2'li tarama testi sonucu acillll :(

pukhsinitha

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
19
4
merhaba arkadaşlar 6 yıllık Evliyim ve 2. Tüp bebek denemem sonucunda 12 haftalık gebeyim 11+7 de 2 Li taramam yapıldı
ense kalınlığı 1.20 mm Çıktı crl de gayet iyi görünüyor dedi ama bir kaç gün sonra gelen kan sonuçları Bunun Tam tersini söylüyor şimdi merak ediyorum sonuçları benzer çıkan arkadaşlar hangi yolu izlediniz ben doktorumla hala görüşemedik içim içimi yiyor deneyimlerinizi yazar mısınız rica etsem
FB-hcg 53.9 düzeltilmiş mom 1.16
Papp-a 0.618 düzeltilmiş mom 0.29
Dolayısıyla 2'li tarama riskim 1/79
Trisomy 13/18 riskim 1/6335

merhaba arkadaşlar 6 yıllık Evliyim ve 2. Tüp bebek denemem sonucunda 12 haftalık gebeyim 11+7 de 2 Li taramam yapıldı
ense kalınlığı 1.20 mm Çıktı crl de gayet iyi görünüyor dedi ama bir kaç gün sonra gelen kan sonuçları Bunun Tam tersini söylüyor şimdi merak ediyorum sonuçları benzer çıkan arkadaşlar hangi yolu izlediniz ben doktorumla hala görüşemedik içim içimi yiyor deneyimlerinizi yazar mısınız rica etsem
FB-hcg 53.9 düzeltilmiş mom 1.16
Papp-a 0.618 düzeltilmiş mom 0.29
Dolayısıyla 2'li tarama riskim 1/79
Trisomy 13/18 riskim 1/6335

Merhaba benim de aynı şekilde oldu, ultrason sonuçları iyi fakat tarama testi riskli geldi. Siz de sebebi PAPP-A'nın düşük olmasından dolayı riskiniz yüksek gelmiş. Benim de PAPP-A düşük ve bHCG yüksek. Sizin HCG normal ama PAPP-A çok düşük. Doktorlar ultrason iyi endişelenme dediler,down sendromu yok dediler. kan değerleri için doktora daha sık gidip ilerdeki riskler için kontrol altında olacağım.

4lü test yaptırcam, bakalım onun sonucu nasıl gelecek.. amniyosenteze gerek yok dediler ben de risk alıp yaptırmayacağım.

siz nasıl bir yol izleyeceksiniz paylaşır mısınız?

insan ister istemez kafaya takıyor.

Ben doktorumla hünüz görüşemedim o Yüzden nasıl bir yol izleyecek bilmiyorum başka bir doktora sorma imkanım oldu oda kan testlerine tek başına yorumlamak bence Anlamlı değil o Yüzden bence ultrason sonuçları benim için yeterli dedi kafam çok Karışık bende yaptırmak istemiyorum aminosentezi

Ben doktorumla hünüz görüşemedim o Yüzden nasıl bir yol izleyecek bilmiyorum başka bir doktora sorma imkanım oldu oda kan testlerine tek başına yorumlamak bence Anlamlı değil o Yüzden bence ultrason sonuçları benim için yeterli dedi kafam çok Karışık bende yaptırmak istemiyorum aminosentezi

hiç risk almaya değmez, prena test ya da harmony düşünüyor musun?
çoğu doktor sorun olmadığını düşünüyor demek ki, yanılmış olamazlar inşallah.
bana bir doktor mutlaka yaptırmalısın demişti ama onun bilgisine güvenmiyorum, doğru dürüst sonucumu bile yorumlayamadı ki, neden riskli çıktığını söylemedi. ultrasonda normaldi dedim, özürlü insanların da iki eli iki bacağı olur dedi, çok kırıcı ve doktora yakışmayan bir uslüp.

senin doktorun ne diyecek onu da merak ediyorum, tekrar yazar mısın yorumunu?

Benim doktorum ilk gittiğimde Kafamı karıştırdı zaten ultrasondan hemen sonra elimize bir broşür tutuşturup mutlaka genetik yaptırmalısınız 2'li taramanın hiçbir kesinliği yok aminosentez gibi risklide değil dedi bende haliyle ultrasonda bir şey mi gördünüz dedim hayır herşey mükemmel dedi bu birazda ticari geliyor artık bana tabii ki hiçbir şeyin garantisi yok o testleri düşünüyorum ama tüp bebek zaten masraflı oldu ve bizi o kadar yordu ki... Senin doktorun tutumuda cidden çok çirkinimiş zaten zor ve yıpratıcı bir süreç doktorlarda böyle yaparsa işimiz daha yorucu oluyor bu akşam görüşeceğim doktorla sonucu mutlaka buraya yazarım

Benim doktorum ilk gittiğimde Kafamı karıştırdı zaten ultrasondan hemen sonra elimize bir broşür tutuşturup mutlaka genetik yaptırmalısınız 2'li taramanın hiçbir kesinliği yok aminosentez gibi risklide değil dedi bende haliyle ultrasonda bir şey mi gördünüz dedim hayır herşey mükemmel dedi bu birazda ticari geliyor artık bana tabii ki hiçbir şeyin garantisi yok o testleri düşünüyorum ama tüp bebek zaten masraflı oldu ve bizi o kadar yordu ki... Senin doktorun tutumuda cidden çok çirkinimiş zaten zor ve yıpratıcı bir süreç doktorlarda böyle yaparsa işimiz daha yorucu oluyor bu akşam görüşeceğim doktorla sonucu mutlaka buraya yazarım

gittin mi canım doktora? ben de merakla seni bekliyorum, ne kadar çok dr fikri olursa o kdr iyi.

Yeni girebildim İnternet'e evet gittim kombine riske bakarak orta risktesin dedi ve Herşeyi bana Bıraktı ama bence aminosentez olmalısın en azından 40 haftaya kadar öylemi böylemi olacak demekten kurtulursun dedi benim kafa zaten karışıktı iyice karıştı risklerinden dolayı yaptırmak istemiyorum ama böylede içim içimi yiyor başka bir doktorla görüşüp diğer testleri yaptıracağım galiba Allah'ım tüm bebeklere sağlık versin

X