27 yasimda ugrastigim seye bak!

İşin zor ailenin yükünü çekmek spor salonu yok mu sosyallelecek festival grup mutlaka vardır kendine duvar örme nefes alman için yeni insanlarla dialog kur evlilik kaçışın olmamalı dikkat et mutlaka sosyalleş burda memlekette hiç tanımadığım insanlarla dertleşirsin ama avrupa insanı soğuk biraz işin zor ama çabalamam gerek bunun için

ailenin tek sorumlu uyesi sensin demi...digerleri hicbirseyi dusunmez sen dusunmek zorundasin..tek caren baska eve cikip izini kaybettirmek... sirtina binmelerine izin verme..anan babanda sorumlulugu alsin ayriliyorlarsa ayrilsinlar ...herkes anne baba olmamali

Omuzlarında ki yükü attıktan sonra derin bir nefes alıp sessizligi dinlemen gerekirken,evlilik planları yapıyorsun...
Yapma!
Evliligin sana nasıl bir hayat sunacagını bilemezsin.
Hele ki bu psikoloji...

Her ailede bir-birkaç sorunlu,bir de ortalıgı toparlamak zorunda kalan ve sorunlu! olmamak zorunda kalan biri vardır.
Sizin evin talihlisi sensin ne yazık ki...
Bence annen ve babanin boşanacak olmasının huzurunu simdiden hisset...
O kaostan kurtulacak olmanın mutlulugu yaşa...
Gerisini sonra düşünürsün...

Kardeşin küçük mü diyecektim, eski konularına baktım kardeşin evliymiş. Yani geride bırakıp aklın kalacak kimsen yok. Annen ve baban değişmezler, bu onların yaşam biçimi. Sen kendi hayatını kurtarmaya çalış, en doğrusu evden ayrılman olur. Evlilik için acele edersen yanlış karar alabilirsin. Eski konularında pek içaçıcı ilişkilerden bahsetmemişsin. Önce biraz ailedenden uzaklaşıp hayatı tanıman gerektiğini düşünüyorum. Bu seçenek diğer düşüncelerinden daha kolay ve mantıklı.

neden ayri eve cikmiyorsunuz?

siz onlarin annesi degilsiniz , onlari dusunmek zorunda da degilsiniz , cikin ayri evde yasayin o zaman babaniz ise girer merak etmeyin

Ne intiharı, asla öyle bi şeyi düşünme.. sabret, dua et.. hayat hepimize zor, herkesin sıkıntısı var.. sen sosyalleşmeye bak, mümkünse iş de güç de, şehir dışında iş buldum filan de evden ayrıl..

Geleneksel aile mısınız yoksa modern mi ta 60 yıllarda yaşayan var yurtdışında memlekette çok geri olanlar var katı kurallı mi ailen

NEDEN BÜTÜN KURTULUŞU BİR ERKEĞE BAĞLIYORSUNUZ, ÇILDIRICAM YA ARTIK BU LAFLARI GÖRMEKTEN.
HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜ ERKEK. ERKEK DE ERKEK KOCA DA KOCA KOCAAAAAAAAA

"Ev - le - ne - cem! Evlenecem. Vermezlerse kaçacam." geldi aklıma istemsizce :KK48:

Biraz bdv okuyan aklı varsa evlenmez bence :bicak:

"Ev - le - ne - cem! Evlenecem. Vermezlerse kaçacam." geldi aklıma istemsizce :KK48:

Biraz bdv okuyan aklı varsa evlenmez bence :bicak:

Sevgisizlikten oluyor bütün bunlar sanırım, az önce başka topicte de konuşuyorduk. Aileden sevgi göremiyor, kendini de sevmiyor, saymıyor; özgüven sıfır. Eee bütün kurtuluş erkekte, evlilikte. Evlilik bir başarı, evli olmak bir statü göstergesi onlar için. Hayatta tutunacak başka dalları yok. Önlerine gelen ilk erkeği kocaları yapmaya çalışıyorlar, bunu sevgi olarak görüyorlar.

Adamın teki evlenmeden önce demiş ki"Bütün kararları ben alırım." Sevgisiz büyümüş ablamız tamam demiş, evlenmiş mesela. Şimdi de burda ben evime koltuk bile alamıyorum diye ağlıyor. Ne deniyordu? Hmmm. Kendim ettim, kendim buldum.

Türkiyeye kalkıp gelebileceğinize göre, yaşadığınız yerde ayrı eve çıkabilirsiniz . Birşey derler diyorsanız, birkaç ay başka şehirde çalışacağım dersiniz, sonra burada kalmam gerekiyor bir yıl filan dersiniz.. Aynı işinizde devam edersiniz.. Buraya gelip asgari ücretle çalışana kadar böyle yapmak daha mantıklı bence.. Hatta bulabilirseniz, başka şehirden bir iş bulursunuz.

