27 yasimda ugrastigim seye bak!

Bence ailecek türkiye ye dönün. Aile bireyleriniz kendi yakın akrabaları ile bi müddet kafa dağıtsın. Çünkü herkesin üzerinde negatif hisler birikmiş, onlar dağılsın. İnşallah hayırlı bir eş bulursunuz ama yağmurdan kaçıp doluya tutulmayın. Aile berbat olsa da yeri başka. Ama eş berbat olursa daha kötü

Yurtdısında yasama sebebiniz nedir ? Eğer orada yasama zorunlulugunuz yoksa türkiyeye tasinmak sizin icin cok daha rahat olacaktir

Canım benim hepimizin benzer sorunları var. Seni çok iyi anlıyorum. Elimizde ne var önce onlara bakalım. 27 yaşındasın yani çocuk değilsin yetişkinsin. Kendi kararlarını alabilecek ve uygulayabilecek yaştasın bu avantaj. Reşitsin yani. Bu bir. Yurtdışında yaşıyorsun ve bir işin var. Bu da kazancın ve tek başına yaşamak konusunda daha uyumlu ve rahat bir ülkede olman demek. İmkan olarak da buradan çok daha iyi olduğu da kesin. Bu da iki. Üçüncüsü de anne ve babanı orada polise ihbar etsen devlet anne ve babandan sen tr’ye dönmek zorunda kalmadan seni kurtarır. Ölmeyi sakın ama sakın düşünme. Onlardan uzaklaş kardeşini de al eğer istiyorsa ve çek git bir ev tut. Maaşın yetmezse devlete başvur sosyal konut verilir. Yurtdışında bu tarz destekler var. Onlar iki yetişkin anne ve baban. Onlar hayatı bu şekilde yaşamayı seçmişlerse bunu sen çekmek zorunda değilsin. Duygusal pencereden bakmayı bırak ve rasyonel bir biçimde bak olaylara. Bu onların hayatı, sen seninkini yaşamaya başlamalısın. Sen bütün işleri hallettikçe herşey üstüne kalmış. Ebeveyn olan onlar! Sen onların ebeveyni değilsin bırak nasıl hallediyorlarsa halletsinler işlerini. Belki işleri halletmeye odaklanıp kavgayı bırakırlar sosyalleşmek zorunda kalırlar. Sen kendini düşün bu dakikadan sonra. Biraz bencil ol lütfen! Lütfen yap bunları buraya da yaptım diye yaz. Burada herkes sana destek olur. Kendine güven ve bencil olmaktan çekinme bundan suçluluk duyma. Kendi hayatını kurmanı ve mutlu olmanı diliyorum canım.

Her anlasmazlikta evden gidip bizi terketmeyle tehdit eden bir anne
Calismayan evde 7/24 evde oturan bir baba,
Konustuklarinda surekli kavgali kanli bicakli polislik olan annem ve babam( ciddi ciddi ayrilmayi dusunyorlar) (Ayrilmak icin gerekli prosedurleri dil bilmedikleri icin yine ben yapmak zorundayim, onlara ev bulmak dahil)
27 yasinda isinde gucunde ama asosyal olan bir kiz yani BEN
Ve hic bir seyle alakasi olmayan kiz kardes,
Evin kagit kurek isinden tut ekonomik olarak her yuk benim uzerimde bunuda belirteyim.

Biz yurtdisinda yasiyoruz, akrabalarimiz yok tanidik es dostlada iliskimiz yok tamamen izole bir hayat yasamaktayiz. Ve ben bu sekilde yasamaya zorlanmakyim, malesefki gitgide icime kapanmaya basladim ve ailemin istedigi asosyallige ulastim. Simdi size sorum, ben bunlarin kahriini derdiniz cekmek zorundamiyim?

Hergun dua ediyorum Allaha bir hayirli kismet ciksada bir an önce evlenip ayrilayim ama o kadar asosyalimki tanidigim hic kimsem yok. Dolayisiyla kismet de yok.

