2kilo doğan bebeğim ve bakımı

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
merhaba arkadaslar. benım bebeğim 2 kg 100gr dogdu. 27günlükken 2 900a ulastı. ama buara cokmızmız cok aglıyor kusuyor ve mememi cok acıksada almıyor. herseyı yapıyorum kontorlleri altına bakıyorm yıkıyorum fln ama neden bukadar mutsuzz. bazen diyorum haftasını tamamlamadan dogdugundanmı?

Birde bazen sütüm cok geliyor yetişemeyince sinirlenip almıyor birdaha bunu engelleyecek bir yol varmı kızlar lütfen yardımcı olun bana

Bebeğiniz ne kadar erken doğdu?
Gününü doldurunca toparlanmaya başlar, doktor kontrollerinde herşey normal, sorun yok deniyorsa korkmayın, bebeğinizin zamanla uyku, gece gündüz kavramı, beslenme düzeni rayına girer, kimi bebekler çok kusar, bir sağlık sorunu olmadıkça kusmasından korkmayın, gaz sancısı çekiyorda olabilir, gaz sanıcısı huzursuzluk, ağlama ve kusma yapabilir.
Emzirirken hava yutmamasına ve emzirme sonrası gazını tam olarak çıkartmasına özen gösterin.

Güle güle sağlıkla büyütün İnşaallah

kilo alimi iyi, ayda 1 kg almi$ nerdeyse ma$allah :)
dr kontrolu tamam diyorsun hastada deildir buyuk ihtimalle

geriye bi tek gaz kaliyor mallesef

gazi oldugunda huzursuz olur, kusar, genirir, altdan yellenme çok olur
sen gazini çiakrttigin halde agliyorsa yetmemi$ demekdir bi daha çiakrmalisin..

Sütünde bi problem olabilir mi acaba? Çok tecrübeli değilim ama bir yakınımızda olmuştu öyle o geldi aklıma. Bebiş meme almak istemiyordu sürekli ağlıyodu fln dr sütünü istemiyor demiş. Mamaya geçtiler düzeldi çocuk..

tatlim sutun yetersizmi geliyor acaba benimde ilk kizim surekli yapisik gibiydi cocuk ihhhh demeye kv ver cocuga sut manyak birsey olmustum tecrubemde yokdu kizim 3 kilo dogdu sutum yok diyordum cok bilmis kv emzir diye yiyip bitiriyordu beni bebegim hep huzursuzdu neyse kontrola goturduk hemsire bir firca atti bebek acayip kilo vermis hatta kple gitmisdik artik hemsireye dedim boyle boyle kizcagiz sagolsun dur ben konusayim dedi amca bebegi oldureceksiniz sutu yok annenin hemen mamaya baslayin diye bir verdik yavruma oldu zannettim kesintisiz uyudu butun gece hic uyumayan surekli aglayan bebekallah bagislasin bebegini 2. bebekdede artik tecrubeliydi sipam 4 kilo dogmustu dr dalga gecmisti hatta gununde dogsa universite yollardik diye ama erken dogdugu icin beyefendi bir seyi gelismemis dr oyle soylemisti unuttum simdi neyi oldugunu allahim kabusdu surekli aglardi bayginlik gecirecek sekilde gece gunduz arkadasimin annesi allah razi olsun halimi gordu 2 saatligine bakti kadin bayginlik gecirmis 2 saatte onun aglamasindan o derece 3 yasina kadar devam etti simdi cok yaramaz degil normal erkek cocuk yaramazliklari var sipada anasina cok cktirdigi icin midir nedir bensiz 1 saat durmaz opmedn yatmaz ayaklarima kadar masaj yapar3. numarada tam bir melek gibiydi hic sorunsuz bebekdi bu sipalarin mukafatiydi sanirsamsende anlatirsin annesi bebeginin yaramazliklarini buyunce hepsi geciyor merak etme sadece tatliliklari kaliyor bize

sutun asiriysa veya hizliysa makineyle sagma, bebegi emzirmeden once elinle temiz bir kaba cok az sagabilirsin, bebegini gogusten yuksek mesafeye koy, mumkunse yatarak bebegi uzerine alarak emZir, sut cok fiskirdiginda durana kadar havluyla bekleyebilirsin, zamanla bebegin hiza memen de bebegin emisine alisacak, sabirli ol ve emzirmeye devam et, rahat edeceksin

