• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2dış gebelik sonrası tüp bebek

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
merhaba,

ben yaklaşık altı yıldır bebek istiyorum. 2 tane dış gebeliğim var. 2.sinin üzerinden 3 yıl geçti. çeşitli sebeplerle tedaviye gidemedim. dün istanbul bahçelievler medical park'ta Jane hanıma gittim. hsg istedi. ve hemen tüp bebeğe başlayalım bence aşılamayla vakit kaybetmeyelim dedi.
ben ikinci dış gebelikten sonra hsg çektirmiştim ve herşey normaldi. doktor şansına iki dış gebelik olmuş bi problem yok dedi. benim bütün hormon testlerim ve eşimin spermiyogramı da normal bu arada.

sormak istediğim şu: hsg dışında, neden dış gebelik olduğuna dair bir tanı ve sonrasında tedavi yöntemi var mıdır? laparaskopi ile bişeyler yapılıyor gibi hatırlıyorum ama ne olduğunu tam hatırlayamadım. öyle bir şey bilen var mı?

eğer bir sorun varsa tanı ve tedavi olmadan tüp bebeğe başlamak ve hüsran yaşamak istemiyorum. yardımcı olabilecek olan varsa çok makbule geçer gerçekten.

Cnm hsg filminde tüpün durumu anlaşılır eğer tüpte sorun varsa laporoskopi yapılarak ya tüp alınır yada açılacak durumdaysa açılır ne yazıkki başka teşhisi yok cnm bu durumun geçmiş olsun

BEN 3 DIŞ GEBELİK SONRASINDA TÜP BEBEKLE KAVUŞTUM EVLADIMA BENİMDE TÜPLERİMDE BİŞEY GÖZÜKMÜYORDU

peki ekstra bir tedavi gerekti mi? tüp bebek tedavisi dışında yani. neden dış gebelik oluştuğuna dair birşey söyledi mi doktor?
umut oldun bana çok teşekkürler :)

BEN 3 DIŞ GEBELİK SONRASINDA TÜP BEBEKLE KAVUŞTUM EVLADIMA BENİMDE TÜPLERİMDE BİŞEY GÖZÜKMÜYORDU

bir de ilk tüp bebek denemesinde tuttu mu acaba?
benim tüp bebekle dış gebelik geçiren iki tane arkadaşım var ve çok korkuyorum yine aynı şey olacak diye...

peki ekstra bir tedavi gerekti mi? tüp bebek tedavisi dışında yani. neden dış gebelik oluştuğuna dair birşey söyledi mi doktor?
umut oldun bana çok teşekkürler :)

bir de ilk tüp bebek denemesinde tuttu mu acaba?
benim tüp bebekle dış gebelik geçiren iki tane arkadaşım var ve çok korkuyorum yine aynı şey olacak diye...
öncelikle çok zor bişey dış gebelik benim normal yolla 8 gebeliğim oldu 3 ü dış gebelik 1 i dış gebelik olabilir diğerleri kimyasal oldu en son tüp bebeğe karar verdik dış gebelik olduğu için ayrıca bir tedavi görmedim
direk tüp bebek tedavisi ilk transfer tutmadı 2. transferde kimyasal oldu 3. transferde ikiz tuttu ve biri 10. haftada kalbi durdu biri doğdu çok şükür 5,5 aylık oldu bile

öncelikle çok zor bişey dış gebelik benim normal yolla 8 gebeliğim oldu 3 ü dış gebelik 1 i dış gebelik olabilir diğerleri kimyasal oldu en son tüp bebeğe karar verdik dış gebelik olduğu için ayrıca bir tedavi görmedim
direk tüp bebek tedavisi ilk transfer tutmadı 2. transferde kimyasal oldu 3. transferde ikiz tuttu ve biri 10. haftada kalbi durdu biri doğdu çok şükür 5,5 aylık oldu bile

Maşaallah Allah size bağışlasın yavrunuzu. Darısı bize inşaallah :) çok teşekkürler cvp için.
Doktor size bir açıklama yaptı mı neden dış gebelik oluşuyor diye. Benimki şansına Dedi. Bir açıklama olmayınca da pek güvenemiyorum

Maşaallah Allah size bağışlasın yavrunuzu. Darısı bize inşaallah :) çok teşekkürler cvp için.
Doktor size bir açıklama yaptı mı neden dış gebelik oluşuyor diye. Benimki şansına Dedi. Bir açıklama olmayınca da pek güvenemiyorum
AMİN SAĞOL

BUNUN BİR AÇIKLAMASI YOK İSTE DÖLLENDİKTEN SONRA TÜPLERDE BAŞINA NE GELİYORSA İLERLEYEMİYOR İŞTE İLLAKİ BİR SIKINTI VAR AMA KİMSE ŞUNDAN DEMEDİ İKİ TÜPÜMDE AÇIKTI ALLAHTAN ERKEN ANLADIĞIM İÇİN HEMEN HASTANEYE YATIP İĞNEYLE DÜŞÜRÜYORDUK BİRDE KÜRTAJ YAPIYORLARDI

Merhaba kızlar bende 3 dış gebelik geçirdim HSG filmimde herşey normal çıktı nereye gittiysem de dış gebelik geçirme ihtimalin çok yüksek dendi sonra Ankara da tüp bebek tedavisi oldum 5. gün embriyosuydu doktor çok umutluydu ama tutmadı bu ay 2. tüp bebek tedavimi oldum 3. gün embriyosuydu doktor %50 tutabilir dedi ama geçen hafta pozitif sonucumu aldım sevinmeye okadar çok korkuyorum ki hevesim kursağımda kalmasından korkuyorum 3 defa kan sonucunu tekrarladı kan değerlerim güzel ilerledi geçen cumartesi ultrasyonda yerleştiği yer göründü ama halen korkuyorum inş normal gebeliktir bu cuma yine ultrasyona gidicem inş herşey güzel olur ...

Kızlar belki birilerine umut olur diye yazıyorum şükürler olsun kese göründü inşallah her şey güzel devam eder yaşadıklarımız çok zor evet ama umudunuzu hiç ama hiç kaybetmeyin sadece inanın...

Kızlar belki birilerine umut olur diye yazıyorum şükürler olsun kese göründü inşallah her şey güzel devam eder yaşadıklarımız çok zor evet ama umudunuzu hiç ama hiç kaybetmeyin sadece inanın...
Cok sevındım canım.
Bende 2 hafta önce 7haftalık gelişimi durdugu için kürtaj oldum. 2.deneme öncesı tum tetkıklerımı yaptırıp öyle dusunuyorum.
Dilerım saglıklı bır genelik gecırırsın sıra kalp atısında:) guzel haberlerını paylas mutlka

Back
X