28 Mart 2021 Terazi burcunda dolunay - Burçlara etkileri

Aman! Huzurum kaçmasın​


28 Mart Terazi Dolunayı: Aman! Huzurum kaçmasın

Dolunay tamamlanma zamanlarıdır ve yaptığınız girişimleri sonuçlarıyla yüzleştirir. Kuşkusuz Terazi burcunda meydana gelmesi ilişkilerimizde, ahenk ve denge arayışımızda, hak, hukuk, adalet konularıyla ilgili aydınlanma yaşatacaktır. Chiron destekli bir Dolunay dönüşüm ve krizleri ortaya çıkartır. Bu da yaralı her alanımızın iyileşmeye duyduğu ihtiyacı anlatacaktır.

Terazi burcu ben değil biz olmaktır. İlişki dediğimiz tanım sadece aşk ve duygusal anlamda değil, çocuğumuzla, ailemizle, arkadaşımızla, ortağımızla, kısaca hayatımızın her alanında karşılaştığımız ve iletişim halinde olduğumuz tüm ilişkileri kapsar.

Dolunay “Gelecek planlarım neler?”, “Yaşamımdaki kişilerle mutlu muyum?” “Yoksa birbirimize karşı görevlerimizi bitirdik mi?” türü sorular sorduracaktır. Uzlaşma zorlaşacak, dengeler bozulacaktır.

Terazi Dolunayı mecburiyetle giden ilişkileri silkeler. “Huzurun kaçmasın diye mutsuzluğa gömülme” der. Problemli evliliklerdeki hataları iyice ortaya çıkartır. İkili ilişkilerde önemli kararlar alınabilir, ortaklık konuları yol ayrımlarına gidebilir. İlişkilerde kaçınılmaz krizler yaşanır. Paylaşımlar, alma verme dengemiz, hakkaniyet duygusu öne çıkarken, samimiyet konusunda terazinin kefeleri aşağı yukarı sallanabilir. Kısaca bu dönem kurduğumuz iletişimle zincir şeklinde birbirimize bağlanacağız diyebiliriz. Sağduyulu ve diplomatik davranışlar huzursuz enerjileri iyileştirebilir.



Haksızlığa uğradığımız konular, eşitlik ahlakı, iş birlikler ve ortaklıklar konusunda yüzleşmeler ve farkındalıklar katacaktır. Chiron acı ve şifa kapısıdır. An haritasında Yükselen Burcun Akrep olması, Güneş ve Venüs'ün an haritasına karşıtlığı, değiştirip dönüştürmek istediğimiz konularla, hatta hatalarımızla yüzleştirerek geride bırakılması gereken konuları da şifalandırmaya hizmet edecektir. Aşk ve duygusal hayatımızdaki derinlerdeki konuların su yüzüne çıkması bazı tamamlanma ve bitişleri de getirecektir.Kırdığınız ve kırıldığınız ilişkilerde affetme ve iyileşmeler yaşanabilir.

Hedefler, umutlar, hayallerimiz önümüzdeki 15 gün ön planda olacak. Bizleri destekleyecek insanlarla karşılaşabiliriz. Gökyüzündeki hava üçgeni (Satürn, Mars ve Ay) yeni hayalleri önümüze sunabilir. İletişim, sosyalleşme, haber trafiğimiz artacaktır. Tıpkı aşk, birliktelik ve evlilik gibi, kariyer ve meslek hayatında da değişimleri getirebilir. İyi gitmeyen bir işi bırakmak, ya da hayal ettiğiniz bir işi planlayıp başlamak dönüşüm enerjisiyle sürpriz bir şekilde ortaya çıkabilir. Uzun zamandır beklediğiniz projelere adım atmak konusunda şans sizden yana olabilir. Tutkuyla başlayan ilişkiler, yeni tanışmaları, yeni aşkları da gündeme getirecektir. Hamilelik haberleri bu dönem artabilir. Çocuklarımız, onların geleceği, hayalleri, eğitimleri de hayatlarımızda ön plana çıkacaktır. 4. Evdeki Jüpiter miras, gayrimenkul, aileden gelen yatırım kısaca maddi konuların paylaşımlarında pozitif gelişmeleri meydana getirebilir.

Kadın hakları toplumsal olarak Terazi Dolunay'ının en önemli konularından biri olarak karşımıza çıkabilir. Haksızlığa uğradığımız konular, eşitlik ahlakı, iş birlikler ve ortaklıklar konusunda yüzleşmeler ve farkındalıklar artacaktır. Hukuksal konularda, mahkeme, dava gibi sürüncemedeki yasal süreçlerde tamamlanmalar yaşanabilir.


TÜRKİYE AÇISINDAN ZORLU BİR DOLUNAY
Ülkemiz açısından zorlu bir Dolunay olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye haritasının Mars'ının 7 derece Terazi olması ve Plüto açılarının sert etkileşimi toprak bütünlüğüne saldırıların olması, asker, ordu, güvenlik konularını öne çıkartabilir. Sınırlarda bazı krizler yaşanabilir. Ülkemizin liderleri, siyasetçileri, özellikle muhalefet partileriyle ilgili önemli gündemler ortaya çıkabilir. Kadınları ilgilendiren konularda zorlu hadiseler, haklar, hukuksal sorunlar yaşanabilir.

Sağlık konusunda cinsel bölgeler, bel bölgesi, böbrekler, baş bölgesi özellikle migren ve kas ağrıları önümüzdeki 15 gün artabilir. Bu dönem kendimizi dinlendirmeye özen gösterelim.

Güneş ve Ay karşıtlığı olayları idare ettiğiniz her konuyla yüzleştirecek, boş ver dediklerinizi boş veremeyeceğinizi fark ettirecektir.




