26 yaşından sonra...

mortishya

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
2.280
350
6
İstanbul
Esasen bilgisayar muhendisiyim ancak mesleğimi sevmiyorum yapmayı da düşünmüyorum.Erkek arkadaşım yarı alman ve köln de yaşıyor.Ben de şimdi almanca öğrenmeye başladım yabancı dilim ingilizce. Goethe institueye başladım, ekime kadar ilk kuru bitirip almanyadaki goetheye başlamayı düşünüyorum.Planım şubata kadar b1 kurunu tamamlayıp üniversitenin hazırlığına başlamak.

Sorum şu ; Almancayı sonradan öğrenenler bana almanyada kursa gitmek mi yoksa belli bir seviyeye kadar turkiyede gitmek mi mantıklı söyleyebilir mi?

Cunku benle birlikte abd ye ingilizce bilmeden gelen arkadaşım aylarca sürünmüş ve derdini anlatacak kadar bile konuşamamıştı, sürekli buraya temelsiz gelmek hataydı diyip duruyordu ancak o arkadaşım hem zor öğrenen hem de özgüvensiz biriydi asla tek kelime ağzını açmıyodu ve hep türklerle takılmak istiyordu tatile gitmiş gibi..ben hiç çekingen değilimdir ve normale göre hızlı öğrenen bir yapım var bunu da göz önünde bulundurarak ; soru 2 : almanca öğrenmek için 1 sene yeterli mi sizce?

Dipnot: Erkek arkadaşımın hiç türk tanıdığı yok tüm çevresi alman hiç türkçe konuşmaz (babası hariç o da türkiye de) ve asla türk tv izlemez ve bizde beraber kalıcaz dolayısıyla bunlar da avantaj diye düşünüyorum!

Herkes fikrini belirtebilir.

Almanca öğrenmeye çalışmadım daha önceden ancak bir dili öğrenmek için o dili bildiğin kadarıyla da olsa konuşman gerekmekte. Eğer erkek arkadaşının çevresinde hiç Türk tanıdığı yoksa ve sen de çekingen bir insan değilsen Türkiyede olduğundan daha kısa sürede öğrenirsin Almancayı. Türkiyede öğrenmeye başladığında konuşacak insan bulman daha zor olucaktır Almanyaya göre. Arkadaşın örnek olmasın sana sen de diyorsun zaten kimseyle konuşmuyordu genelde Türk arkadaşlarıyla takılıyordu diye. İmkanın varsa eğer oraya git ancak ingilizce konuşmak derdini anlatamadığında kaçtıgın ilk şey olucaktır, bu yüzden ingilizce bildiğini kimseye söyleme bence. Almancayı öğrenmen gecikicektir, ingilizceyi kullanırsan.

Bence temelin kesinlikle olmali. Ben 12 yasimda ögrenmeye basladim almancayi ama o yasta bile cok zorlandim.
Almanca kursuna gidebildigin kadar git mutlaka.
Ve bu sirada almanca filmler, diziler izle, bu gercekten en iyi yöntem, ben o sekilde yaptigim icin daha hizli ögrendim.
Bir dili ögrenmek icin pratik cok önemli, almanca konustukca, duydukca daha rahat ögrenebilinirsin, mesela konustugunda hata yaparsan ve baska biri bunu düzeltirse daha iyi anlarsin.
1 sene almanca ögrenmek icin yeterli degil bence, tabi devamli pratik yaparsan, bu farkli olabilir.

Son düzenleme:

Tesekkur ederim söylediğin herşey çok mantıklı özellikle ingilizce konusunda çok haklısın.mısıra tatile gittik ve gittiğimiz yerde sırf almanlar vardı tabi hepsi ingilizce biliyor anlaşmak zor olmadı sevindim almanyada zorluk çekmicem diye ama sanırım haklısın ingilizce kaçışım olmamalı.. Ve evet aslında kimseyle kendimi kıyaslamamam lazım ama forumda 8 senedir almanyada yaşayıp hala tam öğrenememiş olan kadınları okudukça moralim bozuluyor açıkçası çünkü seneye öğrenmiş olmam gerekiyor sene kaybetmemek için..erkek arkadssımda sen onlara bakma çabuk öğreniceksin seni tanıyorum diyip duruyor onun anadili tabi ona hava hoş :)

