Muhtemelen hamileyim?

ceyceyss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2025
5
1
1
33
Merhaba Kızlar,

2 yıllık evliyim ve yurtdışında yaşıyorum. Bu süreçte sürekli korunarak birliktelik yaşadık. İlk defa geçen ay, çevremizden gelen destekle bebek düşünmeye başladık. Çoğu kişi ilk sene olmaz, denemeniz gerekir diyerek bizi teşvik etti sağ olsun. Yaşım 33. 24–25 yaşlarındayken doktor PCOS gördü ve bir süre doğum kontrol hapı kullandım, sonra bıraktım. Ağustos ayında LH testi aldım, sadece 2–3 kez test yapabildim. Regl döngüm düzensiz ve genelde 32–33 günde bir. Son adet tarihim 16 Ağustos. LH testlerini 30 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde yaptım. 30 Ağustos’ta yaptığım testte çizgi koyu çıktı, uygulamada 0.52 gibi bir değer gösterdi ama kontrol çizgisi kadar koyu değildi. 1 Eylülde çizgi oldukça silikleşmisti. 28 Ağustos, 31 Ağustos ve 4 Eylül’de korunmasız ilişki oldu.

İki haftadır göğüs hassasiyeti, kasıklarda batma ve kramp gibi belirtiler yaşayınca dayanamayarak Predictor Early test yaptım ve pozitif olduğunu gördüm. Sonrasında kaset test de yaptım ve o da pozitif çıktı. Normalde bugün regl olmam gerekiyordu döngülerime göre. Yaşadığım şoku, kaygıyı ve sevinci anlatamam. Bir yandan hazırlıksız yakalandım, bir yandan da mutluyum. Yurtdışında yaşıyorum ve maalesef burada hemen hastaneye gitme imkanım yok. Hamileliği sisteme bildiriyorsun ve ancak 12 haftalık olduğunda kontrole çağırıyorlar. Bu nedenle içim içimi yiyor. Şu an düşük ihtimali gibi konular ve burada okuduklarım beni çok endişelendiriyor. Bana bu süreçte ne önerirsiniz? Sizce neler yapmalıyım, nelerden kaçınmalıyım? Bu tarihlere bakarak sizce bebek kaç haftalıktır? Türkiye'ye gelip kontrol olmak istersem ne zaman gelmem daha uygun ve mantıklı olur? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

ilk 12 hafta düsüklerin %95’i sağlıksız gebelik sebebiyledir. yani bebekte genetik bir sorun vardır, bu yüzden de bebek gelişemez. o yüzden içinizi ferah tutun.

siz sağlıklı beslenip yürüyüşünüzü yapın. bosuna kendinizi strese sokmayın. kanama veya sancı hissederseniz de doktora gidin.

gebelik haftanız son regl tarihinize göre hesaplanır. son reglinizin ilk günü ne zaman?

cok tesekkurler. son regl ilk gunu 16 agustos. ama bahsettigim gibi dongum ortalama 32 33 gun kadar.

5 haftalık hamile sayılıyorsunuz. Hayırlı olsun. Zaman öyle hızlı ki. Benim bebeğim 35 gün oldu doğalı. Sizi okuyunca hamilelik testi yaptığım an geldi aklıma dün gibi 🥹

Cok sevindim ne guzel, Allah saglikla ve mutlulukla buyutmeyi nasip etsin. eger saglikli bir gebelikse 8. hafta civari turkiyeye gidersem kese, kalp atimi vb. gorebilir miyim? yoksa kontrol icin biraz daha beklememi mi onerirsiniz?

Cok sevindim ne guzel, Allah saglikla ve mutlulukla buyutmeyi nasip etsin. eger saglikli bir gebelikse 8. hafta civari turkiyeye gidersem kese, kalp atimi vb. gorebilir miyim? yoksa kontrol icin biraz daha beklememi mi onerirsiniz?
8 haftada kalp atışı kese bebek görünür cnm

Evet 8. Haftada kalp atımı kese vs kan değerleriniz her şey bakılır ki genelde 6. Haftadan itibaren bakıyorlar Türkiye’de de. Size tavsiyem bu süreçte folik asite başlamanız. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

6 haftada bebeği görmüştük biz minik bir nokta gibi 8 . Haftada kalp atışı duymuştuk

Cok tesekkur ederim nazik cevaplariniz icin. Folik asite basladim hemen. Bunun haricinde son turkiye dahiliye ziyaretimde benexol B12 ve Ferritin baslamisti doktor. Bu ilaclari birakmali miyim? Yoksa kutu bitene kadar devam etmemi mi onerirsiniz?

Merhaba hanımlar
Ben 1.5 yıllık evliyim yaklaşık 8 , 9 aydır çocuk istiyoruz hastaneye gittim bir sorun olmadığını söyleyip folik asit verdi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum adetimin 2.günü özel hastaneye gittim yumurta oluşması için hap verdi 5 gün kullandım daha sonra kontrole gittiğimde hamilelik için yeterli sayıda yumurta oluştuğunu söyledi gün aşırı olmak üzere 3 gün ilişki önerdi ilişkiye girdigimiz 3.gün kasıklarımda ağrı olmaya başladı bu süreçte de 10 gün olacak üzere vajinal yolla progestan kullanmaya başladım ve 10 günün sonunda ayın 23 ünde kan testi vericem adetime daha var ilişki sırasında kasıklarımda ağrı oluyor biraz özel olucak ama ilişki sırasında eşim daha önce içimde hissetmediği bir şey olduğunu bir şeye dokunduğunu söyledi sizce hamile olabilir miyim?

Back
X