Konuşma Problemleri 26 aylik oglum konusmuyor :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Oncesinde nasildi konusmasi yeni mi basladi bu sekilde birden konusmaya
evet bıranda başladı onceden de gel gıt anne baba kendını ıafed edıyordu ama oyle anlaşılır aşırı bir kelımesı yoktu basit cumlelerdı.ilk kelımelerımızı tekrar etmeye başladı her kelımeyı.şimdi konuşuyor ama oyle muhabbet değil tabi kelımelerımızı tekrar edıyor mesela dayı uzuldu neden telefonu kapattın dıye soruyoruz dayı uzuldumu anne dıyor mesela.şarkı soyluyoruz teker teker.

Merhaba anneler benim oğlumda 28 nisanda yaşına girecek herşeye ıhh ıhh diyo sadece göz temasında sorunumuz yok bence herşeyi anlıyor emekliyor şuan peşimizden ayrılmıyor ismini biliyor anne babayı yabancıyı biliyor ne yapmalıyım ne önerirsiniz tv de izletmiyoruz

Merhaba anneler benim oğlumda 28 nisanda yaşına girecek herşeye ıhh ıhh diyo sadece göz temasında sorunumuz yok bence herşeyi anlıyor emekliyor şuan peşimizden ayrılmıyor ismini biliyor anne babayı yabancıyı biliyor ne yapmalıyım ne önerirsiniz tv de izletmiyoruz

Normalde 1 yasinda ilen basit tek kelimeler soylenmesi beklenir. Anne baba dede vs. Tabi bunlari cok ta bilincli bir sekilde soylemeyebilir. Fakat illaki 1 yasina geldi diye bu sekilde olacak diye de birsey yok. Sıkıntı degil yani suan icin. Ismine bakiyorsa goz temasi kuruyorsa dokunmaktan ya da yabancilardan ciddi bir rahatsizlik duymuyorsa simdilik bir sorun oldugunu sanmiyorum. 6-18 ay arasi konusma gelisimi acisindan sicrama donemiymis. O yuzden bol bol konusun yetiskin ile konusur gibi. Gordugunuz her seyi uzun uzun anlatin.

İsmini biliyor göz temasında sorun yok bizce ama takıldım şimdi yabancılara hiç gitmemesi onların dokunmalarını sevmemesi normal değil mi

Bence yabancılara gitmemesinde bir anormallik yok, kalabalık bir aile içinde büyümüyorsa, sürekli değişik insanları görmüyorsa, girdiği değişik ortamlardaki yabancılara gitmez elbette. Bir yaş için bir iki anlamlı kelime söylemesi bekleniyor anne baba gibi. Ancak her çocuğun gelişimi de farklı oluyor. Şunu yapmadıysa sorun var demek yada başka çocuklarla kıyaslama yapmak doğru değil. Ama içinizin rahat etmesi için bir doktora danışın bence. Mesela benim kızım erken konuşmaya başlamıştı, arkadaşımın kızımdan bir ay büyük çocuğu daha geç başladı ama şuan daha fazla kelime söylüyormuş. Ben bu durumu dert etmiyorum açıkçası. Her çocuğun ilgi alanı gelişim periyodu farklı sonuçta.

Ben ilk kez söyleyeceği kelimeleri hecelere ayırıp tekrar ettiriyorum. Cami diyemedigi zamanlar ca de mi de falan derdim. Sonra bir kaç kere de cami diye söylerdim, alıştı zamanla. 31 aylık olmuş şuan. 30 aylık benim oğlum da. 36 ay sonrası için konuşma terapisi aldirabilirsiniz. Yarım gün kreş de iyi olur.

İsmini biliyor göz temasında sorun yok bizce ama takıldım şimdi yabancılara hiç gitmemesi onların dokunmalarını sevmemesi normal değil mi
Yabancılara benim oğlum da gitmiyor. Eve misafir gelince başka odaya gidiyor. Zaman içinde yavaş yavaş yanımıza geliyor. Asla kucağına gitmek, sevdirmek istemiyor. Zorlamıyorum da. Alismasin yabancılara.

Yabancilara gitme degil tabiki normal gitmemesi ama yabancilarin oldugu ortamlardan farkli bir sekilde hoslanmamasi anlaminda bakmak gerekiyor. Dokunma konusu da anne baba veya sevdigi kisilerin dokunmasindan bile rahatsizlik duyuyorsa.

Yarın çocuk psikiyatri randevumuz var bakalım hayırlısı dua edin bizede inşallah
Yeni kelimeler yok mu hala? Ortanca oğlum 4-5 kelimeden başka konuşmuyordu. Krese verince başladı konuşmaya. Psikiyatri randevusunu da iptal etmiştim. Canınızı sıkmayın. Bence önemli bir şey çıkmayacak. Bizi de bilgilendirirseniz sonrasında sevinirim.

Dün gittik arkadaşlar baktı gözlemledi sözel olmayan iletişimi gayet normal herşeyi anlıyor yapıyor sözel olmasada sizle iletişimde göz tema’sında isminde sorun yok anne babayı biliyor bence endişe etmeyin sözel iletişimde illa gelecektir 30 - 36 ayda kreşe vermek isterseniz o zaman görüşebiliriz dedi otizmden yana bir sıkıntı görmedim dedi kısacası Allah’a çok şükür Rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versin inşallah

merhabalar anneler, benim oğlum 23 aylık oldu. anne, dede, baba, al dışında başka bir kelime söyleyemiyor. köpek, ayı, yılan, kedi sesleri dışında başka bir hayvanı taklit etmeye çalıştığında ayının sesini çıkartıyor. oğlum 9 aylık yürümeye başladı. 10. ayın sonuna doğru koşuyordu. doktorumuz ilk bu durumu öğrendiğinde size ihtiyacını çok küçükken bırakmış ve herşeye kendi erişim ağlamaya başlamış. en büyük sebeplerden biri budur konuşmamanın dedi. konuşamıyor değil, konuşmaya üşeniyor dedi. hala da öyle. susadığı zaman evde kim varsa söylemiyor, mutfağa gidiyo, doğal olarak napıyosun sen su mu istiyosun dediğimizde popomuzdan ittiriyo ade diyo (evet). herkezi tanıyor. eymen nerde değimizde kendini gösteriyo eliyle. göz temasında bir problem yok. her işini kendi halletmeye çalışıyo. çiş ve kaka yapınca orasını tutup ııı diye gösteriyo. dışarda hiç bir yabancıya gitmiyor ama eve gelen yabancıya böyle tepki vermiyor. her şeyi anlıyor. yatak odası neresi salon neresi ayırt edebiliyor. mutfaktayken bana yatak odasından yastık getir dediğimde salona gitmiyor. kendi odasında yalnız uyuyor. tek başına yatağına yatıp uykuya geçiyor ve uyuyor. doktorumuz 3 yaşına kadar normal sizi hemen bir nöroloğa yönlendirmem de yanlış olur fakat gitmek isterseniz yönlendiririm dedi. biz gitmedik henüz. ama hep aklımda dolanıyo bu olay. kısacası bizde hala mağara adamı kıvamındayız.

Back
X