Tabi ki gerek var. Neden istemiyorsunuz kiMerhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ?
Canım eğer sonuç ne olursa olsun doğuracağım diyorsan sakın test filan yaptırma. Yok eğer herhangi bir sorun olursa ben kabıl edemem gerekirse aldırırım diyorsan yaptır. Sana kendimden örnek vereyim. İlk hamileliğimde herşey iyi giderken rutin doktor kontrolümüze gittik ve doktorumuz bize hiçbir açıklama yapmadan şu şu testleri yaptırın gelin dedi ( e biraz bizimde cahilliğimiz vardı sormadık bunlar nedir ne için yapılıyor filan diye) gittik 2 li test için kan tahlilimi filan verdim. Aradan birzaman geçti tahlil sonucumuz çıktı tabi eşim aldı sonucu bana telefonda söyledi sonuç 12/1 yüksek risk. Telefonda ağlayan eşime inanmadım risk çok yüksekti. Ve bizim için kabus dolu günlerin başlangıcıydı bu. Çünkü biz her ne olursa olsun bu bebeği istiyorduk ve doğuma kadar tam bir ızdırap çektik. Akabinde kontrole gittiğimiz başka doktorlardan risk oranını duyunca " ayy canım yazıık daha da ilk bebeğiymiş" diyeni mi sorarsın. Yok "bacaklardan birinde kısalık var down sendromlu olduğu içindir" diyeni mi sorarsın üzüntüden dikkat etmediğim için aldığım 25 kiloyu mu sorarsın. Velhasıl 8 aylıkken gelişme geriliği nedeni ile erken doğum yaptım. Bebem 27 haftalıkla uyumluydu. Yaşadığım onca sıkıntı stres bebeğimin sağlıklı gelişmesine engel oldu . Kızım tam 1500 kilo doğdu ve gayet sağlıklıydı. Maşallah diyim. Şimdi 2,5 yaşında ve herşey yolunda çektiklerimiz yanımıza kar kaldı. Ama bu günüme şükür. Şimdi 2. Ye hamileyim ve kesinlikle ama kesinlikle ihtimal üzerinden değerlendirilen hiçbir testi yaptırmayacağım. Biraz uzun oldu kusura bakma. Bu konu benim hassas noktamdı da.Merhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ?
Kelimesi kelimesine katılıyorum. yok gelişim geriliği yok risk yok suyun fazla... doktor günü ağlama günümdü. Şimdiki aklım olsa hamileliğin keyfini çıkarırdım.Canım eğer sonuç ne olursa olsun doğuracağım diyorsan sakın test filan yaptırma. Yok eğer herhangi bir sorun olursa ben kabıl edemem gerekirse aldırırım diyorsan yaptır. Sana kendimden örnek vereyim. İlk hamileliğimde herşey iyi giderken rutin doktor kontrolümüze gittik ve doktorumuz bize hiçbir açıklama yapmadan şu şu testleri yaptırın gelin dedi ( e biraz bizimde cahilliğimiz vardı sormadık bunlar nedir ne için yapılıyor filan diye) gittik 2 li test için kan tahlilimi filan verdim. Aradan birzaman geçti tahlil sonucumuz çıktı tabi eşim aldı sonucu bana telefonda söyledi sonuç 12/1 yüksek risk. Telefonda ağlayan eşime inanmadım risk çok yüksekti. Ve bizim için kabus dolu günlerin başlangıcıydı bu. Çünkü biz her ne olursa olsun bu bebeği istiyorduk ve doğuma kadar tam bir ızdırap çektik. Akabinde kontrole gittiğimiz başka doktorlardan risk oranını duyunca " ayy canım yazıık daha da ilk bebeğiymiş" diyeni mi sorarsın. Yok "bacaklardan birinde kısalık var down sendromlu olduğu içindir" diyeni mi sorarsın üzüntüden dikkat etmediğim için aldığım 25 kiloyu mu sorarsın. Velhasıl 8 aylıkken gelişme geriliği nedeni ile erken doğum yaptım. Bebem 27 haftalıkla uyumluydu. Yaşadığım onca sıkıntı stres bebeğimin sağlıklı gelişmesine engel oldu . Kızım tam 1500 kilo doğdu ve gayet sağlıklıydı. Maşallah diyim. Şimdi 2,5 yaşında ve herşey yolunda çektiklerimiz yanımıza kar kaldı. Ama bu günüme şükür. Şimdi 2. Ye hamileyim ve kesinlikle ama kesinlikle ihtimal üzerinden değerlendirilen hiçbir testi yaptırmayacağım. Biraz uzun oldu kusura bakma. Bu konu benim hassas noktamdı da.
ben yaptırmadım sonuc ne olursa olsun zaten degişmeyvkti bnm için . down için önemli o test sadece .birde yüzde yüz degil .down dedikleri çıkmıyor demedikleri cıkıyor testte göre yanıltıyordaMerhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ?
Elbette var en azından hazirliginizi ona gore yaparsiniz. Eğer bebek doğmadan önce ya da doğduğu anda yapilmasi gereken işlem varsa ona gore yapilir. Cahilce bir is yapip dünyada adam kalmamış gibi kendi kaninizdan biriyle evlenmissiniz zaten hic doğacak evladinizi düşünmeden bari bundan sonra onu düşünün. Yaziktir gunahtir. İnşallah sağ salim doğar da anasinin babasinin hatasinin cezasini o yavru ödemez ömrü boyunca.Merhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ?
Bazı sorunların oluyor ya da hafifletecek işlemlerde bulunulabiliyor. Herşeyden önemlisi eğer sorun varsa anne baba ona gore hazirlikli oluyor. Gitsin yaptirsin. Yani en azindan o kadarini yaptirsin.Sonuç ne olursa olsun doğuracaksan yaptırma madem.
Nasılsa bu testlerde tespit edilen rahatsızlıkların anne karnında tedavisi olmuyor.
Adam yok ya dünyada başka. Bir de gelip bu konularda biz hep akrabayiz, biz de bir şey yok diyenler cikmiyor mu iyice deli oluyorum. Sen yapmissin bir cahillik hic olmazsa aleme kotu ornek olma. Nasil bir mantiktir boyle bir riski insanin göz gore gore almasi. Hele de evlat söz konusuyken. Askimdan Ölsem gebersem yapmam. Sonunda evladin gunahina girmek var. Birakin yaptirmasinlar test falan. Çünkü herşey Allahtan geliyor ya hani. O yüzden önlem almaya falan da gerek yok. Hic düşünmezler allah bize akil vermiş azicik kullanalim da tedbir alalim tevekkül allahtan olsun diye.Ne demek gerek var mı? Birde soruyorsunuz.
Tabiki var. Sonuç ne olursa doğuracağım demek cahilliktir.
Birde akrabalık varmış.
Bebeğiniz hasta haliyle doğmak ister miydi?
Ya bir hastalığı varsa hayatını karartmaya hakkınız var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?