Premature Bebekler 26+6 da doğum yaptım sizler neler yaşadınız paylaşırmısınız

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mmavi_21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
645
236
33
34
26+6 da 28le uyumlu doğum yaptım. Benimle aynı sorunu yaşayan anneler bilgi verirmisiniz
kaç grmla, kaç haftalık doğum yaptınız Ne kadar küvözde kaldınız
kaç kiloyla çıktınız
şimdi ne durumlardasın
Bugn 25 gün oldu daha bebeğimin kokusunu içime çekmedim çok zor bi süreç dayanmaya çalışıyorum bazen dayancak gücüm kalmıyor lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.

26+6 da 28le uyumlu doğum yaptım. Benimle aynı sorunu yaşayan anneler bilgi verirmisiniz
kaç grmla, kaç haftalık doğum yaptınız Ne kadar küvözde kaldınız
kaç kiloyla çıktınız
şimdi ne durumlardasın
Bugn 25 gün oldu daha bebeğimin kokusunu içime çekmedim çok zor bi süreç dayanmaya çalışıyorum bazen dayancak gücüm kalmıyor lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.

Canim öncelikle Rabbim sabir versin bebeginede acil şifalar dilerim. Cok zor biliyorum ama sabır,güçlü ve bol bol dua gerekiyo. Benim ikiz bebeklerimde 25 haftalik dogdular cigerleri hic yoktu dogunca igneyle oluşturdular ama maalesef bebegimin birini 2 gunlukken kaybettim. Diger oglum ise uzun süre solunum cihazinda sonrasindada oksijen cihazina bagli kaldi baska bi sürü sorunlari oldu hep ama biz esimle yaninda hep güçlü durmaya çalıştık aglamadik hep onunla konustuk sadece ellirine vücuduna dokunabildik ama tabi küvez icindeyken ve 5 ayin sonunda şükür oglumuzu kucagimiza alıp evimize götürdük ama sonrasindada sorunları oldu tekrar hastaneye yatti cikti ve şuan şükür yanimizda ve 3 yaşına girecek insaallah koşup oynuyo yasitlarini yakaladi sayilir. Sen de bu süreçte bol bol sütünü sagki bebegine sifa olsun eğer icemiyosada dondurucuda sakla sonra Allah in izniyle bol bol içer inşaallah. Rabbim yardimciniz olsun arkadaşım.

Son düzenleme:
Bu arada oglum dogdugunda 874 gram 35 cm boyundaydi. Senin bebeginin kilosu nasıl
5 ay nasıl dayandın ben 25 günde kendimi paraladım 1 ay olucak 1 hafta sonra ben daha 4 kere minicik ayana dokunabildim diye durup durup ağlıyorum benim oğlumda 1100 doğdu 900a kadar düstü 37 cm doğdu kilosu iyiydi çok şükür solunum sıkıntısı fazla çekmedi ama pazartesi günü ağzından tekrar bağladılar makineye bugn burnuna geçmiş şükür enfeksiyon kapmış sanırım o solunum sıkıntısı yaptı yarın görmeye gidicez insallah en kısa zamanda burnundanda çekerler solunum sıkıntısı kalmaz enfeksiyon içinde tedavi görüyor

5 ay nasıl dayandın ben 25 günde kendimi paraladım 1 ay olucak 1 hafta sonra ben daha 4 kere minicik ayana dokunabildim diye durup durup ağlıyorum benim oğlumda 1100 doğdu 900a kadar düstü 37 cm doğdu kilosu iyiydi çok şükür solunum sıkıntısı fazla çekmedi ama pazartesi günü ağzından tekrar bağladılar makineye bugn burnuna geçmiş şükür enfeksiyon kapmış sanırım o solunum sıkıntısı yaptı yarın görmeye gidicez insallah en kısa zamanda burnundanda çekerler solunum sıkıntısı kalmaz enfeksiyon içinde tedavi görüyor

Dayanmak zordu ama bebegim icin güçlü olmak zorundaydim sonuçta. Ama maşaallah senin bebegin oksijene cabuk gecmis. Enfeksiyonda kötü iyilesmelerini yavaşlatıyor ama geçince düzelir inşaallah. Bebegin bizimkine göre daha cabuk iyilesir insaallah çünkü haftasida iyi solunumuda iyi gidiyor bence maşaallah. Anne sütü aliyomu?

Dayanmak zordu ama bebegim icin güçlü olmak zorundaydim sonuçta. Ama maşaallah senin bebegin oksijene cabuk gecmis. Enfeksiyonda kötü iyilesmelerini yavaşlatıyor ama geçince düzelir inşaallah. Bebegin bizimkine göre daha cabuk iyilesir insaallah çünkü haftasida iyi solunumuda iyi gidiyor bence maşaallah. Anne sütü aliyomu?
Pazartesiden bu yana almıyo şişkinliği oldu sindirememiş sanırm hepsi birbirini tetikledi

Merak etme zamanla düzelecek insaallah. Oglumda uzun süre süt alamadı damardan beslendi hep. Uzun süre sonra yavas yavas sütle beslenmeye başlamıştı. Senin erken dogum sebebin neydi.
Belirgin bir sebebi yok doktorun söylediği herşey iyi gidiodu riskim bile yoktu sadece benim 2 tahminim var 1. İdrar yolu enfesiyonm vardı benim akıntım çok oluyodu 2. De kan sulandırıcı iğne oluyordum ben 24. Haftada kendi dokturm o iğneyi kesti doğum yaptıran doktorda gerçekten kan pıhtılaşma sorunun varsa o iğneyi ben hastalarıma doğuma kadar kullandırıyorum neden bıraktırdıki dedi bunlar sebep olmustur belki diye düsünüyorum sizinki neydi ikiz oldukları icin mi baska sorunmu vardı

