Doğuma Hazırlık 29 haftalık hamişler bebişler için neler hazırladınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

PITRCIK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
46
0
86
İzmir
29 haftalık hemişim ama ne alcağımı nerden başlıcamı şaşırdım paylaşmak isteyenler fikir alışverişinde bulunalım.

cnm önce kendi hastane ihtiyaçlarını al gecelik falan.
bebiş için tulum tavsiye ederim üstü başı açılmadan giydirebilirsin.veya şu hastane çıkış setleri var onlardan iki tane alsan yeter.zaten hepsi büyük geliyo önce.mutlaka penye battaniye ,penye yelek tavsiye ederim çok kullanışlı oluyo.örgülerden daha iyi oluyo.
bebişin bezini şampuanını falan al.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
inşallah sağlıcakla kavuşursun bebeğine:)

Canım benim 19 haftam bitmek üzere ben bebek arabası ve oto koltuğunu, biberon steril aletini, emzik ve biberonlarını, ateş ölçer, yan yatış yastığı, önlükler, çoraplar, iç bodyler, hastane çıkışları, çıt çıtlı tulumlar, elbiseler, ayakkabı patikler, biberon termosunu aldım şimdide titreşimli ana kucağu ve banyosunu almayı planlıyorum tabi uyku seti var. Al al bitmiyo : )

canım benimde 29 haftam bitti sana tavsiyem hiç bişe almadıysan ilk önce bebeğin kıyafetlerinden basla çıtçıtlı patikli tulumlar,çıtçıtlı uzun kollu badiler,patikli tek altlar en kullanışlı olanlar.malum ilk doğduğunda 2 kat giydirilecekleri için bunlardan 4-5 er tane aldım ben bide fazla abartmadım çünkü hediye de çok gelicek.2 tane hastane çıkışı al.zaten penye battaniyesi takımın içinde var.en az 1 tane kalın battaniye lazım.ilk aylar için 1 cam biberon 150 ml ve 1 emzik aldım.şampuan ve bez aldım.bunları son ayda alabilirsin.kendim için ise pijama taımı önden düğmeli emzirme atleti,göğüs pedi,hasta bezi gibi ihtiyaçları son 1 ay kala alıcam.beşikde ozaman alınacak.
yavaş yavaş temin etmeni öneririm.bunların dışındaki ihtiyaçlar bebek doğduktan sonrada temin edilebilir.ona göre ayarlarsın umarım yardımcı olabilmişimdir

Bende ufak tefek bişeyler aldım ama tabiki hepinizin çok faydası oldu bunları not alıyorum çünkü insan bir yandan doğum heyecanı bir yandan alışveriş telaşı bir çok şey unutulabiliyor son ayda .ben de önümüzdeki hafta beşik falan bakmaya gidicem çok heycanlı allah hepimize sorunsuz bebişlerimize kavuşmak nasip etsin.. Bu arada karabiberim senin bebişin kilosu nasıl ben de 29 haftayı bitiriyorum pazartesi de.

canım cuma günü yani 26sında dr gittim bebeğim 29+3 de 1450 gr dı boyuda 40 cm seninle aynıyız.senin bebişin kızmı erkekmi.benim doğum tarihim 10 mart olarak gözüküyo bakalım şimdilik herşey normal dr normal doğum dedi bebeğmde doğum pozisyonu almış ben hernekadar biraz korksamda galiba normali denicez hayırlısı..sen biliyomusun kilosunu.:CüvCüv:

merhaba bende 28-6 haftalığım bir çok şeyini ilk önce hastane lazım olacakları aldım daha sonra yavas yavas eksikleri tamamlamaya çalıştım ama eksik bitmiyor bir türlü.ağız mendili gerekli oluyormuş ondan bolca al.benim aklıma takılan bi soru var kendimize hastane için gecelik ve pijama takımı birer takım mi alıcaz

merhaba.ben de 29 haftalik hamileyim ve gecen hafta butun alisverislerimiz yaptik.bebegimin bir eksigi kalmadi.kiyafet,arabasi vs...biz de ciktigimizda ne alacagimizi bilemedik ama zaten yardimci oluyorlar magazadakiler.bebek odamizin da siparisini verdik nasipse 30unda elimizde.bir tek hastane cantam hazir degil.onu da kotu hava kosullari yuzunden carsiya cikamadik hazirlayamadik:)

ben sizden birazcık ilerdeyim 32+5 haftalığım ama okurken cevap yazayım dedim. ağız mendili için en sağlıklı olanın mermerşahi kumaştan olanıymış. metre işi satılıyo kesip kenarlarını yapınca oluyo. hastane için 2 takım alman daha ideal ama gecelik olması daha uygun çünkü sezeryan/normal iki ihtimali de düşünmek lazım diyorum

canım ben 30. haftadan sonraya birşey bırakmam niyetinde değilim hareket kapasitem kısıtlanmadan herşeyi hazır edeceğim bir tek banyo malzemelerimiz eksik onları da aldık mı tastamam vesselam:))))

Tatlım hakkaten büyük mağazalara gittiğinde tecrübeli satıcılar yardımcı oluyorlar zaten. (Benim kardeşim doktor onun tavsiyelerini dinledim ben. Biberonu gazı önlediğinden Dr. Brown almamı, ateşölçeri de makattan ölçen almamı söyledi.) İnternet sitelerinde de listeler var ya ben onlarda bakarak tamamladım sayılır ama al al eksik bitmiyo hakkaten

Canim bende 29 haftalik hamileyim. ben iki aylikken basladim bisiler almaya ama uzun arastirmlarim sayasinde neyin lazim olduguna karar verdim sana da yardimci olmak isterim. oncelikle iki takim ic zibinlikli takim al ama unutma dogar dogmaz giyecegi takim cok da kaliteli pahali olmasin cunku ilacla temizledikleri icin leke kaliyor camasirda cikmiyor beni uyardilarda :) iki takim goturmen yeterli bi tane de hastane cikisi icin. bi adet kundaklamak icin bez battaniye bi tane de normal battaniye gotur bebek battaniyesi hatta hastane cikisi battanyieler satilio citcitli icine koyuyuosun bebegi onlardan edin. bez mutlaka tabiki ve eve gelince yikanacagi icin sampuan vucut losyonu ve bebek yagini unutma tabiki yikama kuvetinide. kiyafet icinde en cok alttan citcitli badiler ve tulumlar rahat oluyor. bi tane cam biberon ve emzik bunlar yeterli. kendin icinde bi adet sabahlikli gecelik ama penye olanlardan spor olanlardan. ve yedek esofman ve kilot gotur :)

canım ben 28 haftada başlamıştım bebeğe hastane çıkışı ayrı tulum çıtçıtlı bady bebek bezi alt silme mendili kendime 31.haftada başladım gecelik pijama emzirme sütyeni emzirme atleti port bebesini aldım dünde beşiğimiz geldi :)

ben daha hiçbir şey almadım ama annem biraz hazırlık yaptı sağolsun.. yün hırka yelek ördü, ama tabi onları ilk zamanlarda kullanamıycam.. beşik işini annem üstlendi.. (bizim geleneklerde beşiği anne tarafı alıyo da..) :) kurban bayramından sonra da ben ufak ufak başşlarım diyorum.. hem 15 kasımda izne ayrılıyorum.. rahat rahat alırım.. neler almam gerektiğine de sağolsun burdaki arkadaşların tavsiyeleriyle karar vericem artık..

Biz kızımın giydiklerini çıkarıp yikamakla başladık ise:)2.cocuguma hamileyim:)bir iki takım alırım o kadar heralde..birde beşik ayarladım odasına koydum o kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…