Bir cikmazin icindeyim ne yapacagimi sasirdim, turkiyeye tasinmak istiyorum yani orada gelip asgari ucrete bile calismaya raziyim, burda param varda ne oluyor? Psikolojim bozuldu gercekten inthar falan dusunur hale geldim.

Ben ne yapmaliyim? Su genc yasimda bunlarla ugrasmak zorunda miyim?
Aile bu, malesef kaçma şansınız yok. Hatta şu konumda evlilik sizin için kabus olur, burda açılan konuları okuyoruz, aile problemliyken yapilan evliliği de mahvediyor. Çok zor. Bence psikolojik yardım alın, adım adım nasıl davranmanız gerektiğini öğrenip onları kendi sorumlulukları ile basbasa birakin ama kaçmayın. Ayrıca asgari ücretle burda tutunma şansınız çok yok. Ekonomik koşullar iyi değil.

Oncelikle ihtihari aklimdan at evlenmeyi de kacis olarak gorme yagmurdan kacarken doluya tutulmakta var... Madem maddi yuk senin omzunda madem onlar sana zorluk cikariyor acik acik soyle bu is boyle surerse maddi destegi keserim diye yasin 27 o evden basip gitsen biseycik yapamazlar...

Güzel kardeşim emin ol Türkiye'ye gelip asgari ücretle yaşamakta çözüm değil, evlenip o aileden kaçmakta.Yağmurdan kaçarken doluya tutulma.Önüne gelenle evlenirsin 1 yıl sonra bir bebekle daha buyuk sorun ve sorumlulukların olur.Madem işin gücün var paranı kazanıyorsun yaşadığın ülkede ayrı eve çık.Kimseye haber verme bırak ulaşmasınlar sana.Dil bile bilmediklerine göre mecbur kalınca belki başlarının çaresine bakmayı öğrenirler yada biraz sinirleri dizginlenir.

Her anlasmazlikta evden gidip bizi terketmeyle tehdit eden bir anne
Calismayan evde 7/24 evde oturan bir baba,
Konustuklarinda surekli kavgali kanli bicakli polislik olan annem ve babam( ciddi ciddi ayrilmayi dusunyorlar) (Ayrilmak icin gerekli prosedurleri dil bilmedikleri icin yine ben yapmak zorundayim, onlara ev bulmak dahil)
27 yasinda isinde gucunde ama asosyal olan bir kiz yani BEN
Ve hic bir seyle alakasi olmayan kiz kardes,
Evin kagit kurek isinden tut ekonomik olarak her yuk benim uzerimde bunuda belirteyim.

Biz yurtdisinda yasiyoruz, akrabalarimiz yok tanidik es dostlada iliskimiz yok tamamen izole bir hayat yasamaktayiz. Ve ben bu sekilde yasamaya zorlanmakyim, malesefki gitgide icime kapanmaya basladim ve ailemin istedigi asosyallige ulastim. Simdi size sorum, ben bunlarin kahriini derdiniz cekmek zorundamiyim?

Hergun dua ediyorum Allaha bir hayirli kismet ciksada bir an önce evlenip ayrilayim ama o kadar asosyalimki tanidigim hic kimsem yok. Dolayisiyla kismet de yok.

Bir cikmazin icindeyim ne yapacagimi sasirdim, turkiyeye tasinmak istiyorum yani orada gelip asgari ucrete bile calismaya raziyim, burda param varda ne oluyor? Psikolojim bozuldu gercekten inthar falan dusunur hale geldim.

