Bu arada arkadaşlar yanıtları okudum psikiyatriye git vs diyen olmuş kitap oku şöyle yap böyle yap diyen olmuş. Hepinize öneriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben oğlumu çocuk gelişim uzmanına götürmüştüm otizm vb sorunlar olmadığını kanıtladık yani bu seçenek elendi bu arada kaç tane dil terapistleri ile görüştük çocuğun zekasında bir problem olduğunu düşünmüyorlar. Kaldı ki zaten rapor almak için çözgerden randevu aldım 20 Ekim'de gideceğiz inşallah ve bu çözger bizi psikiyatri KBB dil terapisti vs bölümlere yönlendirecek ek bir sorun varsa (ki buna ihtimal vermiyorum) ona göre tedavisi vs ne gerekiyorsa yapacağız. Rapor çıkana kadar da ücretini ödeyerek hemen haftaya başlıyoruz terapiste. Bu arada diğer bir konuda çocukla neler yapıyorsunuz vs. Ben oğlumla küçüklüğünden beri kitaplarla bul tak oyunlarla arabalarla oynadım. Evet çocuğum çok güzel oynuyor yani olması gerektiği gibi amacına uygun oynuyor. Hayali oyunlarımız var yemek yapıyoruz yiyoruz ben mmm nefis dediğimde kendini sallıyor oda nefis anlamında. Bunlar verdiğim birkaç örnek. Kitapları aşırı sever yani tüm gün kitapla ilgilensek hayır demez sıkılmaz. 1.5 aydır herşeyi işaret ederek soruyor sabırla güzellikle cevap veriyorum. Yaklaşık bi 10 gündür ekranı bıçak gibi aniden kestim. 3 dk bile olsa vermiyorum yeri geliyor afedersiniz lavaboya bile birlikte gidiyoruz ama asla vermiyorum. Benim en başından hatam bebekliginden beri ekranın açık olmasıydı evet oğlum bakmıyordu ancak arkada çalışması bile çok fazla derecede etkilemişti bunu şimdi anlıyorum diğer ikinci hatam da çocukla konuştum mu evet konuştum ama ben normal insan varmış gibi konuştum çocuğa basit dille konuşmak gerekmiş yani karma karışık olmayan olabildiğince sade.. şimdi hatalarımı biliyorum ve büyük bi pişmanlık içinde keşke diyorum. Artık keşke desek de giden zamanı geri getiremem bundan sonraki sürec içinde içimde kendimce düşündüm yeri geldi umutsuz oldum yeri geldi çocuk gibi ağladım da ama artık kabul ettim evet oğlum yaşıtlarından dil olarak fazlasıyla geride ama artık süreci kabul ettim ve çözüme odaklandım. Şuan oğlum için en iyisini araştırıp yapma niyetindeyim. Görüştüğüm kurum çok içime sindi. Keza dil terapistimiz de öyle. Geri dönüşleri çok güzeldi. Bu yol uzun ve yorucu olabilir bunuda kabullendim ama elbette içimdeki umut hiç bitmiyor güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum çünkü oğlumun algısının yani alıcı dilinin iyi olduğunu ortak dikkatinin çok güzel olduğunu söylediler. Umutluyum ve elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Bu kadar uzun yazma sebebim de kesinlikle bunu okuyan bir anne varsa ben gibi hatalar üstüne hatalar yapmayın lütfen. Ekran vermeyin bırakın ağlasın sakinleştiremediniz mi çıkarın dışarı bir şekilde vermeyin o ekranı benim yaptığım gibi arka planda çalışmasın ve çocuğa olabildiğince yalın olabildiğince basitleştirilmiş şekilde konusun. Bu basitleştirilmiş ne demek ben anlamıyorum diyorsanız bir çocuk gelişim uzmanına gitseniz bile anlatıyorlar güzelce. Ve en önemlisi erkektir geç konuşur onun babası da geç konuştu onun annesi de geç konuştu gibi şeylere kulak asmayın bir sorun görüyorsanız doktora gidin araştırın sorun. Herkesin miniği mutlu sağlıklı huzurlu yaşına uygun büyüsün tek dileğim bu. Sizden de dua beklerim sürecimiz kolaylaşsın Rabbim çocuğumun dilindeki düğümü çözsün. Herkese yardımları için çok teşekkür ederim hepiniz cok sağolun arkadaşlar