Sevgisizlikten oluyor bütün bunlar sanırım, az önce başka topicte de konuşuyorduk. Aileden sevgi göremiyor, kendini de sevmiyor, saymıyor; özgüven sıfır. Eee bütün kurtuluş erkekte, evlilikte. Evlilik bir başarı, evli olmak bir statü göstergesi onlar için. Hayatta tutunacak başka dalları yok. Önlerine gelen ilk erkeği kocaları yapmaya çalışıyorlar, bunu sevgi olarak görüyorlar.

Adamın teki evlenmeden önce demiş ki"Bütün kararları ben alırım." Sevgisiz büyümüş ablamız tamam demiş, evlenmiş mesela. Şimdi de burda ben evime koltuk bile alamıyorum diye ağlıyor. Ne deniyordu? Hmmm. Kendim ettim, kendim buldum.

Maalesef, durum tam olarak bu. Bir de kadınların sindirildiği bir toplum. En büyük hapishanemiz "elalem ne der." Tek başına ayrı eve çıkma gibi bir alternatif söz konusu bile olmuyor çünkü aileye karşı koyacak güce, insanların sözlerine kulak tıkayacak kararlılığa sahip değiliz. Biraz da kolaycıyız gibi geliyor bana. Tamam türk erkeğini çekmek de çok kolay bir iş değil ama tek başına yaşamanın zorluklarını göğüslenmek zor geliyor büyük ihtimalle bizim kızlara. Evliliğinde zulüm gören bile maddiyat sebepli oturuyor oturduğu yerde. "Ben çalışır didinir hayatta kalırım" diyen çok az. Üzülüyorum.

Her anlasmazlikta evden gidip bizi terketmeyle tehdit eden bir anne
Calismayan evde 7/24 evde oturan bir baba,
Konustuklarinda surekli kavgali kanli bicakli polislik olan annem ve babam( ciddi ciddi ayrilmayi dusunyorlar) (Ayrilmak icin gerekli prosedurleri dil bilmedikleri icin yine ben yapmak zorundayim, onlara ev bulmak dahil)
27 yasinda isinde gucunde ama asosyal olan bir kiz yani BEN
Ve hic bir seyle alakasi olmayan kiz kardes,
Evin kagit kurek isinden tut ekonomik olarak her yuk benim uzerimde bunuda belirteyim.

Biz yurtdisinda yasiyoruz, akrabalarimiz yok tanidik es dostlada iliskimiz yok tamamen izole bir hayat yasamaktayiz. Ve ben bu sekilde yasamaya zorlanmakyim, malesefki gitgide icime kapanmaya basladim ve ailemin istedigi asosyallige ulastim. Simdi size sorum, ben bunlarin kahriini derdiniz cekmek zorundamiyim?

Hergun dua ediyorum Allaha bir hayirli kismet ciksada bir an önce evlenip ayrilayim ama o kadar asosyalimki tanidigim hic kimsem yok. Dolayisiyla kismet de yok.

Bir cikmazin icindeyim ne yapacagimi sasirdim, turkiyeye tasinmak istiyorum yani orada gelip asgari ucrete bile calismaya raziyim, burda param varda ne oluyor? Psikolojim bozuldu gercekten inthar falan dusunur hale geldim.

Ben ne yapmaliyim? Su genc yasimda bunlarla ugrasmak zorunda miyim?
Kardesini al ayri eve cik ana babayida bosver. Bosanacaklarsa yolunu bulup bosansinlar.

sacmalama intiharda ne? sanki ailen arkadan bak kiz bizim yüzümüzden öldü diyip düzelcekler! bide arkadan sallarlar iradesiz bilmem nesiz diye!

git aynaya bak canim arkadasim o güzelligine kiymaya deger mi!!!!

bende senin ailene benzer aileden geliyorum. tam iki yilim piskolojik tedaviyle gecti. al karsina konus düsünceni buraya yazdigin gibi söyle gerci laftan anlamazlar. giderim dersen namusdan girerler olaya. korkma, sen onlardan sorumlu degilsin onlar seni dünyaya getirerek ana baba olamamislar malesef.

yumurta bi yere dayaninca mecbur baslarinin cagresine bakiyorlar denedim gördüm.

senin yapmak gerek tek sey bi an önce ailene ana babalik yapmaktan vazgecmek. calisiyorum diyorsun. spora basla, hobby lerinle ilgilen. kurslara gir ucuz milyon tane var. veeee en önemlisi evini ayir sen nasilsa 27 koca bir kadinsin! ailen ne derse desin sen kendinden emin oldukca kimse sana karisamaz!!! lütfen yapamam deme lütfen dene ama lütfen kendini mahfetme hayat ne olursa olsun yasamaya deger.

Allah yolunu gösterir, belki bu kabus sayesinde süper kariyer edinirsin, azimli ol ama ilk cagreyi erkekde arama. önce kendi ayaklarinin üzerinde dur ozaman erkekler daha cok saygi gösterir.

Sakin evleneyim deme bu psikolijiyle lutfeb yapma git kendine ev tut kucuk kendin yasa kursa git bir seyler yap bir sure aile baglaribi kes ama evlenme

Back
X