26 Mart-1 Nisan arası doğan Koç
27 Haziran-5 Temmuz arası doğan Yengeç
26 Eylül-4 Ekim arası doğan Terazi

27 Aralık-2 Ocak arası doğan Oğlak burçları daha yoğun etki alacaklar.



Seyran Ataklı
 

BENİ YAK KENDİNİ YAK!​

HER ŞEYİ YAK!​





Bireysel alandan bakarsak;

  • Alma, verme dengesi doğru çalışmayabilir. Sosyal ortamlarda kendimizi rahatsız ve mutsuz hissedebiliriz. Kendimiz gibi olamayabiliriz. Kendimizi onaylamak ve ilişkilerde şifalanmak bu dolunayda önemli olacak. Hepimiz ilişkimizden önce kendimizi onaylamalı ve sevmeliyiz, kendimize olan güvenimiz ve saygımız kazanıldığı zaman ilişkilerimiz yoluna girebilir. Ayrıca sınırlarımızı ve mesafemizi ayarlamalıyız! Biz olacağım derken kendimizden vazgeçmemeliyiz.
  • Bu Dolunayda Venüs yanık olduğu için aşk ve ilişkiler yolunda yanabiliriz… Bu yüzden kiminle veya kimlerle ilişki içinde olduğumuza dikkat etmemiz gerekebilir. İlişkilerde yanabiliriz! Olumlu tarafından bakacak olursak Dolunay’ın yöneticisi Venüs, dispozitörü olan Mars’ la uyumlu açılara gidiyor. Bu da bozulan, zorlanılan ilişkilerde bir süre sonra uyum bulabileceğimizi, sorunlarımızı giderebileceğimizi bize anlatıyor.
  • İlişkilerde kendimizi öne çıkarmak için aceleci ve sorumsuz davranmaktan uzak durmalıyız.
  • İlhamın yüksek olacağı bu dönem sanatsal alanlarda , güzel adımlar atılabilir. İlham yüksek.




Terazi burcu anlayışın, eşitliğin, adaletin, orta yolu bulmanın burcudur. Bu yüzden siyaset onun yönetimindedir. Bu dönem başkalarını düşünen, anlayışlı adımlar atmak, olayları başkalarının gözünden görmek her tür zorlanmanın altından ayağa kalkmamızı kolaylaştıracaktır. Yine kadınlar, kadın hakları, ilişkiler ve her tür ortaklıklar için hakkımızı savunurken, haksız duruma düşmemeye özen gösterelim. Kendimizi ve ilişkilerimizi yakmayalım…

Bu Dolunayın bize vereceği en önemli mesaj bu olacaktır.

Herkese şanslı, farkındalığı yüksek bir dolunay diliyorum…



Hande Kazanova

 

🍀

“Aşk; dengeyi kaybetmektir, bu durum hayatta ki dengenin bir parçasıdır.”

terazi12 (6).jpg

Bu Dolunay, başkalarıyla ve kendimizle olan ilişkimizin ne kadar önemli olduğuna dikkatimizi çekiyor.

Dolunay ışıkları, içsel uyumumuzu bozan her şeyi kabul etmek ve hayatımızda ki herkesin yaşam yolculuğumuz da birer öğretmen olduğunu ve bu gerçeği kabul edip huzuru bulmakla ilgilidir.

Hayatınızdaki fırtına ne olursa olsun, kendi özünüzün güvenli limanınız olduğunuzu bilmekle ilgilidir.

Ve Dolunay tam olarak kendimizi güvendemi hissediyoruz? yoksa birine bağımlı hissediyoruz? bu tür ilişkilere dikkat çekmek istiyor.

Bu belki dış dünyadan beklediğin onay bağımlılığı ve birey olmanıza rağmen aileye hayatınızdaki kişilere bağımlı mısınız ? bu soruyu getiriyor bize ve bunun cevabını yine en iyi siz biliyorsunuzdur.

İsteklerini ve beklentilerini yeniden tanımla diyor.

Terazi burcundaki dolunayımız ile zaman bizi geleceğe hızla kaydırmaya devam ederken, bu göksel şölene kısa bir süre kaldı.

Terazi burcundaki Dolunay, kendi başına her türlü ilişkilerimizi terapiden geçiriyor, Dolunayın dualitesi ve uzlaşması kavramı, Chiron’un şifa yöntemlerinin merkezinde yer alır, bu yüzden onun özünü aşk hayatınızda işlemesine izin verin. Partnerinizden sakladığınız bir parçanız varsa, bu Dolunayın büyüsü altında onu gösterin Sevginizin sizi iyileştirmesine izin verin, . Açıklamaktan korktuğunuz, güzel kusurlu, yada berbat yanlarınızı gösterin gizlemeyin saklamayın zaten bu dolunayda saklanan gerçekler ortaya kendiliğinden çıkacaktır.

Sizi korkuya boğan reddedilme mi yoksa savunmasızlık mı? Chiron’un eski yaraları gerek cinsel, gerek özsevgi problemlerini iyileştir ve artık uyan diyor.

Sevdiğimiz kişi, sırf kendimiz olduğumuz için bizi reddettiğinde, bırakın gitsin kaderiniz asla onlara bağlı değildir bize aldığımız bu yaranın aslında en büyük armağanımızın olduğunu öğretir ve bu yara bizi büyüten olgunlaştıran bir yaradır.






Sezen Tatlı
 
terazi12 (3).png

Koç Burcu

Sevgili Koçlar, ikili ilişkiler ve iş ortaklıklarınızdan yana tüm problemler Dolunay tarafından aydınlatılacak gizli saklı kalmayacak. Biraz gerilseniz de bu enerjiyi olumlu anlamda kullanırsanız avantajlı olan taraf siz olacaksınız.

Boğa Burcu

Sevgili Boğalar, altıncı evinizde gerçekleşen Dolunay iş ortamınızdaki problemleri ortaya çıkartabilir, eğer bir evcil hayvanınız varsa onunla ilgili aniden çıkan sağlık sorunlarını ortaya çıkartabilir. Bu dönem sağlığınıza özen göstermenizde fayda var.

