canım bence öncelikle doktoruna danış... bildiğim kadarıyla sürekli oturmak iyi değilmiş,arada bir ayağa kalkıp yrümek gerekiyormuş... sen en güzeli doktorunla konuş a.s
canım bende doktorumdan izin alıp 12 saatlik yola gittim ama ayaklarım inanılmaz şişti yolculukta hemen oradaki doktora gittim doktor yolculuk yapmasan daha iyi olurdu ama yapmışsın dedi...evime geleli 2 hafta olmasına ragmen ayaklarım hala tam inmedi,ben gittiğime çok pişman oldum...yine de sen bilirsin...
canım biz bundan 1,5 ay önce falan tatile çıkıcaktık, otobüs biletlerini falan ayırttık didime gidicektik. dedim gitmeden bi arıyım doktorumu, buna izin veremem dedi biz şok olduk. 11 saatlik yoldu ama doktor uzun süre hareketsiz kalmanın iyi olmadığını ve sarsıntıların dığum kasılmalarını tetikleyebileceğini böyle bi riski göze alamıycağımızı söyledi. tabi bizde o an vazgeçtik. bebeğimi asla riske atmam o benim herşeyim. şimdi diyorumda iyiki aramışım ya bişi olsaydı yolda ? kendimi asla affetmezdim. seneye kızımla birlikte gideriz bizde napalım :))
28 haftadan sonra uzun yolculuklara pek izin wermiyolar..heleki 20 saatlik yoldan bahsediyosun..doktoruna danışmadan bişiy yapma sakın..ama gitmesen daha ii bence çok uzun şçünkü
Canım, ben geçen hafta ist.gittim 4 saatlik yoldu ama ayaklarım felaket şişti.Şimdi 30.haftanınn içindeyim bende aynı şekilde 20 saatlik yola gidebilirdim ama eşim ve ben göze alamadık.Ne olur ne olmaz diye sen yinede dr.sor.Benim dr.istanbula gittiğimi öğrenince iyi yapmışsın dedi gezmek iyidir dedi ama 20 saati sormadım...
doktorun erken doğum riski görmüyorsa problem yok.ama eğer kendi aracınızla değilde otobüsle gidersen o zaman çok sıkıntı yaşarsın canım...o yüzden tavsiye etmem....ben 30 haftalıkken 2 saatlik yola bile dayanamıyodum....hemen kalçama ağrılar giriyordu ve ayaklarım çok şişiyodu......
Ben bi yerdebu konuyla ilgili bi program izlemiştim.
Orada ki dr. eğer kendi arabanızsa 2 saatte bir 15 dklık yürüyüşler yaparak gidebilirsiniz diyordu, ama eğer otobüsle gidecekseniz zor olur demişti, kaldı ki 20 saatten bahsediyoruz.
Ben bi yerdebu konuyla ilgili bi program izlemiştim.
Orada ki dr. eğer kendi arabanızsa 2 saatte bir 15 dklık yürüyüşler yaparak gidebilirsiniz diyordu, ama eğer otobüsle gidecekseniz zor olur demişti, kaldı ki 20 saatten bahsediyoruz.
son 3 ay yolculugun yasak oldugunu biliyorum ben. hatta ben 5 bucuk aylik hamile iken ucakla yolculuk yaptim hostesden bilet satan memura kadar kac ayliksin die sordular bundan sonra yasak dediler. ille gitmen gerekiyorsa doktorunun muayene ettikden sonra izin kagidi yazmasi gerekior cunku bu kagidi gostermeden yolculuk yapmana izin verilmiyor