Ben ne yapmaliyim? Su genc yasimda bunlarla ugrasmak zorunda miyim?
Allah yardımcın olsun inşallah dilerim hakkında hayırlı olani bulursun

Yemin ederim oturdugum yerden ben bile kotu hissettimki bunlari yasayan sizi dusunemiyorum bile.
Allah yardimciniz olsun.
Yalniz intihar vs bunlari asla akliniza bile getirmeyin.
Allah'a guvenin ve sığının. Goreceksiniz hersey harika olacak. Zira Allah kendisine siginan ve guveneni asla birakmaz.
Amin Allah razi olsun, Zaten inanan bir insanim, olmasaydim sayet bir dakika bu dunyaya dayanamazdim..

17 yasindaydim ayni senin durumundaydim. Bende yurtdisinda yasiyorum yani tipa tip ayni dil sorunu, kagit kurek vs vs
Evden kacis olacak ya sevdim asik oldum evlendim. Ama olmadi 1bucuk yil sonra bosandim bir cocukla. Hala bosanmamis ama hala sorunlu bir anne baba... Ben bosanirken onlarda aska geldi bosandi. Sorun orda bitmedi, aradan 7yil gecti hala sorunlar sorunla. Gorussem olmuyo gorusmesem olmuyo. Yani anlicak maalesef ne yaparsan yap evlen, barklan ulke degistir... Yine ayni anne babaya sahipsin belki suan ki sorunlarin tipa tipa aynisi olmucak ama yine sorunlar orada olacak

Sabrediyorum, tek tesellim, Allahim mukafatimi verecek umudu
Allah yardimcin olsun
Ne guzel beni anlayan biri var, kendimi cok yanliz hissediyordum...Evet ben ne yaparsam yapayim kedi köpek gibi birbirkerini yiyeceklerini de biliyorum. Inan bana bu dunyaya tekrar gelmek isteseydim bu anne babayi secmezdim. Hakikatten bu insanlar benim imtihanim ama cok ama cok uzgunum...

Canim benim, sen yurt disinda yasayan sonradan gelmis insanlarin ulkenin dilini bildiginimi saniyosun :)
Ilk geldigi yillar sagda solda dili cat pat bilen kisiler yardim ediyo, sonra cocuklar....
30yildir burada yasayip da vatandasligi almis olup dogru duzgun bise anlamayan insanlar cookk...
Kesinlikle o sekilde...

Yurtdısında yasama sebebiniz nedir ? Eğer orada yasama zorunlulugunuz yoksa türkiyeye tasinmak sizin icin cok daha rahat olacaktir
Yani konu sahibi adina konusmucam ama genel anlamda, yurt disinda yasama sebepleri hep ayn
Ne guzel beni anlayan biri var, kendimi cok yanliz hissediyordum...Evet ben ne yaparsam yapayim kedi köpek gibi birbirkerini yiyeceklerini de biliyorum. Inan bana bu dunyaya tekrar gelmek isteseydim bu anne babayi secmezdim. Hakikatten bu insanlar benim imtihanim ama cok ama cok uzgunum...
Kendini yalniz hissetme Allah var, buna inandigin zaman nekadar sorunun olursa olsun her goz yasinin arkasinda bi huzur gelecek.

Yasadiklariniz hic kolay degil ama kurtulmak icin bir evliligi düsünmeniz cok yanlis. Kadinlarin bir cogu bunu yapiyor ve yagmurdan kacarken,toluya tutuluyorlar.
Hangi ülkede olursaniz olun, bir "türkdanis" gibi kurum vardir, gitsinler orda danissinlar. Sen mecbur degilsin her seyin arkasindan kosturmaya. Hem artik kücükde degilsin, onlar kendi problemlerini cözsünler ve sende o ortamdan ayrilmaya bak.
Ayri bir ev tut, avrupadaysan devlet sana yardim edecektir...ev bulmak, mobilya, kira vs bunlari karsiliyorlar.
Sen kendi ayaklarinin üstünde durabilirsin, yani bi erkege felan ihtiyacin yok güzel yasamak icin. Önce piskolojini düzelt, sonra bir beraberlik düsün.
Bende buna benzer bi ailede büyüdüm ve malesef evlilik yaparak kurtulurum sandim...olmadi tabi...uzun hikaye.