İkizler

Sevgili İkizler, bu Dolunay aşk hayatınızda yolunda gitmeyen konuları aydınlatabilir ve var olan sorunları çözebilme fırsatı sunabilir. İlişkinizi iyileştirmek sizin elinizde. Çocuklarınızla ilgili sorunlarla uğraşabilir bu yüzden hobilerinize ayıramayabilirsiniz.

Yengeç Burcu

Sevgili Yengeçler, Dolunay’ın etkisi sizi ev alma, satma, yerleşme gibi konuları gündeminize getiriyor. Bu dönem aile büyüklerinizle birebir ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

Aslan Burcu

Sevgili Aslanlar, iletişim evinizde gerçekleşen Dolunay iş hayatınızda var olan sorunlara ışık tutarken bu dönem kısa seyahatlere ağırlık verebilir, iletişim dilinde biraz agresif bir yapı sergileyebilirsiniz dikkat.

Başak Burcu

Sevgili Başaklar, para evinizde gerçekleşen Dolunay finansal açıdan sorunlarınıza ışık tutarken maddi ve manevi anlamda kendinizi iyileştireceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz.

Terazi Burcu

Sevgili Teraziler, kendi burcunuzda gerçekleşen Dolunay sizi biraz daha agresif aynı zamanda daha sakin olmanıza aracı olacaktır. Özellikle ikili ilişkilerinizle ilgili çözüme ulaşacağınız, kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bir döneme giriyorsunuz.

Akrep

Sevgili Akrepler, on ikinci evinizde gerçekleşen Dolunay farkındalığınızı arttıracak. Gizli düşmanlarınız açığa çıkarken ikili ilişkilerinizde kendinizi daha iyi ifade edip var olan sorunları çözümleyebilme fırsatı bulabilirsiniz.

Yay Burcu

Sevgili Yaylar, on birinci evinizde gerçekleşen Dolunay size uzun zamandan beri arzu etmiş olduğunuz hayallerinizi gerçekleştirme fırsatı sunarken sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla olan sorunlarınıza da ışık tutacak aynı zamanda aşkla ilgili güzel gelişmeler olabilir. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu dönem güzel haberlerini alabilirler.

Oğlak Burcu

Sevgili Oğlaklar, kariyer evinizi parlatan bir Dolunay var. Bu dönem kariyerinizde yükselmenize engel teşkil eden konuları fark edip çözmek için ideal, değerlendirin.

Kova Burcu

Sevgili Kovalar, dokuzuncu evinizde gerçekleşen Dolunay yurt dışı konularını, uzun bir seyahati size müjdelemekte. Yüksek eğitim konularıyla ilgili karar alma zamanınız.

Balık Burcu

Sevgili Balıklar, sekizinci evinizde gerçekleşen Dolunay kredi ödemeler, başkalarından elde ettiğiniz kazançlarla ilgili problemleri aydınlatacak. Önümüzdeki on beş günlük süreç içerisinde bu konularla ilgili düzenlemelerle uğraşacaksınız.





Arzum Koyuncu
 
Dolunay'ın etkilerini en yoğun; Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeç'ler hissedecektir.
Aynı zamanda enerji akışı en rahat Kova ve İkizler, Aslan'a doğru akacaktır.
Akrep, Yay, Boğa, Balık burçları ise Dolunay'ı en çok aşk konularında deneyimleyebilir.

Başak'lar ise Dolunay'ı en çok kimlikleri ile yüzleşerek deneyimleyebilirler.





İnci Cücen
 

28 MART TERAZİ DOLUNAYI: RUHUMUZA BORÇLUYUZ​


Terazi Dolunayı, Ben-Sen eşitsizliği üzerine kurulu olacak. Egolar yarışınca birisinin daha etkin, diğerinin daha tahammülsüz olacağı bir dolunay gökyüzünde kendine yer açacak.

Nedir seni düşündüren son günlerde, haftalarda, hatta aylarda? Düğüm atıp bıraktığın ilişkin, içinden çıkılmaz bir kısır döngü olduysa, nedir hâlâ beklediğin? Çevrenden mi çekincen? Yoksa yalnız kalamamak mı derdin? Bu düşüncelerle, her türlü sen yoksun o denklemde. Sen ancak bölünen olursun kayıp zamana bir çentik atan bu ilişkide.

Kendine önce şunu sor: Karşındakinin yapmadıklarından mı yakınıyorsun? Ya da yaptıklarından dolayı kendini yetersiz mi hissediyorsun. Eksik olan ne? Değişmeli mi partnerin bu hiçlik denizinde?


İlişki emek ister, renk ister, anlayış ister. Tek taraflılık değil, çok yönlülük ister. Aşk ister, ilgi ister, değer ister, düşünce ister.

Şunu hiç unutma. Kimseden değişmesini bekleyemezsin; istememelisin de. O kişinin ruhuna yapılan haksız bir yönelim olur bu. Herkesi olduğu gibi kabul edersen, sen de olduğun gibi kabul edilirsin. Ne sen mükemmelsin tek; ne de diğerleri eksik. Hepimizi yoktan var eden tek bir Yaradan. Kim kimden üstün ki, senin için değişsin?

Sen sen ol, korkularından sıyrıl, istiyorsan bu ilişki var olsun; o zaman pes etme. Ama diyorsan ki çok yoruldun, kimseden de çekinme. Sen ruhuna borçlusun bunu. Ruhunu dört duvar arasına hapsetme. Suçluluk duyarsın. Kendine yaptığından suçluluk duyarsın. Savaşmıyorsun, ama nefes alıyorsun. Değerini bil.

Kalıcı olanı yapmak için doğru zaman şu an, yarını bekleme. El attığın her şey belki beklentilerinin gerisinde, hatta belki de beklentilerinin tam tersinde geçekleşecek ama, her türlüsü hayatına güzel dokunuşlarla nefes verecek.

Sakın kendine küsme. Unutma "Vaatler memleketinde insanlar açlıktan ölür". Sen vaat edileni bekleme, kendin için yapacaklarını da göz ardı etme.

