben "artik yetti" diyerek, hem babaanne ismini tasiyani hemde baba adini tasiyan insanlarla iki kelime konusurdum.
genelde asla buyuklerime karsi gelmem, suçsuz da olsa susarim ama senin yerinde olsaydim, bu ayibi yuzlerine vurur, anacigim verdigi emege karsi vede uzuldugu için çok kotu davranabilirdim.
yazik bee..250ytl nin lafi mi olur pehhh
Ve bir daha da ne arar ne sorardim. kesin bu.
anacigin elleri opulecek bir kadin masallah.

babamın babannemin aramasından haberi war.. ne yazık ki....:1closedeyes:

Gerçekten çok can yakıcı bir durum..ama ben olsam babamı arardım..iki çift laf etmek için...yılların birikimini öyle bir haykırırdımki yüzüne .bakalım geceleri rahat uyuybailirmiydi bir daha...ben üzüleceğime o üzülsün..anne baba olmak kolay değil..sevgi ister emek ister fadakarlık ister...evladın sana yapasada yapmasada...

babanın haberi varsa k.bakma ama babanı ayıplıyorum babaanenin ağzına bakıpta bu duruma alet olması üzücü bir durum yağmur25 in dedği gibi babanı arayıp ona 2 laf edebilirdin o 2 laf ona çok koyardı o zaman

sen evli olduğuna göre annen baban en azından 45-50 yaşında insanlardır.
baban askeriyede o kadar emri vermiş ama annesinin sözünden bu yaşta bile çıkamayan biri mi? inanamadım valla....
o babanne nasıl bir kadınmış ki hala yıllar öncesinin kinini güdüp anneni hatta annaneni üzmeye çalışıyor...kusura bakma ama baban annesinin sözünden çıkamayıp hem annenin,hem kendinin( ki boşandıkları halde aşk mesajları yolladığını söylüyorsun) hem de senin hayatını mahvetmiş.
ben olsam babamın evine gider babam ve babanemle yüzleşir sonra da 250 lirayı suratlarına fırlatıp çıkar giderdim...

gerçekten de çok üzüldüm..şuna eminimki baban eğer anneni gerçekten sevse idi,ayrılmazdı..benim babaannemde çok şey yaptı ayırmak için,hatta babam annemi dövsün istedi,boşansınlar istedi...ama babam aklını kullandı onlara uymadı ve evini korudu..eğer uysa isi buğün çok mutsuz olacaktık..kusura bakma ama baban okumuş okumuş ama aile nedir,sevgi nedir öğrenememiş ve güzel yaşayacağı günleri de rezil etmiş..kendi annesini huyunu biliyordu da neden bu 250 ytl olayı duyurdu?
yazık yazık...

olayların içinde değiliz..tabii ki çok net konuşamayız ancak 22 yıl evlenmemelri bana birşey ifade tmiyor..sonuçta annenin olmayabilir ama babanın mutlaka arkadaşlıkları olmuştur..anneye sevgiisaygı ,hürmet duyulur ama yuvasını dağıtacak kadar da değil..benim babam babannemin istediğini yapmadığı için kötü oldu..hep annemi korudu..senin babanda yapabilirdi..sonuçta askermiş..başka bir şehirde yaşayabilirdiniz yani babannenin olmadığı bir şehirde...çözüm bulunabilinirdi bence..böyle olması gerekmezdi...ama dediğim gibi tam olayları bilmediğimiz için yüzeysel konuşuyoruz..

baban ,babaannene saygı mı gösteriyordu yoksa ondan korkuyor muydu bunları yaparken?

balıkesirde yaşayan bir babanem var
sanki onu okur oldum
bende asker kızıyım çok tayin gördük onlardan uzak durduk ama eli kolu her yerde benneyaptımki

sonuçta ortalığı kızıştıran yine babaanneniz olmuş...
aklı başında bir adamın da, yıllarca aynı yastığa baş koyduğu ve severek ayrıldığı eski karısına
bu tür küçük hesaplamalar yaparak muhatap olması gerçekten çok kötü...
madem içinizi acıtıyor,bence babanızdan hesap sormalısınız...
baba kız buluşup konuşmalısınız...
başkalarının sevinmesine izin vermeyin...babaanneniz yüzünden
yaşamış olduğunuz bu durumu babanıza anlatın...
sanmıyorum ki,babanız aratmaz herhalde...
konuşarak,birebir cevap alarrak son kararınızı verin...
ama hata da yapsa babanız olduğunu unutmayın...
sevgiler...

hiç kimse bir başkası uğruna sevdiği insanı yanından uzaklaştırmaz..bu anne ,baba bile olsa..ben şunu demiyorum: annenizin ,babanızın istemediği evlilikler yapın..asla...ama evlenmişsin,çocuğun olmuş,iyi kötü ailenle de görüşüyorsun....eee o zaman derdin ne ki 3. şahısların lafına bakarak hareket ediyorsun.....herkes öyle yapsa idi , ooooooooooooooooo bütün evlilikler biterdi..uzaklaşırsın,başka şehre taşınırsın,duymamazlıktan gelirsin,tavrını koyarsın, hadi tavır koyamıyorsun ; he he dersin yine bildiğini yaparsın...kusura bakma da baban da demekki bitsin istemiş..belki gühahını alıyorum ama öyle düşünüyorum......

baban çok göndermiş yarısını geri alsın dicemdee hepsini almış zatenn :1shok:

işine gelince kızına yardım etme 3 kuruşu kıskan,işine gelincede hep küçükler arar,kızım beni aramadıı

yok bide arıycaktııı,sen baba olarak manevi desteği zaten göstermezken birde maddi desteğide esirge,sonrada kızım beni aramadııı....

yok efendim öle şeyy

hiç arama bencee ne biçim baba bu

iskele babası

Son düzenleyen: Moderatör:
canim annen seni de cok terbiyeli yetistirmis ki agzini acip tek kelime etmemissin. ben olsam ederdim. hem babanneme hem babama. aramiyorum evet neden aramiyorum, bir kere babalik yapmadigin icin. bu kadin bu kizla bir basina azicik arada gonderdigim parayla ne yapar? yeter mi yetmez mi? bir kere bile bana bir hediye alip kapimizi caldin mi? ben derdim inan bana. icimde senelerin biriktirdigi ne varsa derdim. hic olmazsa belki basini ellerinin arasina alir dusunurdu ben nerde yanlis yaptim diye.

çok afedersin ama senin babanda baba diil şam babasıymış be güzelim hem büyütme koruyup kollama herseyi anne yapsın evlat büyütmek ne demek yaa. babanda anasını yedirip gezdirsin hiç adil diil tam dayaklık allaha havale et arkadasım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…