Ne yaparsınız bilmiyorum ama sakın kurtulmak için evlenmeyin. O bambaşka bir hale getirir hayatı. Aman diyeyim.

NEDEN BÜTÜN KURTULUŞU BİR ERKEĞE BAĞLIYORSUNUZ, ÇILDIRICAM YA ARTIK BU LAFLARI GÖRMEKTEN.
HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜ ERKEK. ERKEK DE ERKEK KOCA DA KOCA KOCAAAAAAAAA

"Ev - le - ne - cem! Evlenecem. Vermezlerse kaçacam." geldi aklıma istemsizce :KK48:

Biraz bdv okuyan aklı varsa evlenmez bence :bicak:

Maalesef, durum tam olarak bu. Bir de kadınların sindirildiği bir toplum. En büyük hapishanemiz "elalem ne der." Tek başına ayrı eve çıkma gibi bir alternatif söz konusu bile olmuyor çünkü aileye karşı koyacak güce, insanların sözlerine kulak tıkayacak kararlılığa sahip değiliz. Biraz da kolaycıyız gibi geliyor bana. Tamam türk erkeğini çekmek de çok kolay bir iş değil ama tek başına yaşamanın zorluklarını göğüslenmek zor geliyor büyük ihtimalle bizim kızlara. Evliliğinde zulüm gören bile maddiyat sebepli oturuyor oturduğu yerde. "Ben çalışır didinir hayatta kalırım" diyen çok az. Üzülüyorum.

Bende bir yuvam olsun istiyorum, bir esim bir cocugum olsun istiyorum. Sevmek sevilmeye ihtoyacim var fakat ben sorunlarimi henuz atlatamamisken bu psikolojide baskasiyla nasil anlasablirim onu da bilemiyorum, bildigim tek sey deli gibi bir kacis kurtulus yolu aradigim

Selam csnim.madem.yurt disinda yasiuorsun kendi evine beden tasinmiyorsun ? Tek otur kusura bakma annr baba bile olsa seni bubduruma getiriyorlarsa en iyisi oradan uzaklasman

Birincisi çekmek zorunda değilsin.
İkincisi intiharı aklından bile geçirme.
Üçüncüsü de sırf o evden uzaklaşmak adına yanlış bir evlilik kararı verme.
Ayrı ev imkanın yok mu mesela

Kardeşin küçük mü diyecektim, eski konularına baktım kardeşin evliymiş. Yani geride bırakıp aklın kalacak kimsen yok. Annen ve baban değişmezler, bu onların yaşam biçimi. Sen kendi hayatını kurtarmaya çalış, en doğrusu evden ayrılman olur. Evlilik için acele edersen yanlış karar alabilirsin. Eski konularında pek içaçıcı ilişkilerden bahsetmemişsin. Önce biraz ailedenden uzaklaşıp hayatı tanıman gerektiğini düşünüyorum. Bu seçenek diğer düşüncelerinden daha kolay ve mantıklı.

neden ayri eve cikmiyorsunuz?

siz onlarin annesi degilsiniz , onlari dusunmek zorunda da degilsiniz , cikin ayri evde yasayin o zaman babaniz ise girer merak etmeyin

Ne intiharı, asla öyle bi şeyi düşünme.. sabret, dua et.. hayat hepimize zor, herkesin sıkıntısı var.. sen sosyalleşmeye bak, mümkünse iş de güç de, şehir dışında iş buldum filan de evden ayrıl..

Kendi evine cik evlenmeyi neden bekliyorsun bu durumda?

Kendi evime cikma ihtimalim var fakat bunu yaparsam onlara karsi ihanet etmis gbi vicdan azabi hissederim , bunun dusuncesi bile beni uzuyor, cunku ben hep korkmusumdur insallah burdaki bir cok aile gibi paramparca bir ailemiz olmaz, geleneksel turk ailesi seklinde hep yasarizinsallah diye, simdi korktugum basima geliyor resmen... Uzuluyorum, tek basina kalmak yanliz kalmak beni cok korkutuyor..