İnsanoğlusun; nefsinden körelme, nefesini de bir hiç uğruna tüketme. Bir gayya kuyusudur geçmişin dokunabildiği şu “an”; evet doğrudur; ama o güçlü nefesin bu kuyudan çıkarken el de verir sana. Bakmayı değil görmeyi bilme zamanı. Sana verilen eli sıkı sıkı tutma zamanı. Bu günahkâr dünyada sadece sen kirli değilsin bunu bilesin, insanoğlusun, nefsine yenik düşsen de seni düşünen birileri mutlak var bu füsunkâr evrende.

Yıldızlara bakarken hiç hayal kurmadın mı? Şimdi hayallerini gerçekleştirme zamanı. Bir adıma bakar. Hadi at o adımı, sonra da: "Sen Allah'a güven; hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar. Bir de bakarsın, tam ortasındasın baharın.” Mevlana


terazi4.jpg


Koçlar ve Yükselen Koçlar: İlişkiniz, partneriniz, evliliğinizle ilgili gündemde yaşayacağınız ben-sen ikilemi içerisinde, yeni değerlendirmeler içerisine girerek sorunlarınızı masaya yatırmak isteyebilirsiniz. Öfkenizi kontrol altında tuttuğunuz sürece bu yaklaşımınızın etkisi her iki taraf içinde iyi olabilir; ancak sabırsızlık göstermeniz durumunda ifadelerinizin yanlış anlaşılma olasılığı da var. Bilinçaltınıza baskıladığınız tüm soru işaretleri, cümlelerinizin sonunda artık yerlerini bulacak.





Boğalar ve Yükselen Boğalar: İş yerinizde gelişen olaylardan dolayı memnuniyetsizlikleriniz gündeme gelebilir. Ama bakış açınızı değiştirip konuyu içselleştirmeden amacınıza yönelirseniz sabırlı yaklaşımınızla her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. İçsel olarak dengede kalabilmek sizin elinizde. Kişiselleştirip, olumsuz duygularınızı derinleştirmeden çözüm üretmek adına adımlarınızı temkinli atmaya çalışın. Bu dönemde çevrenizden hayır yok. Ruhsal gelişim yaşayacağınız bir dönemde olacaksınız.





İkizler ve Yükselen İkizler: Aşk hayatınızı sorgulayabilirsiniz bu dolunayla birlikte. Neden hep ben diye cevabını bulamadığınız soruları sürekli olarak kendinize sorabilirsiniz. Ya da çocuklarınızla ilgili gelişmeler gündeminizi doldurabilir. Her türlü iletişim yeteneğiniz, düştüğünüzü sandığınız çukurlardan kurtaracak sizi. Arkadaş çevrenizden birileriyle düşünce ayrılıklarına girebilirsiniz. Kendinizle ilgili değişimlere gireceğiniz bir döneme giriyorsunuz.





Yengeç ve Yükselen Yengeçler: Ev, yuva, aile ile ilgili konular bu süreçte gündeminizi doldurabilir; kariyerle aile arasında dengesizlikler yaşayabilirsiniz. Ya da kurmanız gereken dengeyi kuramayabilirsiniz. Anlaşmazlıklar olması durumunda, konulara çok duygusal yaklaşarak ani kararlar almayınız. Sorunları masaya yatırınız ama tek taraflı yaklaşımdan uzak durmanız gerekebilir. Sezgilerinize güvenirseniz her türlü sorunun çözümü sizde var. Bilinçaltına gömdüğünüz sorunlardan kurtulmak için güzel bir döneme giriyorsunuz.





Aslanlar ve Yükselen Aslanlar: İletişim, eğitim ve kardeşle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Egonuzu kontrol edememe durumunda yanlış anlaşılmanız da bu süreçte mümkün olabilir. Kardeşlerle tartışmalar gündeme düşebilir. Yasal konulara ilişkin gündeminiz varsa veya yurt dışı ile bağlantılı iş ve seyahatlerinizde, bugünlerde gelişme yaşamanız çok mümkün gözüküyor. Parasal konulara dikkat. Arkadaşlarınızdan destek olabilir.





Başaklar ve Yükselen Başaklar: Parasal konularda yaşayacağınız gelişmeler sonucu harcamalarınızı kontrol altına almak zorunda kalabilirsiniz; ya da beklediğiniz paraları alamayabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz, ama belki de maddi yönden beklediğiniz şekilde gelişmeyebilir. Her türlü detaylarda çok fazla dağılmadan bu süreci yönetebilirseniz, altından kalkamayacağınız hiçbir sorun olmayacaktır.





Teraziler ve Yükselen Teraziler: İlişkilerinizle ve ortaklıklarla ilgili konulara ilişkin gelişmelerin yaşanacağı döneme giriyorsunuz. Bazı bitişlerin yeni başlangıçlara sebep olacağını unutmayın. İşle ilgili konularda yaşayacağınız belirsizlikler sizi adım atmaya yöneltebilir. Özellikle bu dönemde yasal konular, yurtdışıyla ilgili konularda adım atmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.





Akrepler ve Yükselen Akrepler: Bilinçaltına gömdüğünüz ve görmezden geldiğiniz şüphelerinizin baskısı altında zorlanacağınızdan dolayı, şüphelerinizden kurtulmak adına adımlar atabilirsiniz. Önümüzdeki iki haftalık süreçte yalnız kalıp içsel motivasyonunuzu arttırmak adına düşünceleriniz yoğunlaştırabilirsiniz. Parasal olarak destek alabileceğiniz bir görünüm var. Aşk hayatınızla ilgili kafa karışıklığınızı da değerlendirmeniz gerekebilir.