Belirgin bir sebebi yok doktorun söylediği herşey iyi gidiodu riskim bile yoktu sadece benim 2 tahminim var 1. İdrar yolu enfesiyonm vardı benim akıntım çok oluyodu 2. De kan sulandırıcı iğne oluyordum ben 24. Haftada kendi dokturm o iğneyi kesti doğum yaptıran doktorda gerçekten kan pıhtılaşma sorunun varsa o iğneyi ben hastalarıma doğuma kadar kullandırıyorum neden bıraktırdıki dedi bunlar sebep olmustur belki diye düsünüyorum sizinki neydi ikiz oldukları icin mi baska sorunmu vardı

Enfeksiyonda önemli tabi ilac kullanmiyomuydun. Kan sulandirici kanaman falan yoksa kan degerlerine bakilip öyle verilmeli vede biraktirilmali. Benim bebeklerde sorun yoktu ama plesanta hep rahim agzindaydi ve 3. aydan sonra hep kanamam oldu ara ara doktorum hic ilgilenmedi dogru dürüst devlete hastanesindede doktora gidiyodum baktim özelde ki doktorum önemsiyoru bende devlete devam ettim arrik son zamanlar hep yogun kanamalarim oldu ve sürekli hastanede yatip ciktim en sonundada acil gittim devlet doktoru düzgün ilgilenmedi beni baska bi ile sevk etti ordada kanamami durduramadilar ve bebeklerinde brnimde hayati tehlikem oldugunu soyledi doktor ve dogum yaptim esim karşı çıktı erken dogunca yasamazlar diye bende artik cok kan kaybim ve sancim oldugu icin dayanamadigimi soyledim ve doguma aldilar öyle yani tamamen doktor ihmalim var hepsi bu. Rabbim yardimcin olsun sık sık sütünü sağ ve sakla sonra cok lazim olacak bebegin hepsini bitirecek inşaallah.

Rabbilin takdiri bizim şer bildiklerimizde bir hayır vardır illaki içimizde kalsalardı allah korusun daha kötü olabilirdi sen atlatmıssın çok şükür rabbim bebeğine uzun ömürler versin tekrar hastalıklarla sınamasın insallah bizlerede dua et ki bizde atlatalım en kısa zamanda yavrumu kucama alım bende

Benim kızımda 26.6 da doğdu 1 kilo doğdu iki ay kövezde kaldı 2.250 hastaneden çıktı şuna 2 yaşında ve çok sağlıklı umarım senin bebişinde en kısa zamanda çıkıcak ve normal hayatına dönecek 1 ay dolduğunu kucağına yavaş yavaş alırsın. Bebeğin eğer kızsa daha çabuk toparlıyor

Benim kızımda 26.6 da doğdu 1 kilo doğdu iki ay kövezde kaldı 2.250 hastaneden çıktı şuna 2 yaşında ve çok sağlıklı umarım senin bebişinde en kısa zamanda çıkıcak ve normal hayatına dönecek 1 ay dolduğunu kucağına yavaş yavaş alırsın. Bebeğin eğer kızsa daha çabuk toparlıyor
Aminn inşallah benimki erkek insallah oda çabucak toparlanır cuma günü 40 günlük olucak daha kucağıma alamadım solunumu fanusda ondan kurtulması gerekmiş galiba kucama alabilmem için siz hatırlıyomusunz solunum sorunu varmıydı kaç gün sonra normal kendi almaya başlıpta kucanıza alabildiniz

Benim kızımda 1 ay sonra 15 saniyede olsa almıştım kucağıma artık küvözden alıyorsa oksijeni rahatlaya bilirsin denektir kızım ilk makinadan çıkartılıp tekrar makineye bağlanmıştı 2 3 gün daha sonra yavaş yavaş normale döndü sabret az kalmış dediğin gibi erkek bebekler biraz geç oluyo ama yolun çoğu bitmiş benim kızımın 2 kere kalbi durdu solunum sıkıntısından korkma prematüreler normal bebeklerden daha güçlü

Makineden çıktıktan sonra küvöz içi oksijeni fazla vermiyorlar ve ona verebileceğin en güzel şey anne sütü sütünü çok iyi koruman laxım

Bende 27 hafdam dolmadan ikizlerine doğum yaptım ,mat ayında.şuan 6 aylıklar,biri 810, diğeri ise800 gr olarak doğdular..suyum geliyordu sürekli ve iki hafda anca erteleyebildik doğumu hastanede iğneler ve serumlar ilaçlar vs...o günler çok kötüydü Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah ve sadece bebeklerinizi düşünüyorsunuz siE ne olmuş hiç önemli değil annelik işde..Rabbim herkeze anne olmayı nasip etsin ...

Bende 27 hafdam dolmadan ikizlerine doğum yaptım ,mat ayında.şuan 6 aylıklar,biri 810, diğeri ise800 gr olarak doğdular..suyum geliyordu sürekli ve iki hafda anca erteleyebildik doğumu hastanede iğneler ve serumlar ilaçlar vs...o günler çok kötüydü Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah ve sadece bebeklerinizi düşünüyorsunuz siE ne olmuş hiç önemli değil annelik işde..Rabbim herkeze anne olmayı nasip etsin ...
Maşallah o günleri atlatmıssınz ne mutlu size rabbim bizede göstersin inşallah ne kadar kaldınız küvözde

Back
X