Şansım şu erkek arkadaşım alman ve beraber yaşıycaz dolayısıyla sürekli hatalarımı düzeltip, yardımcı olacaktır.Sen ne kadar sürede öğrenmiştin? Sevgilimin en yakın arkadaşının kız arkadaşı italyan ve o da almancayı sonradan öğrenmiş.kız aşırı çekingen asla konuşmayan sürekli italyanlarla takılan ve markete bile sevgilisi olmadan gitmeyen bir tipmiş ve 2 senede öğrenmiş.o 2 senede öğrendiyse ben 1 senede iyi bir seviyeye gelirim diye ümit ediyorum inşallah öyle olur

Bende Bilgisayar Mühendisiyim ve sinavi Tr de kazanip, tek kelime almanca bilmeden gelip,
üniversiteyi Almanya da okudum.Almanca yi Almanya da ögrendim.Üniversite icin , bir yillik almanca yetmez.

Iki yilda ancak ögrenirsin.Ama okuyacagin bölümle ilgisi var,sayisal bir bölümde okuyacaksan kolay idare edersin ,burdakilerin ingilizceleri oldukca iyi.

Ama sözel bir bölüm ya da isletme,iktisat düsünürsen 2 yil ancak yeterli olur diye düsünüyorum.
Erkek arkadasinin sürekli almanca konusmasi cok büyük avantaj,Almanya da ögrenmen daha iyi olur.
Bende Frankfurt Goethe ye gittim.Türkiye de ki fiyatlari bilmiyorum,ama burda sadece iki aylik intensiv kurs 3500 € du.Benim babam diplomat oldugu icin % 50 indirimi vardi.Tüm yil Goethe oldukca pahali,belki önden Berlitz gibi bir kursa gidip, sonra Goethe yi tercih edebilirsin.
Sonuc olarak Almanya da ögrenmen cok daha iyi olur.

Bende tam anlamiyla 2 senede ögrendim diyebilirim.
Almanca kolay bir dil degil, türkceyle bir baglanti kuramadiginiz icin cogu sey sacma ve anlamsiz gelebiliyor.
Eger biraz temelin varsa simdiden basla almanca filmler ve diziler izlemeye bu cok iyi gelecek sende sonrasinda yararini göreceksin mutlaka.

Ah aranan kan bulundu :) psikoloji okucam psikanaliz eğitimi alıcam.Şuan istanbuldaki goetheye başladım çok memnunum ve fiyatlarda o kadar kötü değil.Bende intensiv alıcam. Benim erkek arkadaşımın babası annesiyle tanıştığında tek kelime almanca bilmeden torpille almanyada doktorluga başlamış ve adam 6 ayda falan öğrenmiş bizde biraz buna güveniyoruz bi de benim çabuk öğrenmeme ama banada üni için 1 sene az gibi geliyor gerçi almanyada yaşıycağım için belki de 1 senede ciddi bir seviyeye gelirim. Seneye artık başlık açarım öğrenip öğrenemediğime dair :)))

Canım o 8 seneyi nasıl değerlendirdikleri önemli bence bildiğim kadarıyla Almanyada Türk mahalleleri var orada yaşayıp Almanlarla çok iletişimi olmayan insanların Türkiyede yaşamaktan bir farkları kalmaz bence. Benimde arkadaşım 4 senedir bosnada Türkçe eğitim veren bir üniversitede okuyor, kaldığı yurtta sadece Türkler kalıyor, okuduğu bölümde de öğretmenleri ve okuyan arkadaşları Türk. Sadece dışarı bir şeyler almaya çıktıgında boşnakça konuştugu için basit birkaç kelime dışında boşnakça bilmiyor. Başka bir arkadaşımda Amerikaya gitmişti benim orda bir dükkanda 10 senedir mi ne ingilizce öğrenmeden orada yaşamış bir Türkle tanışmış. Sadece işinin gereği olan birkaç ingilizce kelimeyi biliyormuş onun dışında ingilizce konuşamıyormuş. İstersen böyle yaşamak çok zor değil yani tamamen seninle alakalı

Ne yazik ki hiç temelim yok a1 kuruna yeni başladım ama kulak dolgunluğu yoluyla öğrenen insanlar var o yüzden evde sürekli alman kanallarının sesini açtırcam o zaten alman kanal izliyor

Bende köln,de kaliyorum :)

Biraz azimle ögrenirsin derim ben.
Tamam kolay bir dil olmayabilir fakat zorda degil.