Yaylar ve Yükselen Yaylar: Arkadaş çevrenizden beklediğiniz desteği alamayınca, gelişmelerden dolayı gündeminiz değişmek zorunda kalabilir. Aşk hayatınızı veya çocuğunuzla ilgili gelişmeleri takip etmek durumunda kalabilirsiniz. İlişkinizi değerlendirirken partnerinizin göstereceği yaklaşımdan etkilenmeniz de söz konusu olabilir. Ama her türlü bu sene tutulmalar sizin ilişki, evlilik evinizi de etkileyeceğinden yolunda gitmeyen konular bu dolunayla birlikte gündeminize düşebilecektir.





Oğlaklar ve Yükselen Oğlaklar: Kariyerinizle ilgili gündeminiz varsa bu dolunayla birlikte konu her neyse ayyuka çıkacaktır. Sorunlar daha belirgin hale geleceğinden çözümleri de daha kolay ve etkin olacaktır. Adımlarınız geri geri gidiyorsa siz Oğlaklar böyle bir ortamda çalışamazsınız. Ama sorun sizde olabilir. Bu konuyu değerlendirirken kendi bakış açınızı da değerlendirmelerinizin içerisine dahil edebilmelisiniz. Ailevi konularda tartışmalar gündeme düşebilir.





Kova ve Yükselen Kovalar: Hayata bakış açınızı değiştirmek için bir adım atmanız gerekebilir. Özgürlük konusunda geri adım atmazsınız; ama bu durum, diğerlerinin özgürlüklerine anlayış göstermeyeceğiniz anlamına gelmez. İletişiminizde daha dikkatli olmayı deneyebilirsiniz. Aşk konularındaki gelişmeler sizi sevindirebilir. Parasal konulardaki belirsizliklerden dolayı kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz.





Balıklar ve Yükselen Balıklar: Maddi konularda dengeyi bulmak adına adım atmalısınız. Dengenizin bozulacağı günler olabilir, harcamalarınızı kontrol altına almayı deneyebilirsiniz. Duygusal olarak tatminsizlik yaşamanız durumunda kendinizi alış verişe yönlendirmeniz ve kontrolü kaybetmeniz de mümkün. Duygusal boşluklar, fedakarlık enerjileri sizi yorsa da hayatınızdaki krizlerle baş etmeyi öğrenmelisiniz. Bu dönemde aileniz size destek olacaktır.




Sevgiyle iyi dolunaylar diliyorum.

Özlem Özdemir
AstroFameo​
 
Terazi burcunun öyküsü, öteki ile geçinmek ve yaşamda dengeyi yakalamak ile ilgilidir. Bunu dans etmeye, bir ritim yakalamaya benzetebiliriz. Şimdi bir süredir yakaladığınız ritim değişiyor. Bu burcun doğasında hep öteki, diğerleri vardır. Onlarla birlikte hareket edilir. Bazen bu aileden biri bazen de bir iş arkadaşı olur. Dostunuz, sırdaşınız, eşiniz, sevgiliniz veya rakibinizi bu listeye mutlaka ekleyin. Özetle kendinizi eş tuttuğunuz, bir süreliğine de olsa birlikte yol aldığınız, yolunuzun kesiştiği insanlardır ötekiler. Biraz içerdedirler halkanın, biraz dışarısında. Onlarla etkileşimdeyken bir yandan kendinizi korumak istersiniz bir yandan onların güven veren varlığını kaybetmemek. Her ilişkinin doğası dokusu başkadır. İlişkiyi ayakta tutan bağlar, ilmik ilmik ördüğünüz ipliğin desenine, rengine, türüne göre değişir. İşte şimdi dolunay tüm bu ilişkilerimize ışık tutacak. İyi dostlar, düşmanlar, aşklar, sadece işi düşünce uğrayanlar gündemimize gelecek. Ayrıca yepyeni ilişkiler, dostluklar oluşabileceği gibi var olanları onarabilir veya hayatımızdan çıkarmayı bu süreçte seçebiliriz.




Aylin İleri
 
"Geri dönemiyorsun. İleri gidemiyorsun. Olduğun yerde de kalamıyorsun."

Ya daha fazla yaralanacağız ya da iyileşeceğiz.


terazi12 (8).jpg

Güneş; mutlu olduğu burç Koçta para, sevgi ve ilişkilerin yöneticisi Venüsle kavuşuyor. Bunun bizlere, hayatlarımıza bir süreliğine getirisi olacak. Ancak ne acı ki yanınlarında yaralı şifacı olan yıldızımız Chiron da onlara eşlik etmekte... Yani bu konuda biraz rahatsızlık veriyor. Venüs zaten Koçla anlaşamaz. Venüs rahatı sever, Koç acele etmeyi. Fakat Güneşle birlikte biraz daha rahat hissedecek kendisini ama yanlarındaki Chiron bu Dolunayda onlarla birlikte tam kavuşumda olduğu için pek rahat bırakmayacak bizleri maddi manevi. Özellikle ilişkiler konusunda. İş ortaklıkları, ikili ilişkiler gibi...

Terazi burcu, ilişkileri yöneten burçtur. Yöneticisi Venüstür. Ve bu Dolunayda oldukça "Yaralı" görünmektedir. Yani "Kadınlar"... Ve temsil ettiği konular... Terazi aynı zamanda hak, hukuk, adalet, eşitlikler, denge kurma, idare etme, nazik olma, sanat ve sanatçılar, güzellik, konfor, her alanda estetik olmayı ve davranmayı yönetir. Ve sevgili Ay, Terazi burcunda tam da Güneş/Venüs/Chironla karşı karşıya gelecek. Ay, duygularımızı ve kadınları temsil eder. Diğer üçlüyle karşılaşması oldukça sarsıcı olacak.

Etkileri zaten başladı bile ve bir süre daha devam edecek çok önemli bir Dolunay bu. Ay, "Diadem" adlı bir Sabit Yıldızla kavuşuyor ayrıca. Bu sabit yıldızımız da "kadının kendini feda etmesi, haklarından feragat etmesi, kurban olması" nın simgesidir.

