28 haftalık doğum süreci

Merhaba bessste bessste te ve
M Marjaltrkmn66 6 biz herey iyi gidiyodu elhamdülillah sadece geceleri oksijen verdik 2.5 aydir , ve bu hafta doktor artik vermeyi birakabilirsiniz dedi %100 toplamasada idare edebilir dedi. Ortalama oksijeni 96.5 cikti.gözleride maşşallah cok iyiye dogru gidiyo kontrollere devam her hafta,baya rahatladik ondada.
AMA
Bugün de kulak testi vardi ,ne yazikki geçemedi. Duyuyo ama çok iyi deil dedi doktor, ṣok olduk çünkü her seslenmemize dönüp bakiyor , bisey dusunce irkiliyo korkuyodu, kulaktan hiç korkumuz yoktu o yüzden. 3. Kulak testi hepsi ayni , %99 cihaza ihtiyaci olacak dedi doktor, soyledik boyle boyle duyuyor diye, ince sesleri fisildamalari duyamiyor dedi. Genede iki test daha verdi , formlarda okudugum 3-4 kez gecemzyen sonra gecen oluyomus yada bazen kulak sivisindan oluyomus gerçi sıvıyada baktim temiz dedi doktor ama bilemiyorum. Sizin deneyiminiz varmi? O kadar uzuldumki ilk mesaji yazarken yarida kaldi bitiremedim gündüz
Orda hangi testler yapılıyor bilmiyorum prematüre olduğu için Bera yapmışlardı kızıma işitme testi haricinde. İkisinde de geçmişti ama işitme testinden kalıp başka test yaptıranlar vardı. Benim de kızımı dün göz doktoruna götürdük yerdeki bulguru alıp bana veren bir çocuk yani çok iyi gördüğünü düşünüyordum ama çok yüksek hipermetropi çıktı ben de çok üzgünüm gözlüğe başlayacak. 6 yaşına kadar takipli olacak. O nedenle bebekler mucize gibi bazen bizim yaptığını düşündüğümüz şeyleri nasıl yaptıklarına bir açıklama olmuyor. Siz de üzülmeyin büyüyene kadar kullansın bırakabilir sadece fısıldama duymuyorsa çok ileri değildir büyüdüe geliştikçe düzelebilir

Orda hangi testler yapılıyor bilmiyorum prematüre olduğu için Bera yapmışlardı kızıma işitme testi haricinde. İkisinde de geçmişti ama işitme testinden kalıp başka test yaptıranlar vardı. Benim de kızımı dün göz doktoruna götürdük yerdeki bulguru alıp bana veren bir çocuk yani çok iyi gördüğünü düşünüyordum ama çok yüksek hipermetropi çıktı ben de çok üzgünüm gözlüğe başlayacak. 6 yaşına kadar takipli olacak. O nedenle bebekler mucize gibi bazen bizim yaptığını düşündüğümüz şeyleri nasıl yaptıklarına bir açıklama olmuyor. Siz de üzülmeyin büyüyene kadar kullansın bırakabilir sadece fısıldama duymuyorsa çok ileri değildir büyüdüe geliştikçe düzelebilir
Bende üzüldüm ya geçmis olsun, inşallah büyük bi sorunu olmaz , çok cocuk var gozluk kullanan ama ona bile ihtiyaci olmaz inşallah zamanla ilerde.geçmis olsun tekrar çok dert etme kendine,üzülme, gözlük bile olsa çok zor bi durum deil genede.
Doktorun dediginz göre kulagina cihaz lazim duymasi için ama inşallah bi hata olmustur, ne testi oldugunu soylemediler daha dogrusu fransizcasi farkli olabilir,ama bera testi galiba, ozel odada uyur vaziyette, kulaga ses verip akimlari ölçuyolar.bilemiyorum formda sivi cikti diyenlerde var, 2-3 tanesinden gecemedi sonra gecti diyenlerde var, inşallah her hangi öyle biseydir çünku kulak cihaz biraz zahmetli bide arkadaslarinin yaninda ilerde zoruna gittigi durumlar olur muakkak,onu dusunuyorum uzuyo beni. Içimde bi his bi yanlislik var gibi , gece denedim süte uyandirmadan kısık sesle ismini seslendim uykusunda bile tepki verdi,inanasim gelmiyo. Tekrarliyacaklar 20 günde bir iki defa daha,Ama dedigin gibi senin kiz gibide olabilir benim kiz, hayirlisi ya herseyin hayirlisi. Bugunumuzede elhamdülillah nerelerden nerelere geldik bildigin oynar hale geldik, dönmeyide ögrendi sıpa 😊😊 her gün yeni bisey ogreniyo hayretler icinde izliyoruz😆 , inşallah bundanda bi sekil kurtuluruz, Allah yardimcimiz olsun

Ṣimdi baktim Bera testi deilmis , Turkcesi galiba otoakustik testi yani OAE testi , BERA yani ABR testinden hiç bahsetmediler belkide burdaki hastanede olmayabilir bidakine soracam onuda, o kadar emindikki dedigim gibi hiç ilgilenmedim arastirmadim

Ṣimdi baktim Bera testi deilmis , Turkcesi galiba otoakustik testi yani OAE testi , BERA yani ABR testinden hiç bahsetmediler belkide burdaki hastanede olmayabilir bidakine soracam onuda, o kadar emindikki dedigim gibi hiç ilgilenmedim arastirmadim
Benim kızım da yerdeki bulguru veren karanlıkta bile düşmeden gezinen bir çocuk ama nerdeyse hiç görmüyor. İnsan çok şaşırıyor gerçekten…

Benim kızım da yerdeki bulguru veren karanlıkta bile düşmeden gezinen bir çocuk ama nerdeyse hiç görmüyor. İnsan çok şaşırıyor gerçekten…
Bugün eve psikomotrist geldi , ev ortaminda testler yapti , maşşallah gelisimi çok iyi nerdeyse duzeltilmis ayi nin 1-2 ay ilerisinde dedi,fizik terapi çok iṣimize yaradi, algilarida çok iyi ,hareket kabiliyetide cok iyi hepsi ayinin ilerisinde,ama ne yazikki bende soyluyorum sanki sag kulaginda sorunu bende gordum dedi. Cok korkuyoduk psikomotordan geri kalacak diye ama cok sevindik elhamdülillah, kulağına uzulduk ama yapacak bisey yok , bunada ṣükür. Saglicakla kalin bessste bessste 💕

Back
X