Burada zaten insanlarin icindeykende cok iyi ögrenirsin.

İzumli kesinlikle haklısın canım ben senelerce almanyada yaşayıp hala almanca bilmeyen türkleri duyduğumda şok olmuştum, inanamamıştım ama erkek arkadaşım anlattı küçük türkiye yaratıp tamamen izole yaşıyorlarmış evde de türk kanallar gittikleri bakkala kadar türk bakkalı falan bana çok tuhaf gelmişti bir ülkede yaşayıp dilini öğrenmemek. O da sen hiç kendini o tarz insanlarla bir tutma diyip duruyor ben hazır bir alman sosyal çevreye konucam o açıdan şanslıyım sanırım.

Ne yazik ki hiç temelim yok a1 kuruna yeni başladım ama kulak dolgunluğu yoluyla öğrenen insanlar var o yüzden evde sürekli alman kanallarının sesini açtırcam o zaten alman kanal izliyor

Kursa gidiyorsan bu bile iyi, yalniz ben türkiyedeki kurslara gidip sonra buraya gelenlerin fazla birsey ögrenebildigine ne yazik ki sahit olamadim. Bu birazda kisinin icindeki istekle alakali tabi.
Kendine düzgün program hazirla, sadece kursa gitmekle olmaz icin, kursdan sonra mutlaka yine bir kac saatini Almanca ögrenmeye ayir, biraz temel olusturdukdan sonra dedigim gibi filmler, diziler izlemeye baslarsin.

Ay ben tam anlamadim ama
Soyle soyliyim tr de bir kursa gitmrn sart cunku almancayi sana turkce anlatacak ve anlamadigin yeri sorabilceksin.
Bi arkadasim buraya aile birlesimiyle geldi hemen kursa baslamasi lazimdi ve hocalar alman di. Hic birsey anlamiyordu oyle gidip geldi 1 sene

kişiden kişiye değişir ama ben almanca'yı çok kolay öğrenmiştim. bana çok kolay gelmişti yani. Goethe de öğrenmek için çok iyi bir yer. birkaç kur tamamlayıp oraya giderseniz hemencecik öğrenirsiniz. erkek arkadaşınızla ilk gittiğinizde kelime oyunları oynamaya çalışın. gramer yapısı değil de kelime öğrenmek daha önemli ve zor. artikeller malum. ama biraz üstüne düşerseniz çok rahat sökersiniz. oraya gitmeden önce de almanca filmler izleyerek kulak aşinalığı yaratabilirsiniz. fatih akın, tom tykwer, wim wenders vs. filmleri hem iyi filmlerdir hem de almancanıza katkıda bulunur.

Valla ben olsam yurdumda rahat rahat ogrenirdim bu konuda pek bir şey diyemeyecegim yalnız benim takıldığım 26 yaşindan sonra başlığınla sorun arsdknda bir bağlantı kuramadigim...

Erkek arkadasım bir süre sonra ben senle sadece almanca konuşurum diyor hatta şimdi bile kelime kelime yapmaya başladık sürekli herseyi soruyorum ona ve hayatımda ilkdefa acaip azimliyim bir dil konusunda.. Ama ne yazik ki turkiyedeki kursta aylarca ingilizce egitimi alıp amerikada tek bir cümle bile kuramayan arkadaşımı hatırladıkca turkıyede dil öğrenilmeyeceğine karar vermiştim ama goethe dünyanın her ülkesinde aynı standartta iyi bir kursmuş..ilk kuru 2 ayda turkiyede bitirip kalanları almanyada almayı planlıyorum..

A1 i türkiyede bitirip devamı almanyada alıcam allahtan anlamadığım yerde sorabileceğim ortak dilimiz ingilizce var biraz ondan rahatım

Ahhh sizin yorumunuz bana ne kadar umut verdi bilemezsiniz umarım bende sizin gibi rahat öğrenirim erk arkadasım inatla kolay öğreniceğimi düşünüyor beni tanıdığı için. A1 i tr de tamamlayıp subata kadar a2 ve b1 i almanyada alıcam.subattada geri kalanı üniversitenin hazırlığıyla tamamlıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…