Güneş ve Venüs de Chironla birlikte Algenib sabit yıldızıyla kavuşuyor. Bu da çok sert etkilere sahip bir yıldızdır. Algenib "Kötülük, şiddet, yalan, iftira, bencillik" yazayım kısaca sizleri daha fazla endişelendirmeden. Bunların hepsinin karşı karşıya gelmesi hem bireysel hayatlarımızda hem toplumsal alanda hem dünyada özellikle kadınlarla ilgili konuların uzun süre gündemden düşmeyeceğini gösteriyor.

Hangi konularda adaletsizliğe uğradıysak özellikle ikili ilişkilerde bunlarla ilgili yüzleşmeler ve hesaplaşmaların yaşanması var. Kim, nerede, nasıl haklı haksız konuları ve bunların çözümlenmesi için karşılaşmalar...İlişkilerdeki farkındalıkların yaşanması... Ya tamam ya devam şeklinde olacak.

Ülkemizde ve dünyada Kadınlar ve Kadın Hakları, Adalet arayışları, Hukuksal Süreçler, yasaların yeniden yapılandırılması konularıyla ilgili alevli tartışmalarını, belli isyanların, toplu gösterilerin artacağını göreceğiz.

Bireysel olarak kadın erkek çatışmalarının artabileceğini, kadınların birtakım konularda (aile, çocuk, sevdikleri uğruna) fedakarlık yapmak durumunda kalabileceklerini söyleyebilirim.

İş anlamında bazı ortaklıkları sonlandırma ya da yeni ortaklıklar kurmaya yönelebiliriz. Bunlarla ilgili kararlar alabiliriz. Çocuklarla ilgili konularda kendiniz yeni kararlar alabilirsiniz. Eğitim sistemi olduğu gibi devam edecek görünüyor. Sağlıklarına dikkat edin, biraz onlarda var bu Dolunayın içinde çünkü.

Venüs aynı zamanda ekonomiyi de yönetir. Ve bu Dolunayda bulunduğu (oldukça sıkıştırılmış, ezilmiş) konum itibariyle bireysel, toplumsal ve dünya olarak epey bir kayıpların olacağını görüyoruz.

Ülkeler arası diplomatik krizlerin bir üst seviyeye çıkması, askeri alanda hareketlenmeler olacaktır. Bireysel hayatlarımızda da ilişkilerimiz adına denge kuralım derken dengemizi kaybedebiliriz. Bu nedenle Koçtaki Güneşin ateşine kapılmadan Terazideki "Ay"ın sakinliğiyle düşünmeye ve hareket etmeye gayret edin.

Dolunay saati esnasında Yükselen Akrepte olacak. Akrep krizlerin burcudur. Sessiz bir şekilde her türlü kaosu yönetmeyi ve çözmeyi bilir. Gizleri, gizlilikleri, dedektiflikleri, soruşturmaları yönetir. Kuşkucudur. Kolay inanmaz, güvenmez. Fakat inandıklarını da sonuna kadar inatla savunur. Görünmeyeni ortaya çıkarır. Arkanızdan yapılan gizli saklı işlerin ortaya çıktığını göreceksiniz. Ayrıca Dönüşümdür Akrep burcu. Dönüşür ve dönüştürür. Küllerinden yeniden doğmaktır. Yani yaşanacak bu olaylarda hem bireysel hem toplumsal anlamda yeniden doğuşların yani dönüşümlerin olacağını göreceğiz uzun vadede.

Kazalar, sakarlıklar, baş ağrıları, migrenler, böbrekler, bel bölgesi rahatsızlıkları, hormonal düzensizlikler ve üreme organları rahatsızlıkları olabilir. Yiyecek/içeceklerden ve gazlardan, kimyasallardan zehirlenmeler olabilir. Dikkat edin.


Sevgiyle kalın.

AstroKedi Dilâra
 
terazi12 (1).png

Yükselen Burcunuza göre ;

*KOÇ BURCU*

Burcunuz üzerinde yoğun gezegen etkileşimleri mevcut.Ateş elementinin baskın olacağı süreç ,her an hareket etmeye hazır olan sizleri ,ilişkilerinizde gerginliğin dozunu arttıyor.Varolan ,ilerlemeyen beraberliklerinizi sonlandırma kararı alırken ,ilişkinize emek vermiş partneriniz ile de beraberliğiniz farklı bir boyut kazanabilir.Hukuksal konularda,iş dünyasında ortaklı işlerinizde beklediğiniz konular sonuçlanabilir.Varolan iş yerinizden ,ani bir kararla ayrılabilir veya sektör değişimine gidebilirsiniz.Sağlık konusunda baş bölgenizde ki uzuvlar hassaslaşabilir.Migreni ,vertigosu olanların rahatsızlığı tetiklenirken ,kulak ,burun hassasiyet kazanabilir.

*BOĞA BURCU*

Gündeminiz oldukça hareketli olacak.Sağlığınızın önemli olacağı ,günlük rutinlerinize ekstra zaman harcamak zorunda olacağınız bir süreç sizleri bekliyor.İş yaşamınızın aktifleşeceği ,ekstra fazladan iş ve verilen sorumluluklar ,psikolojik durumunuzu olumsuz etkileyen kaygılarınızın yarattığı uyku sorunlarına çözüm arayacağınız,alternatif tıbbın seçeneklerinden faydalanmanın ve fiziksel aktivitelerin sizi rahatlatacağını unutmayın.Ev veya ofis içi değişime girmek isteyeceğiniz ,dekarosyon ,tadilat veya tamiratla ilgili ,sanatsal ve zanaatın birleşeceği ,başlangıç için atılan adımlardan olumlu sonuçlar yakalamanız mümkün.Boğaz bölgenizin hassas olacağı ,bademcik trioid dışında ,fazla yemek yeme ihtiyacınız da artabilir.