Kendi evime cikma ihtimalim var fakat bunu yaparsam onlara karsi ihanet etmis gbi vicdan azabi hissederim , bunun dusuncesi bile beni uzuyor, cunku ben hep korkmusumdur insallah burdaki bir cok aile gibi paramparca bir ailemiz olmaz, geleneksel turk ailesi seklinde hep yasarizinsallah diye, simdi korktugum basima geliyor resmen... Uzuluyorum, tek basina kalmak yanliz kalmak beni cok korkutuyor..
Ben seni cok iyi anliyorum. Bende 17 18 yasimda beni turkiyeye gonderin orda yasicam okucam annanemin yaninda kalirim demistim ama sonra kendimi kotu hissettim gidemedim. Evlendim gittim. Zira ayrildim evimi tuttum biliyosun bu taraflarda kanunlar turkiye gibi degil. Sosyal haklardan yararlanmak icin ayri ev tutup ayri adresde yasamalisin. Buna ragmen annemlerin yaninda kaldim. Bosanma asamasinda olup, salonu kendi odasi ilan etmis babam, kavgadan dolayi evden ise isten eve ve yatak odasini kendi dunyasi olarak ilan etmis bi annem, kendi odasinda kendi dunyasini kurmus olan abimle yasadim. Yani insanin vicdani el vermiyo... Anliyorum seni

Bende avrupadayim, ulkeyi simdi soylemeyeyim, bir kurtulus yolu istiyorum ama yok gercekten yok....
Kurtulus yolu?
Ben soyle yaptim
Hesapta bebegil icin biriktirdigim parayi cektim anneme avukat tuttum, yeni ayriliyodum cikarip o kiyamadigim alyansimi annemin avukati icin yine verdim. Butun bosanma resmi islemlerde yaninda oldum. Buyuzden babam hep ben bosanmalarina sebep olmusum gozuyle bakar. Bosandilar babam evden gitmedi aylarca evde kaldi, zorla gonderdik. Anneme biraktigi kumar borcunu oderken ona destek olmak icin yaninda kaldim. Durumlar duzelince, kendi tutup doseyipde biturlu yasayamadigim eve gittim. Artik yasamak icin, annem benimle kustu ters tepti hayatimi kontrol altina aldi. Calisiyodum, maasim cok iyiydi turkiyeye beraber gittik annemle tatillerde. Haftasonlari yanindaydim. Ilk etapda boyle yaptim... Haa suan sorun yokmu hala var halaaaa. Ama en azindan icim rahat ben elimden gelenin fazlasini yaptim, nekadar nankorluge gelirse gelinsin yaptigimi ben biliyorum. Ve buna sait olan insanlar hep beni takdir ettiler. Inanki takdir edilmek icin yapmadim vicdan rahatligi icin evlat gorevi diye yaptim

Koca koca insanlar. Siz olmasaydiniz ne yapacaklardi? Madem o evin masraflarini marsilamaya gucunuz yetiyor, ne diye kendinize hayat kurmak icin baska bi adamin hayatiniza girmesini bekliyorsunuz ki?

Hayir onlari cekmek zorunda degilsiniz. Gizli gizli kendinize ev tutup, bir gunde tasinabilir hepsine eyvallah diyebilirsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam oyle yapardim. Dil bilmiyormusta bilmem neymis. Bende amerikada yasiyorum, otellerde temizlik yapan insanlar, restorantta mutfakta calisanlar hepsi yabanci insanlar. Isteyene is cok. Sizinkiler tembellige alismis.

Hakaret anlaminda soylemiyorum ama bir sozumuz var bilirsiniz “esek olana semeri vuran cok olur”. Siz izin vermedikten sonra kimse size maddi manevi yuk olamaz

Back
X