Ben 19+0 haftalıkken bu şekilde hastaneye yattım. Ani bir ağrıyla birgün önce doktor kontrolüm vardı cx 36mm ölçülmüştü birgün sonra ağrı anında 13-16mm civarı ölçüm yapıldı. 10 gün antibiyotik tedavisi gördüm ve ekstra kasılma durdurucular rahim ağzı için ekstra ilaç kan sulandırıcı filan.eve çıkmadan pessar isimli bir katater taktılar. Normalde dikiş atılması gerekiyor max24. Haftaya kadar ama doktorum riskli bebeğin kesesi dikiş yerine çok yakın delinme ihtimali var dedi bende riski göze alamadım.aslında eve daha geç çıkacaktım hastaneyle evim arası 2dklık mesafe hastanenin hemşiresiyim söyledikleri sıklıkta kontrole gelme şartıyla güvenip çıkardılar. Doğumhanede ailem yanımda olmayınca psikolojik olarak biraz bunaldım. Çok hareket etme diyorlar tuvalet uzakta susansan kalkmak zorundasın enfeksiyon kapma diyorlar 10 hasta tek tuvalet refakatçı yasak. Eve çıktığımda da hiçbir ev işi yapma dediler sadece kendi ihtiyaçların ve yemek hazırlayabilirsin oda dolaşım bozukluğu olmaması için 10-15dk üstünde ayakta durma dediler. Şuan 26+5 Doktora haftalık 2 kere gidiyorum onu bile tam saatince gel asla kapıda bekleme direk gir diyorlar. Sonuç göstermeye ara gelme diyorlar. Bu tedbirlerle baya uzun zaman mucize gibi geldik Allaha şükürler olsun. Evden asla çıkmadım bebek büyüdükçe baskı hissi artıyor şuan 945gr bebek. Doktorlar bu durumda 38 haftaya kadar gittiğimiz çok oldu merak etme diyorlar. Psikoloji biraz etkili bence. Eğer inanan bir insansan hiç isyan etmedim. Hep şükrettim. Ailem ara ara beni gelip gördüler genellikle görüntülü konuştum. Evimin işi için 1-2 haftada bir gelip toparladılar. Bebeğimin odasını hazırladım ailemin desteğiyle. Şimdilik evdeki bir dolabı boşalttım eşyalarını ütülediler hastane çantası hazırladım. Kendinizi iyi hissedeceğiniz neyse onları yapmanızı öneririm. Eğer psikolojik olarak dayanabilirseniz ne ara geçti onca zaman anlamadım bile ama hastanedeki o 10 gün sanki daha uzundu. Şuan 30 haftayı görsem şükredeceğim. Umarım sizde şuan 30 haftayı geçmişsinizidr. Biraz olsun moral olur umuduyla uzun uzun yazdım.