*İKİZLER BURCU *

Sosyal çevrenizin hareketleneceği ,yetenekleriniz ve yaptığınız işle alakalı ,sosyal medya ,internet ortamından ,eğitim ve seminerlerinizin ilgi kazanacağı bir dönem.Kalbi boş olanların ,sosyal mecraa ortamından yeni tanışmalar ve karşılaşmaları gösterirken , aşk hayatınız hareketlenecek.Beraberliği olanların ,seçimlerinin doğrumu,yanlış mı olduğunu fark edecekleri ,yeni bir karara doğru atacakları adımı göstermekte.Sağlık olarak akciğer ve alerjilere karşı hassas olabilirsiniz.

*YENGEÇ BURCU*

Ev aile içi dinamiklerinizin artacağı ,eşler arasında sorunların ,ilişkiye dair alacağı nihai kararlar kurtarılamayacak beraberliklerde sonlanmaları beraberinde getirecek.Mevcut düzenlerini bozmak istemeyen çiftler ,yuvaları ile ilgili dekorasyon ve yenilenme tercih ederken ,yaşam koşulları değişenlerin taşınma ve yer değişiklikleri gündeme gelecek.Bir kısım çiftimizin bebekleri dünyaya merhaba derken , bir kısım çiftimizin ailesine yeni bir bireyin gelişinin haberi ile mutluluk yaşayabilirler.Sağlık olarak ,rahim ,yumurtalıklar ve sindirim sistemi ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz.

*ASLAN BURCU*

Koç Burcundaki gezegen dizilimleri Terazi Burcundaki Dolunay ile birlikte ,yükselen Aslanlar podyumun yeni yüzü olacaklar.Gündeminizin çok hareketleneceği ,kendinize daha çok zaman ayırmak isteyeceğiniz bir dolunay olacak.Yeni Ay da başlatmış olduğunuz enerjiler görünür olurken ,sosyal hayatınız renklenmeye başlıyor.Çevrenize karşı görünür olacağınız ,iş dünyasında aktif olanların kazançlarını arttıracakları ,kısa ve uzun seyahat programlarınızın gerçekleşeceği , hareketli bir zaman.Eğitim dünyasının içinde iseniz ,yeni eğitim ve seminerlerinizde başarı grafiğiniz artarken ,bürokrasi gerektiren ,hukuksal işlerinizin kolaylıkla ilerlediğini görmeniz mümkün.Ülke ve şehir değişikliği düşünen Aslanlar son eksiklikleride gözden geçireceklerdir.Sağlık olarak tansiyona bağlı rahatsızlıklar ve kalp ritminde düzensizlikler gözlenebilir.

*BAŞAK BURCU*

Gündeminiz maddi konular ,ticari hayatınız ,kariyeriniz üzerinde parasal gündemi işaret etmekte.Alım Satım üzerine yapılan işiniz var ise ,bir satışı gerçekleştirebilir ,hemen akabinde yüklü bir harcamanın altına girebilirsiniz .Harcama ihtiyacınızın artacağı Dolunay ın etkileri ile bütçenizde açık verme olasılığınız yüksek.Kendinizi içsel olarak ta sorgulayacağınız bu süre zarfında ,kendi değer duygunuzu tartabilir ben ve diğerleri üzerinde ,size sizi özel hissettirenleri irdeleyebilirsiniz.Uzun süredir sektöründe para kazanamayanlar ,başka yeteneklerini keşfederek bunu değerlendirme yoluna gidebilirler.Sağlık olarak zihinsel kaygı ve stresten kaynaklı bağırsak ve imnün sisteminiz zayıflayabilir.

*TERAZİ BURCU*

Burcunuz üzerinde olacak olan dolunay ile yaşamınız ,fiziksel görünümünüz ,ilişkileriniz dahil belirsizlik ,netsizlik kazanan tüm yapılar hayatınızda büyük değişimlere yol açabilir. Yapacağınız tüm değişimler ile birlikte siz bile kendinizi şaşırtabilirsiniz.İlişkileriniz ve iş birlikçileriniz ile uzun süredir askıya alınmış kararlarınızı uygulamaya geçirebilirsiniz.Sağlıksal olarak böbrek ve mideyi yoracak gıdalardan bilhassa ülseri olanlar dikkat etsin ,su tüketimine ağırlık veriniz.

*AKREP BURCU*

Sessizlik ,yalnız kalma ihtiyacınız ,ruhsal iç dünyanız ,fiziki dünyadan mümkün mertebe kaçmak isteyeceğiniz bilinçli bir eylem içinde olacaksınız.Sezgilerinizin artacağı ,psişik yeteneklerinizin farkına varacağınız ,ibadet gibi ,manevi çalışmalarınızı arttıracağınız bir dönem.Sizden gizlenen ,hem kendi iç dünyanızda hem dışınızda ,kontrolünüz dışında birçok kavram görünür olacaktır. Uzun süredir ertelediğiniz kadınsanız jinekoloğa ,erkekseniz bir üroloğa tıbbi kontrollerinizi yaptırabilirsiniz.Maddi konularda ,ekstra masraflarınız artabilir.Sağlık olarak ,üreme organları ve boşaltım sistemi hassaslaşabilir.Kronik sistitler tetiklenebilir.

*YAY BURCU*

İşinizde kariyerinizde ,mesleğiniz ile ilgili diğerleri tarafından fark edileceğiniz ,gözlerin sizin üzerinizde olacağı bir zaman.Buna paralel sosyal çevreniz hareketleneceği gibi ilişkilerinizde zenginleşebilir ,yakın arkadaşlardan gelecek destek ve yardımlar ile neşe ve keyif veren birliktelikler sizleri beklemekte.İdeallerinizi farklı bakış açılarına sahip kişilerle organize olurken ,iş birliği içinde projelerinizi onlarla hayata geçirebilirsiniz.Geri gelmemiş borçlarınızı bu süre zarfında tahsil edebilirsiniz.Sağlık olarak ,özellikle ilaç alımına bağlı alerji ,mevsimsel rinit,deri alerjileri tetik alabilir.

