Bebek Beslenmesi 27 Aylık Kızımı Anne Sütünden Kestim İçimde Suçluluk Duygusu Yaşıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Biz 5.güne girdik ama halen arada meme diye sırıtıyor yok kızım uff diyorum:)Ama dediğin gibi daha düzene girdi uykusu.Yemesinde bir değişiklik yok malesef henüz.Sen bıraktıkta ne zaman sonra yemesi düzene girdi?:emir_bebek:

Hemen o hafta azda olsa düzelme oldu çünki acıkıyordu ve hiç ümit yoktu emmesi için sürekli salçalı gezdim kaç tişört heba ettim :1: 3. günden sonra uykuda isteme olayı bitti sadece yatma zamanı istiyordu acıyor diyince acıo diyip yatıyordu zaten emzirerek degil yanına uzanarak uyutuyordum genelde o yüzden çok zor olmadı evde sürekli onun sevebilecegi abur cubur krakerler filan bulundurdum, her an elinin altında olsun çok iyi oluyor...:40::40::40::40:

kızım 16. aya girmek üzere ve son 3-4 aydır emmek istemiyor resmen mücadele ediyoruz kavga döğüş ısırıyor vuruyor ağlıyor günde 3 e bile razıydım şimdi bire düşürdü çok azaldı sütüm haliyle. neden emmek istemiyor beni bu kadar üzüyor?sizce bıraktırmalımıyım tamamen yoksa azda olsa gelen sütümü sağarakmı vermeliyim?

kızım 16. aya girmek üzere ve son 3-4 aydır emmek istemiyor resmen mücadele ediyoruz kavga döğüş ısırıyor vuruyor ağlıyor günde 3 e bile razıydım şimdi bire düşürdü çok azaldı sütüm haliyle. neden emmek istemiyor beni bu kadar üzüyor?sizce bıraktırmalımıyım tamamen yoksa azda olsa gelen sütümü sağarakmı vermeliyim?

sütünüz varsa sağıp verin,anne sütü sonuçta...
daha sonrada memeyi bıraktırmak gibi bi sorununuz olmaz ne güzel...
girl_bye2.gif

bende kestim artık 21aylık oldu artık tozuttu mama tutkusu heryerde zaman mekan fark etmeden ac ac deyım tisortümü sıyırıyordu acı oje sürdüm uçlarına emdi kusacaktı nerdeyse :37:3saat oldu agzına surmuyor denemek ıçın gel oglum meme em dedim kaçtı yanımdan gece nasıl gececek bılmıyorum:31:birde emmedıgı için süt birikecek ya gögsüm sişmesin diye ne yapıcaz:26:

bende kestim artık 21aylık oldu artık tozuttu mama tutkusu heryerde zaman mekan fark etmeden ac ac deyım tisortümü sıyırıyordu acı oje sürdüm uçlarına emdi kusacaktı nerdeyse :37:3saat oldu agzına surmuyor denemek ıçın gel oglum meme em dedim kaçtı yanımdan gece nasıl gececek bılmıyorum:31:birde emmedıgı için süt birikecek ya gögsüm sişmesin diye ne yapıcaz:26:

kızımda her yerde size oğlunuzun yapığı gibi tişörtüme sıyırıp annee meme aç diye bağırıyor.ama Allah izin verirse ben 24 ayını tamamlatmayı düşünüyorum bence azda kalmış 24 ayına ,sıkıp dişinizi 3 ay daha emzirin derim(tavsiye)..çocuk bu isteyecek tabii siz bilirsiniz...

kızımda her yerde size oğlunuzun yapığı gibi tişörtüme sıyırıp annee meme aç diye bağırıyor.ama Allah izin verirse ben 24 ayını tamamlatmayı düşünüyorum bence azda kalmış 24 ayına ,sıkıp dişinizi 3 ay daha emzirin derim(tavsiye)..çocuk bu isteyecek tabii siz bilirsiniz...
canım benim yaaa cok zorlandım gece uykusu yok dışarda falan emmek iştiyordu kılo alımıda yavastı 3ay daha dayanamadım artık kestık bugun 2cı gunumuz bakalım zorlanmıyoruz .tek sabah uyanınca agladı süt falan vermeye kalktım almadı sonra unuttu

canım benim yaaa cok zorlandım gece uykusu yok dışarda falan emmek iştiyordu kılo alımıda yavastı 3ay daha dayanamadım artık kestık bugun 2cı gunumuz bakalım zorlanmıyoruz .tek sabah uyanınca agladı süt falan vermeye kalktım almadı sonra unuttu

bbiz de 21.ayımızdayız ve ben de artık çok zorlanıyorum uykusu iyice sapıttı babası alınca yanında yatıyor sarılıp ben alınca uyumuyor illa ki meme olacak bugün kesme kararıyla açtım forumu ama kararsız kaldım şimdi 3 ay daha sabredebilecek miyim bilemiyorum çok bunadım artık çünkü kararsız kaldım şimdi :14:

Bebişin emmiş canım zaten emeceği kadar
keşke bize de kımet olsa bu kadar emzirmek
canım kesmen iyi olmuş senin konun bayağı geçmiş ama
diğer annelerimize deneyim olur söylediklerim
gereğinden fazla emen bebekete bağımlılık oluşur büyüdüğü zaman devamlı anneye bağımlı,
tek başına bi iş yapamayan,çekingen,alkol veya sigara bağımlısı olma ihtimali vardır bilimsel verilerle kanıtlanmıştır bilginize...