oncelikle gule gule buyut bebegini dr gelisiminde bir problem yok diyorsa sorun yoktur zaten gaz huzursuz ediyordur buyuk ihtimalle birde sutunuz cok hizli geliyorsa once biraz sagin sonra emzirmeye baslayin yada donem donem sut durumu cevresel faktorlerden etkileniyor az geldigi zamanlarda yine biraz sagip sutu getirdikten sonra emzirmeye baslayin kucuk bebekler cabuk yorulur

Korkma canım hiçbir şey olmaz bak kendimden örnek vereyim sana ben tam gününde doğmuşum ama ne yazıkki parmak bebek gibiymişim 1 kg anca doktorlar bu bebek kesin ölür demişler hastahanelerde yatmışım götürmedikleri doktor kalmamış ama bir mucize olarak yaşama tutunmuşum annem hamileliginde hiçbir şeyini eksik etmemiş ama ben yinede zayıf doğmuşum bütün eş dost,akraba konu komşu benden ümidi kesmişler ama öldürmeyen Allah öldürmez,süt konusuna gelince annemin sütü problemli imiş sütü tuzluymuş hiçbir zaman emmemişim aynı şekilde kardeşim zamanında da sütü tuzluymuş oda emmemiş doktor tuzlu sütü hiç kimse içmez el kadAR bebek nasıl kullansın demiş ve mecburiyetten mama ile büyütmüş yine bir tanıdıgın sütü de eksiymiş bazen bu tür olaylar olabiliyor.

canım benim kızımda 2.120 gr doğdu kayınvalidemin dırdırı yüznden 1.5 aylıkken sütüm kesildi mama verdim şimdi 11 aylık ve maşşallah çok sağlıklı kilosuna takılma sağlığı önemli uykusu için birşey diyemeyeceğim benimki doğdugundan beri düzenli uyur :) allah sağlıkla sıhatle bakmayı nasip etsin inşallah

Lütfen paniklemeyin.Erken doğduğu için adaptasyon sürecinde zorlanıyor.Bol bol emzirin ve ten teması kurun.Gürültüden stresli ortamdan uzak tutun.Henüz anne karnında olması gerekirken, bebeğiniz olağan sürecini tamamlamadan Dünyaya geldiği için sıkıntı yaşaması doğal.Bunu onun için siz kolaylaştıracaksınız.Bazı arkadaşlar sütünde sorun vardır sütün yaramıyordur gibi şeyler söylemiş.Lütfen aklınıza böyle şeyler sokmayın.Her annenin sütü kendi bebeğine özel üretilir.Sizin sütünüz bebeğiniz için hayati gıda.Hazır mamalarla kıyas bile edilemez.Sütten yana ne içeriği ne miktarından yana endişeniz olmasın.Bebeğinizin ihtiyacına göre içeriği ve miktarını bedeniniz ayarlayacaktır.Sabırla emzirin.Emme refleksi geliştikçe tüm sorun çözülür.Allah bağışlasın, analı babalı büyüsün evladınız

37 haftalık dogdu sütüm cok geliyor ama acaba mama versemmiki diyorum.

Mamaya alıştırmayın, sonradan çok pişman olursunuz, anne sütünün yerini hiçbir gıda tutamaz, ayrıca mama demek gece öğünlerinde anneye zorluk demek.
Merak etmeyin zamanla herşey yoluna girer, yakınlarınızda size yardım edip yol gösterecek bir aile bireyiniz varsa ondan size yardımcı olmasını rica edin.

37 haftalık dogdu sütüm cok geliyor ama acaba mama versemmiki diyorum.

Anne sütünün nasıl da mucizevi bir gıda olduğunu araştırın lütfen.Allah' ın bebeklerimize hediyesi.Öyle ki içeriği net bilinemiyor ve taklit edilemiyor.Gün içinde bebeğin ihtiyaçlarına göre içeriği değişiyor.Bu bana çok ilginç gelmişti.Mama ancak anne sütünün yokluğunda tercih edilmeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…