*OĞLAK BURCU *

Kariyerinizde ,tanınırlık olma adına medya ve reklam içeren tüm görsel yapılarda başlattığınız yenilikler görünür olacaktır.Çok çalıştım ve başardım diyeceğiniz bir zaman. Mevcut ticari sektörünüzü korurken ,bu alanda yeni bir branşın proje girişimini hareketlendirebilir,çalışıyorsanız sektör ve iş değişikliğine gidebilirsiniz.Evliliğinizde , ilişkinizde, aile büyüklerinizden ortak bir karar için yardım ve destek alabilirsiniz.Sağlık olarak eklem ve omurga dışında diş ile ilgili gündem belirebilir.

*KOVA BURCU *

Hukuksal konular , yurtdışı ve yüksek öğrenim akademik yapılarla ilgili gelişmeler sonuca bağlanabilir.Özel veya kurumsal sektör içinde yer alanların ,görev ve yer değişiklikleri gerçekleşirken ,bu kararı onaylamıyorsanız ,üslerinize fikirlerinizi beyan edebilir ve haklı gerekçe sunabilirsiniz.Yazılı veya görsel medya sektöründe yer alan , ticareti büyük olanların ,yeni iş projelerinde ,yeni ortaklıkları ile sözleşme imzalayabilecekleri ,kazancı yüksek bir girişi başlatabilirler.Bir kısım yükselen kova ların para kazanma şekli el değiştirecektir.Damar ve dolaşım rahatsızlıkları ,romatizma ,siyatik gibi ayaklarla ilgili bilhassa sızılar oluşabilir.

*BALIK BURCU *

Miras ,sigorta ,banka ve krediler ile ilgili bir borcunuzu kapamaya yönelik fırsatlar yakalayabilirsiniz.Borçlarınızı kapatmak ,varolan ekonomik krizleriniz için beklenmedik parasal destek bulabilirsiniz.Eşinizin gelirleri dahil parasal konularla ilgili bütçe planlamasına gidebilirsiniz.Maddi konular ile ilgili bireysel hareketten ziyade ,ortak mallarla ilgili işbirliği içinde olacaksınız.Ruhsal ve iç dünyanızda karışıklık ,duygusal olarak zihinsel dalgalanmalara neden olacaktır.Unutkanlığınızın arttığı bu süreç ,bir eşyanızı kaybetmenize neden olabilir.Sağlık olarak yoğun uyku hali içinde ,manikdepresif tetiklenirken ,alkol vb maddelerle ilgili alımda aşırı alım rahatsız edici boyuta taşabilir.



SEMRA ÜRE
 
KOÇ BURÇLARI VE YÜKSELEN KOÇ

28 Mart Pazar günü Terazi burcunda bir Dolunay meydana gelecek. İlişkilerinle ilgili konulara odaklanacağın bir Dolunay seni bekliyor. İkili ilişkilerinde önemli kararlar alabilirsin.

BOĞA BURÇLARI VE YÜKSELEN BOĞA

Çalışmalarınla ilgili konularda önemli tamamlanmaların ve işlerinin daha görünür hale geleceği Terazi burcundaki Dolunay Pazar günü meydana geliyor olacak.

İKİZLER BURÇLARI VE YÜKSELEN İKİZLER

Terazi dolunayı çocuklarınla ilgili konularda önemli kararlar alman açısından önem kazanıyor olacak. Daha önceden başlatılmış olan işlerin şimdi tamamlanabilir.

YENGEÇ BURÇLARI VE YÜKSELEN YENGEÇ

Evinle ilgili konuların öne çıkıyor olacağı Terazi dolunayı cumartesi günü meydana gelecek. Evin ve yaşadığın alanla ilgili konularda önemli düzenlemeler yapman gerekebilir.

ASLAN BURÇLARI VE YÜKSELEN ASLAN

Yakın çevren ve kardeşlerinle ilgili konuları etkileyecek olan bir dolunay bugün saat 08.22'de meydana geliyor olacak. Onların özel hayatlarında önemli bir konu tamamına erebilir.

BAŞAK BURÇLARI VE YÜKSELEN BAŞAK

Terazi dolunayı ile birlikte ne zamandır beklediğin bir para sonunda gelebilir. Ödemelerinle ilgili konularda olumlu gelişmeler var.

TERAZİ BURÇLARI VE YÜKSELEN TERAZİ

28 Mart Pazar günü senin burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bireysel konularında önemli kararlar alman söz konusu olabilir. Daha görünür olmaya başlayacağın bir dönemdesin. İlişkilerindeki daha önceden başlayan işlerin bireysel hayatına etkisini göstermeye başlayacak.

AKREP BURÇLARI VE YÜKSELEN AKREP

Terazi burcunda meydana gelecek olan Dolunay arkandan dönen işleri ortaya çıkartabilir. Parasal kazanımlarındaki gelişmeler Dolunay'ın seni zorlayan etkilerini daha hafif atlatmana yardımcı olacak.

YAY BURÇLARI VE YÜKSELEN YAY

Terazi burcunun 8 derecesinde gerçekleşecek olan Dolunay arkadaşlarının hayatındaki birtakım durumların daha görünür olmasına sebep olabilir. Sosyal çevren ile ilgili daha fazla uyum sağlaman gereken gelişmeler olabilir.

OĞLAK BURÇLARI VE YÜKSELEN OĞLAK

Terazi burcundaki Dolunay kariyer hayatında artık bir şeylerin daha görünür hale gelmesine sebep olabilir. Arkandan çevrilen işler sen farkına varmadan kariyerine destek veriyor.

KOVA BURÇLARI VE YÜKSELEN KOVA

Dolunay yurtdışı, yabancılarla olan işlerinin artık tamamlanmasını sağlayabilir. Arkadaş çevrenle bir ticaret işine gireceksen daha fazla uyum sağlaman gerekebilir.

BALIK BURÇLARI VE YÜKSELEN BALIKLAR

Ortak paylaşımlarınla ilgili konularda dikkatli olmalısın. Kariyerindeki sürpriz gelişmeler büyük bir borcunu ödemene destek verebilir.



Ceylin Çelebi
 
X