23,5 aylık kızımı bende bayramda anne sütünden kestim. Baya bi kafamda büyütmüştüm , ama bir hafta önceden başladım telkinlere bak kızım bayramda artık emme yok abimiz ananesiyleydi onlar gelince bitecek falan diye ogün yavrum gün boyu istemedi ama bende aç kalmasına müsade etmedim sürekli bişeyler yedirdim . Akşam üstüde yara bandı yapıştırdım göğüslerime istediği zaman yara olmuş acımış diye gösterdim biraz dilini sürdü hoşuna gitmedi bi dahada istemedi.

off off sanki beni anlatmışsınız..benim oğlum da 26 aylık 1haftadır gündüzleri ve gece uyuturken süt vermiyorum arabasına koyarak dolastırarak uyutuyorum.
Ama gece uykusunda öyle ağlıyo ki dayanamıyorum geceleri süt veriyorum. Gece vermelerini nasıl bıraktırıcam ?..

benim oglum 22.ayina girecek halen emziriyorum,bende sütden kesmek istiyorum ama bir türlü birakmiyor kilolu bi cocukda degil herseyide yemiyor istahsiz bi cocuk,bazen emzirmek cok SIKICI geliyor milletin ortasinda gögsümü acmaya calisiyor vermeyincede cok agliyor oje sürdüm aci salca sürdüm fayda etmedi emdi.nasil sütden kesecegimi sasirdim tecrübeli annelerden yardim bekliyorum..geceleri uyaninca zor oluyor gögsümü vermedikce yatmiyor ve aglamasi kesilmiyor off ne yapacam bide baya bi kilo kaybim oldu o yüzdende emzirmek istemiyorum baya bi zayifladimm

benim oglum 22.ayina girecek halen emziriyorum,bende sütden kesmek istiyorum ama bir türlü birakmiyor kilolu bi cocukda degil herseyide yemiyor istahsiz bi cocuk,bazen emzirmek cok SIKICI geliyor milletin ortasinda gögsümü acmaya calisiyor vermeyincede cok agliyor oje sürdüm aci salca sürdüm fayda etmedi emdi.nasil sütden kesecegimi sasirdim tecrübeli annelerden yardim bekliyorum..geceleri uyaninca zor oluyor gögsümü vermedikce yatmiyor ve aglamasi kesilmiyor off ne yapacam bide baya bi kilo kaybim oldu o yüzdende emzirmek istemiyorum baya bi zayifladimm
e
benim oğlumda aynı senin bebişin gibi..dün gece kalktı süt için uff olmuş falan dedim ağladı sonra tekrar uyudu.
Artık her ıstedıgınde boyle yapıcam kı alıssın..
tatlım gündüzleri hiç verme gece uyuturkende verme başka sekilde uyutmayı dene.. 1-2hafta bunu düzene oturt sonra ıyıce alıstıktan sonra geceleri vermemeye
başla..benim oğluşumda çok ağlıyodu ama kabullenıyor zamanla.. Allah sabır ve kolaylık versin çok zor dönem..

e
benim oğlumda aynı senin bebişin gibi..dün gece kalktı süt için uff olmuş falan dedim ağladı sonra tekrar uyudu.
Artık her ıstedıgınde boyle yapıcam kı alıssın..
tatlım gündüzleri hiç verme gece uyuturkende verme başka sekilde uyutmayı dene.. 1-2hafta bunu düzene oturt sonra ıyıce alıstıktan sonra geceleri vermemeye
başla..benim oğluşumda çok ağlıyodu ama kabullenıyor zamanla.. Allah sabır ve kolaylık versin çok zor dönem..

valla isimiz cok zor canim.bizimki laftan anlamiyor gün icerisinde defalarca gelip gögsümü acip emiyor suan bu yaziyi yazarken bile kucagima cikip emmek icin ugrasiyor hayir dedim kiyamet kopuyor:1: bide gögüsde uyuyor sadece dogdugun dan beri böyle alisti baska türlü uyumuyor suan halimizi görsen gülmekden bayilirdin ayaklarini kaldirmis gögüs hizama yetismek icin tsörtümü cekti ordan emiyor kiyamiyorum da :1::1:

İyi geceler.Kızım 27 aylık.Halen emiyor.Pardon emiyordu:(Az önce ilkkez meme vermeden uyuttum.Kızım acıyor dedim.Üzüldü uff anne aciyıo dedi sevdi beni:(Sonra az az mızmızlandı acımıyo acımıyo dedi.Yok kızım acıyor dedim.Bant yapıştırmıştım onu gösterdim üzüldü kuzum."Anne seni sebiom "dedi.saçlarımı okşadı uyudu:(
Beslenmesi çok kötü kilo alımı az doktor kesmen lazım artık dedi.Geceleride meme diye çok uyanıyor zaten.27 aylıkta oldu zaten.O zaman ben kendimi neden kötü hissediyorum.Ağladım ağlıyacağım şimdi.Yanlış mı yapıyorum acaba?İstediği sürece vermek mi lazım ne dersiniz.Çok mutlu onunla çünkü.Offf berbat hisseidyorum kendimi:(

Üüzlmeyin ne güzel 27 ay emzirebilmişsiniz.Artık anne sütünden alması gerekeni almış dr. da kesmelisin dediğine göre doğru olanı yaptın.Onun sağlığı için sütü bırakınca diğer gıdaları daha iyi yiyecektir.Ben anne dedğilim ama sizinlıyabiliyorum sanırım her anne bebeğini sütten keserken suçluluk hisseder.Bu normal bişey diye düşünüyorum bir süre sonra sizde bebeğinizde alışacaktır.Allah kızınıza sağlıklı sıhatli uzun bir ömür nasip etsin.

Back
X