26 yaşından sonra ne okunur

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Seneler boşa gitti okudum iş bulamadım. Hala ailemle yaşıyorum zoruma gidiyor. Keşke biraz daha çalışıp iş bulduran bölümlerden okusaydım.

Farklı bölümler okuyup kendi düzenini kuran arkadaşlarımı görünce üzülüyorum kendime.

Bu saatten sonra ne yapılır edilir düşünüyorum. Mesela psikoloji falan mı okusam diyorum. Sizce alternatifler neler olabilir?

Grafik okudum sanırım pek başarılı değilim

Ah canım belli baslı meslekler dısında okunan hic bir bolum iş garantisi vermiyorki ?
Psikoloji okusan da is bulmakta zorluk yasayabilirsin
Malesef kayırma her yerde is bulanlar genelde tanıdık vasıtasıyla buluyo
Ya da bi alanda baya tecrubesi oluyo oyle önü açılıyo

Önü açık olan sağlık derler bende sağlıkçı yım bu devirde fazlaca mezun ve yükselen atama puanları sayesinde bizimde önümüzü kapadılar.. Ben kolayca atanıp işe girilecek bir bölüm bir meslek bilmiyorum.

3 bölüm mezunuyum hepside iş imkanı olan bölümlerdi ancak hala yeterli maaşı alamıyorum ve önümü göremiyorum.
Ancak yaşla dayanma gücü azalıyor ve 2 yıllık bölümler bence ideal olabilir , her şeye rağmen. Zararı da olmayacaktır . Sağlık bölümleri yine de iş görür diye düşünüyorum ben. Anestezi bence ideal olabilir. Kendi işinizi yapmak isterseniz ve biraz birikmişiniz varsa da Optisyenlik ideal bence . Yurt dışı planınız mevcutsa Diş Teknikerliği olabilir. (Bölüm ismi yanlıs muhtemelen) Yurtdışına denklik veren üniversitelere de bakmanızı öneririm.
Ancak benım vaktim ve direncim var derseniz bence Yazılım kursu tarzı biseyler olabilir ve de yaygınca kullanılan ihtiyac duyulan dillere yönelmek zor olabilir ama sonuçları daha etkili olacağını düşünüyorum ben.
Umarım her şey gönlünce olsun:)

Keşke biraz daha çalışıp iş bulduran bölümlerden okusaydım.
Artik daha cok is bulduran bolumler degil tanidigi olanlar is buluyor..Hepsi degil ama cogu bu sekilde calisiyor..
Ayrica okumanin yas ile alakasi yok.
Emeklilik yasi da belli.
Calisirim ustesinden gelirim diyorsan,ailenin imkanlari da el veriyorsa Tip derim.
Ozel ders,dershane artik yeni sistemde adi her ne ise al..Eksiklerini tamamla..
Kazan,bitir ve basla.

şuan 26 yasında olsaydım kesinlikle diyetisyenlık okurdum.30-32 yaş aralıgında hala gencecikken ya memur olarak atanır ya özelde çalışır ya da kendı ofisimi açardım

Seneler boşa gitti okudum iş bulamadım. Hala ailemle yaşıyorum zoruma gidiyor. Keşke biraz daha çalışıp iş bulduran bölümlerden okusaydım.

Farklı bölümler okuyup kendi düzenini kuran arkadaşlarımı görünce üzülüyorum kendime.

Bu saatten sonra ne yapılır edilir düşünüyorum. Mesela psikoloji falan mı okusam diyorum. Sizce alternatifler neler olabilir?

Grafik alanında uzaktan işlere baktiniz mi proje bazlı tarzı vs bakmadiysaniz bunlara da bakın derim.

Sağlık okuma çünkü şuan onu gerçekleştiriyorum ve iş yok yığılma çok puanlar çok yüksek

Sevdiğin bir işi yap derim, bölümü varsa da onu oku. O zaman kendini diğerlerinden daha iyi gelistirebilecegin için is bulma ihtimali daha yüksek, hem de daha mutlu olursun. Hazır başka bir eğitim almak istiyorken kesinlikle ilgin ve yeteneğin olan bir konuyu seç.

Yazılım. Programlama dili öğrenerek yurtiçi/yurtdışında remote olarak çalışabilirsiniz.
Dolar bazında yurtdışına çalışan tanıdıklarım var.

aslında grafik mezunları bir çok freelance iş ile çok güzel gelirler elde ediyorlar.. ve bir yerden sonra da referanslarıyla portfolyolarıyla aranılan eleman oluyorlar..
sen yeteri kadar işinin üzerine düşmemiş olabilir misin?

aslında grafik mezunları bir çok freelance iş ile çok güzel gelirler elde ediyorlar.. ve bir yerden sonra da referanslarıyla portfolyolarıyla aranılan eleman oluyorlar..
sen yeteri kadar işinin üzerine düşmemiş olabilir misin?
merhaba

mesleğimden soğudum aslında. benim yerimde başkası olsa iş bulurdu. Ben artık bilgisayarda tasarımla falan uğraşmaktan yoruldum ve keyif almıyorum. Bu yüzden mutsuzum.

Sevdiğin bir işi yap derim, bölümü varsa da onu oku. O zaman kendini diğerlerinden daha iyi gelistirebilecegin için is bulma ihtimali daha yüksek, hem de daha mutlu olursun. Hazır başka bir eğitim almak istiyorken kesinlikle ilgin ve yeteneğin olan bir konuyu seç.
mesleğimi pek sevmiyorum ondan geliştirmek için de çaba göstermek bana boşa gibi geliyor.
Bu yaştan sonra bir daha 4 yıllık bölüm okuyacak kadar hevesim de kalmadı. Anlamlı bir meslek diye psikolojiyi düşünmüştüm ama o motivasyon yok.

Psikoloji güzel bir bölüm. Ama iyi okullardan birinde okumak lazım. Kötü üniversitelerde okumanın anlamı yok

Back
X